BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

Blaszczykowski
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Blaszczykowski » 15 dec 2013, 22:28

rezultati su odlični kad se uzme u obzir da smo cijelu polusezonu igrali bez 2 važna igrača i da su nas ozljede masovno napale baš pred ključne mečeve s bayernom i bayerom.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 15 dec 2013, 22:45

Bicemo , mi pravi u nastavku proljetnog
djela bundes lige..kada budemo u kompletnom sastavu!!
Da nas vise te nesretne povrede zaobidju...a I bayern..ce sigurno nsletjetu na momente krize, a tu ce biti nass ssnsa da se priblizimo..jer jos nists nije gotivo.
Ima citava druga sezona. :-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 dec 2013, 01:43

@edo: zasto pises dva puta iste postove? :mrgreen: Haman imas osjecaj da te ovi tvoji izbjegavaju. :D

Da ne bude da je tako, evo ja cu ti dati malo podrske i reci cu ti da si hrabar momak, vrlo optimistican ali nazalost razocaracu te kad kazem da Bayerna ne mozete dostici ni u narednih 50 utakmica a ne 18. :mrgreen:
Uz to vam valja doci na AA-u, koja je eto u ligi u zadnje vrijeme postala neosvojiva tvrdjava.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 16 dec 2013, 03:39

Za Omerbavarac!!
Pisem da takvim, kao ti ne promakne, neznam samo sta radis ti, I tebi slicni yayari I mesari na ovom bvb forumu?!
Imate tamo vas yayern forum, pa ciganajte koliko hocete.
Izgleda nemozes bez bvb-a..usao ti u..u krv..pa si se priljepio kao pijavica na ovaj nas..forum!
Al hajde neka te, ti si izgleda u dusi potajno simpaziter..BVB-a..samo ne zelis da priznas.
Onaj vas yayern je kao I paradajz u germany, koji pod staklenicima..na silu sazrije!! :-) :-)

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 16 dec 2013, 04:19

Za Omerbavarac!!
Pisem da takvim, kao ti ne promakne, neznam samo sta radis ti, I tebi slicni yayari I mesari na ovom bvb forumu?!
Imate tamo vas yayern forum, pa ciganajte koliko hocete.
Izgleda nemozes bez bvb-a..usao ti u..u krv..pa si se priljepio kao pijavica na ovaj nas..forum!
Al hajde neka te, ti si izgleda u dusi potajno simpaziter..BVB-a..samo ne zelis da priznas.
Onaj vas yayern je kao I paradajz u germany, koji pod staklenicima..na silu sazrije!! :-) :-)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 dec 2013, 08:29

amerosm je napisao/la:Jednostavno ekipa je unistena povredama i ritam Srijeda - Subota je tesko izdrzati ukoliko jedini te isti igraci moraju iznijeti teret u skoro 90 % utakmica polusezone.

Bravo :!:
amerosm je napisao/la:Ja sam i dalje siguran da ce BVB zavrsiti sezonu na drugoj poziciji...
A ko ti garantuje da nece biti povreda i u drugom dijelu?
Ja sam vise siguran da, ukoliko sad na zimu nedodju 2,3 igraca, a nece, da ce i nastavak sezone biti kao i ovaj prvi dio. Svaka utakmica u grcu i nonstop neki pehovi. Za nadati se samo da ce i Gladbah, salke i wolfsburg takodje prosipat bodove.
effe_sa je napisao/la: Da se ovo sve nije desilo BVB bi duže parirao Bayernu, a jednostavno kod naše ekipe se sve poklapa , sve ide ko po loju da je teško tu bilo kome da to prati.
Protiv Nirnberga ili u Napoliju nije bilo povreda, pa opet zijan. Takodje pola utakmica koje su na pocetku sezone dobijene su bile jako mucne i sto bi se reklo na guzove. Vec u prvih 3,4 utakmice se vidjelo da ekipa nema igru, nema zar, nema nabrijanost. Neradi se uopste o buyernu i da moramo biti prvaci. Nervira gubljenje bodova protiv, za BVB lijevih ekipa i nemoc protiv agresivnih povucenih ekipa.
effe_sa je napisao/la: U određenim utakmicama je i do Kloppa. On nije spreman na taktičke varijacije. To je ono što ja već dugo govorim, Klopp ima strategiju, ima plan, sjajan je motivator, ali samo solidan taktičar. Nije odličan, fantastičan taktičar.

Kada protivnik uleti u Dortmundovu mašinu kontri, to onda ide. A ako se to ne desi, onda se dolazi puno teže do pobjeda.
Tacno, tvrdoglav je bas. Vjeruje u igrace maksimalno i za moj ukus kasno koriguje neke stvari. Mada vidi se pomak, sad protiv Hofenheima je vec u 65min. izvrsio promjene. Znaci ima nade :mrgreen:
Ne, ne uopste netrazim smjenu Kloppa. Huh, knap. Vec su se neki bili zaletili da me pogresno citiraju kako ja trazim da se Klopp ocera.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 dec 2013, 08:51

adnan24 je napisao/la:Nama nije najveci problem broj povrijedjenih igraca nego taj sto su povrede udarile na iste pozicije.
Ko je falio u ofanzivi pa leverkuzenu nedadosmo go, ma ne samo to nego sanse nismo napravili...
adnan24 je napisao/la:Da je povrijedjen Kuba umjesto Hummelsa ili Miki umjesto Bendera bili bi za bar 30% jaci tim.
Slazem se da bi bez Mikija a sa Benderom bili jaci :mrgreen:
adnan24 je napisao/la: A i ovakvi smo prosli grupu smrti i gurali sasvim solidno u Bundesligi do ovih duela sa Bayernom i Leverkusenom koji je igrao kao i mi na 3 fronta,ima slabiju klupu i opet daleko bolji zdravstveni bilten.
Da prosli smo zahvaljujuci frljoki u 87 minuti. Sta bi bilo da je grossonja fulo, bil i onda bio zadovoljan sezonom? Kako ste tako zaslijepljeni privremenim uspjesima/rezultatima da nevidite da nam je igra daleko ispod igre od prije dvije godine.

Leverkusen ima ove godine tu srecu, da ih niko nesljivi ni 2%. Pa su mogli poprilicno komotno odigrati utakmice bez da im protivnik neskace po kostima.
adnan24 je napisao/la: Ne mogu da vjerujem cime se vi bavite...rek'o bi covjek da su nas Arsenal i Napoli podcijenili u grupnoj fazi pa mi slucajno prosli...isto tako prosle sezone Real,Malaga,Shakhtar svi nas nekako olako shvatili...ne bi mi drugacije vidjeli 1/4 finale.
Sta ti ja mogu kad pogresno citas. Upravo nas ove godine niko nesmatra autsajderom. To sam rekao za proslu sezonu. Mislis da nas City i Real nisu podcijenili u grupi? Ma daj, u menchesteru smo imali sopstvenih kontri ko nikad.

Sad se svi loze na BVB, od augsburga preko leverkuzena do napolija i arsenala. To je trebalo biti jasno i Kloppu prije sezone. Da ce nas svi docekivat na noz. Zato je trebao postaviti ekipu jos sire kako bi mogo na vrijeme rotirati a ne fatat se za glavu kad se neko vec povrijedi. Bolje sprijecit nego lijecit ;)
adnan24 je napisao/la: Sa pobjedom nad Hertom mi zavrsavamo sa 35 bodova u polusezoni...sa istim takvim drugim dijelom to je 70 bodova sto je broj bodova iz nase sampionske sezone 2001/02...
Ti vec uknjizio bodove protiv herte? jos pomnozio sa dva, aferim.
Sta ako zijanimo protiv herte, hoces li opet biti zadovoljan sa sezonom?
Nekontam ovo poredjenje sa rosickijem i amorosom nikako. Jel ti fakat poredis ovu ekipu sa ekipom od prije 13,14 godina? :o
adnan24 je napisao/la: uz to prosli najtezu grupu lige prvaka,i dalje smo u DFB kupu a mnogi ovdje bi rasprodali pola ekipe,kupili 15 novih igraca,kao da se borimo za opstanak.
Deder molim te reci ko i gdje je to rekao.
Zasto izmisljas, da nekazem lazes?

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 dec 2013, 09:05

Ako nevjerujete meni cujte sta cika Hitzfeld veli:
DIE VIELEN BVB-AUSFÄLLE
Für Hitzfeld kein Zufall

Die zunehmende Zahl der BVB-Ausfälle (aktuell noch 5) – für Borussias Ex-Trainer und Sky-Experte Ottmar Hitzfeld (64) kommen sie nicht überraschend...
Für ihn sind sie ein deutliches Zeichen von Überbelastung. Hitzfeld, der 1997 mit dem BVB die Champions League gewann: „Gerade die Dortmunder gehen seit drei Jahren ein hohes Tempo, haben solch einen Verschleiß. Und ständig die vielen Wettbewerbe. Da läufst Du irgendwann in Verletzungen rein.“
Denn dabei geht nicht nur die körperliche Kraft verloren. Sondern auch das Mentale und die Emotionalität. Hitzfeld: „Immer wieder diese Spannung aufzubauen und zu verarbeiten, das hinterlässt ebenfalls Spuren.“
Genau wie die ständige Reiserei. Gerade noch in Marseille, jetzt schon wieder in Hoffenheim. „Da bist du angeschlagen, brauchst eine Halbzeit, um die Müdigkeit rauszulaufen,“ erklärt Hitzfeld, „wenn du mal falsch aufkommst, sind schnell die Bänder durch...“

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 dec 2013, 11:58

Dong-Won Ji SMJESNO JADNO GLUPO ! Zasto on ? I Kadlec bi mogao doc takodje glup transfer samo se nadam da ovo nije istina ima Durm ima KG kao backupovi za bekove i dosta ... Sad ce izvlacenje hocu Galatu ....
BvB Echte Liebe !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 dec 2013, 12:03

edobvb je napisao/la: Pisem da takvim, kao ti ne promakne, neznam samo sta radis ti, I tebi slicni yayari I mesari na ovom bvb forumu?!
Nije ovo BvB forum, nego tema BvB-a,a ja sam clan ovog foruma i kao takvom mi je dozvoljeno da pisem gdje i sta hocu, sve dok ne prelazi granice uvrede. ;)
edobvb je napisao/la: Al hajde neka te, ti si izgleda u dusi potajno simpaziter..BVB-a..samo ne zelis da priznas.
Naravno da jesam simpatizer, kao i svake druge Njemacke ekipe, pogotovo kada je Europa u pitanju.
edobvb je napisao/la:Onaj vas yayern je kao I paradajz u germany, koji pod staklenicima..na silu sazrije!!
Tvoj Dortmund ne moze nikad dostici ovaj nivo, pa cak ni na silu kad bi sazrijevao. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 dec 2013, 12:21

Zenit. Dobro je :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 16 dec 2013, 12:31

Za većinu nas priželjkivan protivnik. 8-) Trebali bi ovo proć' bez većih problema. :) ;)

@Damire dobar je Ji. Sigurno je bolji od Schiebera. Imali smo ga priliku upoznati prošle sezone. Mlad i perspektivan igrač i mislim da je dobro rješenje kao opcija u ofanzivi. ;)Meni je ostao u sjećanju kao veoma brz i opasan igrač. Sad samo ne znamo da li dolazi na ljeto ili na zimu. :?
[youtube][/youtube]
Kadlec je drugi igrač koji se pominje. Njegov otac je potvrdio da su pregovori u poodmakloj fazi. Vidjet' ćemo šta će biti. ;) Dobar lijevi bek koji će sigurno biti dobra opcija na lijevom beku. Ima odličnu ljevicu. Najvažnije da zna nabacit' loptu za razliku od Grossa i Schmellea. :)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 dec 2013, 12:33

Nakon toliko pehova sa povredama i toliko gubljenja živaca navijača BvB-a zaslužili su malo lakšeg protivnika u drugoj fazi Lige prvaka, a to je svakako Zenit.

Mislim da je BvB izraziti favorit i da im se smiješi top 8 i par miliona eura.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 dec 2013, 12:34

Pomilovanje. :D

Zenit moze biti nagazna mina, ali s obzirom kako igraju i kako su prosli grupu oni se namecu kao najlaksi moguci protivnik iz drugog sesira.

Ovo bi trebao za Kloppa biti lagan zadatak i vjerujem da hoce, jer do dvomeca ce se vratiti vecina povrijedjenih igraca.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 dec 2013, 12:36

Eto i vas je sreća malo pomazila, red je bio.Ruse izdominirati i sa stilom proći u dalji krug.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2013, 13:05

Napokon malo srece sa kuglicama...ako iole budemo zdravi Zenit ne bi trebao biti teska prepreka.

Zna li neko hocemo li s njima igrati u onom ranom terminu ili ipak u 20:45 ?
Lokos19 je napisao/la: Ko je falio u ofanzivi pa leverkuzenu nedadosmo go, ma ne samo to nego sanse nismo napravili...
Na stranu sto su i vezni igraci igrali sa povredama(Bender,Sahin,Reus) ali nije ti isto kad ti napad krene od Friedricha kojem Sahin mora prici na metar da ovaj ne bi pogrijesio ili s druge strane kad ti Hummels otvara napad...jasno je da to nije jedini razlog i da je protiv Bayera moralo i bolje ali malo je utakmica ove sezone u kojima nismo bili u stanju napraviit bar isti broj prilika kao protivnik tako da ne vidim tu problem u napadu.
Lokos19 je napisao/la:Da prosli smo zahvaljujuci frljoki u 87 minuti. Sta bi bilo da je grossonja fulo, bil i onda bio zadovoljan sezonom? Kako ste tako zaslijepljeni privremenim uspjesima/rezultatima da nevidite da nam je igra daleko ispod igre od prije dvije godine.
Nije ta frljoka dosla iz jedinog napada na utakmici pa da govorimo o nekoj sreci...Marseille u drugom poluvremenu nije izasao iz 16 metara,promasilo se milion zicera,2 puta maksimalno osteceni i ti meni pricas o zaslijepljivanju :shock:
Lokos19 je napisao/la:Sta ti ja mogu kad pogresno citas. Upravo nas ove godine niko nesmatra autsajderom. To sam rekao za proslu sezonu. Mislis da nas City i Real nisu podcijenili u grupi? Ma daj, u menchesteru smo imali sopstvenih kontri ko nikad.
Pa upravo to sam ti i pisao :? Eto nek' je Real potcijenio nas u grupi...sta je bilo u polufinalu ? Mourinho se zatvorio,nije dozvolio ni jednu kontru pa popio 4 komada :lol:
Shakhtar i Malaga nas garant nisu potcijenili kao ni Bayern u finalu pa ne vidim kako smo tu lose izgledali :?
Lokos19 je napisao/la:Ti vec uknjizio bodove protiv herte? jos pomnozio sa dva, aferim.
Sta ako zijanimo protiv herte, hoces li opet biti zadovoljan sa sezonom?
Nekontam ovo poredjenje sa rosickijem i amorosom nikako. Jel ti fakat poredis ovu ekipu sa ekipom od prije 13,14 godina? :o
Kakve ima veze jesam li uknjizio bodove...sustina je da ne igramo lose kako ti smatras.Nebitno je l' ta ekipa igrala prije 5 ili 150 godina cinjenica je da se sa 70-75 bodova sasvim normalno uzimaju titule a mi i sa ovim padom na kraju nismo uopste daleko od te cifre.Tvoj problem je sto sve gledas kroz prizmu Bayerna.
Lokos19 je napisao/la: Deder molim te reci ko i gdje je to rekao.
Zasto izmisljas, da nekazem lazes?
Cuj ja izmisljam...ti si vise "negativnih" komentara ovdje ostavio nego sto to rade ljudi na temama timova koji se bore za opstanak.Popljuvo si sve moguce,od uprave,Kloppa,Mikhtarina i sta jos ne.Poslije svakog izgubljenog boda je prica o transferima i slicno...negativa teska.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 16 dec 2013, 13:06

slika

Ja prezadovoljan :D :D :D , bolje nije moglo... Al ne treba mislit da smo vec u 1/4 finalu ove utakmice su za najteze gdje smo apsolutni favorit ...

Sema

Dong-Won Ji za mene jadan smjesan glup potez pored Vollanda i Maxima, KDB (Kevin de Bruyne), Kagawe, Mitroglua, Dzeke koji ce bit jeftiniji nego ikad mi hocemo ovog kloca da bilo ko od ovih gore navedenih dodje bilo bi super samo ne ovaj parmak ... Svaka njemu cast al brate njemu je plafon Werder Stuttgart i ekipe tog ranga al i to je upitno.... A po meni Kadlec nam ne treba jer imamo 4 beka i to su dobri momci... Treba NAPADAC i STOPER ( MOZDA ) jer ima Saar Gunrer i momcima treba sansu pruzit i vjerovat ... i mozda jedan ofanzivni allrounder i to je to ... Al napadac OBAVEZNO ...
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 16 dec 2013, 13:44

adnan24 je napisao/la:Napokon malo srece sa kuglicama...ako iole budemo zdravi Zenit ne bi trebao biti teska prepreka.
Trkacki limitirana ekipa. Sta su im samo pocinili osterajheri. :lol: Idemo daleko i ove godine.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 dec 2013, 14:00

Hare_BvB je napisao/la: Trkacki limitirana ekipa. Sta su im samo pocinili osterajheri. :lol: Idemo daleko i ove godine.
Ma daleko najgora ekipa koja je prosla dalje a ima i dosta njih koji su bolji a ispali su.
Austria ne samo da ih je razbila kuci vec je uzela i bod u Rusiji...Porto su dobili dosta sretno a protiv Atletica su uzeli bod i to kad su ovi vec prekucali grupu.

Uz to imaju problem kao i Shakhtar prosle sezone jer im prvenstvo krece tek u martu tako da nece imati utakmica do tog prvog duela koji se igra 25.02.2014. u 18 sati.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 dec 2013, 14:18

adnan24 je napisao/la:...ali malo je utakmica ove sezone u kojima nismo bili u stanju napraviit bar isti broj prilika kao protivnik tako da ne vidim tu problem u napadu.
E pa vidis, meni jest problem kad BVB nije u stanju da napravi vise prilika od wolfsburga, hofenheima ili nirnberga.
adnan24 je napisao/la: Nije ta frljoka dosla iz jedinog napada na utakmici pa da govorimo o nekoj sreci...Marseille u drugom poluvremenu nije izasao iz 16 metara,promasilo se milion zicera,2 puta maksimalno osteceni i ti meni pricas o zaslijepljivanju :shock:
Pricamo o marseillu koji je igrao 2/3 utakmice sa 10 igraca.
Koliko smo osteceni toliko smo imali i srece. Po svim parametrima ono je bio penal od sahina a ne simuliranje francuza. Al nebitno. Ja sam samo misljenja da BVB treba biti tako jak da u ovakvim situacijama ovakvog protivnika dobije bez po muke a ne da svi kolektivno strepimo i zavisimo od frljoke.
adnan24 je napisao/la: Pa upravo to sam ti i pisao :? Eto nek' je Real potcijenio nas u grupi...sta je bilo u polufinalu ? Mourinho se zatvorio,nije dozvolio ni jednu kontru pa popio 4 komada :lol:
Da, takodje potcijenio. Mislio da mu se omaklo u grupi. Pogledaj samo golove na westfalenu, pa ces vidjet da se cijeli uspjeh bazira na agresivnom pristupu i kontrama ;)
I da, toliko smo ih izdominirali, drzali u saci... da je Watzke zamal zavrsio sa srcanim na hali ;)
adnan24 je napisao/la: Shakhtar i Malaga nas garant nisu potcijenili kao ni Bayern u finalu pa ne vidim kako smo tu lose izgledali :?
Malagu smo prosli kako smo prosli. Za finale se nema sta reci, nisu nas potdijenili, bili individualno jaci i to je to. Mada da je Dante dobio zasluzeno gelbrot bog te pito sta bi bilo.
adnan24 je napisao/la: Kakve ima veze jesam li uknjizio bodove...sustina je da ne igramo lose kako ti smatras.Nebitno je l' ta ekipa igrala prije 5 ili 150 godina cinjenica je da se sa 70-75 bodova sasvim normalno uzimaju titule a mi i sa ovim padom na kraju nismo uopste daleko od te cifre.Tvoj problem je sto sve gledas kroz prizmu Bayerna.
Pa ima veze, jer ocjenjujes sezonu sa bodovima koje uopste nismo ni uzeli. Kad smo uzeli double buyernu dzabe bi i 73 boda ;) I na kraju uopste se neganjam sa buyernom, hebal te oni :D , nek izgubimo svaku protiv njih nije belaj, ali me nervira prosipanje i losa igra protiv ekipa koje su stepen ili dva ispod nas.
adnan24 je napisao/la: Cuj ja izmisljam...ti si vise "negativnih" komentara ovdje ostavio nego sto to rade ljudi na temama timova koji se bore za opstanak.Popljuvo si sve moguce,od uprave,Kloppa,Mikhtarina i sta jos ne.Poslije svakog izgubljenog boda je prica o transferima i slicno...negativa teska.
Pa sta treba? Da se radujem posle poraza ili kad izgubimo. Nekontam.
Ja nepljujem nikoga, druga je stvar sto ti igrace i trenere vidis kao svece, koje se nesmije nikako kritikovat.

Sorry, za mene postoji samo BVB i interes BVBea. Sve ostalo je prolazno i nebitno. Nije bitan ni Klopp, ni Miki, ni Hummels nit Watzke. Da mi je rodjeni babo ja cu ga kritikovat ako grijesi. NUR DER BVB !

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []