Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Kaunas
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Kaunas » 11 dec 2013, 21:59

na San Siru

slika
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 dec 2013, 22:23

caseres je napisao/la:
Urbinato je napisao/la:O kojem kvalitetu vi ba pričate ? Juventus trenutno ima 4-5 kvalitetnih igrača, ostalo su likovi koji bi tražili sebe u Sampdoria-i ili Atalanti. Nisam sekunde iznenađen. Ekipa koja ne nakanta Galatu i Kopenhagen NEMA šta tražiti među 18. najboljih u Europi i nije joj tu mjesto. Talijanski fudbal je u kurcu i tačka.
Brate iskreno ko je gledao prvu utakmicu u Danskoj, vidio bi da stvarno nismo imali srece protiv njihovog golmana koji je 4 zicera odbranio. Nisu to polusanse, nego 100% koje su morali biti golovi.

Nemojte pricati o nekvalitetu ekipe koja ima svjetske igrace. Zadnja 4 igraca Juventusa su zadnja 4 igraca Italije cija odbrana vazi za jednu od najboljih u svijetu. Kiks se svakome moze desiti, jer golovi se i primaju uglavnom radi kiksa odbrane. A sjetite se kako su odigrali EP 2012 i kup konfederacija.

Pirlo, Vidal i Marchisio su svjetski igraci za koje se nude pare i pare, a klub to odbija. Marchisio zadnjih godinu dana ne igra kako treba, ali normalno je da opadne forma jedno vrijeme. Svima se to desava. Npr. Sneijder je igrao fenomenalno godinama u Interu, pa opadne forma, nema ga nigdje, jedna-dvije povrede i ne mozemo reci da je prestao biti klasa, kad znamo da je klasa vjecna. Marchisio ima jos ispred sebe da pokaze koliko vrijedi, ali za mene je vec pokazao.

Llorente nije svjetski igrac, ali ako nastavi ovim tempom doci ce medju najbolje. Tevez je top player, ko kaze da nije laze.

Ova ekipa ima kvalitet i svjetske igrace, a ispadanje je sramota upravo zbog toga sto se to desilo velikim igracima.

tako je, na svakom dijelu imamo van serijske igrace i ne moze se izvlaciti na taj "kvalitet".. koga to ima Galata il Kopenhagen..

glupost, kiksevi se desavaju, ne znam sta ste toliko razocarani kao da smo ispali iz Serie A.. ni prvi ni zadnji put da favorit kiksa.. mi nismo imali srece jer smo ubili i Kopenhagen i Galatu, a oni iz 3 suta dali 3 gola.. protiv Reala je sudija zasrao, a ova tekma danas nije nicija krivica, vec je vrijeme uticalo na tekmu.. filozofija Contea se ne zasniva na nabijanje lopte "pa sta bude bude", a danas je ipak takva igra bila jedina.. kritikovati igrace i trenera je smijesno, pa sta su to mogli na ovoj utakmici ? Tevez me iznenadio jer je po onakvom terenu driblao, vukao, pokusavao.. a tek vrijedjati Contea, stvoritelja ove genertacije koji nam je donio Scudetto, o kojem smo samo sanjali nakon povratka iz Serie B..

a realno kakve su sanse da se osvoji CL u konkurenciji Bayerna, Reala, Barce ? jako male, tako da i ne treba previse zaliti za CL, jer ce se sva snaga prebaciti na Serie A i imat cemo daleko vece sanse da je osvojimo..

FORZA JUVE
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 11 dec 2013, 23:47

Ovo ispadanje jednostavno ide Conteu na dušu. Ako želiš biti najbolji ne možeš biti tvrdoglav kao drvo i glavom kroz zid da bi dokazao nešto svoje. I ne možeš se za igrače vezati kao da su ti djeca rođena pa ih držati pod svaku cijenu u igri.

Poslije kiksa sa Kopenhagenom Conte je na pitanje zašto nije uveo Llorentea odgovorio da visok i jak napadač ne može igrati protiv visokih i jakih štopera, da bi nedugo nakon toga Llorente izdominirao i u Italiji i protiv istog tog Kopenhagena sa istim tim visokim i jakim štoperima.

Ispali smo jer nismo riješili prve dvije utakmice kako je trebalo, jer smo tad igrali za **** i jer svaki put mora biti neka šamarčina (Inter, Fiorentina) da ih trgne pa da počnu igrati kako treba.

Razumijem da je danas teren bio oranica, ali ne možeš, jednostavno ne možeš prepustiti kontrolu na onakvom terenu ekipi koja nema šta izgubiti, ekipi koja samo nabija loptu u tvoj šesnesterac, šesnesterac u kojem stoji kikser Bonucci i jednostavno moraš očekivati da će se nešto iskomplikovati. A kad god smo ih na bar par minuta stisnuli na njihovoj polovici nisu znali šta da rade, a čak i po onom blatu su odigrali par jako lijepih akcija.

Ne znam, digao nas je iz pepela, a opet sad zadao žešću šamarčinu nego svi tadašnji mediokriteti na klupi skupa.

Nisam pametan, gorčina će ostati još dugo vremena, nešto se mora mijenjati. Nije sve ni u toj **** formaciji više, sve je u pristupu, ali nadam se da je odbrana sa 3 pozadi za Evropu prošlost, li bar odbrana sa Bonuccijem u toj trojci.

Novac će sad biti još veći problem, tek sada ćemo se morati osloniti na Marottine i Paraticijeve sposobnosti da iz ničega iskopaju nešto, samo se nadam da neće biti prinudnih prodaja da bi se doveo neko.

Treba sad malo sačekati i nakon par dana hladne glave donijeti neke bitnije zaključke.

Jedino što mi nije jasno čemu se ovi slijepci raduju? Možda tome što su sad izgubili i najmanji promil šanse za bilo kakvu borbu za Scudetto? :(

I još me zanima ko će sljedeći biti na udaru ultrasstyle-a... Kad je zajebavanje raje donijelo takve posljedice nakon poraza od kasnijeg prvaka, šta će sada biti? Vanredno stanje...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 11 dec 2013, 23:56

Ma meni je samo žao zbog ovih 30 miliona koliko ćemo izgubiti jer nam je to bio garant za nova ulaganja i pojačanja, a sada nema tih para znači nema ni pojačanja.

U nock out faz bi ionako ispali kad-tad, borili bi se, bili ravnopravni i na kraju ispali, nesretan smo mi klub, nema tu neke priče.

Hoću Scudetto, Liga šampiona me ne zanima jer znam da je ne možemo osvojiti, to što na drugim temama ložim hejtere, a ovdje pričam realno je druga stvar. :mrgreen:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 00:01

I još jedan problem je to što se ova ekipa gradila smao za jedan sistem, 3-5-2. Pravog krila (osim možda Giovinca) nema ni za lijeka, a sa jednim sistemom neće ići uvijek.

Da je dovesti tog Ibarba, prototip krila kakvo Conte hoće na toj strani, fizički i tehnički već sad na zavidnom nivou. Vratiti još i Berardija, desno može i Tevez, ionako je više napadač nego krilo i protiv Reala bio.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 12 dec 2013, 00:06

Ma nema hajra od dovođenja prinova iz Serije A, svi mi volimo calcio i vjerujemo u njega, pa možda i pogrešno gledamo na neke stvari, ali jedini igrač iz kompletne lige kojeg mi možemo sebi prišutiti i koji bi nam digao kvalitet je Quadrado, ovo ostalo mrtva talašika.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2013, 00:07

Ibarbo nam moze biti samo rezervista ( i volio bih ga vidjeti kao backup krilo) ako necemo da nam se ponavljaju Kopenhageni , Nordsjalendi i Galate..prvi izbor mora biti Mata ili neko te klase...

Juventus je vazda bio 12-13 igraca prve klase i 10 "polovnjaka" da pune roster, ne moze bolje od ovog sa 5-6-7 igraca prve klase i 15 polovnjaka i to mrtvih polovnjaka...tadasnji "polovnjaci" Birindeli, Pesoto, Zalajeta, Fonseka itd itd su za ove izmislili fudbal...

za Berardija se treba napraviti mjesto kao 5. opciju na krilu/u napadu...
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 00:19

Trequartista je napisao/la:Ma nema hajra od dovođenja prinova iz Serije A, svi mi volimo calcio i vjerujemo u njega, pa možda i pogrešno gledamo na neke stvari, ali jedini igrač iz kompletne lige kojeg mi možemo sebi prišutiti i koji bi nam digao kvalitet je Quadrado, ovo ostalo mrtva talašika.

Apsolutno budemo li se mi pojacavali igracima iz lige prolazak grupe LP bice nam misaona imenica

Nazalost bojim se da cemo nekog morati prodati na ljeto Vidal ili Pogba ako hocemo dovesti kvalitetna pojacanja jer Agnelli vrecu nece odrijesiti

Tu se slazem jedini koji vrijedi da ga dovedemo je Quadrado medutim od toga nema nista

Sad je Marotta dosao na svoje nismo prosli pare nema od LP idealna situacija da dovodi polovnjake OPRAVDANJE VEC IMA
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 00:25

I ove price za LE. Ljudi moji da li se vi bavite nekim sportom ili ste se bavili? Pa u zivotu nisam upoznao uspesnog sportistu koji je rekao kako je neko takmicenje nebitno i ne zeli da se bori za njega. **** prihode, gledaju se trofeji. Ne moze neko da ti se podsmeva ako osvojis LE. Moze da ti se podsmeva ako ispadnes od ukrajinskog drugorazrednog tima u 1/16 finala.
Odličan komentar.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 00:32

Umjesto u subotu utakmicu protiv Sassuola igramo u nedelju

Juve - Sassuola nedelja 18:30

IlCapitano@ druze realno EL mi necemo igrati ozbiljno jednostavno prioritet je titula tako da se nece rizikovati sa povredama kljucnih igraca ili umorom

Igrat ce sigurno Storari,Peluso,Padoin,Motta,DJ,Ogbona,Caseres,Quaglia,Gio itd....

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 12 dec 2013, 00:49

Ja mislim da Conte ipak drugacije gleda na to, usotalom sigurno bi se i njemu svidjelo da u svojoj karijeri ima svaki moguci trofej osvojen. Sto da ne kada se vec samo nudi.
Alessandro Del Piero !

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 01:01

10DelPiero je napisao/la:Ja mislim da Conte ipak drugacije gleda na to, usotalom sigurno bi se i njemu svidjelo da u svojoj karijeri ima svaki moguci trofej osvojen. Sto da ne kada se vec samo nudi.

Naravno moze Conte zeljeti da osvoji trofej EL medutim stanje na tabeli u ligi ce mnogo utjecati i odlucivati koliko ozbiljno cemo igrati EL jer se nece rizikovati titula zbog EL

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 dec 2013, 01:48

IlCapitano je napisao/la:
I ove price za LE. Ljudi moji da li se vi bavite nekim sportom ili ste se bavili? Pa u zivotu nisam upoznao uspesnog sportistu koji je rekao kako je neko takmicenje nebitno i ne zeli da se bori za njega. **** prihode, gledaju se trofeji. Ne moze neko da ti se podsmeva ako osvojis LE. Moze da ti se podsmeva ako ispadnes od ukrajinskog drugorazrednog tima u 1/16 finala.
Odličan komentar.
Baš tako. Samo ići na titulu. Hrabro i odlučno. Kakvo odmaranje igrača, kakvi nonsensi.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 12 dec 2013, 08:22

Mozel mi neko reci na kojoj stranici pocinju komentari o tekmi da malo procackam? Volim citat psovanje igracima i prozivanje. :mrgreen:
Ako iko zna kako je kao veliki favorit ispasti u grupi to su navijaci Uniteda. Jos sanjamo Basel.
Moje saucesce
Glory Glory Man United!

Pogba

Post Postao/la Pogba » 12 dec 2013, 08:38

Anderson8 je napisao/la:Mozel mi neko reci na kojoj stranici pocinju komentari o tekmi da malo procackam? Volim citat psovanje igracima i prozivanje. :mrgreen:
Sumnjam da ćeš psovanje naći, a od igrača se prozvao samo Bonnuci čisto jer prečesto učestvuje u akcijama kod golova protivnika. :?

Ima tu finih postova u moru trolla koji se redovno desi na ovoj temi poslije kiksa ili ovakvih stvari. :?
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 12 dec 2013, 08:43

Vezano za Europa Ligu, tu nema sta da se trazi.
Conte ce ih mozda motivisat, jbat im majku ako se ne budu zalagali al kad ti izadjes na teren i skontas da je to Europa Liga a ne Liga Prvaka ma dzaba ti sve, nema tog motiva u tebi koji ce LP izazvat pa ti trcao koliko god hoces, nije isto.
Pogotovo nakon razocarenja u LP, gdje su Juventusu davane lijepe sanse da ide dalje, da nesto napravi i ti sad dodjes u EL i grizces ko u LP, a nisu vala ni u LP sem protiv Reala grizli, kako li ce tek protiv osrednjih klubova Europa Lige. :mrgreen:

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 12 dec 2013, 09:09

Kakvi ste ovog radnog jutra? :mrgreen:

Meni je najgore što će sada u Seriji A sve redom ponižavati... :mrgreen:

Bit će dobrih protivnika i u EL, ne bi bilo loše pokušati osvojiti to takmičenje, historija Juventusa je takva da je uvijek prvo osvajao Kup UEFA ili Kup Kupova pa onda Ligu šampiona, mora se poštovati red. :D

A to što se tiče psovanja, iako nas mnogi smatraju najgorim forumašima i slično mi itekako poštujemo vlastite igrače i ne zaboravljamo tek tako radost koju su nam i koju će nam donositi.

OmarSivori
Kontakt:

Post Postao/la OmarSivori » 12 dec 2013, 09:18

Mislim da ce usljedit period losih rezultata, ovo ispadanje i nacin na koji smo ispali ostavice traga na ekipi.
Tek ce sad Tevez da padne u formi jer tom liku je potreban veliki motiv da igra, znamo da je vec htio da napusti fudbal.
Bez LP on nece imati neki motiv, njemu Serie A ne predstavlja nista, takav je karakter i gotovo.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 12 dec 2013, 09:26

Ma ne znam, nisam ja baš takvog mišljenja, neće to Conte dopustiti, nakon svakog neuspjeha Juventusu se predviđao kraj, a uvijek se dešavalo suprotno.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 12 dec 2013, 10:11

Nikada nisam napisao nista na ovoj temi ali evo citam neke komentare pa da iznesem i svoj stav, cisto diskusije radi. Prvo tesko je diskutovati sta je WC igrac danas smo svjedoci da je takvih igraca sve vise i vise u ocima navijaca. Tako citajuci pojedince gore vidio sam da su njima WC igraci : Komplet odbrana Juventusa, Vidal, Pirilo, Marchisio, Tevez i meni se cini Llorente - ZNACI nevjerovatno. Onako kao navijac Barcelone ( visegodisnji od perioda Hespa, Bonana, Oleguera i slicnih ) mnogo sam se nasmijao na ovu recenicu. Podatak da je odbrana Juventusa stub odbrane Italije ne govori o jacini igraca Juventusa ili reprezentacije Italije.

WC igrac je koji je nosilac svoje ekipe na poziciji na kojoj igra te kao takav moze bez problema da izbori mjesto u prvih 11 u barem top 5 ostalih ekipa bez problema. Po mom misljenju u Juventusu postoje trenutno 3 takva igraca :

Buffon - Chiellini - Vidal za vrhunske rezultate potrebno je imati barem 6 ovakvih ili nevjerovatnu timsku igru.
Poredjena radi Barcelona u ovom momentu ima 2jicu takvih mozda 3 ( Messi - Iniesta ) te Neymar ( mozda ).

Tako da ipak za neki veci iskorak u Ligi prvaka potrebno je imati nevjerovatnog ofanzivnog igraca nosioca tima ( Messi - Ribery - Ronaldo i sl. ) - ogromnu glad i zelju spojenu sa timskim radom ( Bayern M- Dortmund ) i iskustvo takmicenja na velikoj sceni ( dosta igraca Juventusa to i nema bas ).

U svakom slucaju osvojiti Seriu A i osvojiti EL je bolje nego igrati kvalifikacije za LP i ispasti u cetvrtfinalu lige prvaka ( Milan ).

Lijep pozdrav
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gosta.