Asmir Begović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Lampard8
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Lampard8 » 16 dec 2013, 15:11

K.R.C je napisao/la:Sretno mu bilo dje god da ode,...samo da se ne fata naših polovnjača manekenki

jos mi samo fali da vidim kako i Begovic jadikuje za sukeinama ko onaj sitaš
Begović je oženjen pajdo ;)
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

K.R.C
Kontakt:

Post Postao/la K.R.C » 16 dec 2013, 15:15

Lampard8 je napisao/la:
K.R.C je napisao/la:Sretno mu bilo dje god da ode,...samo da se ne fata naših polovnjača manekenki

jos mi samo fali da vidim kako i Begovic jadikuje za sukeinama ko onaj sitaš
Begović je oženjen pajdo ;)
sumnjo' na to, vidim da je psiholoski jak ko granit, da nekazem ko Celik :)

Bega je nas slijedeci kapiten

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 dec 2013, 15:18

Man City ili Tottenham su mu najrealnije opcije u Engleskoj, futavci Hart i Lloris ne brane dobro :D ovaj prvi nije u formi, a drugi nije opravdao svoj dolazak u Tottenham, pa et' :D

također mislim da Chelsea nije realna opcija, može Cech još par sezona, a Courtois je veći potencijal od Begovića i već sad odličan golman

Arsenal ima onog Čeha, mlad golman, mislim da mu vjeruje Wenger, dok Liverpool ima Mignoleta :D

većina većih klubova ima dobre golmane, tako da kako ja vidim situaciju, njemu su moguće opcije Man City, Tottenham, Barca, Roma :D svima njima trebaju golmani :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 16 dec 2013, 15:51

Barcelona nema golmana, ako su pametni mogu za 15-ak miliona dobit fantasticnog golmana za slijedecih 10-ak godina. Begovic je klasa za tog nekakvog Stegena.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 16 dec 2013, 15:59

JTS je napisao/la:Man City ili Tottenham su mu najrealnije opcije u Engleskoj, futavci Hart i Lloris ne brane dobro :D ovaj prvi nije u formi, a drugi nije opravdao svoj dolazak u Tottenham, pa et' :D

također mislim da Chelsea nije realna opcija, može Cech još par sezona, a Courtois je veći potencijal od Begovića i već sad odličan golman

Arsenal ima onog Čeha, mlad golman, mislim da mu vjeruje Wenger, dok Liverpool ima Mignoleta :D

većina većih klubova ima dobre golmane, tako da kako ja vidim situaciju, njemu su moguće opcije Man City, Tottenham, Barca, Roma :D svima njima trebaju golmani :D
Po imenima su prejaki golmani , al po imenima , begovic nije atraktivan , al ruku cu stavit da je bolji od pola sto si gore naveo , puno se dizu golmani u engleskoj , al nisu neki kvalitet gledajuci prema njemackim golmanima , a manje se prica o njemackim golmanima :)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 16:49

Prije će se Hart vratiti u formu, nego što će se Begović naviknuti na novu sredinu i igru na dosta većem nivou.
Uz to Pantilimon nije tako loš golman.

Lloris ima sasvim solidne partije iza sebe, druga stvar je to što ispred sebe ima loše stopere (Dawson).
Tako da je vjerovatnije da će Levy krenuti po nekog stopera nego po golmana.
Poneki kiks se desi i najboljima, ali neki moj opći utisak je taj da je sasvim dobar golman.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 16 dec 2013, 16:54

Begović sigurno neće nigdje preći ako ne bude siguran za startnu postavu.. Ja nemam nista protiv ni da ostane u Stoke-u. Premiership, brani protiv vrhunskih ekipa, stalno napreduje + u "golmanskim" godinama je jos uvijek relativno mlad, mada siguran sam da će doći neka ponuda od nekog velikana :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 16 dec 2013, 16:59

Standardna prica potcjenjivanja Bega. Loris je kao dobar al ga yebu stoperi, kao da ispred Asmira igraju Hierro i Redondo. Hart je dobar, malo lud al dobar, Cak i Pantilimona poredis na Begom itd... Ne znam sto ti je mrsko reci da je jedini golman koji je trenutno MOZDA bolji od Begovica u EPL Cech.

Cuj igranje na najvecem nivou. Pa covjek sam drzi ekipu u PL. Svako kolo im je najbolji igrac. Hajde da on dobro brani protiv Norwicha, Hulla i ostale buranije, a da kiksa protiv Uniteda, Citya i ovih velikih. Al covjek briljira protiv Uniteda, Liverpoola, Citya, Arsenala, Chelsea, sve najveci klubovi europe i ti hoces neki veci nivo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 17:16

Mozambik je napisao/la:Standardna prica potcjenjivanja Bega. Loris je kao dobar al ga yebu stoperi, kao da ispred Asmira igraju Hierro i Redondo. Hart je dobar, malo lud al dobar, Cak i Pantilimona poredis na Begom itd... Ne znam sto ti je mrsko reci da je jedini golman koji je trenutno MOZDA bolji od Begovica u EPL Cech.

Cuj igranje na najvecem nivou. Pa covjek sam drzi ekipu u PL. Svako kolo im je najbolji igrac. Hajde da on dobro brani protiv Norwicha, Hulla i ostale buranije, a da kiksa protiv Uniteda, Citya i ovih velikih. Al covjek briljira protiv Uniteda, Liverpoola, Citya, Arsenala, Chelsea, sve najveci klubovi europe i ti hoces neki veci nivo.
Ne podcjenjujem Begovića, daleko od toga. Jedan od najboljih golmana EPL-a u zadnje dvije sezone, na momente i najbolji.
Lloris jest dobar golman koji ispred sebe ima dosta neuigrane stopere i odbranu općenito, pogotovo ove sezone.
Uz to, napadački dio ekipe im je defenzino preslab za EPL (Holtby, Lennon, Lamela, Chadli, Dembele, Defoe, Soldado..).
Dawson nije kvalitet za Spurse, dokazao to nebrojeno puta.
Igrački Stokea u svom igračkom mentalitetu odbranu gola stavljaju prije napada na protivnički.
Čitava taktika im je bila zasnovana na tom principu, pogotovo prošlih godina kada ih je Pulis vodio.
Ove godine je to za nijansu drukčije.
Ne kažem da je Begović dobar zbog odbrane, nego da se nekvalitet stopera u Stokeu nadomjesti defenzivno orijentisanom igrom cijele ekipe.

Pantilimona nisam poredio sa Begovićem nego rekao da je i on dobar golman. To što ti shvataš stvari kako tebi odgovaraju je tvoj problem, nema to veze sa mnom.
Hart jest dobar golman, vrlo dobar. Prethodnih sezona je bio sjajan, ove sad je u padu forme, čisto sumnjam da je zaboravio da brani.
Uz to je i reprezentativni golmam, i to igra neku ulogu. Koliko god malu.

Kad kažem na najvišem nivou, tu mislim na to da je Stokeu primarni cilj ostati u ligi, dok je ovim drugim to titula EPL-a, FA kup i igranje u Ligi prvaka.
Pritisak je daleko veći u City-u, lošije partije te stavljaju na klupu bez obzira na ime ili cijenu. Veći ulog.
Nije isto igrati deset utakmica u sezoni protiv najboljih sa jedne strane i dvadesetak sa druge strane.
City i Stoke su dvije različite dimenzije.
Mada to nije poenta, Begović je spreman za sve to, ali ko god kaže da me neće biti potreban period aklimatizacije i prilagodbe na novi klub vara se.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 16 dec 2013, 17:34

Begovic ima kapacitet da brani u Realu. Znaci ima kapacitet, ima kvalitet i za Real, i za Barcu a da nema za Tottenham. Slazem se da je proces prolagodbe potreban i bitan, ali on je nevjerovatan profesionalac. Najveci profesionalac od svih nasih igraca i covjek koga karijera najvise interesuje. Interesuje ga da brani, makar i u manjem klubu, a ne da sijedi na klupi nekog velikana. Zbog toga on ce dobro izvagat sve ponude da se ne bi desio "slucaj Dzeko".

Kad je presao u Stoke, tada je Stoke imao, ja mislim Sorensena, koji je tada bio odlican golman, u usporedbi sa Asmirom. Ali ga je Beg izgurao i sebi stvorio mjesto, ne sumnjam da bi tako i uradio i sa Lorisom, Mignoletom, Sceznim itd..

Druga je stvar sto se nasi igraci manje cijene, pa tako ispada da su Mignolet, Curtois, Stegen svjetske klase jer su im reprezentacije i drzave cjenjenije. Podatak da Monaco sprema neku veliku cifru za platu Valdesu ti dovoljno govori, covjek koji je klasu ispod Asmira sto se tice kvalitete. Pa i Reina se vise cjeni, iako ima 33 godine, nista u karijeri nije naravio, vise kosta i vise mu nude nego Asmiru, a slozices se da je on kvalitetniji golman od njih dvojice, npr.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 16 dec 2013, 17:54

Ne razumiješ ti neke stvari ili nećeš da razumiješ.

Ima kapacitet, nisam nigdje napisao na nema kapacitet za Totthenham niti sam napisao da je loš golman.

Nego prelazak u Spurse je manje vjerovatan jer im je problem u odbrani, pa i u treneru na neki način, a ne u golmanu.
Što se Citya tiče, oni imaju već kvalitetnog golmana koji je trenutno u lošoj formi. A i kad bi došao u City, neke stvari vanfudbalske stvari su na strani Harta kao što su njegov staž u City-u ili recimo status domaćina.

Nisam htio reći niti sam napisao da on nema kvalitet ni za Totthenham ni za City, nego su tu neke druge stvari koje na neki način koče taj transfer.
Dakle, ovim ne isključujem dolazak Begovića, samo navodim stvari koje ne idu njemu u korist. To sam napisao u prvom postu, pa u drugom, pa sad opet.

Ima on kvalitet i za Chelsea, ali teško pored Cecha ne samo da je dobar golman već skoro pa ima status ikone u klubu, a uz to oni imaju jednog od najboljih mladih golmana svijeta na posudbi u Atletiku.
Ima kvalitet i za Barcelonu, mada da bi prešao u Barcu moraš biti ili mlad i talentovan ili najbolji u jakoj ekipi i jakoj konkurenciji.

Da su naši igrači na slaboj cijeni jesu, mada to profesionalnim ekipama i ekipama koje igraju na najvišem nivou ne bi trebao predstavljati problem. Dosta toga će i ovaj plasman promijeniti.
Niko sretniji od mene da Begović pređe u Real.
Toliko.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 17 dec 2013, 19:17

Begovic treba sacekat do ljeta da Valdes konacno napusti Barcelonu. To je pravi klub za njega.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 17 dec 2013, 19:32

problem je sto predsjednik barce vec bavi pitanjem golmana i dogovorit ce ali nece javno reci, bice vjerovatno ter stegen, cak i da je neko drugi ocito nije beg jer bi vjerovatno nesto znao.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 18 dec 2013, 17:16

slika

Beg. 8-)

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 dec 2013, 22:17

Uvijek sebi kažem :" Hvala Bogu, pa je onu utakmicu presjedio na klupi za Kanadu " :D

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 19 dec 2013, 06:42

HariTz je napisao/la:Uvijek sebi kažem :" Hvala Bogu, pa je onu utakmicu presjedio na klupi za Kanadu " :D
Hvala Bogu pa je u to vrjeme Ciro bio selektor. Da je Pape, nebi nama Asmira ni bilo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 19 dec 2013, 08:37

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
HariTz je napisao/la:Uvijek sebi kažem :" Hvala Bogu, pa je onu utakmicu presjedio na klupi za Kanadu " :D
Hvala Bogu pa je u to vrjeme Ciro bio selektor. Da je Pape, nebi nama Asmira ni bilo.
Bilo bi logicno da igra za Kanadu, uprkos kvalitetnom povlacenju za kapu. :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 19 dec 2013, 08:43

bhsport je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
Bilo bi logicno da igra za Kanadu, uprkos kvalitetnom povlacenju za kapu. :lol:
:mrgreen:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 21 dec 2013, 17:00

Izdrzi Asmire..Stoke-Vila 0-0 prvo poluvrijeme :mrgreen:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 21 dec 2013, 17:02

arhimed89 je napisao/la:Izdrzi Asmire..Stoke-Vila 0-0 prvo poluvrijeme :mrgreen:
Dvije odbrane za sad :D
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, FerdinandF, General505, soxx i 28 gostiju.