Baksuze,bravo, na istom smo tragu....MaksuzBaksuz je napisao/la:Svi koji prizeljkuju bunker nek to odma zaborave. Mi to neznamo igrati, nit smo ikad znali, nit cemo to nauciti sljedecih nekoliko mjeseci a nit to nas strucni stab zeli tako da opcija totalni bunker odpada.
Argentinu mozemo po mome samo na jedan nacin dobiti, to je trka, borba za svaku loptu, dobra takticka postava, los dan Argentine, razigrani nasi igraci i jedna dobra doza SRECE!!!!![]()
![]()
Igracemo negdje kao protiv Grka, Amera u prvom, Brazila u nekim fazama igre i Francuske! Znaci pokusavati da dodjemo nekako do njihovog sesnesterca i do sansi, bilo to iz igre, iz prekida ili kroz presing na loptu. Znaci kad mi imamo loptu mozemo da idemo naprijed i da pokusamo nesto. Gubljene lopti u zadnjoj trecini terena znaci obavezni presing na njihov zadnji red. cim to neopali povlacenje negde na polovinu igralista i organizirana defenziva. Gubljene lopti na sredini je zabranjeno (kao u normali i pozadi) ali u sredini ce biti odlucujuce da tu neizgubimo loptu i prenesemo je sigurno u napad. Ako to u cjelini uspijemo onda nasa igra stoji i 50% posla je odradjeno. Osigurac nam u sredini treba i bez njega ginemo, znaci tu jedan od tri kreativca ispadaju. Pitanje je dali ce poceti samo sa jednim napadacem ili ne, obadvije opcije imaju svoje, iako sam tu misljenja da nam neko na desnoj ipak treba i da mora nekoga od standardih izbaciti. Nevjerujem da se to desiti ali kako Papeta znamo izgleda da ce tako i biti! U ostalom tako cemo igrati sve tri tekme, jer tako vec 4 godine igramo. Male promjene u odnosu na protivnika i situaciju u igri naravno su dozvoljene.
Sve ostale postavke su u trenutku naucna fantastika. Cisto nemogu da vjerujem da ce sad krenuti da stvara novi sistem igre i da pokusava nesto novo!
SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci
Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne znam zašto neki normalnu 4-5-1 formaciju imaju potrebu da nazivaju bunkerom.
Projekciju rezultata Svjetskog prvenstva donio je odmah nakon ždrijeba Bloomberg Sports. Riječ je o vodećoj svjetskoj tvrtki za sportsku analizu. Bsports je napravio temeljitu analizu u kojoj su svaku utakmicu na turniru simulirali sto tisuća puta. Preračunato, čak 6,4 milijuna utakmica igralo se u računalima te tvrtke koja je prethodno svakoj reprezentaciji dodijelila koeficijent. Na njega su utjecali forma, kvaliteta, rejting reprezentacija, klimatski uvjeti...ema istoj projekciji, jedini stopostotni sudionik osmine finala je Brazil. Iz skupine A s domaćinima u sljedeći krug ide Meksiko kojem je Bsports dao 43,6 posto šanse. Hrvatska ima 38,3 dok je Kamerun autsajder skupine sa samo 18 posto šanse da se nađe među 16 najboljih reprezentacija na SP-u. Prema Bloombergu, najizjednačenija je skupina D iz koje će prolaz u osminu finala osigurati Italija i Engleska dok će Luis Suarez s Urugvajem ostati na trećem mjestu.Analiza nudi Argentini te Bosni i Hercegovini glatki prolaz skupine F, ali i poraz “ljiljana” od Francuske 2-1. S identičnim će rezultatom Njemačka u četvrtfinalu izbaciti Francusku. Bloomberg najviše šansi za polufinale daje Brazilu (49,5 posto), Argentini (36,7 posto), Njemačkoj (32,4 posto) te Španjolskoj (29,3 posto).
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
To je ta čuvena formacija kojom se većina evropskih ekipa " brani ", a trpaju li trpaju.DukeOfWellington je napisao/la:Ne znam zašto neki normalnu 4-5-1 formaciju imaju potrebu da nazivaju bunkerom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Goalgetter
- Kontakt:
To se i ja pitam. O kakvom bunkeru oni pricaju, ako ti u sistemu 4-5-1, stavis u sredinu Pjanica, Medunjanina, Lulica, Hajrovica, i jos nekog zadnjeg veznog. Nigdje veze sa bunkerom, a pogotovo igraci za bunkera nisu. U fazi napada se ionako transformise na 4-3-3.DukeOfWellington je napisao/la:Ne znam zašto neki normalnu 4-5-1 formaciju imaju potrebu da nazivaju bunkerom.
A bgmi, najjace oruzje nam je tehnika, dodavanje na malenom prostoru, brzo kombiniranje, a to u 4-4-2 sa dva klasicna spica tesko da ces ostvariti. (Protiv timova poput Litvanije, Latvije itd hoces, ali za SP-a nije dovoljno).
- francobaresi
- Kontakt:
Tu "defanzivnu" formaciju igra skoro svaka jača ekipa u Evropi. Najviše iz razloga što se radi o fleksibilnoj formaciji, koja se može mijenjati u toku same utakmice, zavisno od situacije.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
-
InfernoSioux
- Kontakt:
Jbt kako je ovaj svijet zatucan... rijetko ko iz Nigerie i Irana zna za Bosnu, a jbt kod nas djeca znaju i njihove glavne gradove i pokazati ih na mapi... Kako tako u p.m., strašno se nerviram... I **** Iran teroristički misli da jedino protiv nas ima šansu. 
Begović,Mujdža,Bičakčić,Spahić,Salihović-Kolašinac,Medunjanin,Pjanić,Hajrović,Lulić-Džeko
To je moja vizija tima za prvu tekmu,s ovim možemo nešto izvući
Sent from my RM-821_eu_croatia_511 using Tapatalk
To je moja vizija tima za prvu tekmu,s ovim možemo nešto izvući
Sent from my RM-821_eu_croatia_511 using Tapatalk
Ako zelimo bilo sta napravit protiv Argentine, trebaju nam dva zadnja vezna. A onaj nas strucnjak je u stanju pocet utakmicu bez ijednog.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Nije to pitanje bunkera, nego jednostavno, ne mijenja se sistem igre par mjeseci prije početka svjetskog. Niti bi igrači bili spremni prihvatiti novu varijantu za tako kratko vrijeme, niti možemo biti sigurni da bi nam to najbokje odgovaralo. Na nekim stvarima bi vjerovatno dobili, na nekim sasvim sigurno izgubili. Džeko jednostavno ako je sam u špici nije toliko efikasan, sto puta pokazano (naravno, sad slijedi argumentacija sa utakmicom u parizu, ali podjsećam mi ni tada nismo postigli ono što smo htjeli), Mujdža u ovoj formaciji neće biti opasan kao sada i tako to.Goalgetter je napisao/la: To se i ja pitam. O kakvom bunkeru oni pricaju, ako ti u sistemu 4-5-1, stavis u sredinu Pjanica, Medunjanina, Lulica, Hajrovica, i jos nekog zadnjeg veznog. Nigdje veze sa bunkerom, a pogotovo igraci za bunkera nisu. U fazi napada se ionako transformise na 4-3-3.
A bgmi, najjace oruzje nam je tehnika, dodavanje na malenom prostoru, brzo kombiniranje, a to u 4-4-2 sa dva klasicna spica tesko da ces ostvariti. (Protiv timova poput Litvanije, Latvije itd hoces, ali za SP-a nije dovoljno).
Za mene je dobitna kombinacija ona protiv Grčke. Ubaciti zadnjeg veznog umjesto Misketa i naravno, povratak Mujdže i Lulića i mislim da je to optimalna varijanta.U ovom trenutku i za ovo svjetsko.
- Centre forward
- Kontakt:
Na SP moramo igrati sa jednim napadačem ako želimo nešto više. Znam da je to i za selektora teška odluka ali takav potez je neophodan. Ed i Vedo su skoro isti tip napadača, baš klasični, a to današnji fudbal ne trpi. Da jedan od njih više naginje second strikeru možda bi i moglo. Dva sidraša ne bi mogla da iznese ni puno bolja veza. K'o što kaže Cartman, dva DMF i smiren pristup, bar prvu tekmu.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Centre forward je napisao/la:Na SP moramo igrati sa jednim napadačem ako želimo nešto više. Znam da je to i za selektora teška odluka ali takav potez je neophodan. Ed i Vedo su skoro isti tip napadača, baš klasični, a to današnji fudbal ne trpi. Da jedan od njih više naginje second strikeru možda bi i moglo. Dva sidraša ne bi mogla da iznese ni puno bolja veza. K'o što kaže Cartman, dva DMF i smiren pristup, bar prvu tekmu.
- Goalgetter
- Kontakt:
@gost
U Parizu je funkcionisalo, gdje problem? Igrali smo dosta utakmica u toj formaciji, i isplatilo nam se. U Bjelorusiji disciplinovano do velike pobjede od 0:2, u Parizu remi, sve to u sistemu 4-5-1. Nista novo za nas. A ako si primjetio, u Slovackoj, kad smo ganjali rezultat, prakticno smo igrali takodje 4-5-1, ili ti ga 4-3-3, samo sto je Vedad igrao krilo, a Vedad i krilo, ne moram ti nista vise reci. Jeste promjena, ali isto tako, gledaj protiv kojih smo protivnika igrali. Lichtenstein, Litvanija, Latvija... Sasvim druga dimenzija je igrti tako na SP, gdje trkacki MORAS nadigrati protivnika, a da ne pricam protiv Argentine.
Ne moze, imas 2 klasicna napadaca, vezni red pati na tome ogromno. Protiv Grka smo u Atini se klimali posteno sa tom formacijom, pogotovo nakon 60te minute kad je Miske izdahnuo. Formacija 4-4-2 jednostavno nije za igranje protiv jakih reprezentacija, kao i na SP, ako su ti ova dva napdaca centrafori koji stoje u sesnaestercom ili pred i cekaju loptu.
U Parizu je funkcionisalo, gdje problem? Igrali smo dosta utakmica u toj formaciji, i isplatilo nam se. U Bjelorusiji disciplinovano do velike pobjede od 0:2, u Parizu remi, sve to u sistemu 4-5-1. Nista novo za nas. A ako si primjetio, u Slovackoj, kad smo ganjali rezultat, prakticno smo igrali takodje 4-5-1, ili ti ga 4-3-3, samo sto je Vedad igrao krilo, a Vedad i krilo, ne moram ti nista vise reci. Jeste promjena, ali isto tako, gledaj protiv kojih smo protivnika igrali. Lichtenstein, Litvanija, Latvija... Sasvim druga dimenzija je igrti tako na SP, gdje trkacki MORAS nadigrati protivnika, a da ne pricam protiv Argentine.
Ne moze, imas 2 klasicna napadaca, vezni red pati na tome ogromno. Protiv Grka smo u Atini se klimali posteno sa tom formacijom, pogotovo nakon 60te minute kad je Miske izdahnuo. Formacija 4-4-2 jednostavno nije za igranje protiv jakih reprezentacija, kao i na SP, ako su ti ova dva napdaca centrafori koji stoje u sesnaestercom ili pred i cekaju loptu.
- Centre forward
- Kontakt:
Nema potrebe da se nerviraš
.To je samo moje mišljenje a imali smo mi situaciju kada smo sa tom formacijom jako dobro izgledali, ako se sjetiš Francuske i rezultata 1:1. Sam si rekao da se sistem jedne ekipe gradi godinama, ali sistem podrazumijeva i heterogena rješenja a ne jednolična. Mi nemamo kuvveta za 4 4 2 formaciju sa jačim repkama, ma usudio bi se reći da sa jačim ne bi mogli da igramo na taj način taman da su nam u vezi Vidal, Švajni i Ozil. 
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Treba Edina povući malo nazad, a Vedu u špicu. . Ako bi Kolašinac mogao odigrati zadnjeg veznog, onda bi to moglo pokriti i desnu stranu na kojoj je propuh. Za mene je grehota razbijati tandem Vedad-Edin, mi se uprli iz sve snage da našu najveću prednost rasturimo. Meni je to neshvatljivo.Goalgetter je napisao/la:@gost
U Parizu je funkcionisalo, gdje problem? Igrali smo dosta utakmica u toj formaciji, i isplatilo nam se. U Bjelorusiji disciplinovano do velike pobjede od 0:2, u Parizu remi, sve to u sistemu 4-5-1. Nista novo za nas. A ako si primjetio, u Slovackoj, kad smo ganjali rezultat, prakticno smo igrali takodje 4-5-1, ili ti ga 4-3-3, samo sto je Vedad igrao krilo, a Vedad i krilo, ne moram ti nista vise reci. Jeste promjena, ali isto tako, gledaj protiv kojih smo protivnika igrali. Lichtenstein, Litvanija, Latvija... Sasvim druga dimenzija je protiv Irana i Nigerije na SP, a da ne pricam protiv Argentine.
Ne moze, imas 2 klasicna napadaca, vezni red pati na tome ogromno. Protiv Grka smo u Atini se klimali posteno sa tom formacijom, pogotovo nakon 60te minute kad je Miske izdahnuo. Formacija 4-4-2 jednostavno nije vise za modernog fudbala, ako su ti ova dva napdaca centrafori koji stoje u sesnaestercom ili pred i cekaju loptu.
Al eto,Pape će svakako odlučiti
FrancuskaCentre forward je napisao/la:Nema potrebe da se nerviraš.To je samo moje mišljenje a imali smo mi situaciju kada smo sa tom formacijom jako dobro izgledali, ako se sjetiš Francuske i rezultata 1:1. Sam si rekao da se sistem jedne ekipe gradi godinama, ali sistem podrazumijeva i heterogena rješenja a ne jednolična. Mi nemamo kuvveta za 4 4 2 formaciju sa jačim repkama, ma usudio bi se reći da sa jačim ne bi mogli da igramo na taj način taman da su nam u vezi Vidal, Švajni i Ozil.
- DonCorleone
- Kontakt:
Koji sistem mi tacno imamo? Pjanic krilo, nemamo def. veznog, Medunjanin glumi kreatora i odbranu, Misimovic ni na nebu ni na zemlji, protiv Argentine smo izgledali zahrdjano u najmanju ruku. Ja u zivotu nisam vidio postavu kao onu protiv Argentine, pa da namjerno ostavis Argentini onoliko prostora za igru, ono je za Guiness knjige. Ljudi su imali prostora kao u tri utakmice, sami nisu znali se snaci u onolikom slobodnom prostoru. Realnost je takva da mi glumimo silu a daleko smo od toga, svaki drugi clanak u vezi snage naseg napada zvuci impozantno ali protiv jacih ne mozemo sastaviti dvije akcije da valja.gost je napisao/la:
ne da mi se baš previše ulaziti u diskusiju,samo se nanerviram
, ali moram priznati momci da slabo razumijete fudbal. Sistem jedne ekipe se gradi godinama, ne mijenja se u dva mjeseca, to što si ti napisao, možda na papiru izgleda dobro, ali bi nam trebala najmanje godinu ili dvije da to profercera. Plus, vrlo je upitno imamo li mi igrače za to.
Vedo aka Vedator, ubica, egsekutor, ratnik, vojnik, masina itd..moze igrati pod uslovom da pogodi barem gol sa jednog metra u takvim utakmicama.
Uostalom nas "sistem" koji smo godinama gradili funkcionise protiv San Marina, Litve i jednom protiv Grcke i nikog vise, tako da se pitam sta smo gradili godinama.
Mi moramo, ako budemo imali mozga, igrati 4-2-3-1, u fazi napada ici na 4-1-4-1 i to je formula za uspjeh, sve ostalo moze zavrsiti sa vise od 6 golova u nasoj mrezi protiv ARG, pa se ti nerviraj
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Zašto uzimaš za reper nevažnu utakmicu protiv Argentine.Zašto za reper ne uzmeš utakmicu protiv Grčke u Zenici.DonCorleone je napisao/la:
Koji sistem mi tacno imamo? Pjanic krilo, nemamo def. veznog, Medunjanin glumi kreatora i odbranu, Misimovic ni na nebu ni na zemlji, protiv Argentine smo izgledali zahrdjano u najmanju ruku. Ja u zivotu nisam vidio postavu kao onu protiv Argentine, pa da namjerno ostavis Argentini onoliko prostora za igru, ono je za Guiness knjige. Ljudi su imali prostora kao u tri utakmice, sami nisu znali se snaci u onolikom slobodnom prostoru. Realnost je takva da mi glumimo silu a daleko smo od toga, svaki drugi clanak u vezi snage naseg napada zvuci impozantno ali protiv jacih ne mozemo sastaviti dvije akcije da valja.
Vedo aka Vedator, ubica, egsekutor, ratnik, vojnik, masina itd..moze igrati pod uslovom da pogodi barem gol sa jednog metra u takvim utakmicama.
Uostalom nas "sistem" koji smo godinama gradili funkcionise protiv San Marina, Litve i jednom protiv Grcke i nikog vise, tako da se pitam sta smo gradili godinama.
Mi moramo, ako budemo imali mozga, igrati 4-2-3-1, u fazi napada ici na 4-1-4-1 i to je formula za uspjeh, sve ostalo moze zavrsiti sa vise od 6 golova u nasoj mrezi protiv ARG, pa se ti nerviraj.
Tamo je vrlo jasno postavljen sistem, on se naravno može malo usavršiti, ali ovo što vi predlažete je sasvim nešto drugo. Ne vjerujem u to.
Al eto,ako vam godi razrađujte formacije
- DonCorleone
- Kontakt:
Jesili ti gledao utakmicu protiv ARG? Reci mi samo koliko je golova realno trebala dati ARG bez Messija i Teveza?gost je napisao/la:
Zašto uzimaš za reper nevažnu utakmicu protiv Argentine.Zašto za reper ne uzmeš utakmicu protiv Grčke u Zenici.
Tamo je vrlo jasno postavljen sistem, on se naravno može malo usavršiti, ali ovo što vi predlažete je sasvim nešto drugo. Ne vjerujem u to.
Al eto,ako vam godi razrađujte formacije, na papiru sve može, u stvarnom životu to teže ide.
a) vise od dva
b) vise od cetiri
c) vise od pet
Iskreno mi odgovori...u stvarnom zivotu ne vrijedi ni ta 4-4-2 pet feninga protiv top ekipa.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Nisam, **** ga, morao zorile raditi. Ali zar je jedna prijateljska utakmica nešto na čemu se treba graditi stav.DonCorleone je napisao/la:Jesili ti gledao utakmicu protiv ARG? Reci mi samo koliko je golova realno trebala dati ARG bez Messija i Teveza?gost je napisao/la:
Zašto uzimaš za reper nevažnu utakmicu protiv Argentine.Zašto za reper ne uzmeš utakmicu protiv Grčke u Zenici.
Al eto,ako vam godi razrađujte formacije, na papiru sve može, u stvarnom životu to teže ide.
a) vise od dva
b) vise od cetiri
c) vise od pet
Iskreno mi odgovori...u stvarnom zivotu ne vrijedi ni ta 4-4-2 pet feninga protiv top ekipa.
By the way, Argentina je bolji tim od nas. Slažeš se?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.