Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

RickBlaine
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la RickBlaine » 14 dec 2013, 22:09

Na ta pitanja postavljena mozes i sam sebi odgovoriti, toliko su povrsna da se do njihovog odgovora moze doci obicnom obrnutom psihologijom. Ti bi ocekivao vjerovatno da ti kazemo "kako ce bit prvak svijeta sa Injakijem Saezom kao trenerom, Albeldom, Barajom, Alfonsom i ostalim koji nisu bili ni do koljena Talijanima, Brazilcima, Svabama i ostalim", onda ti ides opet po svom i misljenja se nece poklopiti, a niti cemo se mi sloziti. ****, takav ti mentalitet, zavres ko Saronja u ogradu :D

Usput, Butragueno i Michel su tu neđe sa Xavijem i Iniestom (govorim o kalibru igraca, ne kao primarno za poredjenje na pozicijama). Hierro je isto jak.

A Raul je ipak neusporediv s bilo kim drugim...
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 dec 2013, 22:15

Inace kada vidis nerealni igracki kadar poput Arbeloe,Piquea,Ramosa,Albe te vrsnih strelaca poput Torresa i Soldada onda ti bude jasno zasto je tadasnja Spanija uzimala trofeje. :roll:

Kruzis a odgovora nemas.

Nemas apsolutno ni jedan jedini argument koji je na strani Raula u usporedbi sa Xavijem.

Gleda radi ,obojica su legende klubova.Jedan je protjeran , drugi je i dan danas krucijalan za svoj tim..
Xavi je sa Barcelonom osvojio vise trofeja nego Raul sa Realom , naravno Xavi jos uvijek broji...
Xavi je najvazniji igrac Barcelone bio u onoj silnoj dominaciji koja je trajala 5-6 godina i siguran sam da nije zavrsila...

Xavi je igrac koji je pecat Spanije.Igrac oko kojeg se sve vrti.Najvazniji i najbolji Spanski igrac ikada.
Covjek koji je najzasluzniji za trenutnu reputaciju Furije !

Xavi je igrac koji je osvojio najvise trofeja od kako ova lijepa igra postoji !!!
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 dec 2013, 22:19

Raul Gonzales je koplje iznad bilo kojeg španjolca što se nogometa tiče i fudbala dakako,njemu uz rame je Iker a dalje nek reda kako ko voli.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 14 dec 2013, 22:20

Xavi je već čučnuo a s njim će u Furija, tako da će vrijeme pokazati kakav je igrač bio.
Don't hate what you don't understand.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 dec 2013, 22:22

Inace kada govoris o "ne kvalitetu" Spanske reprezentacije da nabrojimo par igraca sa WC 2002 :Casillas,Canizares,Helguera,Puyol,Hiero,Tristan,Baraja,Morientes,Luis Enrique,Mendieta,Valeron,Sergio,Nadal...

Opravdavas nesto za sta nemas temelj , kao sto tvrdis nesto a nemas argument ;)

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 14 dec 2013, 22:57

Johny je napisao/la:Inace kada vidis nerealni igracki kadar poput Arbeloe,Piquea,Ramosa,Albe te vrsnih strelaca poput Torresa i Soldada onda ti bude jasno zasto je tadasnja Spanija uzimala trofeje. :roll:

Kruzis a odgovora nemas.

Nemas apsolutno ni jedan jedini argument koji je na strani Raula u usporedbi sa Xavijem.

Gleda radi ,obojica su legende klubova.Jedan je protjeran , drugi je i dan danas krucijalan za svoj tim..
Xavi je sa Barcelonom osvojio vise trofeja nego Raul sa Realom , naravno Xavi jos uvijek broji...
Xavi je najvazniji igrac Barcelone bio u onoj silnoj dominaciji koja je trajala 5-6 godina i siguran sam da nije zavrsila...

Xavi je igrac koji je pecat Spanije.Igrac oko kojeg se sve vrti.Najvazniji i najbolji Spanski igrac ikada.

Xavi je igrac koji je osvojio najvise trofeja od kako ova lijepa igra postoji !!!

Xavi je ogulio noz jabukom.

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 15 dec 2013, 00:25

Xavi koji je prosjedio svoje prvo finale Lige prvaka na klupi? Selam alejk i allahimanet.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 dec 2013, 01:00

Nije da je propustio skoro kompletnu sezonu zbog povrede, nije.

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 15 dec 2013, 01:08

Donnie Darko je napisao/la:Nije da je propustio skoro kompletnu sezonu zbog povrede, nije.
Pa nije.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 dec 2013, 02:19

Johny je napisao/la:Inace kada vidis nerealni igracki kadar poput Arbeloe,Piquea,Ramosa,Albe te vrsnih strelaca poput Torresa i Soldada onda ti bude jasno zasto je tadasnja Spanija uzimala trofeje. :roll:

Kruzis a odgovora nemas.

Fakat te poštujem, ali kakvih gluposti ti znas nasrrat u jednom postu pa to je blasfemija.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 15 dec 2013, 08:22

johny skroz ti je los ovaj freestyle :lol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 dec 2013, 08:52

Pa dobro, volio bih i ja pročitati zašto je Raul bolji od Xavija. I mene to živo zanima. O trofejima nema potrebe da se priča, to je sve na papiru, al' slobodno navedite fudbalsko-terenske ( :mrgreen: ) razloge. Manje romantičarskog duha, više objektivnosti i sve će biti lakše.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

maminho
Kontakt:

Post Postao/la maminho » 15 dec 2013, 10:42

Arbeloa17 je napisao/la:Xavi koji je prosjedio svoje prvo finale Lige prvaka na klupi? Selam alejk i allahimanet.
ovak nekaj izvaliti i misliti da je to argument može sami netko ko prati nogomet par godina

Jednostavno se sramotiš
---------------FC Barcelona -------------- AS Roma------------
Indianapolis Colts --- Miami Heat --- Tampa Bay Lightning

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 dec 2013, 11:36

Monolog je napisao/la:Pa dobro, volio bih i ja pročitati zašto je Raul bolji od Xavija. I mene to živo zanima. O trofejima nema potrebe da se priča, to je sve na papiru, al' slobodno navedite fudbalsko-terenske ( :mrgreen: ) razloge. Manje romantičarskog duha, više objektivnosti i sve će biti lakše.
Nema se tu sta pricati. Raul je velikan u ocima drugih - dok je Iker na putu da postigne status Raula u tom istom klubu. Taj firaunski klub ne postuje svoje velikane - kako ce postovati velikane drugih.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 15 dec 2013, 11:50

slika

ima li sta novo poslije "poraza"(bod ko i poraz ) reala ,nema :mrgreen:
naravno sudija opet kriv :|

nije ih stid onako odigrat i onda se zalit na sudije ccc
real u dosadasnjoj istoriji ni jedan poraz nije zasluzio bar kako sam ja do sad upratio , za svaki moguci los rezultat su krive sudije
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 15 dec 2013, 11:58

Nekad pomislim da je to ostalo od Murinja, ali stvarno oni nikada ne izgube zbog svoje lose igre i losih pojedinaca. Uvijek se nakon toga digne halabuka kako je Real ostecen za ovo ili ono. I nikada da vide da su kriminalno lose odigraali. Nije mi jasno kako ne mogu da vide jednu cinjenicu.... da je Penaldo sinoc dao gol (neshvatljivo profulo) u 9 minuti- pobijedili bi min. 3:0. Onda usljedila kazna pa crvenka i poraz je neminovan. I uvijek ama bas uvijek sudije krive. Najgore je sto se u 90% glava madridista odmah sve veze sa Barcelonom. Svasta.... a izgubili su dva boda samo zbog sebe i svoje igre..
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 15 dec 2013, 12:32

Monolog je napisao/la:Pa dobro, volio bih i ja pročitati zašto je Raul bolji od Xavija. I mene to živo zanima. O trofejima nema potrebe da se priča, to je sve na papiru, al' slobodno navedite fudbalsko-terenske ( :mrgreen: ) razloge. Manje romantičarskog duha, više objektivnosti i sve će biti lakše.
Evo vec 5-ti lik se javlja sa istim odgovorom ali bez i jednog argumenta :D

Ono Raul je bolji , tako mi baba rekla , a sad sto je bolji libo me :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 15 dec 2013, 14:09

pa prvi žuti je dobio a nije ni dodirnuo igrača šta pričate :lol: :lol:

eto vi se ne žalite na kojekakve penale nonstop kad barcelona ne pobijedi :lol: :lol: :lol: :lol:

I da, poredit Raula sa Xavijem je glupost. Čovjek koji je najbolji strijelac lige prvaka ikada, i vama treba neki argument da li je bolji od Xavija, kakvi ste vi likovi, strašno.
naprijed rejal

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 15 dec 2013, 14:24

Stani, je l' to očekuješ da Xavi bude najbolji strijelac LP-a ikada? Je l' to znači da je jedan Inzaghi bolji od recimo jednog Pirla? Jer, porediš ih po golovima u najelitnijem klupskom takmičenju.

Ako sad neko napiše da je Xavi najbolji asistent i da ima najbolji procenat tačnih dodavanja, to je onda 2:1 za njega. :mrgreen: Vodeći se statistikom, naravno.

Činjenica je da Xavi ne može zabiti ni približno golova k'o Raul - jedan je centarfor, drugi centralni vezni. Stoga i jeste nezahvalno porediti takve igrače, al' ti si baš našao poredbeni faktor - broj golova. Ono... :oops:

Xavi je najtrofejniji španski igrač; čovjek oko kojeg se sve vrtilo na posljednja 3 velika takmičenja (govorim o reprezentaciji) i čovjek koji je sigurno top5 veznjaka svih vremena. Dok je Raul bio glavni u reprezentaciji (dobro, ovdje možemo uzeti 100 faktora u obzir, pa tako i španski mentalitet, činjenicu da su bili najveći luzeri u univerzumu i da su ih vodili svakakvi treneri, pa i da je bilo sudijskih krađa (Koreja)), ta ista Španija nije napravila ništa.

Usput, je l' Villa bolji od Raula? Ima više golova za reprezentaciju Španije.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 dec 2013, 14:46

Arbeloa17 je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Nije da je propustio skoro kompletnu sezonu zbog povrede, nije.
Pa nije.
Nije, samo je iz cista mira presjedio 30+ utakmica na klupi odnosno na tribinama, iako je svaku sezonu prije i poslije te bio standardan prvotimac.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []