Kod nas ce sve zavisiti od dvije stvari prve tekme sa Argentinom i Safeta Susica.
Ukoliko Pape ne bude furao svoju tvrdoglavost i suludu formaciju bez defanzivnog veznog i 2 spica u mecu sa Argentinom tu mozemo izvuci povoljan rezultat, potajno se nadam nekom remiju sto bi nam vjerovatno omogucilo plasman u drugu rundu.
Povoljan rezultat je i neki poraz od 2-1, 3-2 ili 1-0, gdje bi vidjeli da ne zaostajemo toliko i da se mozemo nositi sa svima.
U slucaju da se to desi, a posto smo mi ekipa koja zavisi od samopouzdanja, vjerujem i mislim da bi uzeli Nigeriju a Iran rutinski dobili.
Problem u svemu tome je sto se tekma sa Nigerijom igra u srcu Brazila gdje temperature idu do 30-tak stepeni za razliku od Ria i Salvadora gdje je 20-22 stepena a sto odgovara Nigerijcima.
U slucaju da dozivimo debakl u prvoj tekmi, misljenja sam da cemo se tesko dici protiv Nigerijaca zbog gore navedenih uslova za igru, a Iran bi i ovako i onako trebali dobiti.
Druga opcija je uz nas debakl da Iran otkine bod Nigeriji tako da bi nam i bod igrao u toj tekmi a misljenja sam da u bilo kojem stanju psihofizickom mozemo igrati as Nigerijom bez poraza.
Dakle, samo dobra priprema pred prvenstvo, ojacati duh ekipe, gdje nema ljutnje sto Vedo, Miske ili neko treci nece poceti prvu tekmu i Pape treba da smanji dozivljaj i postavlja ekipu prema suparniku sa kojim igramo.
I ovo sto imamo je dovoljno da prodjemo grupu, a pod tim mislim na trenutnu ekipu i selektora.
Ukoliko bude sve u redu idealni sastav bi bio:
Begovic
Mujdza
Kolasinac
Spahic
Bico
Zahirovic (pod uslovom da pocne igrati u Bohumu)
Medunjanin
Pjanic
Hajrovic
Lulic
Dzeko
u formaciji 4-5-1 ili 4-2-3-1 gdje bi imali brza krila i prave bekove.
U mecu sa Nigerijom, umjesto Medunjanina probati sa Misketom, ili izbaciti Hajrovica a ubaciti Vedu i opet zrtvovati desnu stranu i Mujdzu, ali o tome ce selektor misliti.
Iran treba napasti sa 2 spica i zgaziti ukoliko nam bude trebalo, ukoliko obezbjedimo plasman i prije toga (bod protiv Argentine i pobjeda nad Nigerijom, mozemo i odmoriti neke igrace), jer nas najgori sastav ne bi smio izgubiti od Iranaca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921