Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 17:41

Moramo znati da smo prošle godine toliko zaradili jer su prvi put u historiji samo dva talijanska kluba igrala Ligu prvaka (market pool), 67% zarade je od toga.

Znači ove godine, da smo ponovili prošlogodišnji rezultat, svakako bismo manje zaradili i to 15ak miliona eura.

Dalje, prošle godine smo dakle zaradili oko 65 miliona eura od LP. Ove godine smo od LP zaradili oko 34 miliona eura a ako osvojimo Evropsku ligu zaradit ćemo 11,5 miliona eura. Ukoliko sve saberemo i oduzmemo možemo doći do sljedećeg zaključka:

Ako osvojimo Evropsku ligu zaradit ćemo 5 miliona manje nego što bismo zaradili ispadanjem iz četvrtfinala LP ove sezone.

Mislio sam da je gore ali nije, tako stoje stvari. Nije ovo naravno nikakva utjeha za ispadanje.

http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... oni-168385" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo konačne računice, kakvih crnih 30 miliona i prodaje Pogbe i Vidala da bi se neki minus nadoknadio. :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 12 dec 2013, 17:42

uzimamo tripletu ove sezone :)

vezano za EL motiv nam treba biti sto se finale igra na nasem stadionu, i treba maksimalno ozbiljno shvatiti to takmicenje, jer realno gledajuci igracki kadar namecemo se kao prvi favoriti...

Forza Juve
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 12 dec 2013, 17:45

Tradicionalno nebitno takmičenje , tipujem na ispadanje i nadam se istom.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 12 dec 2013, 17:46

Da kuglice hoce spojiti Juventus i Tottenham da se odmah pokaze ko uzima ovu buraniju od takmičenja..

Meni bi izuzetno bila uspješna sezona ako se dođe do Triplete
Ja te volim, volim Željo..

Pogba

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 12 dec 2013, 17:47

Tom pricom oko zarade ce nam i mazati oci opet. Nikakve razlike ne vidim u ispadanju sada i ispadanju u 1/8 finala gdje mozes dobiti najteze protivnike.
Cak je i bolje otici u EL koliko god to neki ne voljeli.

Ovo ce im biti sigurno izgovor da ne kupuju i ako se to desi bit ce porazno za nas.
A prodaja najboljih da bi se namaknule pare je nedopustiva.
Moze se sa 40 tak miliona napraviti sjajan mercato, ko zna naravno, a imamo dovoljno igraca koje treba trampiti, prodati.

I nemojte sa pricom kako se samo extra klase moraju kupovati jer je cista nebuloza koja se da potkrijepiti sa brojnim primjerima.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 12 dec 2013, 17:49, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 17:47

Mogli bi moderatori neku anketu staviti. Kao, koliko je za, a koliko protiv maksimalnog zalaganja i osvajanja EL...

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 12 dec 2013, 17:47

szlaja je napisao/la:Treba analizirati u cemu je stvarno problem. Roster koji ima Juve je objektivno kvalitetan. Vidal, Pogba, Pirlo, Tevez, Chiellini, Buffon, Llorente su svjetske klase. Dodao bi ja jos neke, al ne da mi se raspravljat sa svakim.
Posle njih tu su Barzagli, Vucinic, Marchisio, pa i Liechsteiner i Asamoah ...Quagla, Gio, ...
Znaci veoma respektabilna ekipa. Nema puno kvalitetnijih u evropi.

Finansijski se ajmo rec stalo na noge.
Stadion i ostala infrastruktura dovedena do samog vrha.
Navijaci se vratili.

Eh sad u cemu je problem?
Jel Conte?
Jel neiskustvo igraca?
Ili je fakat samo nesreca?

Mislim da ima svega po malo od ovo troje navedenih, ali i dalje drzim da je najvise do Contea. Njegova tvrdoglavost. Mora nekad nesto i promijeniti, i spustiti rucnu jos vise, da ekipa pokaze koliko stvarno moze, biti izrazito i efikasna i atraktivna a bgm i disciplinovana. Ja ne znam ko je dozvolio jednom BONUCCIU da trosi onoliko lopti, da on ganja neke pasove (glumi Pirla) i da puca sa 800 metara po golu, a uz to po sezoni daje 3-4 autogola i za jedno 10 glavni krivac. Ko nagomilava 5-6 spiceva? Dovoljna su 3 al kvalitetna. Ko je Marchisiu unistio samopouzdanje? Zasto Liechsteiner i Asamoah nemaju kvalitetne zamjene? Zasto se stalno igra 3-5-2 kad se nekoliko puta pokazalo koliko mogu biti jaki sa 4-3-3 i 4-4-2. Zasto su ceste nelogicne izmjene? bla bla bla

Svasta pada na pamet...

PS. Da sad uzmu sve moguce pehare do kraja sezone, dzaba, po meni je ova sezona vec porazavajuca. EL se ne treba veseliti, to je cirkus takmicenje.

Pogba tek moze postat svjetska klada trenutno nije,Pirlo je klasa al u zalasku,to nije isto imati igraca svjetske klase sa 25 i 35 gdodina,Chielini je klasa ali sa kakvom formom vec 2 godine? Lorente tek treba da se dokaze da bi posta klasa a potencijala ima,Vidal i Buffon su ovde jedine svjetske klase i koji su u dobroj formi

Ima tu jos par igraca koji mgu bit svjestka klasa i oni koju si bili i oni kojima losa forma nedopusta da postanu ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 12 dec 2013, 17:48

Anketa: Može li Juve do 100 bodova u Seriji A ove sezone i to na temi Serije A. 8-) :lol:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 12 dec 2013, 17:50

Marchisio je napisao/la:Tradicionalno nebitno takmičenje , tipujem na ispadanje i nadam se istom.

Slazem se nebitno takmicenje i nadam se brzom ispadanju
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 17:52

Pogba je napisao/la:Tom pricom oko zarade ce nam i mazati oci opet. Nikakve razlike ne vidim u ispadanju sada i ispadanju u 1/8 finala gdje mozes dobiti najteze protivnike.
Cak je i bolje otici u EL koliko god to neki ne voljeli.

Ovo ce im biti sigurno izgovor da ne kupuju i ako se to desi bit ce porazno za nas.
A prodaja da bi se namaknule pare je nedopustiva.
Moze se sa 40 tak miliona napraviti sjajan mercato, ko zna naravno, a imamo dovoljno igraca koje treba trampiti, prodati.

Ne žuri sa zaključcima kao pojedinci. Nikom od glavnih ljudi nije u cilju da nekome smuljaju kako se nema love za dobre igrače. Neće te pare Marotti i Agnelliju u džep.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 12 dec 2013, 17:57

szlaja je napisao/la:Treba analizirati u cemu je stvarno problem. Roster koji ima Juve je objektivno kvalitetan. Vidal, Pogba, Pirlo, Tevez, Chiellini, Buffon, Llorente su svjetske klase
Vidal vrhunski igrac,pirlo ispusena mustikla,pogba ima potencijala,ali jos nista nje pokazao premlad je ,tevez svoje najbolje dane odradio istina nije toliko star mglo bi se cak reci da je na vrhunsu karijere sto se ticew godina ,opet upitno je moze li se tevez iz srbije vratiti na staru formu,po meni veoma tesko ,kelini kao sto neko rece je precjenjen stoper kvalitetan jeste ali ne da spada u vrhunskestopere,bufon takodje odraio svoje najbolje dane nije ni sada ls ali ,zlatni dani su prosli,ljorente izvikan napada malo iznadprosjecan igrac.

juveu fale mladji kvalitetniji igraci
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 12 dec 2013, 19:10

[youtube][/youtube]

Šta kažu?

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 dec 2013, 19:56

Vratili se u Vinovo, razočaranje u klubu, vidno naravno. U trening centar došli svi. Conte došao sa predsjednikom.

Spominje povrijeđene, malo Pirla, malo Marchisia koji i dalje vuče lakšu ozljedu.

Zatim prelazi na naredno kolo, komentariše kako Juve želi nastaviti još bolje u ligi nakon ispadanja iz Lige Prvaka. Sedam utakmica bez primljenog gola i ti fazoni.

Ovi u studiju pitaju koliko košta ispadanje klub i kakve će mjere biti poduzete u vezi toga, lik odgovara da je to bitna posljedica eliminacije. Zatim nabraja koliko novaca gubimo konkretno, 23 miliona eura instantno, znači samim ispadanjem.

Kaže kako će ovaj minus u prihodima natjerati upravu da promijeni plan vezan za investicije na mercatu. Pretpostavlja da će se nastaviti sa dovođenjem igrača za 0€.

Ovo na kraju mi bilo mrsko gledati jer je ionako irelevantno.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 12 dec 2013, 21:07

[youtube][/youtube]
Glavu gore idemo dalje, bilo je i gorih situacija! Uvijek uz Juve

Forza Juve
Forza Conte
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 12 dec 2013, 22:03

Nek ne j ebu mater sa igračima. Moraju se dovest' neki igrači, kvalitetni.
Allegri je gospodin!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 dec 2013, 22:06

ma jedva docekali :D mogu mislit marota usjao ocima kad je rekao da ce se i dalje dovoditi igraci za nula hehehe

i kako sad i pomocu kojih trikova ostvarit uspjeh sa tudjim otpadom ? :roll:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 12 dec 2013, 22:22

Najbitnije od svega da se ne prodaju Vidal i Pogba, prošle godine se nije mnogo trošili, išlo se na stabilizaciju i ove godine bi 90% bili u plusu da se nije desilo ovo ispadanje. I ja sam mislio da je strašno ovo ispadanje iz LP sa fin. aspekta, ali kad se sve sagleda nije baš toliko strašno.

A da dovedu dobrog lijevog beka i desno krilo može se proći za 50 miliona i kad dodaš prodaju neki igrača da se ostale pozicije popune i vraćanje bar jednog mladog igrača može se dobro odraditi, ali pitanje je da li će se i dalje forsirati 3-5-2 i kupovina za tu formaciju i nastavak blamiranja u Europi.

Anketa: Zamolio sam Pumu da nam ubaci ovu anketu za sad, jer nije bilo odavno :D

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 12 dec 2013, 23:07

Ma prodaja Vidala ili Pogbe ne dolazi u obzir :? Neka se riješe Isle, Padoina, Motte, Pelusa, Rubinja, De Cigle, Fabia, Gia(možda), Vučinića i Marchisia. :mrgreen:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

Pogba

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 12 dec 2013, 23:19

Ma kakva prodaja, znate vi ko je Juve i da se to nece desiti, a svakako jeste u interesu da se rijesimo Vucinica npr. dok jos vrijedi oko 10M.

Uprava je svjesna da se mora i dalje ulagati, morali su ulagati i da smo hipoteticki ostvarili neki dobar rezultat u ovogodisnjoj LP, a i sada ce to svakako morati. Nema zime tu, znaju da moraju ulagati, a navijace ne interesuje odakle, sve dok nije prodajom npr. tog dvojca jer je to slabljenje ekipe i takve ne mozes naci nigdje.

A zna se moj stav, ovoj ekipi neovisno od taktike treba jedan ofanzivan igrac koji izlazi iz sablona, uvijek je to tako, u svakoj velikoj ekipi jedan sjajan ofanzivni vezni je taj koji pravi razliku.

S tim u vezi bi im savjetovao da dovedu Kevina De Bruynea koji sigurno ne kosta vise od 15M.
Na takvim igracima treba da gradimo ekipu.

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 12 dec 2013, 23:23

Treba nam fantazista što se kaže, imamo mi Pirla, ali on je isuviše daleko od protivničkog gola, treba nam gore neko bliže.

Ja iskreno vjerujem u ovu Upravu i znam da se neće sjediti skršetnih ruku, Conte je već sigurno danas rekao ko treba u ekipi i šta fali.

I vrijeme je da Ogbonna počne igrati.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.