Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 140

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 08 dec 2013, 23:27

" onclick="window.open(this.href);return false;

Fidelis , sta kazes na ovo ? :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 dec 2013, 23:36

Pa dobro je, kao da nije CC nikako, samo ne bih da svijetluca stalno. :) Al interesantan koncept vrlo, mada ne moze biti street legal. :)
...Život za Široki...

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 09 dec 2013, 00:18

Meni je prejebeno samo da su ove,sto ti kazes, narandzaste diode u stanju mirovanja , hem bi bolje bilo hem street legal.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 09 dec 2013, 07:50

LenBias je napisao/la:
Klare je napisao/la:Te priče o šćemliji su toliko pogrešne i lažne, a kako se narod na to lako prima zaista nevjerovatno.
ne pokusavaj to negirati, to ti je istina, vozio sam se x puta u vw vozilima, stara, nova, sva imaju jednu zajednicku karakteristiku, u voznji su udobna poput prosjecne skemlije
nije istina...apsolutno..i ja sam tako mislio nekad ali sada više ne..
vozio sam se u tricama (i vozio ih), četvorkama i peticama razno raznih "vrsta"..i doduše bilo je petica udobnosti kao 3 i obrnuto..
znači isot kao da je samo drugi oblik a sve ostalo isto..ali sam se iznenadio u par četvorki i petica koje su bile i više nego udobne..vjerojatno oh je vecina neudobnijih aliali nije bas tako da su sva neudobna...

;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 09 dec 2013, 09:59

HZ_ilidzaa je napisao/la:Meni je prejebeno samo da su ove,sto ti kazes, narandzaste diode u stanju mirovanja , hem bi bolje bilo hem street legal.
Samo nek stalno gore i da prodje homologaciju nekim slucajem i moze se, odlicni su farovi, ne znam koliko dodju, vjerovatno klasicni LED farovi + 100 EUR.
Meni su uvijek najdraze bile Umnitza prerade za BMW modele, mozes bas sve postaviti, od LED boje, welcome home, leaving home opcija, sve, jednostavnost perfekcije.
...Život za Široki...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 14:50

u kojem intervalu se krece stavljanje mat folije na automobil, onaj trip da izgleda kao batmobile :mrgreen: zanima me onako, badass izgleda :D koliko je to kvalitetno, kakve se garancije daju na iste, koliko godina traje itd, nadam se da je neko upucen u materiju pa moze pomoci po tom pitanju

takodje jos jedna stvar koja me zanima jeste koliko kostaju (sa ugradnjom) tzv. leptir vrata, ne znam da li postoji jos neko ime za ista, vjerovatno je preskupo cim se slabo ko odluci to postaviti na auto ali sta fali pitati :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 15:03

300 KM za zatamnjivanje. Samo llumar folijom, nista drugo osim llumar. Mozes zatamniti zadnja bocna i zadnju sajbu. Toliko se ja barem sjecam zakona.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 15:05

ne folije za stakla nego auto, karoseriju, mat folija, znaci ovako nesto

slika

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 11 dec 2013, 15:07

Mislim da je lenbias mislio na stavljanje matt trake na citavo auto a ne zatamljivanje stakala.

Ja sam nesto gledao po netu prije par mjeseci i cijena nije nimalo jeftina. Al dobro zavisi i od velicine auta kao i koliko uzmu za "ruke".
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 15:12

LenBias je napisao/la:ne folije za stakla nego auto, karoseriju, mat folija, znaci ovako nesto

slika
Preskupo, i ne zna to svako raditi. Mislim da jedan jedini frajer to zna kvalitetno raditi u BiH. Mislim da se nalazi u Brckom. Jeftinije ti prefarbat auto onda :D Man' se corava posla :D

Plus sto ti karoserija mora biti ko strijela

P.S. malo me osamutila anestezija, halalite :lol: :lol:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 15:14

bas se moze ofarbati da ovako izgleda, ako moze naravno da bi to uzeo ali cisto sumnjam :D nisam upucen u takve stvari pa zato i pitam, meni ovo perverzno dobro izgleda, nebitno kakvo auto, jos leptir vrata, uf uf 8-)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 15:20

jedino vrijedi ako imas ovakvo auto sa slike. Inace kad ga budes htio prodati neces moci vratiti ulozeno, vjeruj mi. Jedino zbog svog cejfa. A cejf nikad nije skup :D

Ja da imam nesto na taj fazon, ja ne bih mat, ja bi u chrome 8-)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 15:22

ceif brate, naravno da je ceif, sve u zivotu i treba raditi iz ceifa vezano za potrosne stvari, jednom se zivi i treba se uzivati koliko se moze sebi priustiti, zato se i nadam da nije preskupo, ova folija i navedena vrata, pa od svakog auta bi nacinili nesto posebno :)

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 11 dec 2013, 15:37

eto tako :D znam da da je folija skupe, a sigurno ni te baglame nisu jetine :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 dec 2013, 15:51

Kako god okrenes ne slazem se da bi ga skuplje izaslo da ga ofarba u kompletu, ipak, mada je reelativno blizu cifra, ali ima drugih prednosti, u ovisnosti o onome sto ustvari zelis napraviti i postici.

Razmisli o ovome :

Jeftinija solucija osjetno, a dobra. Ovo najvise odgovara potrebama privremene promjene boje i izgleda vozila.

Kako god okrenes, stavljanje folije ili plastidip na vozilo moze samo dobro biti za isto, ako se dobro uradi, naravno, jer, u biti stitis originalni lak, kao i vozilo od raznih vremenskih uvjeta, a dosta je dugotrajno, moze izmedju 3 i 5 godina bez ikakvih problema trajati, odrzavanje je normalno kao i sve drugo.
Ja kad skontam ustvari koje auto zelim zadrzati duze od godinu, godinu i pol cu svakako ici na jednu od ove dvije solucije.

Mat crna, u kompletu. Eventualno mat bijela u kombinaciji s par crnih akcenata, ovisno o vozilu koje bude odabrano.

slika
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 dec 2013, 16:46

mat je ses, jos kako samo stoji na M3ici, crvena, plava, uf
slika

slika

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 16:57

ŠB_Fidelis je napisao/la:Kako god okrenes ne slazem se da bi ga skuplje izaslo da ga ofarba u kompletu, ipak, mada je reelativno blizu cifra, ali ima drugih prednosti, u ovisnosti o onome sto ustvari zelis napraviti i postici.

Razmisli o ovome :

Jeftinija solucija osjetno, a dobra. Ovo najvise odgovara potrebama privremene promjene boje i izgleda vozila.
ovo odlicno izgleda, koliko kosta samo ako je osjetno jeftinije :o pocevsi od ove farbe/gume pa i do ovog "pistolja" :mrgreen: imas li neke informacije vezane za ova vrata koja sam isto pomenuo? trebaju mi za sve neke okvirne cifre, uz ukupna odstupanja uz nekih 500 KM, ako je ikako moguce :D

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 dec 2013, 22:20

Rekao bih, al sam kanta. :mrgreen: :P

Ovisi o klasi vozila, tj. velicini. Po meni nekih 800-1300 KM za cijelo vozilo, vecinu klasicnih vozila, ovako gledajuci neke cijene, kalkulirajuci u glavi, pritom uzimam u obzir da to ne bi radio sam nego bi ti netko drugi radio, a ne mogu ulaziti u njihove marze i kompliciranost rada na pojedinim vozilima.

Mozes recimo i samo felge odraditi, mislim da bi ti za to uzeli od 150-200 KM za 17ke, 18ke.
Dovoljna bi ti bila 4 spreja, po 1 za svaku felgu, recimo eto nek to dodje 100ak KM, ako bi to sam radio.

A automobil srednje klase, limuzina tipa 3ka, A4, Passat, hmm, da to sam radis trebalo bi ti oko 500ak KM za jedno 5 litara boje barem uz isto toliko razrjedjivaca i koliko moze vec kostati onaj ''pistolj'', oko 100ak KM, pa eto, racunaj.

A ta vrata sto spominjes, ''leptir'', ne znam, pretpostavljam da pricas o LSD vratima, sto Lamborghini ima primjerice, da se otvara ka gore, a to je vec brutalno skupo, mozes kupiti, ne znam, Golfa 2cu za novac koliko to kosta.
...Život za Široki...

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 dec 2013, 23:28

ma kanta si zbog drugih stvari isto kao sto ja po tebi stalno trolujem, sta fali :mrgreen: da, mislim na ta lambo vrata, mnogi ih nazivaju butterfly doors kao, doduse neko i makaze, sve zavisi, leptir mi je bio vise onaj nacin kao u jednog od onih starih mercedesa sto se bas u zrak skroz otvore ali hajde :D znaci da to prekrizim u svojim zeljama, ocito se ne isplati dovoljno ako je bas toliko skupo :cry: hvala na odgovoru :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 dec 2013, 23:38

Pa ti jesi troll, there's a difference. 8-) Sta ce faliti, svejedno meni, nema u mene izmedju krajnosti nista, samo krajnost. :lol:
Ma LSD doors, al to je bar 2000 KM po meni, u startu, zaista ne vjerujem da bi se isplatilo na nekom projektu.
Al ovaj plastidip cu sam iskusati svakako, cim skontam na kojem vozilu. Mislim da je stiglo nedavno i u BiH, konacno, dosad je bilo jedino u HR od okruzenja.

To drugo sto navodis su gullwing doors, ne LSD doors. Puno ljepsi je potonji, meni.

slika
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.