FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mago
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la Mago » 16 dec 2013, 18:54

Zanetti ce zamijenit Alvareza protiv Milana.

A Kova opet klupa.

To su danasnja nagadjanja oko postave u derbiju. Da nije smijesno bilo bi zalosno. Il obrnuto. :roll:

I to cemo zijanit ko sto gledam. Uvijek protiv njih ocekujem pobjedu al s ovakvom postavkom i trojicom pozadi nista vise ne ocekujem.

A tako je fino pocela ova sezona...

Ja i dalje smatram da je WM odlican trener al cini se da nema mentalitet za Inter. Il jednostavno Inter nema igrace da igra nesto drugacije. Mozda mi ne vidimo ono sto WM vidi.

Mada :

_____________Samir
___Johnny_Ranocchia_Juan_Yuto
____Guarin_Cambiasso_Alvarez
____________Kovacic
_________Palacio_Icardi

Djeluje sasvim pristojno i nekako logicnije od onog sto se trenutno igra. Al s druge strane kakvi bi Johnny i Yuto bili u ovoj formaciji ? Kakav bi na bio stoperski par bez obzira ko igro (ne vjerujem da moze gore al eto) ?

Ili cak ovako :

_____________Samir
___Zanetti_Ranocchia_Juan_Yuto
______Cambiasso_Guarin
___Johnny_Kovacic_Alvarez
___________Palacio

Ako vec nece s 2 napadaca il ne smije i ovo bi vjerujem bolje izgledalo. Al ne vjerujem da cemo docekat promjenu formacjie. WM ce i dalje forsirat difesa a tre i to je to.

Nama ostaje da mastamo sta bi bilo kad bi bilo...

Bilo kako bilo FORZA INTER !!!
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 16 dec 2013, 19:38

Ma @Mago jarane znaš da Mazzari nikad neće zaigrati sa 4 nazad, ali meni je nejasno kad već igra sa tri pozadi što ne igra klasičnu 3-5-2 ili ono što je u Napoliju igro sa trequartistom Guarinom ili Alvarezom i ispred dvojica napadača Palacio i još neko, a iza trequartiste linija od četiri igrača recimo Yuto, Cambiasso, Kovačić i Johny Walker. :mrgreen:

Doduše koliko sam upratio Belfodil i Icardi nisu bili spremni nešto posljednjih mjesec koliko već vremena pa je zato ovo u posljednje vrijeme bila neka prinudna formacija.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 16 dec 2013, 19:44

------------------Handanovic-------------------

Campagnaro----Ranocchia----Juan----Zanetti

------Guarin-------Cambiasso---Kovacic-------

-----------------------Ricky-----------------------

------------Palacio---------Icardi---------------

Nema izmisljanja tople vode, zato nam Torino, Sampdorije, Bologne , Parme i Calgliariji daju golove kako stignu. Samo da se dovede napokon normalan trener, ostala politika u vezi kluba se meni svidja, ali igra je sramotna.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 dec 2013, 20:59

MauroTB je napisao/la:Campagnaro i Rolando su najveći krivci za poraz.
Rolando je sinoć bio jedan od boljih na terenu.
Mazzari:Kovačić je bio dobar nakon ulaska. On je iznimno vješt u napadu, ali mora se popraviti u defenzivnom dijelu igre.
Plačem.Protiv Milana vjerojatno opet 3-5-1-1 bez Kovačića.Da hoće i to izgubit pa dobit otkaz.

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 16 dec 2013, 21:01

@Puma: S tim veznim redom bi primali 5 komada svaku tekmu.. bez jednog Nainggolana ili Fernanda se ne može tako igrati.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 16 dec 2013, 21:20

Pa primamo i ovako, u poslednja 3 meca smo primili 9 golova, sto je katastrofalno, i mora nesto da se mijenja.
Call the coroner!

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 16 dec 2013, 21:40

Trequartista je napisao/la:Ma @Mago jarane znaš da Mazzari nikad neće zaigrati sa 4 nazad, ali meni je nejasno kad već igra sa tri pozadi što ne igra klasičnu 3-5-2 ili ono što je u Napoliju igro sa trequartistom Guarinom ili Alvarezom i ispred dvojica napadača Palacio i još neko, a iza trequartiste linija od četiri igrača recimo Yuto, Cambiasso, Kovačić i Johny Walker. :mrgreen:

Doduše koliko sam upratio Belfodil i Icardi nisu bili spremni nešto posljednjih mjesec koliko već vremena pa je zato ovo u posljednje vrijeme bila neka prinudna formacija.
A jbji ga nada zadnja umire :mrgreen:

Ni meni to nije jasno.Ok povrede Milita i Icardi. Al zasto ne proba sa Kovo,Rickeyem zajedno :?: Nije Isak bio povrijedjen. Od njega nema nista,on ce ja mislim vec u januaru da ide na posudbu. Icardi se sad vratio i bilo bi pravo vrijeme da se zaigra sa 2 napadaca.

Mada ne znam vise sta da ocekujem. Ludnica :mrgreen:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 16 dec 2013, 21:44

Pogubio se Mazzari.Još se hvali kako nigdje nije otkaz dobio.Ne zna čovjek gdje je došao.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 17 dec 2013, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 16 dec 2013, 23:39

Ma da on hoce prec na cetiri pozadi pa nek stavi sve stopere nazad kad su Johny i Yuto slabi u defanzivi, a prema naprijed imamo igrace da dadnu golove

-------------Samir
Hugo---Zabac---Rolando---Juan
-----------Cambiasso-------------
-----Guarin-------Kovacic--------
------------Alvarez----------------
-----Palacio-----Icardi------------

A cisto sumnjam da ce dobit otkaz, koga bi mogli dovest umjesto njeg?
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 17 dec 2013, 00:47

Call the coroner!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 17 dec 2013, 06:24

Italijanski mediji ističu da je Inter pristao da proda Fredija Guarina Čelziju u januarskom prelaznom roku - Kolumbijac je navodno već postigao dogovor sa “plavcima” i ostalo je samo da dva kluba sve riješe oko obeštećenja.

Englezi pišu da će Inter za vezistu dobiti 18 miliona eura i da će Guarin potpisati ugovor na četiri i po godine.

Guarin je isključivo želja Žozea Murinja, dok se očekuje da se Inter nakon ovog transfera okrene Rađi Naingolanu iz Kaljarija čija je cijena oko 15 miliona eura.

Postoji mogućnost da Naingolan u Inter u januaru dođe kao pozajmljen igrač.

Guarin nije jedini igrač "crno-plavih" koji je interesantan Murinju - tu je i Andrea Ranokja, kojeg žele i Mančester junajted, Arsenal i Totenhem.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 17 dec 2013, 10:43

Guarin OUT

Lavezzi IN ?

Zalosno je samo sto je ovo drugo pod upitnikom zbog novca
inace ?

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 17 dec 2013, 10:52

Ma ljudi sto dzabe formacije diskutujete i napadate trenera. Nisam zadovoljan Mazzarijem, ne volim 3-5-2, u evropi to jednostavno ne ide, to mozemo viditi na primjeru Juventusa.

Ali...

Da ne duljim, znaci prvi razlog lose igre jest: Nemamo dovoljno dobre igrace. Nemamo dovoljno dobar sistem.

Zasto to kazem, pa ako uporedite generaciju 2010 sa ovom sve ce vam biti jasno. Nemamo nijednog klasnog igraca, (Stavio bih tu Palacia al ne pod World Class), Poceli smo dovoditi zakrpe od igraca, a sto se tice sistema dovodjenja mladih igraca i od njih pravljenja klasnih - to nema sanse. Kad smo mi kojeg mladog igraca razvili (samo Balotellija jer on je karakterni marsovac), uvijek smo se koristili gotovim produktom.

Sad smo doveli Icardia, Kovacica i ostale mladjahne koji nisu ni za 2% napredovali prema putu da postanu world class, jer nam sjede na klupi, ne bazira se igra na njima itd itd (opet kazem nemamo taj sistem ko Arsenal npr).

A i da imamo sistem razvijanja mladih igraca u WC playere - postat cemo supermarket sheicima i ostalima.

Tako da osim ako ovaj Erick ne odrijesi kesu nikad nigdje nece samo od sebe se mrdnut.

Lavezzi prvi, ja bih i Lucasa, a tu je i mnostvo drugih igraca DOBRIH koje su dr klubovi odbacili, koji bi se uklopili u Interu. I 2009 godine je Real odbacio Sneijdera i Robbena ( za po 15 milki ) pa smo vidili ko je igro finale 2010.

Takvim igracima se trebamo pitati. Zalosno je da nemamo ni tih 15 milki za Lavezzija :( pa moramo dati Guarina. Al valjda je taj Thorir tu iz tog razloga da se sta popravi...

On ako ne ulozi novac odmah u Januaru, smatrat cu ga varalicom.

Hoce Naingolanna da moze medijski profitirati u Indoneziji ( ne inter, vec njegove medijske firme ).
Drzimo Nagatoma da imamo prodaju dresova u Aziji.

Ali nit rezultata, nit para.
inace ?

Beppe
Kontakt:

Post Postao/la Beppe » 17 dec 2013, 11:04

11 miliona prodajna, koja bi mogla rasti do 14-15.

A mi Pereiru 11 platili koliko se sjecam :roll:
Amar Osim selektor BiH

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2013, 11:21

Inter nema igrace dovoljno dobre za Mazzarijevih rigidnih 3-5-2.

Vasi bekovi nisu dovoljno dobri pozadi; Alvarez je izgubljen u prostoru i vremenu; Guarin je nekako lose koriscen; Cambiasso kao holder je mator, pa ostavlja dosta prostora; Taider je za sada alibi igrac; Kovacic, Icardi i Belfodil su jos uvek nedovoljno dokazani za ovako veliki klub...samo Palacio igra na visokom nivou u kontinuitetu i on vas poprilicno sam nosi, a sto neko rece - nije to WC igrac.

Mazzarriju je potrebna gotovo citava nova sredina terena i barem jedan napadac koji moze da ucestvuje u razgradnji napada protivnika i u delimicno kreativnim poslovima. Gde ces boljeg od Lavezzija, kome se ide na svetsko u Brazil, a koji je zakucan na klupi PSGa (sam pao, sam se ub'o) :?:

Ako su finansije problem, onda treba lepo "udomiti" razne Kuzmanovice, Pereire i ostalu drvnu gradju, a imate i onog perspektivnog klinca od golmana na pozajmici, pa eto prilike da se Samir nekome proda za dobru paru, jer je izgleda i njemu pun kufer od ekipa koje se ne bore za trofeje.

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 17 dec 2013, 11:33

Napokon! Nadam se da je istina. Volim Guarina, ali nije ovo dobro ni za njega ni za nas... Vec vidim da ce biti BOSS u Premier Ligi, ima sve potrebno da tamo uspije. Sto kaze Magica, nije ovo sistem koji njemu odgovara, a Mazzarri nece brzo ici s klupe.

Lavezzi ce donijeti dosta toga dobrog, ali ako ne zamijenimo i Cambiassa sa Nainggolanom nista nismo napravili.
MOzete misliti sta hocete ali Cambi nije za prve postave i to je cinjenica.
P.S. Ricky ce najvise ispastati ako Lavezzi dodje.. Idealan je za SS-a sto smo vidjeli na pocetku sezone.

JohnLowe
Kontakt:

Post Postao/la JohnLowe » 17 dec 2013, 11:35

Slazem se sa recenim.

Mislim niko nije izmislio nesto novo ovdje, sve ovo sto pricamo znaju i ptice i mi a i uprava ;)

Eh sad samo da nasi u upravu nadju pare :roll:

A zasto je taj Thorir dosao ako nece dat pare, to onda ne znam :? :roll: :roll:
inace ?

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 17 dec 2013, 11:48

Adriano :D
slika
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 17 dec 2013, 11:58

@JohnLowe

Provali zasto Amerikanci ulaze u sport kao vlasnici klubova, pa ces dobiti odgovor na to zasto je Tihomir dosao u Inter. ;)

@Thorin

Taj Ricky je izgubljen, kao i mnogi Argentinci, koji igraju trequartistu, a onda im tranzicija na evropski stil igre donese to da moraju da igraju ili po krilima ili malo ofanzivnijeg vezistu u trouglu tipa Hamsik. U oba slucaja se zahteva veci radijus kretanja i vise defanzivnih zadataka, a to takvi igraci tipa Ortega, Aimar ili Riquelme i sl. tesko da mogu da isprate u top klubovima Evrope.

Just my 2¢.

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 17 dec 2013, 12:07

Pa dobro, imas pravo. ALi mislim da bi u sistemu 3-4-2-1 funkcionisao odlicno.. Kao all-around igrac...

....3 stopera....

bek....Nainggolan...KOva... bek..

.....ALvarez..Palacio...

.........CF.........

Mozda sam samo precijenio njegove partije s pocetka ove sezone kada je stvarno davao mnogo na poziciji iza napadaca..

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.