Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Neutral
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Neutral » 09 dec 2013, 23:39

Austrija se trudi toliko oko Arnautovića, Italija oko Balotelli-a, samo u nas glume nešto. I da ima problema sa ponašanjem ili pristupom sigurno je manje od pomenutog dvojca. Bešić mora dobiti priliku, ako ne na Svjetskom prvenstvu, onda svakako nakon njega.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 dec 2013, 23:42

Goalgetter je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:ja sam i dalje za Besica. Momak grize i dosta dobar tehnicar. Kao sto vecina raje to ovdje zna.

Plus ako bi se dokazao dobrim igrama, mogao bi se dalje preporuciti nekim klubovima liga petice. Eto dobra i za njega, a i za rep. BiH :)
Ma bolji Zahirovic koji od Nalchika, do Minska i Bochuma nije uspio skupiti 10 tekmi. Bez obzira gdje igro Besic, on je Makelele za Zahu. Iako mi je Zaha drag tip, pravi fighter, ali trebamo kvalitet.
ma naravno, nista protiv Ade, ali treba biti realan i reci da momak nije bas kvalitet za rep. BiH. Evo da se ne lazemo, nije za Nalchik i Bochum, a vrijedi li uporedjivati jednu od najboljih eur. rep :D i jednog drugoligasa :?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 dec 2013, 23:44

Naravno. Borbenost ima i Besic, isto kao i Ado, ali Besic je i u stanju povuci loptu naprijed, davati ideje, i pripomoci kreiranju napada. Eto, Susic je rekao da mu treba defanzivni vezni, koji takodjer zna igrati i lopte, vidim Besic ima te atribute, ali ga zaobilazi. I Zahirovic je preksakao U21 reprezentaciju, moze vala i Besic.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 dec 2013, 23:45

FaraonTM je napisao/la:Ne vjerujem da je on i potencijalni, one slike u dresu Srbije su ga unazadile a i onako je bio na "nišanu" što je se javio tek kada smo se kvalifikovali.

Ja, i? Problem je što se slikao u dresu Srbije? Pobogu, pa nije niko ovdje debil da se ne sjeća kako su Medunjanin, Mujdža, Hajrović... pravili budalama bh selektore i ljude iz Saveza, vukli ih za nos i kad su skontali da nemaju mjesta u Holandiji/Hrvatskoj/Švajcarskoj, proradio patriotizam pa se odazvali pozivu bh repke. Nemoj svega ti, tih licemjera mi je preko glave. Do juče, npr., pljuvali Hajrovića, sad Hajrović idol nacije. O Medunjaninu se slično pisalo kad je odyebao Baku, sad niko vezni red i ne pomišlja da sastavi bez njega.

Ja sam za to da Salatić igra za BiH, ali nakon sp, jer nije fer da on koji nije odigrao ni minute u kvalama ode u Brazil, a da iz repke ispadne neko ko je konstantno tu zadnjih par godina.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 09 dec 2013, 23:49

Hajrovic se jos pljuje, vjeruj mi :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 dec 2013, 00:34

alan_kardec je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Ne vjerujem da je on i potencijalni, one slike u dresu Srbije su ga unazadile a i onako je bio na "nišanu" što je se javio tek kada smo se kvalifikovali.

Ja, i? Problem je što se slikao u dresu Srbije? Pobogu, pa nije niko ovdje debil da se ne sjeća kako su Medunjanin, Mujdža, Hajrović... pravili budalama bh selektore i ljude iz Saveza, vukli ih za nos i kad su skontali da nemaju mjesta u Holandiji/Hrvatskoj/Švajcarskoj, proradio patriotizam pa se odazvali pozivu bh repke. Nemoj svega ti, tih licemjera mi je preko glave. Do juče, npr., pljuvali Hajrovića, sad Hajrović idol nacije. O Medunjaninu se slično pisalo kad je odyebao Baku, sad niko vezni red i ne pomišlja da sastavi bez njega.

Ja sam za to da Salatić igra za BiH, ali nakon sp, jer nije fer da on koji nije odigrao ni minute u kvalama ode u Brazil, a da iz repke ispadne neko ko je konstantno tu zadnjih par godina.
Potpis is vise razloga. Takodje pojedinci traze da se ne ubacaju novi igraci i da igraju ovi sto su plasman i ostvarili, i onda izbacuju Rahimica sa spiska i spominje neke igrace koji nisu ucestvovali.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 dec 2013, 00:42

pazzarac je napisao/la:moze igrati jos ovaj ciklus odnosno još ove 2 preostale tekme
Mislio sam na period od idućeg ciklusa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 10 dec 2013, 01:22

alan_kardec je napisao/la:Ja sam za to da Salatić igra za BiH, ali nakon sp, jer nije fer da on koji nije odigrao ni minute u kvalama ode u Brazil, a da iz repke ispadne neko ko je konstantno tu zadnjih par godina.
Ovo za pljuvanje potencijalnih reprezentativaca ima tradiciju, ali eto na kraju uvjek se desi isto, okivaju se u zvjezde i pravi se kao nikad nista nije bilo.

Sto se tice Salatica. Ako zasluzuje da igra za nas i ako je sad od pomoci (a nebi me zacudilo kad se pogleda konkurencija Zahirovic kao pravi DM od sadasnjih igraca) onda nek igra na SP. Na selektoru je da ima dovoljan autoritet kao i kontakt sa igracima i da mjenja ekipu slobodno kako on smatra da treba. Tako nesto ne smije utjecati na jednu ozbiljnu repku. Njihovo je odrade posao maksimalno koncentrisano, hladno, motivisano i profesionalno a ne da im odluke selektora utjecu na motivaciju, ma ne mogu imati vremena i misli da se bave sa takvim necim. Dakle ako se Salatic pokaze dobrim u prijateljskim utakmicama, to nek pokaze i na SPu. Nema tu zasluga iz proslosti koje trebaju toliko da utjecu na sastav. Fairness ide prvo prema navijacima, a oni zasluzuju najbolje rezultate i ekipu. Fair je da igraju uvjek aktuelno najbolji.

Inace Besica moramo kao dodatnu alternativu ubaciti u prijateljske, a zna se ko mora out.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 dec 2013, 07:57

Sta fer, nije fer? Sp nije svadba da se zove po zasluzi....Na Sp treba da igraju najbolji moguci igraci Maj-Juni 2014, koji ce to biti ne znam, a Salatic bi morao biti jedan od njih, jer mi na toj poziciji nemamo nikakve konkurencije....

Tulln1
Kontakt:

Post Postao/la Tulln1 » 10 dec 2013, 08:10

Svi oni koji zele igrati za BiH dobro su dosli samo svi trebaju zamjeniti sportsko civilno drzavljanstvo i cekati hoceli biti pozvan ili ne obecaj mi SP pa onda mjenjam i Nije Susicevo da kopa gdje je ko rodjen nego da pogleda imas li ili ne BiH dokumenta

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 10 dec 2013, 08:11

Mi u Bosni drzimo do tradicije. :mrgreen: Posto je kod nas tradicija prvo nekoga popljuvati, pa onda kad uradi dobru stvar pisati: oplodi me, svrsi mi u usta, ljubim te u k.... itd... Ne vidim razloga zasto se to ne bi i sada ponovilo :lol:

Inace, ja sam protiv da se poziva, jer imamo i boljeg i mladjeg od njega, al ga nas avio selektor zanemaruje.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 10 dec 2013, 08:24

Samo najbolji, to treba da bude kriterij. Uspjeh reprezentacije je iznad svega, nije svadba da se pozivi salju po zasluzi...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 10 dec 2013, 08:55

Tulln1 je napisao/la:Svi oni koji zele igrati za BiH dobro su dosli samo svi trebaju zamjeniti sportsko civilno drzavljanstvo i cekati hoceli biti pozvan ili ne obecaj mi SP pa onda mjenjam i Nije Susicevo da kopa gdje je ko rodjen nego da pogleda imas li ili ne BiH dokumenta
Slazem se sa tobom! Tako bi trebao biti red, ali nismo toliko veliko da sebi mozemo da dozvolimo da izgubimo neke nase igrace koji bi nam stvarno doprinjeli veliko pojacanje (primjer Kolasinac). Tu mora savez da radi posao zajedno sa selektorom (to su i radili). Sto se tice nekih koji su hocu necu neznam, a nece nam donjeti bas nesto ekstra vec ce oni vise profitirati od reprezentacije, onda ti igraci bi sami morali da mjenjaju drzavljanstvo, time daju signal dodatan selektoru i cekaju poziv kad nam zatrebaju (primjer Hadzic iz Rieda/Sturma).

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 10 dec 2013, 11:27

Ako će pozvati Bešića da igra zadnjeg veznog na SP-u onda je sasvim u redu da Salatića ne zove..
ali ako neće pozvati Bešića, zašto onda ne bi poveo Salatića kad je najbolje što imamo :?: u ovom trenutku.

Na SP treba da idu najbolji i najspremniji igrači, ovima koji su izborili plasman na SP hvala od srca, nikada im to necemo zaboraviti, ali ukoliko postoje igrači koji su kvalitetniji od njih, oni trebaju da idu na SP i tu treba da bude kraj priče.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 dec 2013, 11:31

Ukoliko će nam Salatić podići kvalitet onda ne vidim razlog da se ne pozove,i ovako imamo dosta problema sa manjkom kvalitetnih igrača pa se pozivaju neki koji blage veze nemaju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 10 dec 2013, 11:34

Salatic i njemu slicni mogu dizati kvalitet od Septembra dalje. Ako budu zeljeli, mada u to sumnjam jer dobro znaju da bi brzo mogli biti zaboravljeni reprezentativci pravo ...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 dec 2013, 12:04

Tulln1 je napisao/la:Svi oni koji zele igrati za BiH dobro su dosli samo svi trebaju zamjeniti sportsko civilno drzavljanstvo i cekati hoceli biti pozvan ili ne obecaj mi SP pa onda mjenjam i Nije Susicevo da kopa gdje je ko rodjen nego da pogleda imas li ili ne BiH dokumenta
Savez treba iskopati,provjeriti,pronaci sve igrace koji po bilo kojoj osnovi mogu igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i onda dostaviti spisak selektoru koji onda probere sto mu treba i da nalog savezu da kontaktira datog igraca.I onda ukoliko igrac pristane krece se u postupak promjene drzavljanstva,kako civilnog (ukoliko je potrebno),tako i sportskog.

Mnogi se nece samoincijativno odluciti ili ce se neckati na promjenu civilnog i sportskog drzavljanstva (bez da su sigurni da ce dobiti priliku da pokazu sta znaju).Ne iz razloga zato sto manje vole BiH (barem vecina,mada ima normalno i izuzetaka) od te zemlje, nego iz razloga sto u tom slucaju sebi umanjuju sansu za nekim boljim transferom i samim tim obezbjedivanjem egsistencije.Samim odricanjem drzavljanstva drzave koje igrac ima i uzimanjem naseg,automatski taj igrac gubi status EU igraca i timu za koji igra automatski smanjuje kvotu stranaca koju klub moze dovesti.Isto se dogadja i sa klubo koji eventualno zeli dovesti tog igraca,vagat ce da li je isplativije za klub tu kvotu stranaca popuniti tim igracem ili mozda nekim Afrikancem ili Juznoamerikancem.Naravno izuzetak su drzave poput Svicarske i Svedske koje dopustaju dvojno drzavljanstvo.

Onda mnogi igraci se koncetriraju iskljucivo na fudbal i zanemare u velikoj mjeri skolu ili cak skroz prekinu skolovanje da bi se posvetili fudbalskoj karijeri.Negdje sam cini mi se procitao da je Ibrahimovic zavrsio samo 8 razreda osnovne,ali njemu to nece prestavljati neki problem jer je uspio.Dok recimo moj jedan drug,koji je isto tako zanemario skolu (doduse zavrsio ju je nekako,ali ipak ne sa uspjehom kakvim je mogao imati da mu je skola bila na prvom mjestu) je nazalost propao i nije se nikada probio do kraja,iako je bio veliki talenat.Sad je ni na nebu ni na zemlji.A cak i oni koji se probiju nikad ne znaju koliko ce im karijera trajati.Jedna zeznuta povreda i Bum.Karijara gotova.Tako da razumijem svakog igraca koji na prvo mjesto stavlja svoju karijeru,jer niko mu danas sutra nece doci na vrata i reci jebga nisi napravio neku karijeru,al bio si veliki patriota,odhebao si sve radi BiH pa haj sad radi za mene.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 dec 2013, 12:04

http://www.transfermarkt.de/de/jasmin-s ... 86639.html" onclick="window.open(this.href);return false; zadnji vezni, a dao 6 golova u 15 kola. moderni zadnji vezni, bas onakav kakvog safet trazi. sigurno je da nije kalibar za prvih 11, ali kada moze zahirovic biti pozivan, zasto ne bi mogao i scuk :?: momak ako nista igra :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 dec 2013, 12:14

Igra u lošoj ligi. Papetovi kriterijumi po novinama su, bolje trening u jakoj ligi, nego igranje u slaboj.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 dec 2013, 12:23

Ma nije problem, puna nam je država takvih patriota. Ja se kladim da ako ga ne zovnemo na SP da se on više nikada neće javiti, daj Bože da griješim. Ne znam samo jel' nam i kapiten Spahić imao mjesta u Hrvatskoj sa Tudorom, Kovačem i Bišćanom..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: General505 i 26 gostiju.