Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Denno
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Denno » 12 dec 2013, 00:08

IlCapitano je napisao/la:
Denno je napisao/la:Meni je drago sto je Juventus ispao samo zbog pojedinaca,kao oni najjaca ekipa u Italiji,sa rezervnom postavom su 2x jaci od svakoga :lol: :lol:
How yes no,oni su **** na biciklu od ekipe kada nemaju sudije.
Od svih komentara ovo mi je posebno zapalo za oko.

Ti prvo trebaš raščistiti sa sobom svoje stavove, pa ih tek onda iznositi u javnost. Ovako si samo još jedan suncokret.

Prvo je nakon dva kola Napoli bio najjača ekipa u Italiji, pa onda nakon što im je stvarno najjača ekipa održala lekciju priča se mijenja, pa sad opet nakon ovog ispadanja Juventus najgori.

Nadam se da ti je jasno da Roma tek sad nema nikakve šanse za titulu, niti bilo ko drugi.
Pa jbg,logicno da ce se promjeniti misljenje,u jednom trenutku je Napoli igrao najbolji fudbal,a Juve se patio,zar ne?
Kad sam govorio da je najjaci,to je bilo u tom trenutku i jesu bili najjaci,sad je to Juve,a to da Roma nema sanse,mislim da bi ipak trebali sacekati jos malo.
embrace the chaos

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 12 dec 2013, 00:21

Ja cirkusa na kraju onaj koji je u najlosijem stanju jedini prodje dalje i to jedva :lol: :lol:
Dobro doduse Napoli je bio u grupi smrti ali muski se "potukao" sa vrlo jakim protivnicima i malo je falilo na kraju steta,ocekivao sam da ce barem bod uzeti u Dormundu da se osiguraju prije vecerasnje utakmice

Milan se provukao (izgleda da imaju 9 zivota ko Allegri :lol: :lol: ),provukli se braneci se cijelu utakmicu na svom stadionu protiv Ajaxa mislim da je to dovoljno reci :D ,male sanse su da se prodje prva stepenica u knock out fazi.

Juve je razocarao vala 3-5-2 definitvno ne ide u Europi ali Conte to ne mijenja nikako,morali su ranije rijesiti prolaz,a ono danas na onakvom terenu u onoj prinudjenoj "seljackoj" igri izbij ubij nabij Turci imali vise srece isto tako je i Juve mogao neku nabijenu loptu prema gore da iz toga zabije gol,tako da nisu danas izgubili prolaz nego mnogo ranije.
Nadam se samo da ce neko od Juve,Napoli,Firenza shvatiti jako ozbiljno El i da se zaleti i da uzme trofej.
Teska situacija dibidus jbt :(

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 dec 2013, 00:39

može li i neko objasniti kojom logikom je konte danas držao teveza sve vrijeme u igri, em ne možeš pasa sastaviti zbog terena, em nema šanse kontru istrcati, em on beskoristan kod nabacivanja i dugih lopti...zar nije logicno bilo da pojaca vezni ili odbranu sa nekim robusnijim igracem i time smanji mogucnost belaja nakon dugih lopti i nabacivanja :roll:
nema potpisa

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 dec 2013, 00:55

Da probam ja:
Conte je tanak za Evropu + Juve je najjaci u Serie A, a poprilicno limitiran kad je izlozen igrama sa timovima van italijanskog stila + 3-5-2 je smece od formacije, koje ti ne vrsi posao + sneg, odgadjanje tekme, pritisak gostujuceg terena = ovo sto smo gledali od Juventusa u 3 gostujuce utakmice, gde imaju 1 uzet bod.slika

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 dec 2013, 01:10

Admir_Sa je napisao/la:može li i neko objasniti kojom logikom je konte danas držao teveza sve vrijeme u igri, em ne možeš pasa sastaviti zbog terena, em nema šanse kontru istrcati, em on beskoristan kod nabacivanja i dugih lopti...zar nije logicno bilo da pojaca vezni ili odbranu sa nekim robusnijim igracem i time smanji mogucnost belaja nakon dugih lopti i nabacivanja :roll:
to sam se i ja pitao na pocetku drugog poluvremena.. nekom logikom trebale su ici duge lopte na Llorentea, ali 10-ak lopti koji je otislo prema njemu zavrsilo je na kraju u nogama Turaka, cak je i par kontri bilo radi njega jer nije mogao duela uzeti.. dok je Tevez bio predobar, sve sto smo napravili je bilo preko njega..

samo mi nije jasno sto Fabio nije usao ranije.. i po normalnim uvjetima uzme 4-5 suteva sa 20-30 metara bez ikakvih problema :lol:

@Magica ako je 3-5-2 smece, kako to da dvostruki prvak Italije koristi upravo tu formaciju i kako to da Prandelli od mrtve Italije iz 2010. dodje do finala evropskog prvestva 2012. sa tom 3-5-2 formacijom koju je prepisao od Contea?

ako je operisan od te evrope, kako to da je prosle godine izbacio Chelsea :roll:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 dec 2013, 01:23

Italia je napisao/la:Ako je 3-5-2 smece, kako to da dvostruki prvak Italije koristi upravo tu formaciju i kako to da Prandelli od mrtve Italije iz 2010. dodje do finala evropskog prvestva 2012. sa tom 3-5-2 formacijom koju je prepisao od Contea?
Tako sto za italijanske uslove ima najbolji i najshiri roster. Evropa>>>Italija, zadnji put kad sam proveravao.

3-5-2 i sve varijacije sa trojicom pozadi ti zahtevaju mnogo jake wingback igrace, poput Cafua i R.Carlosa, a ne neke izmisljene nazovi igrace tipa Asamoah, Lichtsteiner, Padoin, Peluso i sl. jer nikada neces sa njima moci da pravis viska u napadu, a uvek ce ti "duvati" pozadi.

Ta formacija je jednostavno prevazidjena, jos tamo 2003-04e, od momenta kada skoro sve top eklipe igraju sa 4oricom pozadi. To ne moze ni Prandelli, a ni niko drugi da promeni.

Da ne bude zabune, jedva docekah da Napoli promeni istu tu formaciju i da Benitez nista drugo nije uradio - to bi bilo dovoljno da ga ispostujem u ovom mandatu. Kako je Napoli promenio formaciju, odmah je igra pocela da bude fluidnija i gledljivija i naucishe se Behrami, Dzemaili i ostali da igraju na posed, umesto da im bread&butter budu kontre i polukontre.
ako je operisan od te evrope, kako to da je prosle godine izbacio Chelsea :roll:
1 lasta i prolece. Poznato :?:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 dec 2013, 01:45

Juventus i Napoli moraju ići na osvajanje smiješne Euro Lige. To bi im u najmanju ruku trebao da bude imperativ, koliko god da je smiješan nagradni fond. Trofej je trofej.

Valencia, psv, fiorentina, eintraht, dinamo kyev, sevilla, lyon, betis, lazio, totenham, basel, šahtar, porto, ajax, benfica ... pa ako se u toj konkurenciji ne može doći do finala ne znam kad može.

Juventus se propisno obrukao. Jednu od lakših grupa imao i na kraju ostvario samo jednu pobjedu. Stid me danas bilo samo tako. U zemlju propao. Ali eto, to je fudbal. Ne možeš nikad znati šta će da se desi. Zato sad Conte fino lijepo nek okrene list, i krene na trostruku krunu. Zašto da ne. Imamo igrače za to, samo je pristup bitan.

Kao najveće konkurente vidim Tottenham, Napoli i eto Valenciju. U drugi red favorita stavljam Benficu, Fiorentinu, Šahtar i Porto. Ovako na prvu.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 12 dec 2013, 02:07

MaGiCa je napisao/la:
Italia je napisao/la:Ako je 3-5-2 smece, kako to da dvostruki prvak Italije koristi upravo tu formaciju i kako to da Prandelli od mrtve Italije iz 2010. dodje do finala evropskog prvestva 2012. sa tom 3-5-2 formacijom koju je prepisao od Contea?
Tako sto za italijanske uslove ima najbolji i najshiri roster. Evropa>>>Italija, zadnji put kad sam proveravao.

3-5-2 i sve varijacije sa trojicom pozadi ti zahtevaju mnogo jake wingback igrace, poput Cafua i R.Carlosa, a ne neke izmisljene nazovi igrace tipa Asamoah, Lichtsteiner, Padoin, Peluso i sl. jer nikada neces sa njima moci da pravis viska u napadu, a uvek ce ti "duvati" pozadi.

Ta formacija je jednostavno prevazidjena, jos tamo 2003-04e, od momenta kada skoro sve top eklipe igraju sa 4oricom pozadi. To ne moze ni Prandelli, a ni niko drugi da promeni.

Da ne bude zabune, jedva docekah da Napoli promeni istu tu formaciju i da Benitez nista drugo nije uradio - to bi bilo dovoljno da ga ispostujem u ovom mandatu. Kako je Napoli promenio formaciju, odmah je igra pocela da bude fluidnija i gledljivija i naucishe se Behrami, Dzemaili i ostali da igraju na posed, umesto da im bread&butter budu kontre i polukontre.
1 lasta i prolece. Poznato :?:
najsiri roster ima sada, ali to nije bio slucaj prije dvije godine.. nit je imao kvalitetnu ekipu niti je bio ikakav roster, a opet je pao Scudetto bez poraza.. iste te godine Prandelli sa 3-5-2 dolazi do finala.. na kupu konfederacija je izmisljao toplu vodu sa 4-4-2, pa je ekipa primala po 3-4 komada po susretu..

3-5-2 nije prevazidjena niti ce ikad biti, ali stoji da ti trebaju bekovi.. ako dodje adekvatno pojacanje na lijevoj strani, to ce biti vec nesto..

prosle godine nije bila jedna lasta, bio je tu i Šahtar (daleko kvalitetniji od ovogodisnjeg), Chelsea u dva navrata, te postena borba sa Bayernom, koji je sve izdominirao te godine.. nesretan splet okolnosti na pocetku godine su dovele do ispadanja, al budimo realno, ne bi ga ni osvojili..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 dec 2013, 08:12

U obe tekme protiv Reala vidjelo se da je fluidnija i bolja četvorka nazad jer jednostavno nema toliko promahe nazad i stoperi nisu osuđeni na prokletstvo jedne greške. A svako mora pogriješiti bar jednom na tekmi.

Žao mi je što Napoli sinoć ispade, jbt koliko šansi i prilika :o :shock: nepravda eto ti... takav je fudbal.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 12 dec 2013, 10:24

muxa je napisao/la:Nema mi ovih shinterovaca sto su se cuvali za veceras, izgleda prste pojeli od muke pa ne mogu tipkat :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Jutro Muha, nije muka, ima nas sto izadjemo ponekad. Rijetko, ali ipak...

Da sjedim kuci i cekam da izgubite da bih bacio post, to mogu svaki vikend. :) Nekada i dva puta u sedmici.

Sta reci nego steta za Napoli i steta za Ajax... Nema veze, samo da Mario ozdravi.

Prije svega lijepo izboren prolaz. Vidim taktika balotelipad se prosirila na cijeli teren, nije vishe samo 16erac.
Amar Osim selektor BiH

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 12 dec 2013, 10:34

Šteta za Napoli, to svakako. Ali Ajax je ispao nakon 4 prve utakmice, ova zadnja dva meča su bili samo nekakav pokušaj spašavanja. Niko im nije kriv što su popili 4 komada na Nou Campu,izgubili od mrtvog Celtica. Te nisu bili sposobni dati gol Milanu, iako su imali punih 70 minuta igrača više. Milan je sretan, ali nije direktni krivac za neuspjeh Ajaxa.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 dec 2013, 15:17

slika

:mrgreen:
nema potpisa

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 12 dec 2013, 15:19

Nije tebi lako vidim..samo ti ljeci komplekse ;)
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 15:23

Mogu zamisliti Admira da u Italiji u nekoj običnoj utakmici Roma mora igrati po ovakvom terenu, a kamo li u nekoj odlučujućoj. :lol:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 dec 2013, 15:25

IlCapitano je napisao/la:Mogu zamisliti Admira da u Italiji u nekoj običnoj utakmici Roma mora igrati po ovakvom terenu, a kamo li u nekoj odlučujućoj. :lol:
samo dvije prošle sezone, u parmi vaterpolo igrali, a u veroni nam zabijali iz ofsajda koji se zbog magle nije vidio :mrgreen: obe izgubili :D
nema potpisa

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 15:27

Jadni, sve se urotilo protiv vas. :? :mrgreen:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 dec 2013, 15:29

Ali baš Admir_Sa da postavi ovo, kralj zavjera protiv Rome :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 dec 2013, 15:31

Kad te fan Rome počne provocirati zbog ispadanja u LP :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja te volim, volim Željo..

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 dec 2013, 15:34

koji car je admir. covjek je forum(a)ska reinkarnacija zdeneka zemana :mrgreen:

slika

sta se bunite juventini, pa mi evropi 3 godine nismo primirisali :D

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 12 dec 2013, 19:32

Ne shvaćam ove cviljenje zbog loseg terena.Da sam totalno neupućen rekao bi da je Juventusu trebala pobjeda od par razlike koliko se place,a ne bod.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.