Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

totasef1
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la totasef1 » 17 dec 2013, 14:09

Sa Grckom kuci smo mi odigrali takticki savrsenu utakmicu i imali smo jednu potpunu dominaciju svih 90 minuta i glavnu ulogu u svemu tome ima vezni red.

A protiv Slovaka smo mi igrali sa samo 2 prava defanzivca, Bicakcicem i Spahicem i sa jako visokom odbranom... Da nije bilo Spahica i Bice da popune rupe mi bi primili od slovaka jos 3-4 gola sigurno..

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 17 dec 2013, 14:12

totasef1 je napisao/la:Sa Grckom kuci smo mi odigrali takticki savrsenu utakmicu i imali smo jednu potpunu dominaciju svih 90 minuta i glavnu ulogu u svemu tome ima vezni red.

A protiv Slovaka smo mi igrali sa samo 2 prava defanzivca, Bicakcicem i Spahicem i sa jako visokom odbranom... Da nije bilo Spahica i Bice da popune rupe mi bi primili od slovaka jos 3-4 gola sigurno..
Jbg, to ti je taj moderan nogomet, bočni defanzivci su non-stop u napadu, štoperima eventalno pomaže zadnji vezni i to je to.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2013, 14:22

Da, protiv Slovaka je bilo neuporedivo teze igrati, nemojte zaboraviti da je tu bio i Vrsajevic a def veznog nije bilo. Stoga sam jako zadovoljan kako je odradio Bicakcic, ali ste upravu da je par puta bio izvisio i da ga je Spaha popravljao ali sobzirom da su bili kao na streljani, zadovoljan sam....

Vranjes se istina dobro pokazao protiv Grcke kuci, imao je i dva opasna suta glavom, prvi u 5 minuti.....

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 17 dec 2013, 14:42

Opet se vrti BUnoza ne znam sta da kazem popunili smo lijevi bek sa KOlasincem jedino da ide na DMF KOlasinac,a BUnoza na LB ako je vec tako dobar znam za onu izjavu ne znam kako da je ocijenim igrao je za U21 i onda rekao ko me prije pozove igrat cu stojim na raspolaganju BIlicu tako nesto..

Iago
Kontakt:

Post Postao/la Iago » 17 dec 2013, 15:18

SalePD je napisao/la:
Batko je napisao/la:Nije kosarka da se samo gleda statistika.....

BIH je primila mnogo golova zbog nekih drugih razloga a ne zato sto je ovaj ili onaj igrao u odbrani.....Argentina i USA su nam zabili 6 golova u prijateljskim, ostali Slovacka 2 i Lihtenstajn 1, to nije nista strasno....

Bicakcic se sjajno uklopio u momcad, i prakticki nije napravio nijedne greske a i zabio odlucujuci gol u Slovackoj.

Vranjes je igrao dosta promjenjivo. Jako lose u Grckoj, pa fenomenalno protiv Litvanije onda kuci opet protiv Grcke solidno ali upada u oci opet problemi sa Samarasom koji mu je probacio kroz noge kod jedine prilike koju su Grci imali a i imao je konstantno problema snjim i ostatak meca.

Bicakcic je po svim referancama trenutno bolji, Ognjen jos nema ni klub, no vidjecemo u Junu kakva ce situacija biti....Niko sretniji od mene ukoliko Ognjen bude ispred Bicakcica, jer bi to znacilo da je bolji, ali ciso sumnjam da ce tako biti.
Slažem se da je Bičakčić trenutno bolji, isto kao i Pandža. Ali i Bičakčić je odigrao dvije katastrofalne role u odbrani u dvomeču protiv Slovaka, ali na svu sreću se iskupio zgoditkom. I mala ispravka, Ogi je kod kuće protiv Grka odigrao i više nego solidno, može se reći perfektno, no malo je zeznuo sa onom izgubljenom loptom na kraju.
Realno Spaha je naš jedini baš pouzdan štoper, ovi ostali uvijek toplo-hladno. Ali ova pozicija nam je ipak najmanji problem trenutno. Realno su svi kandidati do danas pokazali kvalitet, sad samo zavisi ko će biti u boljoj formi pred Brazil.
:lol:

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 17 dec 2013, 15:24

Pod hitno Salatića angažovati bez obzira na sve te gluposti oko nacionalne i etničke pripadnosti, i bez obzira što više voli Srbiju nego nas. Ne idemo u Brazil kao turisti nego kao učesnik najvećeg i najprestižnijeg takmičenja na svijetu i zato treba angažovati sve najbolje, a on je najbolji od ponuđenog na poziciji zadnjeg veznog jer smo tu deficitirani.

----------------------Begović----------------------
----------Bičakčić--------------Spahić-------------
--Mujdža---------------------------------Kolašinac--
---------------Salatić-------Medunjanin----------
---------------------Pjanić--------------------
---Hajrović-----------------------------Lulić--
---------------------Džeko--------------------

I kad skontaš da na klupi imaš Salihovića, Misimovića, Ibiševića i Zukanovića, svakako da možemo daleko dogurati.

S ovakvom postavkom možemo se nositi sa svima, pa čak i Argentinom.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 17 dec 2013, 15:41

Sabinho je napisao/la:Transfer godine: Admir Vladavic novi je igrac najtrofejnijeg malteskog kluba- Silema-e. (OVO MI NIKAD NECE BITI JASNO)
hahhahahha suza suzu tjera
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 dec 2013, 15:47

Iago je napisao/la:
SalePD je napisao/la:
Batko je napisao/la:Nije kosarka da se samo gleda statistika.....

BIH je primila mnogo golova zbog nekih drugih razloga a ne zato sto je ovaj ili onaj igrao u odbrani.....Argentina i USA su nam zabili 6 golova u prijateljskim, ostali Slovacka 2 i Lihtenstajn 1, to nije nista strasno....

Bicakcic se sjajno uklopio u momcad, i prakticki nije napravio nijedne greske a i zabio odlucujuci gol u Slovackoj.

Vranjes je igrao dosta promjenjivo. Jako lose u Grckoj, pa fenomenalno protiv Litvanije onda kuci opet protiv Grcke solidno ali upada u oci opet problemi sa Samarasom koji mu je probacio kroz noge kod jedine prilike koju su Grci imali a i imao je konstantno problema snjim i ostatak meca.

Bicakcic je po svim referancama trenutno bolji, Ognjen jos nema ni klub, no vidjecemo u Junu kakva ce situacija biti....Niko sretniji od mene ukoliko Ognjen bude ispred Bicakcica, jer bi to znacilo da je bolji, ali ciso sumnjam da ce tako biti.
Slažem se da je Bičakčić trenutno bolji, isto kao i Pandža. Ali i Bičakčić je odigrao dvije katastrofalne role u odbrani u dvomeču protiv Slovaka, ali na svu sreću se iskupio zgoditkom. I mala ispravka, Ogi je kod kuće protiv Grka odigrao i više nego solidno, može se reći perfektno, no malo je zeznuo sa onom izgubljenom loptom na kraju.
Realno Spaha je naš jedini baš pouzdan štoper, ovi ostali uvijek toplo-hladno. Ali ova pozicija nam je ipak najmanji problem trenutno. Realno su svi kandidati do danas pokazali kvalitet, sad samo zavisi ko će biti u boljoj formi pred Brazil.
:lol:
To je istina, Spaha je nas jedini supr-kvalitetni stoper koji moze igrati u svim klubovima u svijetu. Treba bit' realan ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 17 dec 2013, 15:57

Neznam da li savez ganja ove nase mlade igrace sirom Evrope, prije svih mislim na Hrgotu, Arslanagica i Dilavera koji bi nam vljali i na SP-u, a za mladu repku u sljedecem ciklusu Tankovica.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 dec 2013, 16:12

Hrgota čeka Hrvate, Svedjani su mu na drugom mjestu, a mi smo mu da izvines na trecem mjestu. :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 dec 2013, 16:18

Treba prekrizit Hergotu, Saletica i sve slicne, jer mi nismo marketing agencija, sad bi svi u repku samo da se za njih cuje da se prodaju, a ranije im nije na pamet palo da se jave a sad nicu kao gliste nakon kise.

Arslanagic kuca na vrata Belgiske A-reprezentacije, prosao je U19, sad U21, a koliko ja znam on nikada samo nije rekao nista u kontesktu da zeli igrati za BiH. A i mediji ga slabo prate, samo ovih par sa foruma spomenu kad nastupi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 dec 2013, 16:35

Elegant je napisao/la:Treba prekrizit Hergotu, Saletica i sve slicne, jer mi nismo marketing agencija, sad bi svi u repku samo da se za njih cuje da se prodaju, a ranije im nije na pamet palo da se jave a sad nicu kao gliste nakon kise.
Salatic nije u tim godinama da ganja neki mega extra transfer.Jer je vec na zalasku karijere.I tesko da bi ga ijedan drasticno veci klub od Grashoopers-a doveo.A oni koji su u rangu ne mogu mu ponuditi nesto extra bolje uslove nego ih trenutno ima u skakavcima. Tako da njegov jedini motiv moze biti da ode 1 na SP kao senior. Sto se Hrgote tice njega bi doveo bez obzira na njegove motive, jer ce fakat biti paklen igrac, Citao sam par njegovih intervjua za HR medije i nigdje nisam stekao dojam da sanja kockasti dres. bas naprotiv, lik ih je totalno isfurao. Dok sa druge strane odbio je poziv u A repku Svedske za zvanican susret pod izgovorom da je preumoran i da treba odmora, te kako se zeli trenutno posvetiti igrama u klubu. Sad da li sa time kalkulira i ceka da vidi gdje bi mu bilo najbolje, ne znam. Ali opet ubjedjen sam da cemo ukoliko ga dovedemo u svakom slucaju imati mi vise koristi od njega, nego on od nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 17 dec 2013, 16:47

Elegant je napisao/la:Treba prekrizit Hergotu, Saletica i sve slicne, jer mi nismo marketing agencija, sad bi svi u repku samo da se za njih cuje da se prodaju, a ranije im nije na pamet palo da se jave a sad nicu kao gliste nakon kise.

Arslanagic kuca na vrata Belgiske A-reprezentacije, prosao je U19, sad U21, a koliko ja znam on nikada samo nije rekao nista u kontesktu da zeli igrati za BiH. A i mediji ga slabo prate, samo ovih par sa foruma spomenu kad nastupi.
Sine trebali smo o tome mislit' kad smo priveli Misimovica, Medunjanina, Mujdzu ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 dec 2013, 17:21

Nece momci da uplate za tekst na nasim sportskim portalima, a FTV ne prenosi Standard pa da nase svekoliko pucanstvo moze upoznat Arslanagica.

Kolko god neko pricao kako savez odlicno radi, prica glupost. Savez radi dobro, ali je jos daleko od odlicnog i od onoga kako treba da rade. Slucaj Kolasinac je trajao gotovo godinu dana. Slucaj Hajrovic takodjer, samo ga srecom nismo izgubili. Savez snosi i dio krivice za slucaj Seferovic itd..

Evo najnoviji je slucaj Tankovic. Momak zabije 3 gola i tek nakon price u medijima i pitanja novinara onom Piricu, on izjavi da ce stupiti u kontakt sa njim. Pa sta si dosad radio?

Organizuju nekakva otvorena vrata iz kojih nikad niko nije dosao, samo ublehare i uzimaju pare.

O Arslanagicu i Dilaveru nasi portali nista ne pisu. Evo sportsport je u zadnjih mjesec dana napisao najmanje 5 tekstova o Salaticu, a u prethodnih godinu dana nisu napisali dva tekstva o Dilaveru i Arslanagicu, i ne samo oni, nego i svi "sportski portali". Odjednom se prati svaki njegov korak. Potencijalni zmaj ovo, potencijalno zmaj ono.

O Arslanagicu i Dilaveru niko nista, nas savez reaguje tek kad javnost pocne "pritiskat". Jedini koji nesta radi je onaj novinar Juka, on je napravio vise stvari od Pirica, koji uredno prima platu i vjerovatno proviziju od raznih talenata sirom Skandinavije.

U ovom savezu ima jos puno sljama iz prslih vremena.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 dec 2013, 17:27

Ovi Papeljupci ko da su gurali nos pod auspuh od auta pa imaju nekih komplikacija kod razmisljanja,... Znaci prvo su vrtili pricu o Kolasincu i Izetu da se hoce prodati preko repke (dok nisu zaigrali za istu), iako je jedan igrao u Schalkeu i dana danas igra, a dr. je svojim igrama pokazao da je uz Salaha iz Basela najbolji igrac svajcarske lige....

A sada vrte price da se hoce i Hrgota, Salatic, Dilaver, Arslanagic itd prodati preko repke... Sta se ima Hrgota prodavati, pa frajer igra za Menhengladbah, klub koji je pojam za klubove 90% nasih reprezentativaca, jedan od najtalentovanijih igraca u Bundesligi itd.... Salatic kapiten Grashopersa, najcjenjeniji igrac, on i ne treba maknuti nigdje odatle i on je opet uspio u fud. karijeri, dakako Grashopers je bolji od vecine klubova nasih igraca.... Sta ce njemu matereti reprezentacija ako je bez nje ovo dosad uspio ostvariti... On samo hoce da odigra SP i sljedece EP da upotpuni to u svoj CV i da kaze da je sve postigao... Dalje;
Dilaver igra LP sa svojim klubom, kud ce ti veca promocija od toga.... Ma ja klubovi nasih igraca to svi redom igraju, bezveze takmicenje.. Znaci i njemu ne treba repka za prodaju jer nije retard kao Zahirovic ili Svrle kojim da nije repka, svojim kvalitetom bi igrali za G. Maocu zajedno sa Abdulahom Maktoufom...
Arslanagic igra za mladu repku Belgije, jednu od najboljih, ako ne i najbolju mladu reprezentaciju Evrope, koja ce u buducnosti i u A selekciju predstavljati ebenu silu u fudbalu, igra LE standardno, manje-vise igra i u belgijskoj ligi... I njemu treba repka za prodaju je l.... Kazem jos jednom repka ti moze pomoci da ostvaris neku ekspanziju al ako si retard i levat, al ako znas igrati i ako si kvalitetan kao ovi onda ti to ni ne treba...
Eto je l' de i Henryu trebala repka da se proda u Barcelonu iz Arsenala...

Kako glupa logika i kako glupo razmisljanje, al od koga je i ne cudi me...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2013, 17:43

Salatić: Fudbal igram iz ljubavi, a ne iz interesa
Neugodna povreda koljena je iza Veroljuba Salatića. Sa kapitenskom trakom oko ruke ovaj Zvorničanin predvodio je tim na nedavnom gradskom derbiju protiv Zuricha.
Osjećaj je bio dobar. U međuvremenu ga niko izuzev novinara iz domovine nije kontaktirao.

„Malo mi je glupo govoriti na temu reprezentacije kada me niko iz Nogometnog saveza BiH nije kontaktirao,“ kaže Salatić.

„Nemam razloga da se nekome zbog nečega nudim. Fudbal igram od malih nogu iz ljubavi prema tom sportu, to je sve. Nikakvi interesi u mojoj karijeri ne postoje,“ dodaje Veroljub.

Na naš upit postoji li želja za dresom Bosne i Hercegovine i dalje, Salatić je odgovorio:

„To stoji naravno, stojim iza svojih prethodno kazanih riječi.“

Kada je u medijima procurila informacija da bi upravo Salatić mogao postati nasljednik Elvira Rahimića u reprezentaciji, pojedinci su otišli toliko daleko podmećući Salatiću navodne izjave o reprezentaciji Republike Srpske.

„Vi ste drugi sa prostora bivše Jugoslavije koji me je nazvao i nešto upitao. Sve ostalo što pročitate su medijske podvale.“

Nedavno je Salatić stao u odbranu svog saigrača Izeta Hajrovića, kada ga je trener Skibe po njegovom mišljenju nepravedno odstranio iz tima.

„Nisam razumio trenera zašto ga nije pustio da igra. Izet je mnogo važan za naš tim. Svojim igrama u posljednje vrijeme zaslužio je otići u neki veliki evropski klub. Kao njegov prijatelj volio bih da se to i desi, ali kao kapiten Grasshoppersa volio bih da ostane sa nama.“

I o Salatićevom odlasku se posljednjih dana u Švicarskoj dosta govorilo. Young Boys je glavni interesant, a tu je i Basel koji ga je želio prošle zime.

„Za dobrim konjem se prašina diže, ali teško da ću otići. Imam odličnu poziciju u klubu, kapiten sam, posao u Grasshoppersu me čeka i kada prestanem igrati tako da bi odlazak u obzir mogao doći samo ako dođe neka mega ponuda,“ kazao je za kraj Salatić.

Objavljeno: 17.12.13. 15:06

Sent from my iPad using Tapatalk

svaler
Kontakt:

Post Postao/la svaler » 17 dec 2013, 17:53

Uskoro i meni istice pasos.nema moram zvati susica da ide samnom u ambasadu jer neznam ja to sam

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 dec 2013, 17:57

Daleko najbolji username imas. :lol: slika
Unico amore sei!
❤️🖤

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 dec 2013, 18:13

Imamo mi igrace za svakakve formacije, imamo tehnicare, brzonoge igrace, guzicare, apsolutno sve osim tog DMF-a. Zato je bitno da u narednim utakmicama probamo barem 2-3 nova igraca na toj poziciji i jos jednog stopera, najprije Arslana. Iako nemam neko misljenje o Hadzicu, zvao bi i njega da vidimo na cemu smo sa njim, treba zvati i Salatica i maniti se vise suplje price, dosta iracionalnog razmisljanja imamo u politici, ne treba nam to i u sportu.

Sto se Besica tice, pritisak na Susica raste iz dana u dan. Ako mali nastavi igrati ovako, a Susic ga ne pozove, cijela ce drzava brujiti oko toga i Susic ce prije ili poslje morati popustiti a svi znamo da on nerado skrece sa svog puta. Ne pozove li ga bice ludnica, pozove li ga, skocice sam sebi u stomak nakon kojekavih izjava. Elem Safet u sah mat poziciji u vezi Besica radi nereagovanja u pravo vrijeme. A ako Besic predje u jaci klub, moze se lako desiti da odbije poziv, ne bi me cudilo da to uradi, jer sada kada je u losoj ligi nema podrske ni saveza ni trenera, tako da ce biti interesantno posmatrati sitvaciju oko njega. Nije on bilo ko, jedan od glavnih igraca U21, mlad talenat, i jedan od najizglednijih kandidata za deficitarnu DMF poziciju u A timu.

Do danas se trebalo sve izgladiti sa njim i dati igracu ponovo sansu u A timu, ako nista radi dobrobit svih nas, a ne preko medija dizati jos vecu prasinu i tvrdoglavo tjerati svoj inat. Sa strucnog i psiholoskog aspekta je takav postupak trenera i ostalih ravan nuli. Treba sa Besiceom razgovarati sto prije.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 18 dec 2013, 09:37

MrMuscle je napisao/la:Ovi Papeljupci ko da su gurali nos pod auspuh od auta pa imaju nekih komplikacija kod razmisljanja,... Znaci prvo su vrtili pricu o Kolasincu i Izetu da se hoce prodati preko repke (dok nisu zaigrali za istu), iako je jedan igrao u Schalkeu i dana danas igra, a dr. je svojim igrama pokazao da je uz Salaha iz Basela najbolji igrac svajcarske lige....

A sada vrte price da se hoce i Hrgota, Salatic, Dilaver, Arslanagic itd prodati preko repke... Sta se ima Hrgota prodavati, pa frajer igra za Menhengladbah, klub koji je pojam za klubove 90% nasih reprezentativaca, jedan od najtalentovanijih igraca u Bundesligi itd.... Salatic kapiten Grashopersa, najcjenjeniji igrac, on i ne treba maknuti nigdje odatle i on je opet uspio u fud. karijeri, dakako Grashopers je bolji od vecine klubova nasih igraca.... Sta ce njemu matereti reprezentacija ako je bez nje ovo dosad uspio ostvariti... On samo hoce da odigra SP i sljedece EP da upotpuni to u svoj CV i da kaze da je sve postigao... Dalje;
Dilaver igra LP sa svojim klubom, kud ce ti veca promocija od toga.... Ma ja klubovi nasih igraca to svi redom igraju, bezveze takmicenje.. Znaci i njemu ne treba repka za prodaju jer nije retard kao Zahirovic ili Svrle kojim da nije repka, svojim kvalitetom bi igrali za G. Maocu zajedno sa Abdulahom Maktoufom...
Arslanagic igra za mladu repku Belgije, jednu od najboljih, ako ne i najbolju mladu reprezentaciju Evrope, koja ce u buducnosti i u A selekciju predstavljati ebenu silu u fudbalu, igra LE standardno, manje-vise igra i u belgijskoj ligi... I njemu treba repka za prodaju je l.... Kazem jos jednom repka ti moze pomoci da ostvaris neku ekspanziju al ako si retard i levat, al ako znas igrati i ako si kvalitetan kao ovi onda ti to ni ne treba...
Eto je l' de i Henryu trebala repka da se proda u Barcelonu iz Arsenala...

Kako glupa logika i kako glupo razmisljanje, al od koga je i ne cudi me...
Eh i tvoja logika je za pohvaliti :mrgreen: :mrgreen:
(a ko su ti Pep(eto)ljubci???)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, General505, Google [Bot], MostarNeretva, Proximic, Venom i 31 gost.