Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- Trequartista
- Kontakt:
Re: Serie A
Serija A je izgubila svoju dušu, od 20 timova dva imaju ozbiljnu odbranu.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
- L'Avvocato
- Kontakt:
@magica normala, totalni fudbal nego šta .. za mene je to uvijek bilo tako, kad igrači ne znaju kud udaraju po terenu a gol visi u zraku
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Ah šta ćeš u BuLi se npr igraju sjajan presing i protupresing i vladaju ekipe brzom transformacijom igre, što je kod nekih drugi velika nepoznanica.....MaGiCa je napisao/la:Evo i Mazzarri se slaze sa tobom da je utakmica bila fantasticna.effe_sa je napisao/la: Utakmica Napoli-Inter je bila odlična...Dinamična, neizvjesna, jednostavno zanimljiva i bio je to visok nivo.![]()
Jos kad bi znao nemacki, sigurno da bi imao posla u BuLi. Tu se cene "takticari" koji igraju utakmice sa 6-7 golova u proseku.![]()
Hajd samo reci da njemačke ekipe na taktičkom planu godinama nisu bile na visokom nivou, pa da onda nikad više ne moramo raspravljat. A fudbal se mijenja, nekad je i u Njemačkoj samo kompaktnost bila u prvom planu i sigurna odbrana.
Ja ne znam šta ti hoćeš, utakmice 0:0 odigrane na visokom taktičkom nivou? Jel to??
Hajd sad ne cjepidlači. Ako ćeš grubo gledat svaki gol na bilo kojoj fudbalskoj utakmici, bilo gdje na svijetu je nečija greška. Greške su nekad proizvedene i pod pritiskom. A uvijek će se u analizi naći greška ekipe koja prima pogodak(to je kada toliko ideš u detalje), ali onda nećeš nikad vidjet ništa pozitivno od ekipe koja je postigla pogodak. Onda odmah možeš zanemarit dobro izrađene akcije...MaGiCa je napisao/la: Ajde ovako:
1. gol Napolija - greska Nagatoma koji ne ispucava loptu;
1. gol Intera - greska odbrane Napolija u preuzimanju;
2. gol Napolija - greska Intera na sredini;
3. gol Napolija - lose postavljanje Handanovica;
2. gol Intera - totalni zbunj odbrane Napolija +Rafael koji odbija lopte u petercu;
4. gol Napolija - vec sve bilo reseno, kad ih je Insigne promesao + bili sa 10 igraca - tako da to nije greska;
+ penal za Napoli - smesna reakcija odbrane Intera
+ gomila ispadanja obe odbrane, koje nisu iskoriscene
=> "dosta dobra utakmica".
Ja baš dosta cijenim kompaktnost i stabilnost u odbrani i kada za nekog navijam onda mi je bitno da ta ekipa prvo izgleda sigurno, tačnije želim da pobijedi bez obzira bila igra atraktivna ili ne. Prvo je rezultat bitan, a onda ako je još atraktivno odigrano tim bolje, zadovoljstvo veće.
E sada bi se moglo reći, ovu sam utakmicu gledao iz neutralnog ugla, pa meni valja, a tebi ne. Međutim, to i nije baš tako. Previše tražiš dlaku u jajetu. Ne vidim ništa loše u tome i kada se ekipe nadigravaju, malo više otvore i igraju za gol više. A sada u svakom sitnom detalju tražit grešku, to mi je zamaranje i zaista pretjerano.
Pa gdje tu užitak onda u fudbalu??
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trequartista je napisao/la:Serija A je izgubila svoju dušu, od 20 timova dva imaju ozbiljnu odbranu.

U ovom mecu su pak dominirale odbrane, cast izuzecima u nekim golovima. Odbrana Napolija je sprdnja, ali Interova je jos jaca, njima cak ni vezni red nije bio kako treba.
Utakmica nekog ok kvaliteta, ali nista specijalno, iako je palo 6 golova, vecina su bile smesne greske odbrane.
Rafa ako ne bude doveo stopera nekog, nece izdrzati Napoli, svaku tekmu ce morati po 3-4 gola davati.
Utakmica nekog ok kvaliteta, ali nista specijalno, iako je palo 6 golova, vecina su bile smesne greske odbrane.
Rafa ako ne bude doveo stopera nekog, nece izdrzati Napoli, svaku tekmu ce morati po 3-4 gola davati.
Hocu da vidim 2 ekipe koje imaju glavu i rep i kojima se ne desava da imaju 3-4 kardinalke po mecu. Rezultat moze da bude i 1:0, a da utakmica bude fenomenalna. Npr. Hiddinkov Chelsea na gostovanju Barceloni 2009: rezultat 0:0, a tekma antologijska u klasicnom sudaru super jake odbrane i najjaceg napada na svetu.effe_sa je napisao/la: Ah šta ćeš u BuLi se npr igraju sjajan presing i protupresing i vladaju ekipe brzom transformacijom igre, što je kod nekih drugi velika nepoznanica.....![]()
Hajd samo reci da njemačke ekipe na taktičkom planu godinama nisu bile na visokom nivou, pa da onda nikad više ne moramo raspravljat. A fudbal se mijenja, nekad je i u Njemačkoj samo kompaktnost bila u prvom planu i sigurna odbrana.
Ja ne znam šta ti hoćeš, utakmice 0:0 odigrane na visokom taktičkom nivou? Jel to??![]()
Nemacke ekipe i dan danas nisu na visokom taktickom nivou, sem njih nekoliko. A da bolje trce od drugih - to je istina, kao sto je uvek i bila.
Koji pritisak je, majke ti, imao Nagatomo, pa je spustio loptu na volej HiguainuHajd sad ne cjepidlači. Ako ćeš grubo gledat svaki gol na bilo kojoj fudbalskoj utakmici, bilo gdje na svijetu je nečija greška. Greške su nekad proizvedene i pod pritiskom. A uvijek će se u analizi naći greška ekipe koja prima pogodak(to je kada toliko ideš u detalje), ali onda nećeš nikad vidjet ništa pozitivno od ekipe koja je postigla pogodak. Onda odmah možeš zanemarit dobro izrađene akcije...
Dakako da mu hvala na tome - ali, to nije bio nikakav plod pritiska, vec glupost Japanca.
Atraktivnost je potrebna, ali kad imas siguricu u dzepu, a ne u mecevima "na zilet", gde se love trofeji.Ja baš dosta cijenim kompaktnost i stabilnost u odbrani i kada za nekog navijam onda mi je bitno da ta ekipa prvo izgleda sigurno, tačnije želim da pobijedi bez obzira bila igra atraktivna ili ne. Prvo je rezultat bitan, a onda ako je još atraktivno odigrano tim bolje, zadovoljstvo veće.
Kazem opet: 20 golova primili u 12 utakmica sa vrhunskim ekipama. To su ti skoro 2 gola po mecu. I jos su uzeli 24 od 36 mogucih bodova u tim mecevima. A da je odbrana bila nesto kvalitetnija, moglo je da se izvuce i vise, jer je napad zabijao na 9 od tih 12 meceva. Problem i nije u rezultatu, problem je u modusu operandi - kad ti treba 3-4 gola po mecu da bi bio siguran da pobedjujes. Nije ovo Holandija ili Belgija, vec Italija.E sada bi se moglo reći, ovu sam utakmicu gledao iz neutralnog ugla, pa meni valja, a tebi ne. Međutim, to i nije baš tako. Previše tražiš dlaku u jajetu. Ne vidim ništa loše u tome i kada se ekipe nadigravaju, malo više otvore i igraju za gol više. A sada u svakom sitnom detalju tražit grešku, to mi je zamaranje i zaista pretjerano.
Pa gdje tu užitak onda u fudbalu??
Dakle, to je zanimljivo nekome sa strane, ali nama koji se emotivno unosimo u sve to mozda nije - capisci
edit: @Paradajz bio brzi i konkretniji.
Kad nema golova ne valja, kad ima golova opet ne valja
Uvijek je gol rezultat nečije greške, bilo da je to poklonjena lopta ili loša postavka na terenu. I te greške daju utakmici neku draž.
Mogu shvatiti navijače Napolija i Intera da traže greške jer ih je i bilo, ali meni kao neutralnom gledaocu utakmica je bila odlična.
Uvijek je gol rezultat nečije greške, bilo da je to poklonjena lopta ili loša postavka na terenu. I te greške daju utakmici neku draž.
Mogu shvatiti navijače Napolija i Intera da traže greške jer ih je i bilo, ali meni kao neutralnom gledaocu utakmica je bila odlična.
Il Club più titolato al mondo!
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
cekaj zar liga ne napreduje...stigla je izgubiti i dusu i prepoznatljivi stil i uspjeh u evropi ali istovremeno napreduje uh 
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- francobaresi
- Kontakt:
Kad bi igrači obje ekipe odigrali savršeno i bez greške, rezultat bi na svakom meču vjerovatno bio 0:0.
Greške su sastavni dio fudbala, u tome i jeste draž ovog sporta.
Također treba reći, da je u današnjoj Serie A puno više kvalitetnih napadača, odnosno ofanzivnih igrača , nego stopera.
Također treba reći, da je u današnjoj Serie A puno više kvalitetnih napadača, odnosno ofanzivnih igrača , nego stopera.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
u Serie A barem ima kvalitetnih stopera zarazliku od drugih liga.. pogledaj Englesku danas, nemas 2 kvalitetna stopera u ligi.. sve se svodi na to ko moze vise da zabije..francobaresi je napisao/la:Kad bi igrači obje ekipe odigrali savršeno i bez greške, rezultat bi na svakom meču vjerovatno bio 0:0.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- francobaresi
- Kontakt:
U Engleskoj ima puno više kvalitetnih stopera nego u Italiji/Serie A u ovom trenutku.
Kompany, Cahill,Terry, Luiz,Vidić,Jones.. Da ne nabrajam dalje. Sve su to igrači koje bi svi klubovi iz Serie A željeli u svom timu. Čak iako su neki od njih u poznim godinama.
Kompany, Cahill,Terry, Luiz,Vidić,Jones.. Da ne nabrajam dalje. Sve su to igrači koje bi svi klubovi iz Serie A željeli u svom timu. Čak iako su neki od njih u poznim godinama.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Kompany gori od Robbena sa povredama - ali i pored toga nije nikad bio klasa, Cahill bio i ostao obican prosjek, dok je od Terrya i Vidica samo ostalo ime.. cim dodje kvalitetniji napadac njih nigdje nema.. odbrana Uniteda po tekmi prima 2-3 gola u prosjeku, toliko o kvalitetu Vidica, Jonesa i tek Ferdinanda 
- francobaresi
- Kontakt:
Kompany je za klasu ispred skoro svih stopera u Italiji. Druga je stvar, što ga italijanski klubovi ne mogu priuštiti. Vidić i Terry u ovim godinama su također puni kvaliteta, i sad bi ih svi najveći klubovi u Italiji željeli u svojim redovima.
Čuj United prima 3 gola po utakmici ? Pa koliko bi Milan, Juventus, Roma ili Inter primali u Engleskoj ?
Skoro svake sedmice stoperi u PL-i se susreću sa napadačima svijetske klase.
Treba biti realan, i ne pretjerivati kad je Serie A u pitanju.
Čuj United prima 3 gola po utakmici ? Pa koliko bi Milan, Juventus, Roma ili Inter primali u Engleskoj ?
Skoro svake sedmice stoperi u PL-i se susreću sa napadačima svijetske klase.
Treba biti realan, i ne pretjerivati kad je Serie A u pitanju.
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Nemoj suditi prema rezultati-comItalia je napisao/la:Kompany gori od Robbena sa povredama - ali i pored toga nije nikad bio klasa, Cahill bio i ostao obican prosjek, dok je od Terrya i Vidica samo ostalo ime.. cim dodje kvalitetniji napadac njih nigdje nema.. odbrana Uniteda po tekmi prima 2-3 gola u prosjeku, toliko o kvalitetu Vidica, Jonesa i tek Ferdinanda
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Kompani je losiji samo od Barze...Bonuci bi bio smijesan u engleskoj ligi, njemu Tores uzme svaki duel, sta bi tek radio Dzeko, Negredo itd itd..Kijelini bi mogao ali ako promijeni stil igre inace svaku drugu tekmu bi penal pravio ili crveni onim svojim povlacenjima ,kao i Bonuci, ono sto mu ne svira jucer protiv Sasuola bi Web jedva docekao da pokaze na penal..uostalom kao i sva povlacenja sto nam sude u evropi a koja tolerisu u seriji A, ne samo Juventusu...
a ostali stoperi u Italiji nisu vrijedni pomena.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
Evil Genius II
momak, zaboravio si na najboljeg stopera lige

- francobaresi
- Kontakt:
Nije on lošiji ni od Barzaglia, lično mislim da je bolji. Mada je teško kvalitetno prosuditi jer je Barza zadnje 2-3 sezone jako konstantan.ultrasstyle_tz je napisao/la:Kompani je losiji samo od Barze...Bonuci bi bio smijesan u engleskoj ligi, njemu Tores uzme svaki duel, sta bi tek radio Dzeko, Negredo itd itd..Kijelini bi mogao ali ako promijeni stil igre inace svaku drugu tekmu bi penal pravio ili crveni onim svojim povlacenjima ,kao i Bonuci, ono sto mu ne svira jucer protiv Sasuola bi Web jedva docekao da pokaze na penal..uostalom kao i sva povlacenja sto nam sude u evropi a koja tolerisu u seriji A, ne samo Juventusu...
-Rui Costa-
-Rui Costa-
gledam 90% utakmica Uniteda, tako da znam o cemu pisem.. forma Utd-a nema nikakve veze sa brojem primljenih golova, i prosle godine su masovno zavrsavali rezultate sa po 4-2, 3-2 i to ne protiv najjacih vec protiv raznorazne Stoke, Norvića i slicnih karikatura koje igraju ho ruk, izbi nabij pa sta bude, i Manchester uspije primiti 3 gola od njih.. a Utd ista ima to su defanzivni vezni, zar nije Kerik onaj najbolji svijetski veznjak sa prosjekom od 97,4% uspjesnih dodavanjatrxel je napisao/la:Nemoj suditi prema rezultati-comItalia je napisao/la:Kompany gori od Robbena sa povredama - ali i pored toga nije nikad bio klasa, Cahill bio i ostao obican prosjek, dok je od Terrya i Vidica samo ostalo ime.. cim dodje kvalitetniji napadac njih nigdje nema.. odbrana Uniteda po tekmi prima 2-3 gola u prosjeku, toliko o kvalitetu Vidica, Jonesa i tek FerdinandaNije samo problem u odb Uniteda, problem je u vezi, prije svega defanzivnim veznim, te na ljevom boku(Evra), gdje puse. United i pored toga sto nije usao u formu, primio samo 19 golova..
Jones bi u Seriji A bio kao i u epl, stoper koji ce za malo vremena postati WC, Ferdu zadnja sezona, a VIdu muci sve od ledja do zglobova...
@fracnobaresi, ako u Milanu nema kvalitetnog stopera ne znaci da ga nema u ligi.. Mexes sigurno nije nikakav kvalitet, al zato jeste trojac iz Juventusa.. prosle godine je Juventusov prosjecni napad ismijavao Chelsea i Terrija, a ti mi sad pricas kako bi njih svi htjeli imati..
a ako Hull, Stoka, WBA, Newcastle, West Hamm i slicni imaju "napadaca svijetske klase" onda ne znam sta dalje da ti pisem.. a ipak su i Citiju i Unitedu i Liverpoolu, ma svima su zabijali najmanje gol,dva.. toliko o "kvalitetnim stoperima Premiershipa"
moj ultrase sta bi tek ljudi rekli kad vide Llorentea, 15 utakmica, 2.5 golova, a covjeka dizu k'o da je Del Piero.. iza Bonuccija barem stoji neka statistika i stoje Prandelli i Conte..
Zadnja izmjena: Italia, dana/u 16 dec 2013, 11:38, ukupno mijenjano 1 put.
@ultrasstyle
Ako poredis ovu sezonu sa prethodnim, videces da je vecina klubova na visem nivou, pogotovo onih iz vrha lige = napredak
Ako poredis efikasnost i balans napad/odbrana, videces da je liga otisla u smeru nemacke, holandske ili belgijske, gde ofanzivci dominiraju, a odbrane ispadaju smesne = odudaranje od tradicije Calcia i "gubitak duse", ako ti je to draze za cuti
@francobaresi
Upravo to. Italija po prvi put u poslednjih 50ak godina vise nema ni najbolje defanzivce, ni golmane.
Od svih italijanskih stopera, jedino su Chiellini i Benatia usporedivi nivoom igre sa onim sto platu zaradjuje u Engleskoj.
BTW, Kompanyju je riba (pre bila, sad - ne znam) iz Beograda. Vidjali ga ljudi kako igra mali fudbal sa klincima na terencicima u Blokovima.
@Italia
Ajde mi reci, za pocetak, koji italijanski klub ima odbranu bolju od ovih:
1) Cole-Terry-Luiz-Ivanovic + Azpilicueta
2) Clichy-Nastasic-Kompany-Zabaleta + DeMichelis
3) Enrique-Sakho-Skrtel-Johnson
Gotivim i ja italijanski fudbal vise od engleskog, ali treba biti neki put i objektivan, zar ne?
Ako poredis ovu sezonu sa prethodnim, videces da je vecina klubova na visem nivou, pogotovo onih iz vrha lige = napredak
Ako poredis efikasnost i balans napad/odbrana, videces da je liga otisla u smeru nemacke, holandske ili belgijske, gde ofanzivci dominiraju, a odbrane ispadaju smesne = odudaranje od tradicije Calcia i "gubitak duse", ako ti je to draze za cuti
@francobaresi
Upravo to. Italija po prvi put u poslednjih 50ak godina vise nema ni najbolje defanzivce, ni golmane.
Od svih italijanskih stopera, jedino su Chiellini i Benatia usporedivi nivoom igre sa onim sto platu zaradjuje u Engleskoj.
BTW, Kompanyju je riba (pre bila, sad - ne znam) iz Beograda. Vidjali ga ljudi kako igra mali fudbal sa klincima na terencicima u Blokovima.
@Italia
Ajde mi reci, za pocetak, koji italijanski klub ima odbranu bolju od ovih:
1) Cole-Terry-Luiz-Ivanovic + Azpilicueta
2) Clichy-Nastasic-Kompany-Zabaleta + DeMichelis
3) Enrique-Sakho-Skrtel-Johnson
Gotivim i ja italijanski fudbal vise od engleskog, ali treba biti neki put i objektivan, zar ne?