golden je napisao/la:@Italia
Primjetio sam da ti obožavaš ove polovnjake koje pola lige ne bi željelo u svom timu, veliki si fan i 3-5-2 formacije čini mi se(ispravi me ako griješim)

.. Zanima me samo da li smatraš da sa sebičnim i nekonstantnim polovnjacima od 30 god Juve može ostvariti neke velike uspjehe? Šta fali Bouyu? Vjerovatno ga nikad nisi gledao dok je bio u Ajaxu, mali ima odličan pregled igre, sjajnu ljevicu... može igrati na bilo kojoj poziciji u veznom, potrebna mu je samo šansa a vjerujem da neće razočarati jer gori od Padoina ne može biti
@OmarSivori
Slažem se, Rađa nije nešto extra kvalitetan igrač, jeste dobar ali nije za prvu postavu plus cijena mu je minimalno 15 mil. Imamo Asu koji je u par navrata dokazao da se savršeno snalazi u sredini što i jeste njegova prava pozicija. Za 15-20 mil dovesti kvalitetnog beka(Coentrao) ili krilnog napadača(Cuardado mada je ovo teško ostvarivo al' nije ni nemoguće 15m+Vučinić). Prije sam i za opciju Murru+Ibarbo nego Rađa definitvno.
nisu to polovnjaci, to su odlicni igraci koji u prejakom Juventusu ipak bivaju "solidni" igraci jer se ne mogu porediti sa Buffonovim, Vidalovim i Tevezovim kvalitetom.. a taj kvalitet kosta 5 miliona i vise godisnje, onako okvirno.. Matri je bio fantastican u Cagliariju, Vucko u Romi je bio lider, Fabio u kojoj god je ekipi igrao postizao je golove kakve samo on moze, Bonucci je sa Ranchijom u Bariju cinio jedan od najjacih stoperskih parova iako su imali jedva 20-ak godina, Giovinco u Parmi u dva navrata bacao preko +15 golova.. Djakerini, De Ceglie, Padoin, Peluso, Cacere - 5 igraca, zajedno pokrivaju sve pozicije osim golmana i napadaca, a zajedno nemaju platu preko 5 miliona.. treba biti malo realan i pogledati gdje je danas Serie A, pogotovo sto se tice
finansija.. i ja bih volio da nam sa klupe ulazi Dzeko, Nasri, Nani, Di Marija, Javi Garsija, Koentrao i slicni igraci koji su rezerve, ali danas i ta rezerva ima platu vecu nego ijedan nas igrac

zato se jednostavno pomiris sa cinjenicom da ti prvi tim cine kvalitetni talijani + par "teskih" zvijezdica, a da sa klupe ulazi neko ko nema primanja iznad 1 milion - iltiga takozvani "polovnjaci iz Serie A"..
3-5-2 je donjela prvi Scudetto.. u toj sezoni smo poceli sa 4-3-3 i u posle januara smo bili iza Milana dok Conte nije vratio na 3-5-2.. na pocetku sam je mrzio, al tek onda skontao kakvo je to savrsenstvo.. vecina ce reci da smo "procitani", ok mozda i jesmo procitani, ali draze mi je gledati kako nas je protivnicki trener "procitao" i brani se sa 11 igraca u sesnestercu nego da nam Siena uvali 3 komada za poluvrijeme ili da Palermo, Napoli i Genova redovno odnose 3 boda.. hvala im sto nas "citaju".. a kad neko pokusa napasti tj. otvori se, dogodi se ono sto se dogodilo Napoliju i Lazio.. debakl jednostavno.. 1 kiks imamo i to u derbiju Italije ciji rezultat nikad nije vezan za kvalitet, vec je jednostavno derbi.. a tekma u Firenci je kiks, upisali 3 boda prije nego se i zavrsila.. pa ljudi nam prisli golu nisu, u 60-oj minuti sam gledao Rossija i pitao se jel frajer ijednom primio loptu..
a sto se Bouya tice, nisam ga gledao iskreno.. al isto tako nevjerujem da si ti ikad gledao Fausta Rossija - mozda i jesi.. talenat, krilo, nizak, prebrz, dribler, ma novi Messi reklo bi se.. igrao je protiv Intera jednu tekmu ja mislim prije 4-5 godina.. mislim da je sad malo vratio svoju karijeru i igrao u Valjadolidu, Viljarealu, tako nesto.. ali prije toga je bio po Brešama, Empolijima i slicnim.. i nije to samo Fausto, niti Bouy, to su hiljade i hiljade talentvanih momaka koji nisu kapacitet.. trojica su "uspjela" i to su Marchisio, Giovinco i De Ceglie.. uspjeli su radi Deschampsa koji ih je gurao u Serie B i dao im da igraju dok su djeca bili.. tesko mladi igraci uspjevaju u Italiji, a puno bolje od nas to znaju ljudi iz Juventusa.. vjerujem da su barem jednom pricali o momcima iz Primavere koji redovno osvajaju prvenstva, kupove, vijaređe i pic*e materine

nismo samo mi culi za njih, culi su i oni koji ih placaju

Pogba i Shaarawy su ti primjeri mladih igraca koji sa 19 godina odma pocnu davati doprinos i izbore se u ekipi.. a ne mrtvi Immobile (koji je bio lider, kapiten i otac generacije), dobio je nekoliko puta priliku i svi su mislili da ne moze gore od Amaurija i Iaquinte.. e pa moglo je.. Sorensen i Ariaudo su imali prostora da uspiju jer su nam tad stoperi bili Legrotalje, Melberg, Cannavaro i slicne tarabe.. sta su radili ? hladili muda kontajuci "da ce doci njihovo vrijeme".. ako se igrac nije pokazao do 20-e godine, on je vec mator danas.. Pogba osvojio Scudetto i U20 prvenstvo, najbolji igrac prvenstva i najbolji mladi igrac godine.. daj ba, kakvi Morroni sa 23 godine i 4 nastupa, a kamoli Bouyji i slicni koji prvog tima nisu vidjeli.. i Pasquato je bio talenat, ma sta talenat novi Del Piero

pa gdje je sad, pitam se