Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

mirzatele
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la mirzatele » 10 dec 2013, 23:40

LenBias je napisao/la:znaci mirza ne treba pogadjati to? dobro je da znam, svaki dan se nesto novo nauci
rekao sam da se necu dalje raspravljati..al ti momak ne razumijes neke stvari..90% sam siguran da znas da nisi u pravu (jer ako mislis da jesi onda imas nekih problema ) ali ti tvoj ego ne dozvoljava da kazes "OK,nisam gledao utakmicu,pogrijesio sam " i ti si spreman otvoriti jos 100 tema za raspravu samo da bi izbjegao to..
e ja mrzim takve osobe..Iako je pametnom jedna dosta ja tebi 3. put govorim :
kako ce ubacit suteve koji se u normalnim okolnostima ne ubacuju,koje niko ne ocekuje da ubaci..ponavljam ti opet,kad istice vrijeme i igrac baca od svog kosa i promasi, ti kazes da je trebao pogoditi ???? pametniji ljudi od mene a pogotovo od tebe rekli da je statistika tacan zbir netacnih podataka,ali nazalost ti si box score strucnjak i ti samo pricas i analiziras na osnovu statistike..

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 10 dec 2013, 23:40

Mirza sasvim solidno odradjuje svoju rolu na pocetku sezone. On je igrac kojem trebaju minute za sampouzdanje. A bez hladne glave i mirne ruke nema ni koseva.

Jedino sto mu zamjeram je to sto se sramezljivo izvlaci na sut.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 23:43

mirzatele je napisao/la:
LenBias je napisao/la:znaci mirza ne treba pogadjati to? dobro je da znam, svaki dan se nesto novo nauci
rekao sam da se necu dalje raspravljati..al ti momak ne razumijes neke stvari..90% sam siguran da znas da nisi u pravu (jer ako mislis da jesi onda imas nekih problema ) ali ti tvoj ego ne dozvoljava da kazes "OK,nisam gledao utakmicu,pogrijesio sam " i ti si spreman otvoriti jos 100 tema za raspravu samo da bi izbjegao to..
e ja mrzim takve osobe..Iako je pametnom jedna dosta ja tebi 3. put govorim :
kako ce ubacit suteve koji se u normalnim okolnostima ne ubacuju,koje niko ne ocekuje da ubaci..ponavljam ti opet,kad istice vrijeme i igrac baca od svog kosa i promasi, ti kazes da je trebao pogoditi ???? pametniji ljudi od mene a pogotovo od tebe rekli da je statistika tacan zbir netacnih podataka,ali nazalost ti si box score strucnjak i ti samo pricas i analiziras na osnovu statistike..
napisao si roman u kojem si rekao nista, ni blizu poente, svaka cast, tacno nemoj vise raspravljati i citirati me, ne citaju se meni takvi postovi vjeruj mi a kada me citiras bonton mi nalaze da odgovorim
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 10 dec 2013, 23:47

alemsa je napisao/la:
Prisoner je napisao/la:LenBias nisi u pravu čovječe nikako. Na stranu sve što si prvi se busao u prsa kako imaš više tekmi pogledanih blablablabla, nego što ideš glavom kroz zid. U pravu je momak za 1-5, samo je dva normalna šuta imao, ostali su bili tip shot. Ti kao boxscore stručnjak, a i play by play, bi trebao znati šta je to.
Pa vidis da i ti ne znas sta je tip shot, da ti objasnim posto sam raspolozen, tip shot ti je kad igrac vec puca, lopta se odbije od obruc i igrac samo dotakne da udje u kos, to je tip/ tip-in shot.

Koliko sam vidio Mirza nije imao tip shot.
U pravu si, al' se Len osvrnuo na njegov šut, ne polaganje, ne tip shot, ne zakucavanje, već na šut. S obzirom da nije gledao tekmu, kad je vidio 1-5 sje.b'o se. Vjerovatno je mislio da su svi bili šutevi, odnosno van reketa igra. I ja bih to pomislio, jer i nije neki igrač u reketu, bar ne koristi to često. Stvar je da je Len mislio da je u pitanju lupam šut za 3p 1-3, a ostalo da je duga dvojka ili tako nešto, al' eto ti si tu da ispraviš krivu drinu.
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 dec 2013, 23:51

ne mogu vjerovati, lik pise sta sam ja vjerovatno mislio a ja napisao cak kako je mirza sutao :? :? :? :? odustajem, eto vi imate pravo misljenje i svako ko isto ne podrzava je pogresan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 dec 2013, 23:57

Pierce igra veceras i uci ce s klupe. ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2013, 00:00

Bosniacum Lilium je napisao/la:Mirza sasvim solidno odradjuje svoju rolu na pocetku sezone. On je igrac kojem trebaju minute za sampouzdanje. A bez hladne glave i mirne ruke nema ni koseva.

Zasto mu zamjeras na tome? Njega Netsi trebaju kao takvog, perimter igraca, oni u postu imaju KG, Lopeza pa i Evansa. Mirzino je da igra na perimetru, bar se tako do sad koristi, i dobar je suter, tako da mora pogadjat vise otvorenih suteva, jer znam da moze. To samopouzdanje je najveca greska nasih igraca, i sa Dzekom je isti slucaj, ili je to sklop mentaliteta ne znam, ali da bi uspio u najjacim ligama svijeta, mora se to prezavic, posebno kad se boris za minute i mijesto u ekipi. Libo Mela recimo kita on moze promasiti 50 suteva, zna da ga niko nece poslat na klupu, Mirza mora iskoristi svaku sansu na sto bolji moguci nacin.

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 11 dec 2013, 00:01

LenBias je napisao/la:ne mogu vjerovati, lik pise sta sam ja vjerovatno mislio a ja napisao cak kako je mirza sutao :? :? :? :? odustajem, eto vi imate pravo misljenje i svako ko isto ne podrzava je pogresan
Pa hajde budi malo objektivan i prestani biti tvrdoglav. Napišeš morao je bolje šutati, pa onda zalijepiš sliku 1-5 sa boxscore-a i onda kad ti neko replicira kako se pozivaš samo na boxscore ti odma' se busaš u prsa kako si ti hejbet tekmi pregledao i tjeraš vodu na svoj mlin. Ako sam pogriješio, ja se duboko ispričavam, al' jednostavno si bio zicer da ti momak ono kaže što je rekao. I opet tvrdim nije pogriješio, možda si i ti gledao tekmu, al' onda nisi izabrao pravi smisao izgovorenih rečenica. Znaš i sam da sam vrlo kritičan prema Mirzi bio u posljednjih godinu dana i zbog toga smo se i raspravljali, ti ga braneći, ja napadajući, al' trenutno je stvar takva da je boxscore nekad, uistinu, nerelevantan podatak.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 11 dec 2013, 00:02

ebo ba raspravu, noćas ponovo gidimo, iako ne znam kad je tekma :lol:
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 11 dec 2013, 00:06

Ne vjerujem da večeras vrijedi čekati, jer će i Pierce sa klupe dobiti neku minutažu, tako da ne vjerujem da će Mirza igrati, eventualno garbage time. ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 00:09

Prisoner je napisao/la:
LenBias je napisao/la:ne mogu vjerovati, lik pise sta sam ja vjerovatno mislio a ja napisao cak kako je mirza sutao :? :? :? :? odustajem, eto vi imate pravo misljenje i svako ko isto ne podrzava je pogresan
Pa hajde budi malo objektivan i prestani biti tvrdoglav. Napišeš morao je bolje šutati, pa onda zalijepiš sliku 1-5 sa boxscore-a i onda kad ti neko replicira kako se pozivaš samo na boxscore ti odma' se busaš u prsa kako si ti hejbet tekmi pregledao i tjeraš vodu na svoj mlin. Ako sam pogriješio, ja se duboko ispričavam, al' jednostavno si bio zicer da ti momak ono kaže što je rekao. I opet tvrdim nije pogriješio, možda si i ti gledao tekmu, al' onda nisi izabrao pravi smisao izgovorenih rečenica. Znaš i sam da sam vrlo kritičan prema Mirzi bio u posljednjih godinu dana i zbog toga smo se i raspravljali, ti ga braneći, ja napadajući, al' trenutno je stvar takva da je boxscore nekad, uistinu, nerelevantan podatak.
slika je postavljena kao dokaz da je mirza slabo sutao, mizernih 20%, po likovom komentaru ispalo je da je on sutao odlicno ali je eto kao zakinut bez ikakvog razloga, zamisli nisu to bila prava nego neka kriva sutanja, koliko to samo smijesno zvuci skontaj sam

Prisoner
Kontakt:

Post Postao/la Prisoner » 11 dec 2013, 00:12

Ma dobro to, nego ti govorim da je u pravu kad kaže da je samo imao 2 prava šuta. Još je neko prije njega spomenuo to, mislim monolog (ne smijem garantovati). Ostalo su bili isforsirani šutevi, al' tu si u pravu, nismo ni ti, ni ja, ni mirzatele, ni alemsa krivi, već Mirza Teletović, al' poenta je na ta 2 "prava" šuta, tj. skok šuta.

edit: nije monolog, nego dreamer..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 11 dec 2013, 00:15

LenBias je napisao/la:
slika je postavljena kao dokaz da je mirza slabo sutao, mizernih 20%, po likovom komentaru ispalo je da je on sutao odlicno ali je eto kao zakinut bez ikakvog razloga, zamisli nisu to bila prava nego neka kriva sutanja, koliko to samo smijesno zvuci skontaj sam
Pa nije suto buraz :) Sut mu je 50% 1-2

Iz igre je 1-5 to je FG :D

Mada vjerovatno smatras cijeloukupni FG sutevima, kao i dosta raje, tako da je u dure, samo su ovdje neki precizni, mada i dosta komentatora govore "he's shooting, 7-20" bez bzira sto je u tih 20 pokusaja im'o 5 polaganja. Zavisno od percepcije

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 dec 2013, 00:18

Covjek samo iznio cinjenicu da je 1 od 5 Mirzinih lopti upucenih prema kosu uslo i svi ga napadaju kako ne gleda utakmice.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 00:22

ma sut iz igre je sut iz igre, trojka, kucanje, polaganje, sve iz igre je isto i tako na to gledam stalno, mislim da je to jedino i ispravno na kraju krajeva, naravno mozes trojke u nekoj konacnici izdvojiti ali sve za dva je isto i sut kada se kaze i misli se na sve, tako je kako je :D

@nerkolfc
upravo tako druze

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 11 dec 2013, 00:22

Nije ti ovo prvi a vjerovatno ni posljednji put da bezrazlozno kritikujes Mirzu na osnovu box score statistike. Slicno si radio i prosle sezone, mada se znalo da tada ni Jordan u 5 minuta garbagea ne bi vise postigao. Samo ides u kontru svima na forumu. Primjera radi na prvenstvu Evrope si ga branio ( logicno u kontru ostalima ) jer ga je vecina zasluzeno iskritikovala jer do Litve nije opravdao ocekivanja.
Ne znam kako te nije stid pisati da mora pogadjati svaku utakmicu kad igra u ekipi punoj sebicnjaka i igraca koji vrijede petorostruko vise od Mirza, fakticki all star igraci a koji svaku utakmicu ispucavaju i soliraju do besvijesti a pri tome procenat suta im je grozan.
Sut 1/5 za nekoga ko ne spava u reketu ne moze biti los ni u kojem slucaju pa taman da su u pitanju sve otvoreni sutevi. I ostali igraci znaju poceti sa 1/5 ili cak gorim ali zahvaljujuci sto im se moze i sto su glavni u svojim ekipama na kraju zavrse utakmicu sa 50% uspjesnosti. Ali, Mirzi se ne dozvaljava da se tokom utakmice ispravi jer jednostavno nema ni vremena a ni kredita kod trenera pa da moze od groznog pocetka do savrsenog zavrsetka. Jer odmah, ide napolje.
Gledajuci minutu Mirza moze najvise 8-9 suteva uzeti i ti ako mu na osnovu tog broja pokusaja sudis onda nemoj javno ovdje pisati i bezveze se blamirati, jer znas da nisi u pravu, ali zbog ega i nekog inata ne zelis prestati s onim sto si prvo utuvio u glavu.
15.10 - 15.06 ...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 00:26

alemsa je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Mirza sasvim solidno odradjuje svoju rolu na pocetku sezone. On je igrac kojem trebaju minute za sampouzdanje. A bez hladne glave i mirne ruke nema ni koseva.

Zasto mu zamjeras na tome? Njega Netsi trebaju kao takvog, perimter igraca, oni u postu imaju KG, Lopeza pa i Evansa. Mirzino je da igra na perimetru, bar se tako do sad koristi, i dobar je suter, tako da mora pogadjat vise otvorenih suteva, jer znam da moze. To samopouzdanje je najveca greska nasih igraca, i sa Dzekom je isti slucaj, ili je to sklop mentaliteta ne znam, ali da bi uspio u najjacim ligama svijeta, mora se to prezavic, posebno kad se boris za minute i mijesto u ekipi. Libo Mela recimo kita on moze promasiti 50 suteva, zna da ga niko nece poslat na klupu, Mirza mora iskoristi svaku sansu na sto bolji moguci nacin.
Slazem se za vecinu toga sto si napisao. Ali opet, mozda bi trebao malo vise rizikovati, da nagradi malo sebe za nesto bolje igre u odbrani :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mrjasmin
Kontakt:

Post Postao/la mrjasmin » 11 dec 2013, 00:47

Mozete pratiti zagrijavanje ovdje:

http://www.yesnetwork.com/fan_zone/nets ... stream.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 11 dec 2013, 00:47

upravo tako sky
al sta rec' za covjeka koji sve broji kao sut,pa mi i dalje ne odgovara na pitanje postavljeno 5 puta,da li broji kao sut kada neko baci sa svoje polovine pri isteku vremena..
@nerko - pogresno brate nije rekao 5 upucenih lopti nego 5 suteva vrati par str pa procitaj
i naravno da ga napadamo kad kaze nesto,a pri tom nije gledao utakmicu,a jako tesko je analizirat pogotovo detalje kada gledas samo box score..kada mu neko fino kaze da je to samo STATISTIKA ( jer oni koji gledaju UTAKMICE znaju razliku izmedju statistike i realnog stanja stvari ) koja itekako moze prevariti vidjeli ste djetinjastu reakciju i nagon za svadjanje,pljuvanje..takve kao on koji nikada ne priznaju gresku svi izbjegavaju i ismijavaju..

P.S jos 45 minuta braco :D :D :D

denisov

Post Postao/la denisov » 11 dec 2013, 00:54

Hoće li.i koliko će igrati PP

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.