SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

Elegant
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la Elegant » 09 dec 2013, 23:19

BH430 je napisao/la:ako nam budu svi igraci zdravi smijem se kladiti da mozemo izvuci nerijesen rezultat protiv argentine
Kad bi pruzili partiju kao u Parizu bilo bi odlicno, a ako se sjecam u Parizu nije bilo Pjanica i jos nekih igraca, kao ni nekih koji sad igraju.

Bila je ona kobna greska kad je stavio Kenana na gol a ovaj se povrjedi, pa je Bega uletio, kasnije onaj majmun nam Mudzju povrjedi.

Samo da svi budu zdravi i da dignu formu u svojim klubovima, Dzeko pogotovo, Miske da smrsa...itd.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2013, 23:22

Elegant je napisao/la:
BH430 je napisao/la:ako nam budu svi igraci zdravi smijem se kladiti da mozemo izvuci nerijesen rezultat protiv argentine
Kad bi pruzili partiju kao u Parizu bilo bi odlicno, a ako se sjecam u Parizu nije bilo Pjanica i jos nekih igraca, kao ni nekih koji sad igraju.

Bila je ona kobna greska kad je stavio Kenana na gol a ovaj se povrjedi, pa je Bega uletio, kasnije onaj majmun nam Mudzju povrjedi.

Samo da svi budu zdravi i da dignu formu u svojim klubovima, Dzeko pogotovo, Miske da smrsa...itd.
U Parizu su svi bili sem Salihovica mislim ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2013, 23:25

Hasagić ; Mujdža-Pandža-Spahić-Papac ; Rahimić-Medunjanin ; Lulić-Misimović-Pjanić ; Džeko

Sjećam se da je Beg ušao umjesto Hasagića na poluvremenu (povreda leđa) i od te tekme se ustalio na golu. Kasnije je ušao Maletić umjesto povrijeđenog Mujdže kojeg je Malouda povrijedio..
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 dec 2013, 00:05

Samo što tad za Francusku, između ostalih, nisu igrali Ribery, Benzema, Giroud, Koscielny, Sagna i Pogba.
Sa njima bi to bila sasvim druga ekipa.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 dec 2013, 00:23

ceze je napisao/la:Samo što tad za Francusku, između ostalih, nisu igrali Ribery, Benzema, Giroud, Koscielny, Sagna i Pogba.
I to sto kazes dosta su bili oslabljeni, mada nas je sudija zezno ali eto neka im ide na dusu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 10 dec 2013, 09:12

ceze je napisao/la:Samo što tad za Francusku, između ostalih, nisu igrali Ribery, Benzema, Giroud, Koscielny, Sagna i Pogba.
Jah kao i nasa sa Konjicem, Bracom, Barbarezom...
Pa u to vrijeme Pogba skupljao slicice u Man. Utd. Giroud i Kos ni u kakvim opcijama nisu ni bili iz prostog razloga sto nisu bili na ovom nivou, i sad ovaj dvojac tesko ce u prvih 11.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 10 dec 2013, 09:14

ficobahtic je napisao/la:Vecina raje davno skontala sta ne stima, ali ce najgore biti ako pape i posle svega ne promjeni nista u postavci i izboru igraca, i to vec na prvoj prijateljskoj utakmici jer nemamo puno vremena da se uigramo do SP..

Protiv Argentine obavezno igrati sa dva razbijaca (def vezna), a sve ovo iz razloga jer bi svaka presjecena lopta bila potencijalna opasnost po njihov gol (kontra i polukontra). Vrlo dobro znamo da nasi kreativci i nisu bas kreativni kad idu na postavljenog protivnika, dok bi u ovom slucaju njihovo umijece puno vise dolazilo do izrazaja... Mujdza desno, Seo lijevo, Spaha i Bicakcic (Vranjes) stoperi, Sejo i Zukanovic (Besic) razbijaci s'tim sto bi Sejo mogao cesto povuci kontru. Na sredini Miske koji je nas tehnicki najjaci i najiskusniji igrac, Lulic lijevo (obavezno pomagati u odbrani) i Dilema je za desno krilo ali ja bih se odlucio za Viscu koji je brz i prodoran ali i on bi morao pomagati u odbrani po toj desnoj strani... u napadu Dzeko.

Vedo, Pjanic, Medunjanin, Hajrovic, Besic, mogu uci u drugom u zavisnosti kojim igracima bude falilo svjezine.

Igrati maksimalno na prekide kao protiv Grka, zato sam i stavio Misketa a dobro znamo kako Dzeko koristi njegove centarsuteve, jer to nam je najveca sansa i praviti sto vise sitnih faulova tj. ne smijemo im dozvoliti da razviju igru...sjeckati igru, otezati svaki prekid, aut, faul, to nama vise odgovara jer cemo fizicki biti inferiorniji od njih!!!

Playstation is calling :)

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 10 dec 2013, 09:52

Beze se prepirete oko formacije 4-2-3-1 ili 4-4-2, to samo pali na video igricama. Kod nas to izgleda drugacije u odbrani i u napadu.

Pokusat cu malo skicirati:
U odbrani Vedo ide na ljevo i pokusava da zatvori protivnickog ljevoggbocnog. Pravi ili presing na istog ili pokusava samo da mu zatvori put prema naprijed. Problem u ovome je kad taj bocni krene pravo prema naprijed, jer Vedo ga zna nekad neispratiti do kraja. Kad radimo presing Mikse ide sa Dzekom u centar i radi pritisak na dva stopera (uostalom tako radi svaka ekipa koja igra samo sa jednim napadacem). Lulic radi presing na drugog bocnog, a Pjanic/Medunjanin (zavisi ko igra) + DM (Zahirovic/Rahmic ili ubuduce neko treci) uzimaju igrace u sredini. Kad neradimo presing, Mikse ili Dzeko moraju da uzmu protivnickog DM i pokusaju da ga zatvore, jer ovaj inace moze praviti igru. Ovaj sistem zahtjeva puno trcanja, znaci jednog Mikseta sa 10tak kg manje i jednog rastrcanog Dzeku koji pomaze Miksetu (jer ovaj i u najboljim danima nemoze preuzeti sve defensivne zadatke). U napadu (znnaci kad mi pravimo igru – mi imamo loptu) to zna izgledati totalno drugacije. Spaha ostaje u centru, Bico ide na desno, a Mensur preuzima poziciju krilnog igraca (znaci samo 3 pozadi). Sa ovim dobijamo igraca vise u napadu, ali i imamo igraca manje u sredini odbrane koji kad izgubimo loptu u pokretu naprijed moze nas uvjek kostati go – zbog toga Pape zeli DM-a koji zna igrati lopte, jer ako ovaj izgubi loptu mi smo totalno otvoreni (Uostalom ovako i Barca igra, Alves = Mensur). Ovaj sistem igramo od kad je Susic dosao na poziciju selektora. Igrali smo i ovako protiv Njemaca u Frankfurtu (znaci jedna od prvih utakmica pod Susicem) ali tad nismo imali rastrcanog Mensura ne desnom krilu, tako da je ofenziva patila. Tad nismo imali Lulica na ljevoj strani itd.! Zbog ove formacije i Avdija igra u repki, jer je jedini igrac koji trci gore dole (nazalost fale mu druge osobine dabi zadovoljio).

Znaci sad uzeti i promjeniti totalno sistem igre koji je uigran nema smisla i moze samo na playstationu! Ako se bude nesto mjenjalo, to ce biti manje korekcije. Mozda bas da Vedo ode na klupu a da Izo dobije sansu, tako bi u napadu falio jedan igrac ali bi u sredini dobili na sigurnosti (igraca vise koji zna primiti i igrati loptu).

Kao sto je @gost ovdje napiso, ako Mikse nedodje u formu, ja bi njega zamjenio sa Izetom a Vedu i Djeku ostavio u napadu. Onda bi u defensive Djeko ili Vedo morao da zatvori sredinu. Hajrovic bi pokrivao svakako krilo. Presing nebi se puno mjenjo osim da Vedo nemora na krilo (morao bi vise u sredini raditi degenzivne zadatke). U napadu bi Izo mogao ici u centar a Mensuz naprijed tako da tu nebi morali praviti nikakve promjene. Dobili bi vise na varijacijama, jer i Izo moze ostati na krilu a Dzeko igrati 10tk – u tom slucaju imamo pozdai 4 igraca  sigurnija varijanta!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 dec 2013, 10:02

Kod nas ce sve zavisiti od dvije stvari prve tekme sa Argentinom i Safeta Susica.
Ukoliko Pape ne bude furao svoju tvrdoglavost i suludu formaciju bez defanzivnog veznog i 2 spica u mecu sa Argentinom tu mozemo izvuci povoljan rezultat, potajno se nadam nekom remiju sto bi nam vjerovatno omogucilo plasman u drugu rundu.
Povoljan rezultat je i neki poraz od 2-1, 3-2 ili 1-0, gdje bi vidjeli da ne zaostajemo toliko i da se mozemo nositi sa svima.
U slucaju da se to desi, a posto smo mi ekipa koja zavisi od samopouzdanja, vjerujem i mislim da bi uzeli Nigeriju a Iran rutinski dobili.
Problem u svemu tome je sto se tekma sa Nigerijom igra u srcu Brazila gdje temperature idu do 30-tak stepeni za razliku od Ria i Salvadora gdje je 20-22 stepena a sto odgovara Nigerijcima.
U slucaju da dozivimo debakl u prvoj tekmi, misljenja sam da cemo se tesko dici protiv Nigerijaca zbog gore navedenih uslova za igru, a Iran bi i ovako i onako trebali dobiti.

Druga opcija je uz nas debakl da Iran otkine bod Nigeriji tako da bi nam i bod igrao u toj tekmi a misljenja sam da u bilo kojem stanju psihofizickom mozemo igrati as Nigerijom bez poraza.

Dakle, samo dobra priprema pred prvenstvo, ojacati duh ekipe, gdje nema ljutnje sto Vedo, Miske ili neko treci nece poceti prvu tekmu i Pape treba da smanji dozivljaj i postavlja ekipu prema suparniku sa kojim igramo.
I ovo sto imamo je dovoljno da prodjemo grupu, a pod tim mislim na trenutnu ekipu i selektora.

Ukoliko bude sve u redu idealni sastav bi bio:

Begovic
Mujdza
Kolasinac
Spahic
Bico
Zahirovic (pod uslovom da pocne igrati u Bohumu)
Medunjanin
Pjanic
Hajrovic
Lulic
Dzeko

u formaciji 4-5-1 ili 4-2-3-1 gdje bi imali brza krila i prave bekove.

U mecu sa Nigerijom, umjesto Medunjanina probati sa Misketom, ili izbaciti Hajrovica a ubaciti Vedu i opet zrtvovati desnu stranu i Mujdzu, ali o tome ce selektor misliti.

Iran treba napasti sa 2 spica i zgaziti ukoliko nam bude trebalo, ukoliko obezbjedimo plasman i prije toga (bod protiv Argentine i pobjeda nad Nigerijom, mozemo i odmoriti neke igrace), jer nas najgori sastav ne bi smio izgubiti od Iranaca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 10 dec 2013, 13:26

slika

Coca Cola-in poster za Svjetsko prvenstvo. Jesmo mi ovaj Zmaj s ljiljanom? :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 dec 2013, 13:35

Pijetao je tu, valjda jesmo...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 13:40

naravno da jesmo 8-)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 dec 2013, 13:40

Koga ova lija simbolizira?

Šmeka li šmeka pijevca... :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 10 dec 2013, 13:43

Meni je simbol naše reprezentacije prekrasan.

Za Holanđane je lud, ako se ne varam, u pitanju je simbol " flying Dutchman ".
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 10 dec 2013, 13:43

ramiral je napisao/la:Koga ova lija simbolizira?

Alzir (nadimak pustinjske lisice)
Zadnja izmjena: TMovac, dana/u 10 dec 2013, 13:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 13:44

ozbiljno, nas nisu mogli bolje odraditi na ovoj slici :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 dec 2013, 13:51

TMovac je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Koga ova lija simbolizira?

Alzir (nadimak pustinjske lisice)
Fakat mi nije moglo naumpasti, a i ne šmekali pijevca, iz 1001 razloga 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 dec 2013, 14:12

ma izaci samo sa dzekom a iza njega da igraju hajrovic i pjanic,ako budem gubili u drugom uvest i vedu i pokusat doc do boda bar.Mejutim smijesno je igrat na silu 442 ,kada i corav vidi da tako ne mozemo
=\_1921_/=

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 10 dec 2013, 14:19

U hrvata je bitna šahovnica nebi ih drukčije ni prepozno :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 dec 2013, 14:32

U Parizu i Genku (po meni dvije najbolje parije na gostovanjima ove nove generacije) nije bilo Ibisevica.... Eto, samo kazem.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.