Portland Trail Blazers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

filip13

Re: Portland Trail Blazers

Post Postao/la filip13 » 15 dec 2013, 09:41

LMA najbolja 4 lige

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 15 dec 2013, 11:22

S tim da Sixersi tankiraju, ali 139 poena je sramota za bilo koju ekipu. Ali sut nas ide, itekako, nije ovo vise normalno :) . Opet odlicna utakmica LaMarcusa, navikli smo...
Sljedeci su Pistonsi 8-) .

20-4
RIP CITY!

Arbeloa17
Kontakt:

Post Postao/la Arbeloa17 » 15 dec 2013, 18:06

[youtube][/youtube]

8-)

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 dec 2013, 18:58

filip13 je napisao/la:LMA najbolja 4 lige
Poslije Bosh-a i Love-a ;)

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 15 dec 2013, 19:04

Kobe Bryant je napisao/la:
:lol: :lol:
RIP CITY!

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 dec 2013, 19:26

Kobe Bryant je napisao/la:

zezaš se jelde?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 dec 2013, 19:35

Mozda se Bosh uljenio jel nije glavni , ali je isti tip igraca kao Aldidge vise skill nego hard pf , ali dok je bio u Torontu Bosh je radio i vece stvari od Aldidga sada ;) (Slicno je kao i Harden , kada je otisao iz Oklahome gdje je bio 3-ci igrac postao je all-star bek pa nije naucio igrati kosarku za godinu , nego je samo u Oklahomi radio neke druge poslove i imao 3x manje dodira sa loptom , isto ti je sa Boshom koji je igrom slucaja 3-ci igrac u Miamiu i nebuni se tj. nema taj vrsta ega slicno kao i Harden , sigurno bi Harden ostao da su mu samo dali pare a da mu statistika ostane ista, posto Bosh prima lovu nije mu stalo do % a vjerujem da bi imao iste kada bi zamjenili uloge , jer su bas , bas slicni igraci )

Love trenutno nije to je definitivno , ali nevjerujem da je to onaj pravi Love , mislim da ima bolji skok i igru na postu , a sut im je slican stim da je Aldridge majstor sa polusditance , a Love je bolji sa trice ;)

Ali ako cemo trenutno onda je Aldridge ispred svih u formi znaci na MVP nivou ;)

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 dec 2013, 02:52

Lillard my man :D sjeb'o je napad za pobjedu u regularnom toku, al' je pogodio napad za pobjedu u produžetku :D izvukoše se u 4/4, umalo da pobjede, na kraju ipak poslije produžetka :D

#ripcity
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 16 dec 2013, 07:24

@kobe bryant - to sto je bosh najbolju kosarku karijere igrao u torontu i to sto love nije onaj pravi je prica koja upravo potvrdjuje da je lamarcus TRENUTNO najbolja cetvorka lige. tu nema nikakvog pretjerivanja niti moje subjektivnosti kao fana blazersa i to i jeste zapravo ono na sta mislim kada kazem da je najbolji. dakle, mislim na trenutnu formu jer covjek jednostavno individualno i timski igra strasnu sezonu tj bolju od ove dvojice i ostalih rivala. koja cetvorka ima bolji sut sa poludistance ili za 3 poena, sta je ko radio u proslosti i slicno sve je to nebitno dokle god LMA sa ovom statistikom na ledjima nosi ekipu koja ima strasan omjer od 21-4.

lillard 8-)
covjek se muci sa sutem cijelu sezonu (zapostavio je taj segment igre jer je radio na nekim drugim stvarima preko ljeta i sada je evidentno da sut ispasta) ali je ubjedljivo najstalozenija osoba kada se blizi kraj utakmice. napisao sam negdje u nekom od prethodnih postova - to je nesto sto ili imas ili nemas. inace, ovo je bila jedna od utakmica za koju sam bio ubijedjen da cemo izgubiti tako da sam prezadovoljan pobjedom i nacinom na koji smo dosli do iste.

slika

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 16 dec 2013, 15:27

Lillard je lose odigrao regularni dio utakmice, ali je u produzetku izdominirao. Ova tura po Istoku ide ko po loju' zasada :mrgreen: .
RIP CITY!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 dec 2013, 18:37

Lillard0 je napisao/la:Lillard je lose odigrao regularni dio utakmice, ali je u produzetku izdominirao. Ova tura po Istoku ide ko po loju' zasada :mrgreen: .
Za ovaj boldani dio: dobro si to rekao, ali veceras ipak prekid serije i povratak na Zapad sa 2-1 s Istoka :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 17 dec 2013, 22:52

adriano_leite je napisao/la:
Lillard0 je napisao/la:Lillard je lose odigrao regularni dio utakmice, ali je u produzetku izdominirao. Ova tura po Istoku ide ko po loju' zasada :mrgreen: .
Za ovaj boldani dio: dobro si to rekao, ali veceras ipak prekid serije i povratak na Zapad sa 2-1 s Istoka :D .
Lako moguce, no kad su u pitanju Blazersi nikad ne znas :mrgreen: .
RIP CITY!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 dec 2013, 03:26

Lillarddddddd :D trojka za pobjedu :D 36 poena noćas :mrgreen: 8-)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 dec 2013, 03:33

Cestitam na pobjedi, jest da imaste srece s tricama, ali nek bude s hajrom :D .

Mes Que Un Club!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 dec 2013, 07:21

morao sam odspavati sat/dva poslije tekme jer zadnju cetvrtinu sam kroz san gledao, pa ne stigoh odma komentarisati. mislim da je lillard vecerasnjom partijom nadoknadio svaki promaseni sut ove sezone (a bilo ih je). na kraju clutch trojka za koju sam bio ubijedjen da ce je ubosti jer bio je poprilicno ljut nakon onog posljednjeg kosa varejaoa. a vjerujte mi - ne zelite naljutiti lillarda 8-) ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj su neutralni posmatraci mogli uzivati a mi jadnici sto podrzavamo ova dva tima smo gubili zivce, barem ja jesam pred kraj utakmice. medjutim, ne mogu se zaliti na rezultat s obzirom na to da smo igrali protiv jedne mlade, poletne i ekipe koja se nalazi u uzlaznoj putanji + na njihovom terenu. vidjeli ste ko je koliko uradio tako da nema potrebe da pisem o individualcima.
adriano_leite je napisao/la:Cestitam na pobjedi, jest da imaste srece s tricama, ali nek bude s hajrom :D .
cijelu sezonu igramo ovako i cijelu sezonu ubadamo jer imamo 5 kvalitetnih sutera od kojih su uvijek barem dvojica on fire. osim par ludih suteva vecina je dosla kao proizvod dobrog protoka lopte, vase slabe odbrane (cini mi se da jako slabo branite ovaj sut za 3 poena) i udvajanja aldridgea tako da to ne bih nazvao srecom. u svakom slucaju sretno u nastavku sezone, nakon odlaska jamesa imam soft spot za cleveland i mislim da mozete puno vise nego ovaj omjer pokazuje.

slika

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 18 dec 2013, 08:01

Evil Genius II je napisao/la:morao sam odspavati sat/dva poslije tekme jer zadnju cetvrtinu sam kroz san gledao, pa ne stigoh odma komentarisati. mislim da je lillard vecerasnjom partijom nadoknadio svaki promaseni sut ove sezone (a bilo ih je). na kraju clutch trojka za koju sam bio ubijedjen da ce je ubosti jer bio je poprilicno ljut nakon onog posljednjeg kosa varejaoa. a vjerujte mi - ne zelite naljutiti lillarda 8-) ovo je bila jedna od onih utakmica u kojoj su neutralni posmatraci mogli uzivati a mi jadnici sto podrzavamo ova dva tima smo gubili zivce, barem ja jesam pred kraj utakmice. medjutim, ne mogu se zaliti na rezultat s obzirom na to da smo igrali protiv jedne mlade, poletne i ekipe koja se nalazi u uzlaznoj putanji + na njihovom terenu. vidjeli ste ko je koliko uradio tako da nema potrebe da pisem o individualcima.
adriano_leite je napisao/la:Cestitam na pobjedi, jest da imaste srece s tricama, ali nek bude s hajrom :D .
cijelu sezonu igramo ovako i cijelu sezonu ubadamo jer imamo 5 kvalitetnih sutera od kojih su uvijek barem dvojica on fire. osim par ludih suteva vecina je dosla kao proizvod dobrog protoka lopte, vase slabe odbrane (cini mi se da jako slabo branite ovaj sut za 3 poena) i udvajanja aldridgea tako da to ne bih nazvao srecom. u svakom slucaju sretno u nastavku sezone, nakon odlaska jamesa imam soft spot za cleveland i mislim da mozete puno vise nego ovaj omjer pokazuje.

slika
Mislim da je Lillard ispalio barem 3 trice po metar i vise iza linije za 3 poena, a neki bi to nazvali itekako srecom, jer su sutevi dolazili mnogo iza linije i preko ruke (bilo ih je i dosta kada je bio skroz otvoren). Samo jedan takav sut je dosao iz akcije, iako mnogi to ne nazivaju akcijom, jer je bio obicni p&r sa cini mi se Aldridgoem, Irving ostao u bloku i on je opalio barem korak iza linije za 3 poena. Sto se tice ostalih trica, bilo je dosta nakon udvajanja Aldridgea, a mnogo je bolje bilo pustiti LMA da zabije 40 poena, nego dozvoljavati toliki broj trica. Ono sto sam ja nazvao srecom je to da je Lillard bombardirao daleko iza linije za 3, te da je skoro svaki ofanzivni skok nagradjen tricom, a u to nikako ne mozes biti siguran, nego bas moras imati srece.

Sto se nas tice, mi se jos pronalazimo i posljednje dvije utakmice su itekako veliki plus za nase mlade igrace, jer smo se vratili iz deficita od -16 protiv Heata, pa cak i poveli, dok smo protiv vas bili vecinom u egalu, a onda ste cini mi se otisli na +10 i posljednjih 7 sekundi smo imali produzetke. Bili smo sinoc u dobroj poziciji, jer je Bynum terorisao vasu odbranu, a onda u drugom poluvremenu ga nismo ni gledali u napadu, nego su nasi bekovi preuzeli inicijativu. Utakmica je mogla otici u oba smjera i bilo je otvoreno do samog kraja. Najvise su me nervirala profulani ziceri od strane Jacka, nije mogao polaganja pogoditi. Gee je jako lose odbranio taj posljednji sut, jer se neckao da li ga cekati na neki ulaz ili napasti njegov sut, na kraju je ostao u raskoraku i sve ostalo je historija.

Sto se tice Portlanda, drago mi je da ih sunce malo ogrije nakon silnih nesreca sa povredama, ali mora se jos nesto promijeniti u ekipi da bi se moglo biti konkurentno na Zapadu, jer ce sut stati sigurno u jednom dijelu sezone. Na Istoku bi to bilo druga prica, ali kako god, jako dobra utakmica kada se slegnu emocije :D .

Mes Que Un Club!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 dec 2013, 08:49

sto se tice tih ofanzivnih skokova ja i dalje ne mogu da vjerujem sta freeland radi ove sezone. covjek je totalno drugi igrac u odnosu na proslu i zajedno sa lopezom nam priusti pofin broj otvorenih suteva za 3 poena svaku utakmicu zahvaljujuci skokovima u napadu. morali su cavsi obratiti paznju na to jer u tom segmentu igre smo druga ekipa lige.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 18 dec 2013, 15:03

Opet slika.

Ma nema mi nista gore nego kad ovo propustim. Svaka cast momci!

EDIT. Najjaca reakcija Batuma u zadnjem napadu 8-) ;) .
RIP CITY!

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 18 dec 2013, 21:35

Citam nesto da su se Blazeri takodjer ukljucili u borbu za Asika...Ali ne vidim kojim cudom bi Houston na taj trade pristao :roll: ..
http://basketball.realgm.com/wiretap/23 ... -Omer-Asik" onclick="window.open(this.href);return false;
RIP CITY!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 18 dec 2013, 21:47

mccollum, crabbe, barton, leonard i mozda freeland su igraci koje bi trejdali, a cisto sumnjam da houstonu treba ijedan od ovih igraca. isto tako, poprilicno sam siguran da su te glasine demantovane nekad prosle sedmice. ne znam otkud opet ta prica. eh sad, jedino da ubace lopeza u sve to ali stotts je hiljadu puta izjavio kako je prezadovoljan njegovim igrama, a i vidimo kako taj lopez effect djeluje na ekipu ove sezone tj bitan je dio protlandove masinerije i vjerujem da ce se ekipa voditi onom 'if it ain't broke, don't try to fix it'.

Odgovori

Natrag na “Portland Trail Blazers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.