AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 09 dec 2013, 08:59

destro car, vise je pretrcao dok je slavio gol nego ostatak utakmice ali i za ono malo minuta je pokazao kako mozemo biti opasni sa pravim napadacem u igri. odlicno je pratio gervinha, savrsen tajming ubacivanja ispred stopera i hladno zakucavanje. treba njemu sigurno jos par sedmica da udje u pravu formu i dosta dosta rada sa lotpom jer ovako jedva da ima 15 minuta u nogama ali jednom kada se vrati bicemo mnogo opasniji.

protiv milana ce biti tesko ukoliko totti ne bude igrao jer ionako smo imali problema sa kreativnoscu a sada nam jos fali i pjanic. ako se oporavi onda ocekujem pobjedu jer realno gledano bolji smo u svakom pogledu od njih, izuzev napada ali mislim da ce najbolji stoperski par lige benatia - castan lakse izaci u kraj sa balotellijem nego mexes - zapata sa tottijem, gervinhom, ademom/florenzijem koji bi konacno trebao proigrati sad kad se kapiten vraca. upravo taj povratak kapitena ce da bude dodatna motivacija ekipi, a tu je i cinjenica da je na san siru/meazzi uvijek pruzao vrhunske partije tj raspolozen totti = pobjeda rome. moram priznati da me najvise strah sudjenja i tih nekih bezveznih, poklonjenih penala i slobodnjaka :roll:

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 10 dec 2013, 00:04

Šta mislite ko bi mog'o stići u januaru? :D

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 10 dec 2013, 07:56

to samo sabatini zna.

moje neko misljenje je sljedece:
golmanske pozicije se nece mijenjati jer de sanctis, ovakav klaun kakav jeste, je nas ubjedljivo najbolji golman jos od one strasne forme julia sergia (koji je prije par dana napustio klub). lobont i skorupski mozda odrade pokoju kup utakmicu i to je to.
sto se stopera tice imamo benatiju i castana koji su vjerovatno najbolji duo na svojoj poziciji u ligi. posebno me raduje brazilac koji je podigao formu na neki nivo o kojem nisam mogao ni sanjati. treca opcija je burdisso koji bi vjerovatno mogao napustiti klub jer zeli igrati na svjetskom prvenstvu a znamo svi da ce u romi rijetko dobijati prilike. tu su jos omladinci romagnoli i jedvaj na koje se i ne mozemo pretjerano puno osloniti zbog neiskustva tako da bi u slucaju odlaska burdissa dovodjenje jednog backup stopera bila dobra ideja, kao i slanje na posudbu jednog od dvojice tinejdzera.
bekovi su prica za sebe. maicon/torosidis je odlicna kombinacija za desnog beka. nadam se samo da ce torosidis ostati jer ni on ne igra pretjerano puno, a blizi se to svjetsko prvenstvo tako da bi mogao traziti transfer mada cisto sumnjam jer mislim da je njegov poziv u grcku repku zagarantovan. eh sad taj lijevi bek, tu nam treba pojacanje definitivno. dodo lagano dize formu ali daleko je on od igraca na koga mozemo racunati iz sedmice u sedmicu, a balzaretti je vec u godinama i po meni bi bio dobra zamjena tom nekom pojacanju. dakle, idealan scenarij bi bio dovodjenje igraca koji bi upao u prvih 11, slanje balzarettija na klupu, a dodoa na posudbu po mogucnosti u neki prvoligaski klub. spominje se d'ambrosio koji moze igrati i lijevo i desno, solidan je igrac i sto je najbitnije nije neki neiskusan brazilac nego talijan koji iza sebe ima 100+ seria a utakmica u nogama.
vezni red je masina sve dok se ne povrijedi neko od strootman-ddr-pjanic trojca. kada vidim bradleya ili marquinha da igraju na pjanicevoj poziciji dodje mi da razbijem monitor. bradley je defanzivni vezni i treba igrati SAMO u slucaju izostanka de rossija. marquinho je los igrac kome nije mjesto u romi i tacka. florenzija po potrebi treba prekomandovati u vezni red i dovesti zamjenu za pjanica u vidu nekog iskusnijeg talijanskog veznjaka tipa parolo ili lodi, iako me ne bi iznenadilo da sabatini iscupa nekog talenta iz argentine a la paredes. dakle strootman/taddei/florenzi - ddr/bradley - pjanic/pojacanje.
napad je najveca misterija ovog stoljeca jer poprilicno smo nagomilani a opet nam fali igraca :D mislim da bi se trebali zahvaliti borrigolu i dovesti jedno pojacanje ILI se uzdati u njega i destra, a to pojacanje ostaviti za ljeto. bilo kako bilo taj napadac mora doci i trebao bi biti neko ko moze pratiti brzinu gervinha/adema ili viziju tottija. ono sto je sigurno je da caprari treba na posudbu jer se radi o jako perspektivnom igracu koji je u pescari igrao odlicno i koji se sigurno nece razviti u ono sto se moze razviti sjedeci na klupi. malog riccija bi ostavio do kraja sezone cisto radi sirine, a na ljeto bi mu nasao novi klub.

IN: lijevi bek, zamjena za pjanica i napadac (po mogucnosti onaj dzeko iz wolfsburga) 8-)
OUT: marquinho, borrigol?, dodo (posudba), caprari (posudba) i romagnoli/jedvaj (posudba)

slika

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 10 dec 2013, 09:58

Evil Genius II je napisao/la:to samo sabatini zna.

moje neko misljenje je sljedece:
golmanske pozicije se nece mijenjati jer de sanctis, ovakav klaun kakav jeste, je nas ubjedljivo najbolji golman jos od one strasne forme julia sergia (koji je prije par dana napustio klub). lobont i skorupski mozda odrade pokoju kup utakmicu i to je to.
sto se stopera tice imamo benatiju i castana koji su vjerovatno najbolji duo na svojoj poziciji u ligi. posebno me raduje brazilac koji je podigao formu na neki nivo o kojem nisam mogao ni sanjati. treca opcija je burdisso koji bi vjerovatno mogao napustiti klub jer zeli igrati na svjetskom prvenstvu a znamo svi da ce u romi rijetko dobijati prilike. tu su jos omladinci romagnoli i jedvaj na koje se i ne mozemo pretjerano puno osloniti zbog neiskustva tako da bi u slucaju odlaska burdissa dovodjenje jednog backup stopera bila dobra ideja, kao i slanje na posudbu jednog od dvojice tinejdzera.
bekovi su prica za sebe. maicon/torosidis je odlicna kombinacija za desnog beka. nadam se samo da ce torosidis ostati jer ni on ne igra pretjerano puno, a blizi se to svjetsko prvenstvo tako da bi mogao traziti transfer mada cisto sumnjam jer mislim da je njegov poziv u grcku repku zagarantovan. eh sad taj lijevi bek, tu nam treba pojacanje definitivno. dodo lagano dize formu ali daleko je on od igraca na koga mozemo racunati iz sedmice u sedmicu, a balzaretti je vec u godinama i po meni bi bio dobra zamjena tom nekom pojacanju. dakle, idealan scenarij bi bio dovodjenje igraca koji bi upao u prvih 11, slanje balzarettija na klupu, a dodoa na posudbu po mogucnosti u neki prvoligaski klub. spominje se d'ambrosio koji moze igrati i lijevo i desno, solidan je igrac i sto je najbitnije nije neki neiskusan brazilac nego talijan koji iza sebe ima 100+ seria a utakmica u nogama.
vezni red je masina sve dok se ne povrijedi neko od strootman-ddr-pjanic trojca. kada vidim bradleya ili marquinha da igraju na pjanicevoj poziciji dodje mi da razbijem monitor. bradley je defanzivni vezni i treba igrati SAMO u slucaju izostanka de rossija. marquinho je los igrac kome nije mjesto u romi i tacka. florenzija po potrebi treba prekomandovati u vezni red i dovesti zamjenu za pjanica u vidu nekog iskusnijeg talijanskog veznjaka tipa parolo ili lodi, iako me ne bi iznenadilo da sabatini iscupa nekog talenta iz argentine a la paredes. dakle strootman/taddei/florenzi - ddr/bradley - pjanic/pojacanje.
napad je najveca misterija ovog stoljeca jer poprilicno smo nagomilani a opet nam fali igraca :D mislim da bi se trebali zahvaliti borrigolu i dovesti jedno pojacanje ILI se uzdati u njega i destra, a to pojacanje ostaviti za ljeto. bilo kako bilo taj napadac mora doci i trebao bi biti neko ko moze pratiti brzinu gervinha/adema ili viziju tottija. ono sto je sigurno je da caprari treba na posudbu jer se radi o jako perspektivnom igracu koji je u pescari igrao odlicno i koji se sigurno nece razviti u ono sto se moze razviti sjedeci na klupi. malog riccija bi ostavio do kraja sezone cisto radi sirine, a na ljeto bi mu nasao novi klub.

IN: lijevi bek, zamjena za pjanica i napadac (po mogucnosti onaj dzeko iz wolfsburga) 8-)
OUT: marquinho, borrigol?, dodo (posudba), caprari (posudba) i romagnoli/jedvaj (posudba)

slika

:D :mrgreen: Slika za 10!! U većini se slažem s' tim što si napis'o, marquinho je klasični opanak, d'ambrosio će vjerovatno doći jer mu ističe ugovor na kraju sezone... tako da bi mogao doći za neke sitne pare u januaru. Za vezni red se spominje čak i Cabaye, što bi bilo odlično :geek: jer je već radio s' Rudijem u Lilu. Jedan solidan štoper nam deff treba, jer Burdiso će najvjerovatnije otići a i vrijeme mu je da ide. Što se napada tiče spominje se Dario Cvitanich, koji je bio u opticaju i na ljeto, i ja mislim da bi to bio dobar potez.... već ima 7 golova i gled'o sam ga par utakmica, a cijena mu je nekih 4-5 mil. Mali Ricci mi se čini kao jako perspektivan igrač, jer je odradio onih par minuta u Bergamu bolje nego Marqinho poluvrijeme. Caprapri treba negdje otići na posudbu, a bilo bi dobro da to bude klub u Serie A. Sve u svemu očekujem par pojačanja..... lijevi bek, štoper, i možda vezni red i napad. :roll:

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 10 dec 2013, 17:17

Ja bih ovu ekipu izveo protiv Milana. U slučaju da IL CAPITANO nije spreman zaigrati od prve minute, ubacio bih Destra. To je možda previše ofanzivno,ali bolje je i to nego Bradleya staviti.

---ljajić-----------gervinho---
------------totti----------------
----kevin--ddr--florenzi-------
dodo-castan-benatia-maicon
-----------de sanctis-----------

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 10 dec 2013, 19:08

Alen1987 je napisao/la:Ja bih ovu ekipu izveo protiv Milana. U slučaju da IL CAPITANO nije spreman zaigrati od prve minute, ubacio bih Destra. To je možda previše ofanzivno,ali bolje je i to nego Bradleya staviti.

---ljajić-----------gervinho---
------------totti----------------
----kevin--ddr--florenzi-------
dodo-castan-benatia-maicon
-----------de sanctis-----------

Nije loše ;) ali mog'o bi i bradley igrati, a da kevin ide malo više naprijed... jer je amerikanac barem po meni jako dobar u defanzivi.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 dec 2013, 06:55

[youtube][/youtube]
destrov put do povratka 8-)

sto se tice gore ovog sastava to je to. nemam sta dodati ni oduzeti. medjutim, poznavajuci garciu velike su sanse da ce bradley u prvih 11, sto mozda i nece biti lose s obzirom da idemo na san siro i vjerovatno cemo igrati na kontre kao protiv intera.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 dec 2013, 13:08

Prije tri godine Roma je preokrenula protiv Bayerna 2:0 i pobijedila je sa 3:2 :)

Šteta što nema Miralema protiv Milan-a a Roma je pokazala svoju snagu u duelu protiv Inter-a, vrijeme je da to pokažu i protiv Milan-a.

Dodo im je najslabija tačka, trudi se, trči ali fali tu još mnogo toga da bi mogao postati važna karika tima kao što je to Maicon na drugoj strani.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 11 dec 2013, 13:42

Dodo je unikat, brazilski bek koji je dobar u defanzivi i ocajan u ofanzivi :lol:
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 11 dec 2013, 15:44

Roma ove sezone nije ni boda izgubila protiv ovih jačih ekipa iz serie A, a samo 1 gol primili, valjda ćemo tako nastaviti i u Milanu.

ROMA-Lazio 2-0
Inter-ROMA 0-3
ROMA-Napoli 2-0
Udinese-ROMA 0-1
ROMA-Fiorentina 2-1

Ali smo zato po drobrom starom običaju kiksali protiv ovih "malih" ekipa :( Kiksevi su bili više nesretni, nego nespretni,ali šta je tu je, idemo dalje. Evo sad ćemo imati i Juvea svim silama okrenutog prema seriji A,nakon što su ispali iz LP.

Ako bi za nas važila ona "No Totti, no party", za Juve ide ovako "No referee, no party". :lol:
Sve u svemu, ovo nije dobro za talijanski nogomet, jer bi večeras mogli ostati bez ijednog predstavnika u LP, i onda se pitamo zašto samo 3 kluba iz serie A idu u LP.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 11 dec 2013, 16:13

slika

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 dec 2013, 02:15

Uh ti boga ako budu ti! 8-)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 12 dec 2013, 08:13

Biće biće, to je već sigurno. Samo se trebamo nadati da će biti i onaj logo na desnom rukavu....
Onaj bjela je fantastična, ako se ne varma, isti dizajn majice prvenstva 1967/68....

Šteta što i Milan sinoć nije ispao, onda bi ih stvarno asfaltirali u ponedeljak, ovako imaju sada malo više morala, mada im je igra kao i uvjek nikakva (bez obzira na to što su sinoć igrali s igračem manje).

Iako smo bolji od njih i više od onoga što bodovi pokazuju, ova tekma me brine puno.
Nadam se da nećemo morati o sudijama diskutovati....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 dec 2013, 08:27

jedina dilema je grb na gostujucem dresu tj da li ce ostati ovaj stari ili ce i tu staviti novi. ako cemo se voditi tradicijom onda bi trebao ostati stari grb, ali s amerima se nikad ne zna. dresovi su replika (sa nekim izmjenama) onih iz sezone 1962/1963.
slika

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 12 dec 2013, 12:48

protiv odron momčadi kak ih tu neko zove gubili su se bodovi, zato se i bojim milana
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2013, 11:06

Očekivani sastavi za sutrašnje gostovanje na San Siru :)

slika
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 15 dec 2013, 11:22, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DDR
Kontakt:

Post Postao/la DDR » 15 dec 2013, 11:16

rio_Ferdy88 je napisao/la:Očekivani sastavi za večerašnje gostovanje na San Siru :)

slika

Sutrašnje ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 15 dec 2013, 12:04

a koji je oficijalni razlog što se igra u ponedjeljak?
nema potpisa

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 15 dec 2013, 23:14

Sumnjam da će od prve minute i Bradley i Florenzi, to bi bilo onako poprilično kukavički,a gubili smo bodove zbog takvih taktika u Bergamu i Torinu. Ja bih umjesto Florenzija gurno Ljajića a na klupi ostavio Florenzija i Destra. Treba igrati hrabro, nadigravati se s protivnikom i mislim da u takvom odnosu Roma ima veće šanse,a ako mi budemo previse taktizirali,čekali bojim se da nam ne bude ko u Bergamu, da na kraju bod spašavamo,a objektivno se vidjelo da smo puno bolji od Atalante. Možda bi trebalo razmisliti o Torosidisu na lijevom beku,jer ako Totti bude igro ispred Dodoa, bice ta strana šuplja.

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 16 dec 2013, 10:21

Admir_Sa je napisao/la:a koji je oficijalni razlog što se igra u ponedjeljak?
Najviše zbog televizijskih razloga, jer bi sinoć bile dvije super tekme, a nijedna od tih nije bilo moguće igrati u subotu naveče zbog obaveza Milana i Napolija u LP prošle srijede.

Što se tiče naše Rome večeras, samo treba hrabro.... zato bih se mogao i složiti s Alenom što se tiče Florencija i Ljajića, ali onaj prvi je svoje najbolje tekme odigrao kada je igrao zajedno s Tottijem.
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.