SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

Honorar
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la Honorar » 09 dec 2013, 01:22

Pauk je napisao/la:Ovo samo dokazuje da ovi nigeri imaju vrlo malo mozga, ako ga uopste imaju. :lol:

Nisu dzaba bili engleski robovi skoro 400 godina.

Mozda jesu fizicki jaki i brzi, ali dzaba im kad su pametni kao goveda.

Ako budemo pametno igrali, ima da ih BiH pobjedi i bice nasi robovi barem 90 minuta. :D
Turci, austrougari, svabe, komunisti, sad ovi.. Burazeru mi smo robovi skoro 600 godina, kakva li je tek onda nasa pamet?

Sve ovo sto si napisao ti nema apsolutno nikakve veze sa stvarnoscu niti sa njihovim fudbalom. Nigerija u svojim najboljim trenutcima igra strasno dobar i dopadljiv fudbal ali isto tako kad ih prenese, odron su kakvog nema. Neuravnotezeni - da, bezopasni - nikako!

Da sam Pape prebacio bih ulogu favorita na njih i pustio ih da se kurce..

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 09 dec 2013, 02:22

Upravu si kada kazes da bi Pape trebao prebaciti ulogu favorita na njih, cak i na Iran neka se loze i nadati je se da ce nas podcjeniti.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 dec 2013, 07:34

stokton je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Definitivno sa jednim napadacem na Argentinu, samo nam odbrana mora naci nacin da zaustavi Mesija i Aguera.
Ni jedna odbrana na svijetu ne može zaustaviti pomenuti dvojac, zato Argentinu treba napast i vršit presing na njihovu lošu odbranu.
Jest.

Al' malo sutra. Ima nešto i ispred zadnje linije.

Prvo: Sa njihovim krilnim igračima svaki naš gubitak lopte = gol šansa.

Drugo: Naša veza ne može osigurati prevlast na sredini terena protiv njihove, jednostavno ne možemo sačuvati loptu dovoljno dugo.

Naša jedina šansa jeste da natovarimo pet veznih igrača, od čega dva defanzivna vezna i da ganjamo kontre, tek tad naši igrači koji trče kontru na njihovu zadnju liniju mogu iskoristiti eventualnu slabost njihove zadnje linije.

Što se mi znamo precijenit' to je čudo jedno. Pjanić 90 minuta glumio duha u prijateljskoj protiv njih i sad mi kao trebamo njih napast'. Da makar možemo vršit' presing na njihovu zadnju liniju kad ista ima loptu bilo bi dobro, ali ne možemo jer Džeko šeta u tim situacijama i ne pada mu na pamet da to radi.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 09 dec 2013, 10:43

parkirati prokleti autobus ispred gola i jednostavno svaku loptu izbijati na protivnicku polovinu. onda kad se odluce da krenu i njihovi defanzivci naprijed - imacemo priliku preko pjanica ili krila lulica i hajrovica uposliti bilo kojeg napadaca da iz 2-3 pokusaja u 90min zabije jedan gol...s tim golom ako odbrana izdrzi imamo pobjedu, a ako ne izdrzi imamo nerjeseno!
samo disciplina, disciplina i postivanje dogovorenog i istrajnost nas moze dovesti do cilja...sto je to argentina nepobjediva pa mi odmah upisujemo poraz od njih???
ako budemo igrali ko grci - tipa: u kost, jednostavno ciscenje lopte iz sesnaesterca, zadrzavanje igre, dubinske lopte iz kojih proizilaze kontre i polukontre, bez price i simuliranja, opstrukcija igre, cuvanje 0:0 sto duze...i vrebanje prilike...ja ne vidim zasto ne bi uspjeli argentinu apsolvirati...postavimo formaciju 5-4-1 - parkiramo autobus i to je to!

mi idemo logikom kako cemo igrati svoju igru 4-4-2 i nemamo sanse protiv argentine...tom igrom stvarno nemamo sanse...pogledati malo utakmicu chelsea - bayern (finale) - ili grke kad su bili prvaci evrope...i to je recept protiv velikih...jer imamo velike igrace koji mogu iz 2 sanse zabiti 2 gola!

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 09 dec 2013, 10:59

Sabinho je napisao/la:Ja bi ovakav bunker napravio protiv Argentine

slika
ovo nije bunker, ali pozeljna formacija

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 09 dec 2013, 11:01

FaraonTM je napisao/la:slika

Ovako bih ja to protiv Argentine izveo. Znači formacija 4-2-3-1 sa Kolašincem kao destruktivcem i Medunjaninom kao predavačem lopti za naprijed. Ujedno najteži zadatak imaju njih dvojica. Pjanić kao kreativac odnosno začetnik kontra napada. Lulić i Hajrović kao brza krila preko kojih mogu ići kontre. Ibišević ispred Džeke zato jer je više timski igrač, dosta trči i stigne zabiti.

Što se tiče odbrane sve je jasno, i da otklonim moguća pitanja oko pozicije Kolašinca i Salihovića. Kada bi imali kvalitetnog destruktivca tj. pravog zadnjeg veznog Kolašinac bi igrao na lijevom beku a Sejo na klupu. U ovakvoj situaciji mislim da Seo može uraditi puno više na zadnjem veznom od Seje i zato sam Seju stavio na beka kojem to nije nepoznata pozicija, igra je praktički otkad je i došao u reprezentaciju a u zadnje vrijeme to često igra i u Hofenhajmu :)
ovo je vec bunker i ovo je za Gaucose po meni optimalna formacija, sto se tice ove iznad ona bi trebala biti optimalna za Iran i Nigeriju, pogledate li malo svjetske timove ali i repke skoro svi bez obzira s kim igraju forsiraju jednog napadaca ( ako to nisu lihtenstajn, san marino, zeljeznicar :) il nesto slicno)

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 09 dec 2013, 11:06

Dzeko samo povrijedjen nece igrati u pocetnom sastavu. Bez obzira na formu i da li igra u klubu il ne on ce igrat. Nazalost
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 09 dec 2013, 11:14

jasko_juve je napisao/la:Dzeko samo povrijedjen nece igrati u pocetnom sastavu. Bez obzira na formu i da li igra u klubu il ne on ce igrat. Nazalost
Navedi Dzekinu losu partiju za reprezentaciju
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 09 dec 2013, 11:17

Consigliere je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:Dzeko samo povrijedjen nece igrati u pocetnom sastavu. Bez obzira na formu i da li igra u klubu il ne on ce igrat. Nazalost
Navedi Dzekinu losu partiju za reprezentaciju
Protiv Argentine, protiv Slovacke i kod kuce i u gostima. Zadnje utakmice je katastrofalan, nije problem gol nit sto ga nece gol, proglem je zalaganje,trka, borbenost..kod njega toga nema vec duze vremena, ne samo za repku vec i za klub. Nije on dragi Bog pa da ga se ne moze stavit na klupu koju utakmicu.

Sluzbenik
Kontakt:

Post Postao/la Sluzbenik » 09 dec 2013, 11:23

" onclick="window.open(this.href);return false;

mislim Tanovic to malo i preprekarikira ali sustina je tu

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 09 dec 2013, 11:25

To su ti sve utakmice u kojima je prije svega zatajio srednji red, a ne treba govoriti koliko napadac ovisi o srednjem redu. Evo, sta je Ibisevic napravio u te spomenute tri utakmice? Nista! A, slazem se da je glupost da neko ne moze zavrsiti n klupi radi losih igara. Zato Pape i poziva samo 2 napadaca :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 09 dec 2013, 11:33

Ibisevic se doooobro oznoji poslije utakmice a znamo sta predstavlja trka i pritisak u modernom fudbalu zar ne?? Prva linija odbrane su napadaci. Oni prvi vrse pritisak na suprotnu ekipu al Edin hoda, to je pritisak al u kantonalnim ligama. Edin moze, to je pokazao u Cityu prvo kolo ja mislim kad je bio igrac utakmice bez da je dao gol. Eh to je Edin kojeg ne vidim vec 2,3 mjeseca.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 09 dec 2013, 11:51

Consigliere je napisao/la:To su ti sve utakmice u kojima je prije svega zatajio srednji red, a ne treba govoriti koliko napadac ovisi o srednjem redu. Evo, sta je Ibisevic napravio u te spomenute tri utakmice? Nista! A, slazem se da je glupost da neko ne moze zavrsiti n klupi radi losih igara. Zato Pape i poziva samo 2 napadaca :mrgreen:
+1

protiv argentine pjanic i miske 10 puta takli loptu u citavoj utakmici i dzeko lose odigro :|
ljudi ocekuju od dzeke da uzme loptu na pola centra sve predje i da gol :roll:

bez srednjeg reda napadac nema sta da trazi pa bio to ibra kavani ili dzeko
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 09 dec 2013, 12:08

ma nema sta izbaciti misimovica iz ekipe i ubaciti destruktivca u liku kolasinca i dzeku malo iza vede staviti i onda cemo moc priblizno parirati velikim ekipama
joj hamo vidi mu glave

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 12:21

robben je napisao/la:ma nema sta izbaciti misimovica iz ekipe i ubaciti destruktivca u liku kolasinca i dzeku malo iza vede staviti i onda cemo moc priblizno parirati velikim ekipama
Druze da ne pogodi Miske 2 puta Džeku protiv grka sisali bi nispe do kvalifikacija za Euro. Ovaj Miske ne,ali Miske sa nekoliko kila manje i boljom fizickom pripremom da. Mislim da ce se do SP dovesti u red jer nam treba ko hljeb. Samo njegove lopte nas mogu odvesti do pobjeda

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 09 dec 2013, 12:22

Realno u ovoj grupi Iran ce posluziti za nabijanje gol razlike ostalim Reprezentacijama..Za drugo mjesto Nigerija i BIH bice tesko ali ako budemo igrali strpljivo i pametno mozemo i tu prepreku preci ako nas problemi zaobidju kada je u pitanju igracki kadar....

Sa Argentinom bi se mozda i dalo igrati ako budemo igrali sa jednim spicem i 2 krilna igraca koji mogu citavu utakmicu izgurati igrajuci i naprijed i nazad,Lulic to moze ali Hajrovic sigurno nebi odgovorio Def. zadatcima,gusta sredina i kompletna odbrana bi mozda mogla odgovoriti zadatku...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 dec 2013, 12:28

Pape nikad nije znao igrati bunker i nikad ga nece ni igrati. Idemo napadacki pa makar primili petardu. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

VasaKisa
Kontakt:

Post Postao/la VasaKisa » 09 dec 2013, 12:32

Omerbavarac je napisao/la:Pape nikad nije znao igrati bunker i nikad ga nece ni igrati. Idemo napadacki pa makar primili petardu. 8-)
Svaka cast druze. Ne mogu skontat ove neke likove. Igrat bunker na SP :P za ne povjerovat. Otvoreno pa ili ses ili bes.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 dec 2013, 12:38

VasaKisa je napisao/la:
Omerbavarac je napisao/la:Pape nikad nije znao igrati bunker i nikad ga nece ni igrati. Idemo napadacki pa makar primili petardu. 8-)
Svaka cast druze. Ne mogu skontat ove neke likove. Igrat bunker na SP :P za ne povjerovat. Otvoreno pa ili ses ili bes.
Ti imalo da imas mozga iz ovog bunkera bi vidio napadacku formaciju.

nek krenu mujdza, lulic i medunjanin naprijed, kolasinac se pomjeri na lulicevo mjesto, vranjes na mujdzino, dobijamo jaku formaciju 4-5-1...gdje ih po krilima unistavamo...

da ti predocim:
-------------------------------Džeko--------------------------------
Lulić---------Medunjanin---------------Pjanić------------Mujdža
--------------------------------Salatić-------------------------------
Kolašinac----------Spahić--------------Bičakčić-----------Vranješ
-------------------------------Begović-------------------------------

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.