Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 dec 2013, 23:16

od 2009. i Intera mislim da niko dalje od 1/4 finala ni jednog takmicenja nije otisao- a nece ni ove sezone..nezadrzivo srljamo u progres osim ako armada timova u elitnoj Ligi UEFA-e ne ucini nesto :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 11 dec 2013, 23:17

ultrasstyle_tz je napisao/la:od 2009. i Intera mislim da niko dalje od 1/4 finala ni jednog takmicenja nije otisao- a nece ni ove sezone..nezadrzivo srljamo u progres osim ako armada timova u elitnoj Ligi UEFA-e ne ucini nesto :D
Uzecemo mi taj koeficijent "na masu". Drugacije izgleda ne moze. :D
Hajmo tifusari i odradimo protiv Ludogoreca i ostalih ubleha koji dobar prinos u koeficijentima hahha jbem ti ligu ovu.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 11 dec 2013, 23:21

Nema mi ovih shinterovaca sto su se cuvali za veceras, izgleda prste pojeli od muke pa ne mogu tipkat :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 11 dec 2013, 23:23

Denno je napisao/la:Juve ima motiv valjda,finale je na njihovom stadionu.

Ma kakav motiv covjece kad je to smijesno takmicenje i jos nedaj boze da se neko povrijedi Juve ce igrati ozbiljno EL jedino ako bude imao osjetniju razliku u ligi inace sigurno ce igrati rezerve ipak je titula prioritet :D

Osvajac EL zaradi 5 miliona eura pa vise zaradi Vidal od plate nego osvajac EL :roll:

Mislim da ce Fiorentina i Lazio jedini igrati ozbiljno EL nisam siguran za Napoli jer njima ce biti prioritet osigurati LP slijedece godine tako da u biti italija ima 2 predstavnika u EL
Zadnja izmjena: Yucca, dana/u 11 dec 2013, 23:24, ukupno mijenjano 1 put.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 11 dec 2013, 23:24

Šteta,nadao sam se potpunom potopu Talijana u LP,malo je falilo.

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 11 dec 2013, 23:26

Yucca je napisao/la:
Denno je napisao/la:Juve ima motiv valjda,finale je na njihovom stadionu.

Osvajac EL zaradi 5 miliona eura pa vise zaradi Vidal od plate nego osvajac EL :roll:

Taman da kupimo jos jednog Padoina :D
Kad jedan Palermo ili Sampdoria ne shavataju tu Europa Ligu ozbiljno, zasto bi sad Juve trebao, da se umara radi koeficijenta drugima? Jbes to, Serie A je prioritet i nadam se da cemo ubrzo ispast, makar djeci nek daju igrat.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2013, 23:27

Ja sam danas pisao da zbog koeficijenta treba odigrati dobro EL, ne mora biti uvijek najjači sastav, ali ne treba ni igrati da što prije ispadneš. Jer Benfica i Porto su dobrim igrama u EL dogurale do nosioca u LP, što i Juventus ne bi odigrao dobro i slijedeće godine ostao u drugom šeširu, a ne rizikovao treći šešir slijedeće sezone i grupu "smrti".
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 dec 2013, 23:27

Liga napreduje, ali jako sporo. Odnosno to dijeluje neprimjetno, jer ostale lige dosta brže grabe prema naprijed.
Jednostavno, koliko ulaganja toliko i kvaliteta. Dok se u Italiji "ciganči" oko svokog Eura, u Engleskoj,Španiji,Švabiji,pa i Francuskoj, oni najveći bez problema iskeširaju 40-50 miliona € za pojačanja, odnosno kvalitet.

Pa bolan kakva je situacija, dovoljno govori i sljedeći podatak.
Milan je klub sa najvećim prihodima u Italiji, oko 260 miliona €, i ta cifra se skoro pa ne mijenja. Još 2005 je Milan uprihodio oko 250 miliona € a recimo Real tek neznatno više. A 8 godina kasnije, Real uprihodi pola milijarde a Milan se ne miče sa mjesta. U tom je problem. Problemi počinju od samog vraha i pomalo debilnih zakona.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 11 dec 2013, 23:32

Padovan je napisao/la:Ja sam danas pisao da zbog koeficijenta treba odigrati dobro EL, ne mora biti uvijek najjači sastav, ali ne treba ni igrati da što prije ispadneš. Jer Benfica i Porto su dobrim igrama u EL dogurale do nosioca u LP, što i Juventus ne bi odigrao dobro i slijedeće godine ostao u drugom šeširu, a ne rizikovao treći šešir slijedeće sezone i grupu "smrti".

Cisto sumnjam da ce se zbog sesira ganjati EL jednostavno previse je riskantno igranje EL sa nekim gubitkom bodova u ligi ili jos gore nedaj boze povrede kljucnih igraca,jer poslije ove blamaze u LP apsolutni fokus ce biti titula to je sad prioritet

Igranje EL puno vise mozemo izgubiti nego dobiti stadion nece biti pun jer nije ni u LP bio nagradni fond je smijesan malo je reci :roll:

Round of 32: €200,000
Round of 16: €350,000
Quarter-finals: €450,000
Semi-finals: €1,000,000
Losing finalist: €2,500,000
Winners: €5,000,000

Sto se mene tice moze primavera igrati i naravno da ispadnemo sto prije vec na pocetku ako je moguce
Zadnja izmjena: Yucca, dana/u 11 dec 2013, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 11 dec 2013, 23:34

Jel od ove sezone stupa ono pravilo da osvajac le obezbjedjuje ucesce u lp iduce godine?
Nesto tako sam citao,mozda i grijesim,al ako je tako onda ne bi bilo lose da lazio i Fiorentina zapnu i probaju.
embrace the chaos

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 11 dec 2013, 23:34

Ma liga nam je smeće postala, jos kad vidjoh da se Milan brani protiv Ajaxa kod kuce jasno ti je.Eno Njemci 4 tima u knock out fazi a nisu vala trosili neke pare.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 11 dec 2013, 23:36

Milan se morao braniti, imali su igrača manje od 25 minute. Nije bilo drugog riješenja.

Bayern je uložio lijepu sumu novca u posljenjih par godina. Ne previše ali ipak i više nego dovoljno. Dortmund na najbolji mogući način ubire plodove rada sa mladim igrača. Mada su i oni potrošili 50-ak miliona prošlog ljeta.

Leverkusenu svaka čast, ali oni su kao i Schalke više sretno nego spretno prošli.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 11 dec 2013, 23:40

OmarSivori je napisao/la:Ma liga nam je smeće postala, jos kad vidjoh da se Milan brani protiv Ajaxa kod kuce jasno ti je.Eno Njemci 4 tima u knock out fazi a nisu vala trosili neke pare.
Ma ybte Bayer dobije po nosu 5 komada od Man Utd i opet prodje dalje, slicno Shalke od Chelsea, a gledaj Napolija sa 12 bodova ispade. Na kraju Juventusu i Napoliju je odlucio samo jedan gol. Nema se ni srece, sto jest jest..
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2013, 23:41

@Yucca

Ovo je moje mišljenje, svjestan sam ja da se neće igrati najjačim sastavom i neće se igrati ozbiljno, ali mislim da bi trebali sakupiti još malo bodova da ne bude kajanja naredne godine. Nije ni meni ovo takmičenje zanimljivo, ali sad se blamirati i gubiti od nižerazredni klubova :roll:

FC Ljuta Krajina

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 dec 2013, 23:43

pa i sad smo ispali od nizerazrednih klubova :P
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2013, 23:47

francobaresi je napisao/la:Ove sezone dosta predstavnika iz Serie A je u EL-i.
Nadam se da će shvatiti maksimalno ozbiljno to takmičenje, finansijski nije pretjerano isplativo. Ali rezultatski itekako jeste, jer dobrim rezultatima i onaj famozni koeficijent raste.
Fiorentina, Napoli,Juve,Lazio. Zaista ove ekipe mogu puno u ovom takmičenju, i nadam se da će to tako i biti.
+1
Bez top Engleza (Chelsea prosle sezone osvojio LE nakon ispadanja iz grupe smrti u LS), Spanaca, Nemaca, sa Portom i Benficom ni izbliza jakim kao prethodnih sezona, Lyonom koji je mediokritet...ovde bi moralo da se ide na osvajanje LE. Finale se igra u Italiji, gde ces veci motiv.

Dogodine izvesti najjaci trio u LS i jos 3 jake ekipe u LE, bez nekakvih Verona, Genoa, Udinesea i sl. koji godinama nista ne mogu/zele da naprave.
ultrasstyle_tz je napisao/la:od 2009. i Intera mislim da niko dalje od 1/4 finala ni jednog takmicenja nije otisao- a nece ni ove sezone..nezadrzivo srljamo u progres osim ako armada timova u elitnoj Ligi UEFA-e ne ucini nesto :D
Kad sampion, koji juri trecu titulu za redom, a pritom je "stub italijanskog fudbala", ne moze da se u 6 godina od povratka u evrotakmicenja udostoji da u konkurenciji mocnih Galatasnajpera, Kopenhagena, Fulama, Lechova i sl. bude redovni ucesnik 1/4 finala tih kupova - onda ne treba ocekivati nesto od klubova koji zaradjuju manje, imaju manju rotaciju i losije igrace.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 dec 2013, 23:50

ultrasstyle_tz je napisao/la:pa i sad smo ispali od nizerazrednih klubova :P
Ali to nije razlog da se nastavimo blamirati :mrgreen:

FC Ljuta Krajina

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 dec 2013, 23:52

Ma liga je čučnula samo tako. Najveći domet i jeste osvajanje Evropa lige.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 dec 2013, 23:53

Denno je napisao/la:Meni je drago sto je Juventus ispao samo zbog pojedinaca,kao oni najjaca ekipa u Italiji,sa rezervnom postavom su 2x jaci od svakoga :lol: :lol:
How yes no,oni su **** na biciklu od ekipe kada nemaju sudije.
Od svih komentara ovo mi je posebno zapalo za oko.

Ti prvo trebaš raščistiti sa sobom svoje stavove, pa ih tek onda iznositi u javnost. Ovako si samo još jedan suncokret.

Prvo je nakon dva kola Napoli bio najjača ekipa u Italiji, pa onda nakon što im je stvarno najjača ekipa održala lekciju priča se mijenja, pa sad opet nakon ovog ispadanja Juventus najgori.

Nadam se da ti je jasno da Roma tek sad nema nikakve šanse za titulu, niti bilo ko drugi.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 dec 2013, 23:55

OmarSivori je napisao/la:Ma liga nam je smeće postala, jos kad vidjoh da se Milan brani protiv Ajaxa kod kuce jasno ti je.Eno Njemci 4 tima u knock out fazi a nisu vala trosili neke pare.
Priznam nisam odavno gledao Milan a ovo što sam večeras vidio mislio sam da je na terenu ekipa Livorna a ne slavni Milan.

Igrač manje takođe ne može biti opravdanje da cijeli meč provedeš u svojih 16m i strahuješ do zadnje sek hoće li Ajax zabiti.

Milanu treba financijska inekcija jer odlazak Silve i Ibre nije nadomješten.

Bayern je trošio doduše ne previše dok je i BvB uložio ove godine nekih 50 mil al' treba uzeti u obzir da su prodali Gotzea za 37mil, kod Schalkea i Bayera su neke mizerne cifre.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.