BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

degustator
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la degustator » 11 jan 2010, 20:51

Jackie_Chan je napisao/la:
Slovojed je napisao/la:Dalibor Pandža iz Lokomotive,prebačen u juniorsku momčad Dinama.
Loše :roll:
Propast ce kao zeton......Nek se vraca u Sarajevo pod hitno....

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 11 jan 2010, 20:58

Ponos Torina je napisao/la:
RMFC je napisao/la:ADNAN SECEROVIC 18 GOD IGRA ZA RODU.
Koliko znam on jos nije presao u Rodu i jos nema 18 godina tek kad napuni 18 ide u Rodu ako se nevaram znam da su ga kupili za 250 000 E ili 350 000 Napadac:mrgreen:
de ba ljudi sta spominjete tolike cifre, taj mali secerovic nije mogo igrat u slavenu u zivinicama, gledo sve domace utakmice slavena sveki put je ulazio sa klupe i to kad se sve rijesi.....nije da imam nesto protiv momka al stvarno nije on toliki talenat koliko se napumpalo.....mozda ako ode u ajax mozda i naprave nesto od njega.... ;) ;) ;)

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 11 jan 2010, 21:08

"MOZAK" kako ce bit standardan u ekipi momak nije imo ni 17 godina ...Da ti je ne znam koliki talenat ako je mlad ne mozes ga ocekivat u 1. ekipi :!:
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 11 jan 2010, 21:32

seha je napisao/la:"MOZAK" kako ce bit standardan u ekipi momak nije imo ni 17 godina ...Da ti je ne znam koliki talenat ako je mlad ne mozes ga ocekivat u 1. ekipi :!:
**** izvina SEHA ali ako nemoze sa 17 god biti u prvom sastavu Zivinaca,, koliko mu onda treba da bude u prvom sastavu Ajaxa???? mozda 30 god,,,,!!!! jedino ako u klubu to ne stima i ne guraju omladinu u prvi pogon,, sto je kod nas vecinom tako nazalost!!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 11 jan 2010, 21:38

vrebac86 je napisao/la:
seha je napisao/la:"MOZAK" kako ce bit standardan u ekipi momak nije imo ni 17 godina ...Da ti je ne znam koliki talenat ako je mlad ne mozes ga ocekivat u 1. ekipi :!:
**** izvina SEHA ali ako nemoze sa 17 god biti u prvom sastavu Zivinaca,, koliko mu onda treba da bude u prvom sastavu Ajaxa???? mozda 30 god,,,,!!!! jedino ako u klubu to ne stima i ne guraju omladinu u prvi pogon,, sto je kod nas vecinom tako nazalost!!!!
Jbga vjerovatno Zivinice ne trenira Arsen Wenger jer bi jedino kod njega mozda mogo dobit mjesto u prvom timu sa 17 god...

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 11 jan 2010, 21:40

ma nama je svaki drugi talenat.......kod moje kone mali u stomaku igra i lijevom i desnom isto......

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 11 jan 2010, 23:16

seha je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:
Jbga vjerovatno Zivinice ne trenira Arsen Wenger jer bi jedino kod njega mozda mogo dobit mjesto u prvom timu sa 17 god...
da zna igrat pustili bi ga ljudi da igra, da je talenta igro bi, jer se slaven nalazi u 3 ligi znaci ako je talenat moze igrat makar poluvrijeme......al on ljudi nije ni toliko odigrao....ja neznam ko u njemu vidi igraca...ja bi iskreno volio da on postane jedan ronaldo, prvo sto je iz mog grada drugo repka bi imala koristi....al dabogda

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 12 jan 2010, 03:54

umene zeljo je napisao/la:
seha je napisao/la:
vrebac86 je napisao/la:
da zna igrat pustili bi ga ljudi da igra, da je talenta igro bi, jer se slaven nalazi u 3 ligi znaci ako je talenat moze igrat makar poluvrijeme......al on ljudi nije ni toliko odigrao....ja neznam ko u njemu vidi igraca...ja bi iskreno volio da on postane jedan ronaldo, prvo sto je iz mog grada drugo repka bi imala koristi....al dabogda
Eto koliko pratis Slaven da ne znas ni u kojoj su lizi,momak je debitovao i pocinjao utakmice jos prije 2 sezone,evo sezone nije nesto posebno igrao zato sto su se uglavnom gurali iskusniji igraci posto je Slavenu prva sezona u Prvoj ligi Federacije i svim silama pokusavaju ostati ovu prvu sezonu u pomenutom takmicenju tako da bas i nece da rizikuju sa mladjim igracima..Kad mi pocnu kenjati,nema veze,nidje veze talenat,tako i dan danas pricaju za Rahimica veze nije imao,klupa bio,na srecu se prod'o :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 12 jan 2010, 11:24

Nevalja on samo zato sto je bosanac, cuj kao nema talenta pa nije mogo igrat za Slaven al eto imo je talenta da ode u Holandiju u Rodu a vec ga hoce Ajax u svoje redove. Ogadi mi se kakvih nas Bosanaca ima kad citam ovaj forum. I jos je ovaj momak jasno dokazo da ga zeli omalozavat nije ni upucen u sitaciju a govori kako ne igra sram te bilo

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 12 jan 2010, 19:01

seha je napisao/la:Nevalja on samo zato sto je bosanac, cuj kao nema talenta pa nije mogo igrat za Slaven al eto imo je talenta da ode u Holandiju u Rodu a vec ga hoce Ajax u svoje redove. Ogadi mi se kakvih nas Bosanaca ima kad citam ovaj forum. I jos je ovaj momak jasno dokazo da ga zeli omalozavat nije ni upucen u sitaciju a govori kako ne igra sram te bilo
ja gledo lika on pojma nema....vrijeme ce pokazat..... 8-) 8-) 8-) 8-)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jan 2010, 19:04

seha je napisao/la:Nevalja on samo zato sto je bosanac, cuj kao nema talenta pa nije mogo igrat za Slaven al eto imo je talenta da ode u Holandiju u Rodu a vec ga hoce Ajax u svoje redove. Ogadi mi se kakvih nas Bosanaca ima kad citam ovaj forum. I jos je ovaj momak jasno dokazo da ga zeli omalozavat nije ni upucen u sitaciju a govori kako ne igra sram te bilo
''Lik nema pojma''.Tip je sada u Holandiji u prvoligasu a Ajax ga zeli uzeti.
Pa kakvi su onda ''u Zelji u tebe'' :mrgreen: ako ovaj nema pojma.
Jedu malu djecu :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 12 jan 2010, 19:25

PIRKE33 je napisao/la:ma nama je svaki drugi talenat.......kod moje kone mali u stomaku igra i lijevom i desnom isto......
AFERIM!!!!

Daleko najjaci komentar. ;)
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 12 jan 2010, 20:40

harishp je napisao/la:
''Lik nema pojma''.Tip je sada u Holandiji u prvoligasu a Ajax ga zeli uzeti.
Pa kakvi su onda ''u Zelji u tebe'' :mrgreen: ako ovaj nema pojma.
Jedu malu djecu :lol:
ti kad vjerujes u te price sigurno vjerujes da djeda mraz postoji... :D :D :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 jan 2010, 20:43

Nekontam u sta vijerovati.Cova je vec u Holandiji vijerovao ili ne.
A Zeljo prodaje igrace za 30 hiljada eura.Pa toliko par kopacki boljih vrijedi :mrgreen:
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 12 jan 2010, 20:46, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jan 2010, 20:46

Ma taj ti je lik kloc.
Da Bog da on bio kloc, k'o sto je Dzeko bio u Zelji.

RMFC
Kontakt:

Post Postao/la RMFC » 12 jan 2010, 23:59

soko je napisao/la:
Ma taj ti je lik kloc.
ma sta vi pricte on kada je igrao sa U-17,reprezentacija je otisla u baraz...............i sa 15 godina je potpisao za Rodu,on je u Slavenu bio na pozajmici dok ne napuni 18 godina,,,i abd pocet ce igrat za prvi tim.gdje nece valjati.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jan 2010, 00:17

Ima li sta novo za one nase "svicarce"?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 13 jan 2010, 01:16

RMFC je napisao/la:
soko je napisao/la:
Ma taj ti je lik kloc.
ma sta vi pricte on kada je igrao sa U-17,reprezentacija je otisla u baraz...............i sa 15 godina je potpisao za Rodu,on je u Slavenu bio na pozajmici dok ne napuni 18 godina,,,i abd pocet ce igrat za prvi tim.gdje nece valjati.
ljudi moji pricajte vi sta hocete,momak je tamo gdje jeste i gdje mu je mjesto 8-) ...covjek je treniro sa mnom do prije par godina kad nam je na trening doso neki švabo i od tad su ga pratili i nakon par mjeseci je vec potpiso za rodu koji su ga vratili na posudbu dok ne napuni 18...a ovaj sto ga je gledo i sto kaze da nema pojma taj je puko,evo neznam ni sam koji sam po redu sto cu rec ovo: pa da ne valja ne bi tamo bio,a i sto bi se borio ovdje da mu ko nogu slomi od ovih divljaka u drugoj ligi kad ce covjek imat karijeru !!

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 13 jan 2010, 02:32

Vedran Benca stopama Zlatana Ibrahimovića
Vedran Benca, ime je mladog nogometaša sa kojim ćemo vas upoznati ovaj put. Benca je nedavno dobio dobio poziv selektora U-19 reprezentacije BiH, Zorana Bubala za juniorski kamp....
koji će krajem januara biti održan u Međugorju a dobre igre Vedrana Bence te 17 golova u 17 nastupa u omladinskoj ligi Švedske natjerali su selektora Bubala da uputi poziv ovom talentovanom nogometašu.

Ovaj mladić rođen je 6. Februara 1992. godine u Mostaru. Kao i mnogi drugi, Vedran je sa svojom porodicom 1993. izbjegao iz ratne BiH, i preselio u Švedsku, u grad Katrineholm.

Kako nam kaže, za fudbal se počeo zanimati gledajući Svjetsko prvenstvo 1998. godine, koje je osvojila Francuska.

Kada sam vidio šta sve Zidane može uraditi sa loptom, jednostavno sam se zaljubio u tu igru. Pošto je i moj otac jako volio nogomet, sa pet godina odveo me je na prvi trening - rekao je Benca na početku razgovora za Sportin.ba.

Od tada Vedran jako uspješno igra najpopularniji sport na svijetu.

Počeo sam u FC Värmbols, u kojem i dan-danas igram. Već tada sam bio jedan od boljih, iako tu nije bilo neke velike razlike. I dajdža mi je bio fudbaler, vjerovatno sam nasljedio njegove gene - s osmijehom priča Vedran.

Sa 14 godina je bio kapiten svoje pokrajine Södermanland, koja je igrala na najvećem državnom turniru, na kojem je svojevremeno igrao i Zlatan Ibrahimović.

Tu smo igrali protiv drugih pokrajina, mnogo njih, i završili smo na drugom mjestu, odmah iza ekipe Blekinge.

Nakon toga, Benca je probudio interesovanja dosta klubova.

Htjeli su me u svoje redove dovesti Assyriska FF, Öster IF i Norrköping, ali ja tada nisam bio spreman da idem igdje.

Nakon odlične sezone u Švedskoj, intresovanje za mladog bh igrača pokazali su švedski Helsinborg i Goteborg te njemački drugoligaši Duisburg i St. Pauli.

Što se tiče trenutnog stanja u klubu, mladi Mostarac kaže:

Trenutno nastupam za B ekipu. U dosadašnjih 17 nastupa, koliko sam ih zabilježio, postigao sam 17 golova. Tri utakmice sam propustio zbog povrede.

Sa 17 golova, nalazi se na drugom mjestu najboljih strijelaca lige.

Prvo mjesto zauzeo je jedan iskusniji igrač, koji je dosta stariji od mene. Njihova ekipa je osvojila šampionat, a on je postigao ukupno 28 golova. Što se tiče moje ekipe, ona se nalazi pri dnu tablice, stoga mogu biti zadovoljan svojim učinkom.

Pitali smo ga i za ambicije u nastavku sezone

Moj plan je da nastavim igrati, kao i u prvom dijelu sezone, ali takođe priželjkujem da bih uskoro mogao dobiti priliku u prvom timu Värmbolsa.

Vedran ne krije oduševljenje pozivom selektora Bubala u juniorsku repezentaciju.

Neko je nazvao moga oca, i dugo vodio razgovor sa njim. Nakon toga sam od oca saznao da je to bila osoba iz stručnog štaba juniorske repezentacije i da sam dobio poziv za zimski kamp. U tom trentku bio sam oduševljen, nisam znao šta ću od sreće.

Benca se nalazi u prvoj grupi igrača, koja će provesti 3 dana u Međugorju, u razdoblju od 19. do 22. januara.

Sigurno da će biti tamo dosta dobrih fudbalera, ali ja idem tamo sa željom da pokažem šta znam, i šta umijem, i dat ću sve od sebe da zadužim povjerenje selektora Bubala.

Takođe, Vedran je prokomenterisao i našu grupu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Ukrajina i Engleska su jake reprezentacije, a ni Irska nije za odbaciti, tako da sumnjam da će nam biti lako. Ipak, ništa nije nemoguće, rekao je za kraj Vedran Benca, koji se trenutno nalazi na odmoru u rodnom Mostaru.

dado83
Kontakt:

Post Postao/la dado83 » 21 jan 2010, 13:52

Alen Halilovic rodjen 1996 godine odusevio skaute Reala i mogao bi iz Dinama preci u Real.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Skojevska i 12 gostiju.