Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Najveće svjetske misterije
a tada je kao bi sve casno i posteno
jedino kriminala bilo manje, sta mislis odakle ove "neradne" navike. Sve komunisticka skola. Ti po kapacitetu vrijedis 3x vise od mene, a moramo i ja i ti imati isto? Ne ide to tako. Sve po zaslugama. Drugo je to sto je kod nas raja anemicna u istoj mjeri kao i politicari !

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Demokratija je najgori sistem ikad
(barem u izvedbi 21.stoljeca)

(barem u izvedbi 21.stoljeca)
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
niko ne kaže da je sve bilo perfektno, samo kažemo da je bilo bolje. Kad ljudi govore o nedostacima tog vremena obično se vežu za par stvari. I reci mi jel danas sve po zaslugamaBosniacum Lilium je napisao/la:a tada je kao bi sve casno i postenojedino kriminala bilo manje, sta mislis odakle ove "neradne" navike. Sve komunisticka skola. Ti po kapacitetu vrijedis 3x vise od mene, a moramo i ja i ti imati isto? Ne ide to tako. Sve po zaslugama. Drugo je to sto je kod nas raja anemicna u istoj mjeri kao i politicari !
Pustiću sunce da topi ljubav!
- samo_lijevo
- Kontakt:
blago se nama,sada se satrasmo od postenja i nagradjivanja po nasoj vrijednosti.sada inzenjer sjedi kod kuce i gleda serije,a prije isao graditi Arapima drzave.Bosniacum Lilium je napisao/la:a tada je kao bi sve casno i postenojedino kriminala bilo manje, sta mislis odakle ove "neradne" navike. Sve komunisticka skola. Ti po kapacitetu vrijedis 3x vise od mene, a moramo i ja i ti imati isto? Ne ide to tako. Sve po zaslugama. Drugo je to sto je kod nas raja anemicna u istoj mjeri kao i politicari !
Sada neka moja KTK-a u bivsem pogonu postavlja umjetnu travu za rekreaciju.a nekada u istoj fabrici radilo 3000 radnika.
.ebena logika.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
jeste, niko ti nije kriv sto ne znas da se snadjes. Isto kao sto raju u Sj. Koreji ubjeduju da su najbolji u svijetu u svemu 
@sl
krivi su ljudi. Jesi vidio proteste kod nas, uporedi ih sa Ukrajinskim, Brazilskim, Egipatskim... Mi smo cirkus u svemu, direktni krivci smo mi, niko drugi, mozda malo i strane banke
Ali opet, zbog nas samih 

@sl
krivi su ljudi. Jesi vidio proteste kod nas, uporedi ih sa Ukrajinskim, Brazilskim, Egipatskim... Mi smo cirkus u svemu, direktni krivci smo mi, niko drugi, mozda malo i strane banke

sve možemo samo "da se male ruke slože". Ključ svega je jedinstvo, nikakav Tito i p1cke mater'ne..umjesto da ja udaram u klin, ti u plocu, hajmo obojca u klin il u plocu, al obojca na isto mjesto..samo_lijevo je napisao/la:sve radom ostvarili,nista nisu krali i drugom guzi.. lizali.Druže, sve to što ti nisi plaćao, što si imao besplatno, itekako si platio, plaćaš i sad. Samo nađi vanjski dug Jugoslavije, i dio koji Bosna otplaćuje i eto ti odgovor otkud Bosancima novi stojadini sedamdesetih godina, ljetovanja i tako.
sta mozemo ja i ti danas ostvariti?
usput, svi su morali lizati guzu partiji, i svi su dobili goli qrac k'o i moj dedo, radio u vojnom tehničkom remontnom zavodu, zivio dobro 20tak godina i nastupilo sivilo čim je u penziju otiš'o

Sjećaju se i Srbi svog Draže i kralja, sjećaju se hrvati kralja Tomislava i pavelića, pa to ne znači da je bilo dobrocalcio je napisao/la: Kafanska filozofija.![]()
Da je Tito bio los nebi ga narod toliko volio vjeruj. Kao sto se narod jos uvijek sjeca Kulina bana i dobrijeh dana, tako ce se za 1000 godina sjecati i Tita i dobrijeh dana. Niko im nije do koljena.

Dok je Tito Kenediju obećao 8mil vojnika ako Rusi krenu, i uživao u vijskiju, kubankama, posjetama nekim lokacijama, u dobrim autima, šta si ti radio i tvoji? Stojadin vam bio vrh k'o i mojoj familiji

I usput qrca bi mog iko otiš'o na ljetovanja što spominjete svi, da nije bilo placeva od firmi, mogu i ja da imam firmu, kupit kućicu na moru i kroz 3 mjeseca po 7 dana slat radnike tamo, dva sprata, dva radnika s porodicom po 7 dana mašala

druže normalno da je bolje sad, uz dužno poštovanje, al' kad pogledaš koliko se društvo modernizovalo, onda je bolje, danas svako ima za cigare, dopune, internet kući, kompjutere, oriđiđi majice, skoro svaki četvrti stanovnik vozi auto, ima vozačku, studira svako, pa i šiš i goliš (posebno neki s FPN-a, ne znaju progovorit', a studiraju nešto)hoshafka je napisao/la:Ne znam kako neko može tvrdit da je bolje sad nego prije, usporedi samo ekonomsku situaciju, pogledaj statistike o broju zaposlenih, o prihodima iz privrede...
Da je bolje sad tvrde samo ratni profiteri i pljačkaši ili oni koji mrze komunizam pa samim tim i sve što je on dao.
Pa kako nije bilo bolje kad smo bili sila u svemu, a sad smo dno dna.
normalno da je bolje, al' fora je drug što danas niko neće sjest u traktor i obrađivat' zemlju, svi bi u kancelarije, da kupuju kolicima i kolicima po supermarketima...e to neće ići ko što nikad nije ni išlo, nismo mi amerika

I vjeruj mi, možete mi se smijat', al' svako ko ima zemlju, on ima i dobar zivot, obrađuje, sije, muči se malo al' ima svoje i sav novac koji dobije, zaradi može dat na nešto drugo

I ovaj, što se žalite za te inžinjere, možda ste upravu, al' ljudi pišu oglase, imaš internet stranice, okačiš profil, napišeš zanimanje, nudiš se, neće te više niko tražit' u mišijoj rupi, sad sam sebi tražiš pos'o

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
sam si sebe demantovaoBosniacum Lilium je napisao/la:jeste, niko ti nije kriv sto ne znas da se snadjes. Isto kao sto raju u Sj. Koreji ubjeduju da su najbolji u svijetu u svemu
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
zasto? pa ja se ne trudim i nemam volju zato sto uzivam lafe. Hvala Bogu.hoshafka je napisao/la:sam si sebe demantovaoBosniacum Lilium je napisao/la:jeste, niko ti nije kriv sto ne znas da se snadjes. Isto kao sto raju u Sj. Koreji ubjeduju da su najbolji u svijetu u svemu
Nisam licemjer, reci cu ti sve iskreno

znas koja je opca definicija inteligencije?
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 14 dec 2013, 20:49, ukupno mijenjano 1 put.
- samo_lijevo
- Kontakt:
male ruke nije moguce sloziti,ja i ti smo obicna buranija.NIje ovo Svicarska pa da te bajke vrijede.sve možemo samo "da se male ruke slože". Ključ svega je jedinstvo, nikakav Tito i p1cke mater'ne..umjesto da ja udaram u klin, ti u plocu, hajmo obojca u klin il u plocu, al obojca na isto mjesto..
usput, svi su morali lizati guzu partiji, i svi su dobili goli qrac k'o i moj dedo, radio u vojnom tehničkom remontnom zavodu, zivio dobro 20tak godina i nastupilo sivilo čim je u penziju otiš'o![]()
I ne govorim istinu da su svi morali lizati guzu.
pa daj nam danas te firme.Zar je toliko vama demokratama otvoriti firme pa da svi budemo gospoda.I usput qrca bi mog iko otiš'o na ljetovanja što spominjete svi, da nije bilo placeva od firmi, mogu i ja da imam firmu, kupit kućicu na moru i kroz 3 mjeseca po 7 dana slat radnike tamo, dva sprata, dva radnika s porodicom po 7 dana mašalašto niko nema svoje kućice tamo pfff
Imali ste gotove firme,saamo bilo problem pokrenuti proizvodnju.Sta se uradili?
Haha, vidi pionira, što ih ima.
Meni je misterija kako da imamo ovoliko pionira, a nikako da naprave ORA "Koridor VC". Pa dođe dubioza da im zapjeva na pauzi, i tako...
Meni je misterija kako da imamo ovoliko pionira, a nikako da naprave ORA "Koridor VC". Pa dođe dubioza da im zapjeva na pauzi, i tako...
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
i da dodam da mislim da ovo nije offtopic. Jedva od svjetskih misterija je taj da ljudi u BiH trpe ovakvo stanje skoro 20 godina
Izgleda da cekamo nekog Che-a iz zemalja u okruzenju koji bi poveo ljude na putu promjene

Izgleda da cekamo nekog Che-a iz zemalja u okruzenju koji bi poveo ljude na putu promjene

- samo_lijevo
- Kontakt:
prosla vremena,sada ne grade pioniri.Sada se mora platiti da se nesto napravi.Nema vise iz ljubavi graditi.hamo_pipa je napisao/la:Haha, vidi pionira, što ih ima.
Necu ja hodati po blatu u Vlakovu iz ljubavi da bi ti sutra vozao i govorio "vidi sto mi napravismo"
Pa zar nije isplativije državi da vi pioniri džaba radite, nego da se plaća nekome?samo_lijevo je napisao/la:prosla vremena,sada ne grade pioniri.Sada se mora platiti da se nesto napravi.Nema vise iz ljubavi graditi.hamo_pipa je napisao/la:Haha, vidi pionira, što ih ima.
Necu ja hodati po blatu u Vlakovu iz ljubavi.
Pa što nećeš džaba hodati, da bih i ja mogao da se vozam? Trebaju se neki žrtvovati da svi imamo, zar ne?
Zadnja izmjena: hamo_pipa, dana/u 14 dec 2013, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Sjecaju ih se po dobrim stvarima, miru i blagostanju, ekonomskom napretku?iVar je napisao/la:Sjećaju se i Srbi svog Draže i kralja, sjećaju se hrvati kralja Tomislava i pavelića, pa to ne znači da je bilo dobrocalcio je napisao/la: Kafanska filozofija.![]()
Da je Tito bio los nebi ga narod toliko volio vjeruj. Kao sto se narod jos uvijek sjeca Kulina bana i dobrijeh dana, tako ce se za 1000 godina sjecati i Tita i dobrijeh dana. Niko im nije do koljena.![]()
Malo sutra, sjecaju ih se po nekim izmisljenim ratnim mitovima, po klanju "neprijatelja", zlocinima i slicno. Skroz druga kategorija.
nije vraga, da vidiš šta urade ljudi kad se skontajusamo_lijevo je napisao/la:male ruke nije moguce sloziti,ja i ti smo obicna buranija.NIje ovo Svicarska pa da te bajke vrijede.sve možemo samo "da se male ruke slože". Ključ svega je jedinstvo, nikakav Tito i p1cke mater'ne..umjesto da ja udaram u klin, ti u plocu, hajmo obojca u klin il u plocu, al obojca na isto mjesto..
usput, svi su morali lizati guzu partiji, i svi su dobili goli qrac k'o i moj dedo, radio u vojnom tehničkom remontnom zavodu, zivio dobro 20tak godina i nastupilo sivilo čim je u penziju otiš'o![]()
I ne govorim istinu da su svi morali lizati guzu.

samo_lijevo je napisao/la:pa daj nam danas te firme.Zar je toliko vama demokratama otvoriti firme pa da svi budemo gospoda.I usput qrca bi mog iko otiš'o na ljetovanja što spominjete svi, da nije bilo placeva od firmi, mogu i ja da imam firmu, kupit kućicu na moru i kroz 3 mjeseca po 7 dana slat radnike tamo, dva sprata, dva radnika s porodicom po 7 dana mašalašto niko nema svoje kućice tamo pfff
Imali ste gotove firme,saamo bilo problem pokrenuti proizvodnju.Sta se uradili?
ja te firme nisam uništio, uništili su ih oni za koje su glasali svi oni koji su bili punoljetni dok sam ja autiće ganj'o po pjesku
možemo i sad promjeniti stvari, samo što većina podlegne pritisku, vječito trubim da se nije trebalo teferičiti ispred parlamenta nego ih sljuljat fino, u Ukrajini ljudi po ovakvoj zimi mijenjaju pravila, kod nas se uvode muzički performansi. Drago mi je što fizički nisam bio dio te igrarije za bebe, bas joj odg. naziv "bebolucija".
A građane koji se ne bave tim a hoce promjene, msm ne bave se tim dernečenjem dok hoce promjenu, cu uvijek podrzat' i stat' rame uz rame, bez obzira na naciju, vjeru, jezik boju sve dok i oni isto misle

I eto "samo_lijevo", ti ne bi da volontiraš, a u tvom komunizmu država počela na tim radovima

@Calcio sjećamo se i mi Tita po "dobrim" stvarima

I usput, bar sad u ovoj državi i ovom sistemu mogu reži šta mislim, bez straha da će mi pokucat' OZNA u kaputima
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
@Bosniacum Lilium
znaš zašto kažem da si sam sebe demantovao, zato što si rekao da je danas sve po zaslugama, a u nastavku napisao ko mi je kriv što se nisam snašao. To su dvije različite stvari, snaći se i zaslužiti. Neko ide na fakultet i trudi se(zaslužuje) a neko se snalazi. Problem je što ova situacija u našoj državi najviše odgovara mafijašima i lopovima a poštenog čovjeka nema nigdje.
A ovo za inteligenciju što si pito, znam inteligencija podrazumijeva snalaženje u nepoznatim uslovima(zato si je i spomeno). Ma kod nas to nije stvar inteligencije nego bezobrazluka i savjesti.
znaš zašto kažem da si sam sebe demantovao, zato što si rekao da je danas sve po zaslugama, a u nastavku napisao ko mi je kriv što se nisam snašao. To su dvije različite stvari, snaći se i zaslužiti. Neko ide na fakultet i trudi se(zaslužuje) a neko se snalazi. Problem je što ova situacija u našoj državi najviše odgovara mafijašima i lopovima a poštenog čovjeka nema nigdje.
A ovo za inteligenciju što si pito, znam inteligencija podrazumijeva snalaženje u nepoznatim uslovima(zato si je i spomeno). Ma kod nas to nije stvar inteligencije nego bezobrazluka i savjesti.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ne shvatas opet, izgleda da imamo drugaciji koncept razmisljanja. Zasluzio si cim si se borio, ne na osnovu titule i znanja koju si stekaohoshafka je napisao/la:@Bosniacum Lilium

A takva je situacija, najvise trenutno odgovara navedenoj skupini, ali mi smo krivi zbog toga. Niko da vidi koje su mogucnosti ovakvog drustva. Sve je u zivotu jing jang. A i treba tu dodati i faktor srece naravno
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 14 dec 2013, 21:06, ukupno mijenjano 1 put.
- samo_lijevo
- Kontakt:
nisam ti ja nikakav pionir.hamo_pipa je napisao/la:Pa zar nije isplativije državi da vi pioniri džaba radite, nego da se plaća nekome?samo_lijevo je napisao/la:prosla vremena,sada ne grade pioniri.Sada se mora platiti da se nesto napravi.Nema vise iz ljubavi graditi.hamo_pipa je napisao/la:Haha, vidi pionira, što ih ima.
Necu ja hodati po blatu u Vlakovu iz ljubavi.
Ako ces ti i takvi ko ti dzaba raditi,ona nije problem.Ali znam da necete.
socijalizam,ne komunizam.Treba to prvo svariti.eto "samo_lijevo", ti ne bi da volontiraš, a u tvom komunizmu država počela na tim radovimasam si sebe pobio sad, hoćeš lovu, a love nma, potrudi se da je napraviš zajedno s nama
ja se patio godinama po fakultetu i ucio,dok je neki "tatin sin" dobio na poklon BMW-a,i sada da ja volontiram da bi on mogao budaljesati po autoputu.

Opet kazem prosla su ta vremena.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Nije njegov sistem bio perfektan, daleko od toga. Ali nije on te tajne sluzbe osnovao zato jer mu je bilo dosadno ili jer je htio nauditi postenim ljudima nego zato da bi suzbio jaki nacionalizam u zemlji. Nacionalizam je ustvari fasizam. A vidili smo kasnije do cega je taj nacionalizam doveo. Sad sto smo mi takvi kakvi jesmo i sto su guzonje i onda kao i sada patile od kompleksa nize vrijednosti i voljeli se ponekad izivljavati nad nevinim ljudima, to je druga stvar.iVar je napisao/la:
@Calcio sjećamo se i mi Tita po "dobrim" stvarima![]()
I usput, bar sad u ovoj državi i ovom sistemu mogu reži šta mislim, bez straha da će mi pokucat' OZNA u kaputima
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
postoji vise definicija nacionalizma. Mislim da potenciras sad na fasizam
Ne znam npr. kome je slovenski ili bosanski nacionalizam nanio zla, samo su htjeli da budu svoji na svom, nikog da ubijaju i sl.

Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 14 dec 2013, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: JackW, VivaLaStella i 7 gostiju.