Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
samo_lijevo Pa ne možemo svi raditi tu, džaba da se trpamo i gužvamo. Ja sam bio mišljenja da bi to vama bila čast, da uradite nešto od čega ćemo svi imati koristi.
Man can hardly even recognize the devils of his own creation.
Ode tema u qrac.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- samo_lijevo
- Kontakt:
prosipaj kome drugom tu suplju.hamo_pipa je napisao/la:samo_lijevo Pa ne možemo svi raditi tu, džaba da se trpamo i gužvamo. Ja sam bio mišljenja da bi to vama bila čast, da uradite nešto od čega ćemo svi imati koristi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ma nisu ni tada svi imali isto. Ako si član partije onda imaš šanse da napreduješ. Ako nisi yebi ga, svako veče ti mogu bahnut "drugovi" i spengat' te i odvest u mrak jer je komšija reko da si se pomolio Bogu.Bosniacum Lilium je napisao/la:a tada je kao bi sve casno i postenojedino kriminala bilo manje, sta mislis odakle ove "neradne" navike. Sve komunisticka skola. Ti po kapacitetu vrijedis 3x vise od mene, a moramo i ja i ti imati isto? Ne ide to tako. Sve po zaslugama. Drugo je to sto je kod nas raja anemicna u istoj mjeri kao i politicari !
Kad već spominjete ovu današnju situaciju, i danas bi Bosna imala sve da ne bi tih Jugonostalgičara koji je popališe. A i dalje kod nas važi taj "partijski" sistem. Učlani se u neku stranku i ubrzo će biti neka funcija. Ako ništa izmislićemo je

Da ne pričam o nacionalizaciji gdje su od begova pravili siromahe.
Meni su jedna od najvećih misterija Jugonostalgičari.
A druga misterija mi je ona rupa u Sanici što je progutala jezero još se širila. Široko 50, duboko 30 metara i širi se još.

Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 14 dec 2013, 21:27, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA
Aj dosadili ste vise i Bogu i narodu sa Titom,komunistima,socijalstima i danasnjim kretenima.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Daj molim te. Donekle si u pravu s tim da je htio syebat one koji su htjeli izaci iz te drzave. Ali da je on osnivao tajne sluzbe samo radi toga -calcio je napisao/la:Nije njegov sistem bio perfektan, daleko od toga. Ali nije on te tajne sluzbe osnovao zato jer mu je bilo dosadno ili jer je htio nauditi postenim ljudima nego zato da bi suzbio jaki nacionalizam u zemlji. Nacionalizam je ustvari fasizam. A vidili smo kasnije do cega je taj nacionalizam doveo. Sad sto smo mi takvi kakvi jesmo i sto su guzonje i onda kao i sada patile od kompleksa nize vrijednosti i voljeli se ponekad izivljavati nad nevinim ljudima, to je druga stvar.iVar je napisao/la:
@Calcio sjećamo se i mi Tita po "dobrim" stvarima![]()
I usput, bar sad u ovoj državi i ovom sistemu mogu reži šta mislim, bez straha da će mi pokucat' OZNA u kaputima

Druga je stvar ako govorimo o socijalizmu, ali komunizam je otisao u drugom pravcu.
RIP CITY!
- samo_lijevo
- Kontakt:
bagrcavi,nije to nikakva jugonostalgija.Jednostavno zelis da svi zive kako zasluzuju,da nema jada i bijede.Da svako ima koliko zasluzuje,ili barem priblizno.Moras se sloziti da je to danas bas izrazeno.
Druga je stvar sto te odmah svrstavaju u komunste,nevjernike,titoiste itd.
Druga je stvar sto te odmah svrstavaju u komunste,nevjernike,titoiste itd.
kazu strucnji ljudi da je potpuno normalna stvar.Zemljiste,podzemne vode su uzrok.A druga misterija mi je ona rupa u Sanici što je progutala jezero još se širila. Široko 50, duboko 30 metara i širi se još.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 14 dec 2013, 21:34, ukupno mijenjano 1 put.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
pa ovo sto se tice Tita i komunizma, jeste u jednu ruku misterija. Uvijek je postojala misterija oko Tita. Ko je i sta je 

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
[/quote]samo_lijevo je napisao/la:socijalizam,ne komunizam.Treba to prvo svariti.iVar je napisao/la: eto "samo_lijevo", ti ne bi da volontiraš, a u tvom komunizmu država počela na tim radovimasam si sebe pobio sad, hoćeš lovu, a love nma, potrudi se da je napraviš zajedno s nama
ja se patio godinama po fakultetu i ucio,dok je neki "tatin sin" dobio na poklon BMW-a,i sada da ja volontiram da bi on mogao budaljesati po autoputu.![]()
Opet kazem prosla su ta vremena.
Ne moraš ti volontirat na autoputu, ima mnogo pozicija gdje mozes sebi osigurati buducnost

spominješ Vlakovo, ako se ne varam...možeš postati vodeći zemljoradnik na tom području i proizvodit povrće,voće šta god

A znaš li ti da je 60% tih službi kadrovski popunjeno pobjeguljama iz drugih vojnih formacija, kraljeva garda, uvažene kokardice i uje prelivodecalcio je napisao/la:Nije njegov sistem bio perfektan, daleko od toga. Ali nije on te tajne sluzbe osnovao zato jer mu je bilo dosadno ili jer je htio nauditi postenim ljudima nego zato da bi suzbio jaki nacionalizam u zemlji. Nacionalizam je ustvari fasizam. A vidili smo kasnije do cega je taj nacionalizam doveo. Sad sto smo mi takvi kakvi jesmo i sto su guzonje i onda kao i sada patile od kompleksa nize vrijednosti i voljeli se ponekad izivljavati nad nevinim ljudima, to je druga stvar.iVar je napisao/la:
I usput, bar sad u ovoj državi i ovom sistemu mogu reži šta mislim, bez straha da će mi pokucat' OZNA u kaputima

bolan sad da izvršiš revoluciju, mor'o bi politički i funkcionalno sve dosadašnje lidere, političare, ove oficire u vojsci i tako, onemogućiti u vršenju bilo koje javne dužnosti, jer su to prelivode

i što ti kaže kolega gore, kome je naudio slo/cro/bos patriotizam i zelja za nezavisnoscu? pa samo crvenim kmerima, agresorima i slično. Ja ne vidjoh da se i jedna država proširila na teritorij druge ili imala takve želje osim miloševićevih i jugonostalgičara..
[/quote]bagrcavi je napisao/la:..i danas bi Bosna imala sve da ne bi tih Jugonostalgičara koji je popališe. A i dalje kod nas važi taj "partijski" sistem. Učlani se u neku stranku i ubrzo će biti neka funcija. Ako ništa izmislićemo je![]()
Da ne pričam o nacionalizaciji gdje su od begova pravili siromahe.
Meni su jedna od najvećih misterija Jugonostalgičari.
+1
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Lillard0 je napisao/la:Daj molim te. Donekle si u pravu s tim da je htio syebat one koji su htjeli izaci iz te drzave. Ali da je on osnivao tajne sluzbe samo radi toga -calcio je napisao/la:Nije njegov sistem bio perfektan, daleko od toga. Ali nije on te tajne sluzbe osnovao zato jer mu je bilo dosadno ili jer je htio nauditi postenim ljudima nego zato da bi suzbio jaki nacionalizam u zemlji. Nacionalizam je ustvari fasizam. A vidili smo kasnije do cega je taj nacionalizam doveo. Sad sto smo mi takvi kakvi jesmo i sto su guzonje i onda kao i sada patile od kompleksa nize vrijednosti i voljeli se ponekad izivljavati nad nevinim ljudima, to je druga stvar.iVar je napisao/la:
I usput, bar sad u ovoj državi i ovom sistemu mogu reži šta mislim, bez straha da će mi pokucat' OZNA u kaputima. Ponekad se izivljavat nad nevinim ljudima??? Dajte molim vas. Nisi smio progovorit protiv vlasti kamoli nesto teze.
Druga je stvar ako govorimo o socijalizmu, ali komunizam je otisao u drugom pravcu.
Bila je kompleksna situacija sa hladnim ratom, prijetnjom od ruske invazije, i maltene pola stanovnistva koji su bili fanovi Mihajlovica i Pavelica par godina ranije. Jedino se cvrstom rukom mogla situacija drzati pod kontrolom. Ni na zapadu u tom poslijeratnom periodu nije bilo bas sve slobodno i "demokraticno". Bilo je to nesigurno vrijeme u cijeloj Evropi.
Ako gledas, postepeno je to postajalo sve labavije, ustav iz 1974 na primjer kada su republike dobile vece ovlasti i mogucnost da se otcijepe.
- samo_lijevo
- Kontakt:
pa brate ja bas sada ucim spojeve zavarivanjem,umjesto da idem ganjat sta na belegiju,samo da bih imao audi,racunar,kosuljicu.Ne moraš ti volontirat na autoputu, ima mnogo pozicija gdje mozes sebi osigurati buducnost![]()
spominješ Vlakovo, ako se ne varam...možeš postati vodeći zemljoradnik na tom području i proizvodit povrće,voće šta godkupit' će raja..ili bi ti košuljicu, audi i računar
e ne moRemo tako jarane u Evropu, nije nikom preko noći niknulo, a posebno nama poslije ovog rata
![]()

Ja to i govorim neka svako ima koliko vrijedi i zasluzuje.Ti me pokusavas uvjeriti da je to danas moguce,a da nekada to nije bilo,sto svako zna da ako nije bilo isto onda barem priblizno.Bilo bi idealno kada bi tako bilo,medjutim to niko ne mozr napraviti.
I tako mi popus... ban,ali neka smo,ja se vise necu registrovati.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Cuo sam da je 67% statistickih informacija koje se mogu pronaci na internetu netacno?iVar je napisao/la: A znaš li ti da je 60% tih službi kadrovski popunjeno pobjeguljama iz drugih vojnih formacija, kraljeva garda, uvažene kokardice i uje prelivodee jes' ga suzbio, samo konzervirao, i eto ti belaja 90tih
bolan sad da izvršiš revoluciju, mor'o bi politički i funkcionalno sve dosadašnje lidere, političare, ove oficire u vojsci i tako, onemogućiti u vršenju bilo koje javne dužnosti, jer su to prelivode![]()
i što ti kaže kolega gore, kome je naudio slo/cro/bos patriotizam i zelja za nezavisnoscu? pa samo crvenim kmerima, agresorima i slično. Ja ne vidjoh da se i jedna država proširila na teritorij druge ili imala takve želje osim miloševićevih i jugonostalgičara..

Pa da prelivode, nekad su veliki cetnici postajali preko noci turbokomunjare, a u devedesetim su turbokomunjare preko noci postajali veliki Bosnjaci/Srbi/Hrvati. Nista cudno na ovom podneblju. Barem je Tito drzao isti stav tokom cijelog zivota. Nisam ja neki komunjara, samo kazem da je Tito bio jedan od najvecih legendi na ovim prostorima. Lider kakav se nece vise roditi. Mjenjam sve ove danasnje Tihice, Radoncice i ostale za jednog Titu, bez razmisljanja.

kad je nestalo meze ,počela priča bezveze..
Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2
Sent from my Samsung Galaxy S III mini using Tapatalk 2
I on kenediju obeća 8 miliona vojnika, znaš ti kol'ko je to?calcio je napisao/la: Bila je kompleksna situacija sa hladnim ratom, prijetnjom od ruske invazije, i maltene pola stanovnistva koji su bili fanovi Mihajlovica i Pavelica par godina ranije. Jedino se cvrstom rukom mogla situacija drzati pod kontrolom. Ni na zapadu u tom poslijeratnom periodu nije bilo bas sve slobodno i "demokraticno". Bilo je to nesigurno vrijeme u cijeloj Evropi.
Ako gledas, postepeno je to postajalo sve labavije, ustav iz 1974 na primjer kada su republike dobile vece ovlasti i mogucnost da se otcijepe.

Najinteresantnije je to, što su vječito istočni susjedi imali najveća prava, glavni grad, glavne dužnosnike, vojne generale, da je mogla kako i Mornarica u Beograd, stala bi

e pa to se poštuje, uči, radi i biće, mala radnja, pa malo veća, pa firmica ovo ono i razviješ pos'o, ljudi će uvijek nešto variti, nećeš čelične konstrukcije lijepitisamo_lijevo je napisao/la:pa brate ja bas sada ucim spojeve zavarivanjem,umjesto da idem ganjat sta na belegiju,samo da bih imao audi,racunar,kosuljicu.![]()
Ja to i govorim neka svako ima koliko vrijedi i zasluzuje.Ti me pokusavas uvjeriti da je to danas moguce,a da nekada to nije bilo,sto svako zna da ako nije bilo isto onda barem priblizno.Bilo bi idealno kada bi tako bilo,medjutim to niko ne mozr napraviti.
I tako mi popus... ban,ali neka smo,ja se vise necu registrovati.

nego neće nas valjda banovat', nismo 'sovali, vrijeđali, sve je u okviru rasprave, osim ako admin nije član OZNAe da nam pokuca na vrata čeveras

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
- samo_lijevo
- Kontakt:
pravo smo postovali temu,sto bi nas pocistio? 
da sam ja gazda svi bi trajno zavrsili karijeru.

da sam ja gazda svi bi trajno zavrsili karijeru.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
hajd ba, kad se meni smucilo, ne znam kako onda nije i vama 
Sta mislite o 9/11? Pregledao sam masu dokumentaraca, prvo se oni tornjevi nisu smjeli srusiti po zakonima fizike pa sve onda ostalo...

Sta mislite o 9/11? Pregledao sam masu dokumentaraca, prvo se oni tornjevi nisu smjeli srusiti po zakonima fizike pa sve onda ostalo...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Da se pozdravimo 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
- samo_lijevo
- Kontakt:
pozdrav!Unofficialpage je napisao/la:Da se pozdravimo

PS uzmi mlijeka i putera pa srkni dok je vruce,dobro za kasalj.Neki dan sam ti pisao,ali nisi ocito vidio.

Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 14 dec 2013, 22:11, ukupno mijenjano 2 puta.
pozdrav' raju koja dođe kad mi odemoUnofficialpage je napisao/la:Da se pozdravimo

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Hocu, uvijek cemo vas se sjecat kao dobre forumase

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.