Ante Vukusic: Istina je da sam u kontaktu sa celnicima FK Sarajevo!
Do prije dvije godine "sinjski dijamant" Ante Vukusic vazio je ta jednog od najperspektivnijih napadaca u Evropi, no jedan kriv potez uveliko je unazadio karijeru ovog sjajnog golgetera koji trenutno grije klupu u sedmoplasiranoj momcadi talijanske Serije B. Skupio je svega tri nastupa, pa je odlucio podignuti sidro te potraziti novu sredinu. Nakon sto su se javili Wolfsburg i dva ukrajninska kluba, te Hajduk u kojem je u ponikao, u igru se ubacio i fudbalski klub Sarajevo, aktualni viceprvak BIH, te "sinjskom dijamantu" ponudio uslove na koje kako kaze nije mogao ostati ravnodusan. "Istina je, javila su mi se gospoda Ibrakovic i Selimovic, popricali smo i to je zasad sve, daljnje pojedinosti sam prepustio svom menadzeru kojem slijepo vjerujem. Sto se tice Hajduka, nisam uspio naci zajednicki jezik sa predsjednikom Brbicem i nema nista od mog povratka na Poljud. Sve sto zelim je da igram u ambicioznom klubu, a kako sam informisan FK Sarajevo to zasigurno jeste. Sacekacu jos par dana da vidim hoce li se pojaviti interes nekog kluba iz pet najjacih evropskih liga, ako ne gotovo je sigurno da cu ostatak ove te citavu sljedecu sezonu provesti pod palicom Roberta Jarnija, s kojim sam u jako dobrim odnosima jos od perioda mog igranja u Hajduku", kaze Ante Vukusic za kraj razgovora sa
http://www.I.n.d.e.x." onclick="window.open(this.href);return false;. hr