Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

trxel
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la trxel » 16 dec 2013, 11:39

gledam 90% utakmica Uniteda, tako da znam o cemu pisem.. forma Utd-a nema nikakve veze sa brojem primljenih golova, i prosle godine su masovno zavrsavali rezultate sa po 4-2, 3-2 i to ne protiv najjacih vec protiv raznorazne Stoke, Norvića i slicnih karikatura koje igraju ho ruki, izbi nabij pa sta bude, i Manchester uspije primiti 3 gola od njih.. a Utd ista ima to su defanzivni vezni, zar nije Kerik onaj najbolji svjetski veznjak sa prosjekom od 97,4% uspjesnih dodavanja :lol: problem su Vidica i Ferdinand koji u svakoj kontroi, svakom napadu izvise ko zadnje budale jer su usli u godine vec odavno, a povrede im pomazu da odu sa terena po 2-3 mjeseca i da se ne brukaju po terenima.. budimo realni, u Utd-u nemas vise nikakvog mladog kvaliteta kao sto je prije bilo, ostao Rooney sam da nosi ekipu..
Carrick povrijedjen.. A prosle sezone, jedini veznjak, i to onaj defanzivniji, i ako nije razbijac.. I na kraju krajeva, sta imas od jednog veznog, ne moze sam, pregori. Rekao sam za Ferda, godine, VIda, hronicno povrijedjen, vuce povredu ima sezona ipo.. Pogresna tema za ovo, al sto se mladog kvaliteta tice tu su: Rafael, DDG, Jones, te sada mali Januzaj, koji bi skoro u svakom timu imali mjesta.. ;) Od iskusnijih, evo npr. Valencija kada je u formi, igra na misice, ali doslovno lik preore stadion..
Zadnja izmjena: trxel, dana/u 16 dec 2013, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 dec 2013, 11:41

polako sa Benatijom, mora on jos odigrati sezonu-dvije, tako je i Bonuci najbolji bio u prvoj sezoni..

a Barza je doktor, malo je na svijetu boljih stopera od njeg..sad sto ona njegova igra djeluje tako lagano i elegantno, "bez po muke" je bas njegov kvalitet i umjetnost.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 11:45

Kod: Označi sve

@fracnobaresi, ako u Milanu nema kvalitetnog stopera ne znaci da ga nema u ligi.. Mexes sigurno nije nikakav kvalitet, al zato jeste trojac iz Juventusa.. prosle godine je Juventusov prosjecni napad ismijavao Chelsea i Terrija, a ti mi sad pricas kako bi njih svi htjeli imati..  :roll: 

a ako Hull, Stoka, WBA, Newcastle, West Hamm i slicni imaju "napadaca svijetske klase" onda ne znam sta dalje da ti pisem.. a ipak su i Citiju i Unitedu i Liverpoolu, ma svima su zabijali najmanje gol,dva.. toliko o "kvalitetnim stoperima Premiershipa"
Milan ima hrpu prosječnih stopera, a takav je recimo i Bonucci koji je obični profiter i Conte-ov sistem ga je učinio "kvalitetnim". Mada evo kako igra u zadnje vrijeme, više mu ni sistem ne pomaže. Ne mogu ni Barzagli ni Chiellini da pokupe sve njegove propuste. Kad smo već kod Chiellinia, srčan i borben igrač, ali strašno grub i nepromišljen. Jedino Barzagli igra konstantno dobro zadnje 2-3 sezone.

Benatia, je još samo vrijedan stoper u Serie A. Svi ostali su kao Mexes ili njemu slični.
Znači, po meni Barza i Mehdi ispred svih.

Čini mi se da sam napisao " skoro svake sedmice, igraju protiv napadača svij.klase", nisam rekao svake sedmice.

I ne "vadi" se na tu utakmicu koju ju Juve odigrao protiv Chelsea. To je bila odlična izvedba cijele ekipe, dok je Di Matteo potpuno pogubio konce, nesto kasnije je dobio i otkaz. Ne umanjujem pobjedu Juventusa, ali govorim realno.

Evo i ove sezone se vidjelo, kako se stoperi iz Italije snalaze na viskom nivou. Juve nije niti jedan meč završio u LP-a bez primljenog gola ?!
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2013, 11:57

Kvalitet odbrana je generalno jako los, otuda i brdo golova u ligi.

Cim jedna ekipa ima 2-3 dobra i stabilna defanzivca (+golman) kao npr. Roma sa Benatijom, Maiconom, Castanom ili Juve sa Chiellom, Barzaglijem i Buffonom, uz dobru i odgovornu sredinu - odmah se cini da ima i vrhunsku odbranu. A onda sledi otreznjenje u Evropi, gde svi italijanski klubovi primaju 1.3 gola po mecu i to odigravsi 50% svojih meceva sa ultra mocnim Kopenhagenima, Keltima iz Glazgova, Ajaxom i OMom.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 16 dec 2013, 12:06

trxel je napisao/la:
gledam 90% utakmica Uniteda, tako da znam o cemu pisem.. forma Utd-a nema nikakve veze sa brojem primljenih golova, i prosle godine su masovno zavrsavali rezultate sa po 4-2, 3-2 i to ne protiv najjacih vec protiv raznorazne Stoke, Norvića i slicnih karikatura koje igraju ho ruki, izbi nabij pa sta bude, i Manchester uspije primiti 3 gola od njih.. a Utd ista ima to su defanzivni vezni, zar nije Kerik onaj najbolji svjetski veznjak sa prosjekom od 97,4% uspjesnih dodavanja :lol: problem su Vidica i Ferdinand koji u svakoj kontroi, svakom napadu izvise ko zadnje budale jer su usli u godine vec odavno, a povrede im pomazu da odu sa terena po 2-3 mjeseca i da se ne brukaju po terenima.. budimo realni, u Utd-u nemas vise nikakvog mladog kvaliteta kao sto je prije bilo, ostao Rooney sam da nosi ekipu..
Carrick povrijedjen.. A prosle sezone, jedini veznjak, i to onaj defanzivniji, i ako nije razbijac.. I na kraju krajeva, sta imas od jednog veznog, ne moze sam, pregori. Rekao sam za Ferda, godine, VIda, hronicno povrijedjen, vuce povredu ima sezona ipo.. Pogresna tema za ovo, al sto se mladog kvaliteta tice tu su: Rafael, DDG, Jones, te sada mali Januzaj, koji bi skoro u svakom timu imali mjesta.. ;) Od iskusnijih, evo npr. Valencija kada je u formi, igra na misice, ali doslovno lik preore stadion..
Rafael,Evra, Kerik, Valencija i Rooney.. jedino sto mozes danas izdvojiti od Uniteda, a nekada bili sila.. Nani i Young ne igraju, nemaju formu i u opasnom padu kvaliteta, dok su kod Fergusona do prije povreda bili nezamjenjivi i ko malo dijete sam se radovao spekulacijama da bi Nani mogao doci u Juve, dok je danas druga prica.. svaki trofej nosi sa sobom nove brige iltiga izmjenu igraca, Fergi je pogrijesio sa Kagawom, Moyes sa Felainijem, a dobra odbrana sa dvojicom stalkenih igraca ostarila za jos 2-3 godine.. da se razumijemo, Utd se vraca na vrh Engleske ako ne ove, onda sigurno dogodine, ali odbrana (citaj stoperi bez bekova) su tragikomicni realno.. a Januzaj je meni svjetska prevara, zali Boze jadnog Zahe sto sjedi na klupi.. ali cilj Engleske (ili Arapsko-Rusko-Americke lige) je unistavanje Engleza i pruzanje sanse strancima, pogotovo ovim balavcima koji sa 21 godinom hoce da idu dalje.. :roll:

@franco, ako ti Bonucci nije kvalitet onda u svijetu imas svega 4-5 kvalitetnih stopera..

Magicca jel ima bolje od Barza - Bonucci - Chiellini ? :mrgreen: naravno da nije blistavo sto se tice stopera, ali nije ni toliko crno kao sto se ovdje prica.. s'obzirom na snagu lige i finansijama, najbolji defanzivci u Engleskoj su Vidic, Evra, Terry, Cahill, Cole, Kompany i slicni.. svi imaju preko 30 godina, a nije bas da blistaju danas.. kao sto maloprije rekoh, bitnije je postici 3-4 gola nego li pokusati sacuvati mrezu..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 12:08

Bonucci nije kvalitet, a Cahill i Kompany nemaju preko 30 godina.
-Rui Costa-

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 16 dec 2013, 12:31

francobaresi je napisao/la:
I ne "vadi" se na tu utakmicu koju ju Juve odigrao protiv Chelsea. To je bila odlična izvedba cijele ekipe, dok je Di Matteo potpuno pogubio konce, nesto kasnije je dobio i otkaz. Ne umanjujem pobjedu Juventusa, ali govorim realno.

Evo i ove sezone se vidjelo, kako se stoperi iz Italije snalaze na viskom nivou. Juve nije niti jedan meč završio u LP-a bez primljenog gola ?!
A nije se prošle vidio kvalitet, nego se ove vidio nekvalitet? :roll:

Ti se drug ubi da budeš objektivan, ali ti baš teško ide. ;)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 16 dec 2013, 13:11

Klubovi su generalno napredovali, vrh deluje dobro, samo problem sto klubovi nemaju srece (Napoli) ili kiksaju tesko (Juve) da bi popravili koeficijent same lige, i sto ne shvataju ozbiljno LE, kao i Englezi.

Od vrhunskih stopera, ovo koliko ja pratim, samo bih Barzaglia i Benatiu izdvojio kao najkonstantnije i najbolje, eventualno Gonzalo Rodriguez.
Chielinni slab ove sezone, Interova odbrana je isto tako nestabilna, a odbrana Napolija najgora, gde je Albiol jedini krsten a i on nije prekopotrebno dobar. Milan da ne pominjem.

Ali ide Seria A uzlaznom putanjom, to je sigurno.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2013, 13:49

Dobar zreb po italijanske klubove u evrokupovima:

Milan - Atletico M

Ovo je jedini mec u kojem neki od italijanskih klubova ima under hand. Realno, tesko da Milan moze dalje.

25%-75%

Napoli - Swansea

U ovaj mec ulazimo kao apsolutni favoriti. Nema opravdanja vise - Velsane treba asfaltirati. Sa Portom ce biti guravo, ako do tog meca dodje, uopste.
Stoper je pod muss u zimskom mercatu i jedan vice Hamsik, sto bi uz adekvatan pristup u LE znacilo i napad na osvajanje iste.

75%-25%

Fiorentina - Esbjerg

Fiorentina je favorit za samu zavrsnicu. Sve osim laganog plasmana ce biti iznenadjenje.
A onda sveitalijanski mec u 1/8. ;)

80%-20%

Juventus-Trabzon

Ako Juve shvati ovo ozbiljno, bice ih jako tesko zaustaviti, cak i top ekipama, a ne poor man's turskim ligasima.

85%-15%

Lazio-Ludogorets

Bugare bi trebalo neko da zaustavi, kad vec nisu to mogle perjanice balkanskog fudbala u vidu Dima iz Zagreba i Partizana. :lol: :lol: :lol:
A onda Djukiceva Valencia (ako on prezivi januar u Primeri) ili Dinamo iz Kijeva - to bi bilo to glede Petkovicevog Lazija, ako se nesto ne promeni nu zimskom mercatu.

60%-40%

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 dec 2013, 14:23

Prolaze svi Italijani, čak i Milan ... nekako.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

MauroTB
Kontakt:

Post Postao/la MauroTB » 16 dec 2013, 15:00

Solidan ždrijeb u oba takmičenja. Prema trenutačnoj tački gledišta, sem Milana svi bi trebali proći, mada i Rossoneri imaju solidne šanse.

EL nisam imao u planu da pratim, ali biće zanimljivo ispratiti naredni krug takmičenja i meč Zebri i Viola. 8-)
NON MOLLARE MAI

“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge

“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 dec 2013, 15:05

što se tiče meča sa Ludogorecom, Lazio jeste favorit na papiru .. ljudi igraju dobar fudbal i oni žele sigurno što dalje da odu, tako da očekujem prolaz Lazija, al' uz određene probleme :D njihova grupa nije bila teška, al' svejedno PSV nije ozbiljno shvatio ovo takmičenje, Dinamo je krš, Chernomorets neću ni da komentarišem, smješan klub

onda bi došli Dynamo ili Valenca, hmm .. za Lazio bi bolja bila Valencia, oni su također krš, ni sjena Valencie od prije par sezona i tu bih bio siguran da bismo prošli, čak i u ovakvom stanju :D što se tiče Dynama, oni su mi enigma, ne znam kakve su njihove ambicije u ovom takmičenje, a nisam ih niti pratio kroz grupnu fazu

sve u svemu, očekujem 1/4 F i možda uz malo više sreće 1/2 F :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 15:16

Nimalo loš žrijeb za klubove iz Serie A. Postoje realne šanse da svih 5 predstavnika prođe dalje, ali također i da se desi iznenađenje.
-Rui Costa-

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 16 dec 2013, 15:30

Nemojte se iznenaditi ako prodje Milan, za mene recimo to nikakvo iznenadjenje ne predstavlja jer Atletico nije Real ili Barca ili Bayern, bez obzira koliko god ove god dobro igrali u ligi, al takodjer nemojte se iznenaditi i da Lacio ispadne jer ako nastave igrati kako igraju crno im pise, a Ludogorets je nagazna mina, ekipa koja igra dosta dosta kvalitetno i efektivno, bez obzira sto je igracki neumjesno porediti Bugare i Lazio...

Ovi ostali ne bi trebali imati problema...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Lippi
Kontakt:

Post Postao/la Lippi » 16 dec 2013, 16:26

Napoli - Swansea ce bit prelijep mec za gledat.
Lazio dobi one "lude" :lol:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 dec 2013, 19:02

JTS je napisao/la:
onda bi došli Dynamo ili Valenca, hmm .. za Lazio bi bolja bila Valencia, oni su također krš, ni sjena Valencie od prije par sezona i tu bih bio siguran da bismo prošli, čak i u ovakvom stanju :D što se tiče Dynama, oni su mi enigma, ne znam kakve su njihove ambicije u ovom takmičenje, a nisam ih niti pratio kroz grupnu fazu

Dynamo ništa posebno. Slabo igraju, nemaju neki prepoznatljiv stil. Lazio bi bio favorit na tom meču, prije nego s Valenciom.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 dec 2013, 21:09

JTS je napisao/la:što se tiče meča sa Ludogorecom, Lazio jeste favorit na papiru .. ljudi igraju dobar fudbal i oni žele sigurno što dalje da odu, tako da očekujem prolaz Lazija, al' uz određene probleme :D njihova grupa nije bila teška, al' svejedno PSV nije ozbiljno shvatio ovo takmičenje, Dinamo je krš, Chernomorets neću ni da komentarišem, smješan klub
Chernomorets je solidna ekipa dok kod PSV-a nije do toga da nisu ozbiljno shvatili natjecanje nego su jednostavno loši.Tj.imaju mladu ekipu i previše je još uvijek oscilacija.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 16 dec 2013, 21:12

Igra Roma odlican fudbal, odlican. Milan se brani na svom terenu, ovaj Muntari deluje pogubljeno...

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 16 dec 2013, 21:14

Destro nije namjerno ovako startao ali ovo je u najmanju ruku žuti karton. U Engleskoj ligi i Evropi čak i crveni.
Montolivo nije namjerno nagazio Poulsena pa je zaradio isključenje.
-Rui Costa-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 dec 2013, 21:18

De Scantis trazi igranje rukom :lol: :lol: :lol:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Montoya i 11 gostiju.