Dvostruki arsini, samo to i nista vise. Za jednu ekipu nesto vazi, dok za drugu ne vazi. Definicija dvostrukih arsina na primjeru Istoka. Cleveland nije trenutno na 8. mjestu, na tankom Istoku, to znaci da je Irving ****, Cleveland ****, dok je Indiana prva na Istoku i ona je contender, George MVP kalibar itd.Donnie Darko je napisao/la:Ne razumijem sta bi ovaj post trebao postic. Ili je omalovazavanje Indijane, ili je umanjivanje katastroficnosti istoka. U oba slucaja ne funkcionise.adriano_leite je napisao/la:Pa kako onda moze Indiana biti na tako visokom mjestu u ligi, price o contenderima itd, George MVP itd. ako su na tako slabom Istoku? Zar i to ne bi trebao biti produkt slabog Istoka ili je to samo u slucaju Cavsa i Irvinga?LenBias je napisao/la:pa ako ga izbore to ce biti jer je istok neocekivano nevjerovatno los a ne zbog toga sto su dobri kao sto se ocekivalo i zbog toga sto je irving napredovao kao sto se ocekivalo
2013-14 NBA Season
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: 2013-14 NBA Season
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
ne znam kakav da je istok, cavsi kao i irving su losi i zdravo, indiana bi i na zapadu bila contender tako da prestani se vise vaditi na sve moguce stvari, stvarno vise nema smisla, eto mi svi slijepi samo to dobro i kako treba vidis, cavsi podbacili i nisu ni blizu sto smo kontali da ce biti (da ne govorimo o onom sto si ti govorio da ce biti i kako ce uskoro irving biti ako ne najbolji igrac lige onda minimalno u top 3), prelazi vise to svaku mjeru, shvatam ja da ti navijas za cavse, shvatam da gledas drugim ocima, postujem to do maksimuma ali ako je toliko ocito da nije tako i ako ti ni jedna jedina stvar ne ide u korist onda nema smisla vise lupati kao maksim po diviziji, kakvi crni arsini, okani se toga stalno u svakoj raspravi, cavsi su losi na losem istoku, l.o.s.i.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
-
Evil Genius II
zar vas postovi i postovi raspravljanja nisu naucili da X vs Y prica ne vodi nigdje
uostalom, koga boli K je li irving bolji od lillarda ili obrnuto. momci u ovim godinama igraju strasno zrelu kosarku i oba su buduce zvijeri od igraca. nema tog covjeka koji ce me ubijediti da je uncle drew los igrac jer eto igra za cleveland koji je postao sprdnja foruma samo zato sto ih adriano prati vise nego bilo ko ovdje svoju ekipu i argumentirano brani 'svoje' igrace. s druge strane, lillard je fail!? hej bolan, fail i egomanijak koji gleda samo licni interes i nabijanje statistike, a momak je drugi najbolji igrac trenutno jedne od najboljih nba ekipa na super jakom zapadu + u bezbroj utakmica je znao prvi sut uputiti tek u 7., 8. minuti tekme. da, klasicni egomanijak
drzite se svojih ekipa jer samo njih i pratite uz pokoji derbi (kao i svi mi). ako pokusavate voditi argumentovanu raspravu na osnovu box scorea you're gonna have a bad time.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Za Indijanu se od ranije zna da su vrhunska ekipa, da ne kazem elita, jer su recimo, sposobni cupati se sa Heatom u playoffu. Plus u stanju su pobjediti Spurse i Heat, i to poslije teske utakmice i poraza protiv Oklahome, a sve tri utakmice su igrali u 4 dana. I to su ubili boga u Spursima. Nisam bas siguran koliko je ekipa sposobno uraditi takvo nesto u ligi.
Dok se Cleveland takmici sa Raptorsima kojima je najbolji igrac DeRozan, odnosno bio Gay, ne znas sta je gore jbt, Charlottom predvodjenom Kembom, Chicagom bez pola ekipe, itd. Mislim o cemu pricamo.
Uostalom logicno je da su malo drugaciji standardi za ekipu koja sa Heatom igra 7 utakmica u finalu istoka, i ono, Cleveland.
Indijana sa ovim omjerom je druga na zapadu, dok je Cleveland bolji samo od Sacramenta i Jute, i imali bi 0% sanse da se docepaju playoffa, iz jednostavnog razloga jer ni par ekipa sa pozitivnim omjerom nece vidjeti isti. Dok na mrtvom istoku mogu i prednost domaceg terena imati sa negativnim omjerom.
Btw. ponosan sam na sebe, uspio sam da ne ubacim Dragica u danasnju raspravu. Iako sam ga spomenuo jednom, al jbg
Dok se Cleveland takmici sa Raptorsima kojima je najbolji igrac DeRozan, odnosno bio Gay, ne znas sta je gore jbt, Charlottom predvodjenom Kembom, Chicagom bez pola ekipe, itd. Mislim o cemu pricamo.
Uostalom logicno je da su malo drugaciji standardi za ekipu koja sa Heatom igra 7 utakmica u finalu istoka, i ono, Cleveland.
Indijana sa ovim omjerom je druga na zapadu, dok je Cleveland bolji samo od Sacramenta i Jute, i imali bi 0% sanse da se docepaju playoffa, iz jednostavnog razloga jer ni par ekipa sa pozitivnim omjerom nece vidjeti isti. Dok na mrtvom istoku mogu i prednost domaceg terena imati sa negativnim omjerom.
Btw. ponosan sam na sebe, uspio sam da ne ubacim Dragica u danasnju raspravu. Iako sam ga spomenuo jednom, al jbg
Kobe Bryant je napisao/la:Lillard = Arenas (i to kopija sa recikliranim tonerom)
Smijem staviti kuću da će vrijeme to i pokazati , nabijanje statistike , neigranje odbrane , vazniji mu je njegov ego nego pobjeda , koristi dobrotu Aldidga i Batuma. kazem vidjet ce mo u playoff-u kada naleti na Westbrook-a , Parker-a, CP3 i sl.
btw. Arenas je imao xxx cluch suteva i game-winnera
Damian je bio 6 pick,znaci pokazao je talenat i prije nba..Gilbert je bio 30 pick,jer vec prije toga bio problematican i ne zaboravi povrede.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
kad se sjetim ovog
kad se sjetim ovog
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
zanimljivo, dvojica igraca koji su na stakama su bolji trenutno od lillardaKobe Bryant je napisao/la:Lista PG koji su za klasu bolji od Lillarda:
1. CP3
2. Rose
3. Rondo
4. Curry
5. Lawson
6.Westbrook
7. Parker
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Deron Williams 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
KK_Bosna je napisao/la:zanimljivo, dvojica igraca koji su na stakama su bolji trenutno od lillardaKobe Bryant je napisao/la:Lista PG koji su za klasu bolji od Lillarda:
1. CP3
2. Rose
3. Rondo
4. Curry
5. Lawson
6.Westbrook
7. Parker
za klasu
Mrs.Donnie Darko je napisao/la:A uvijek ima izgovor. Odjednom respektabilna ekipa koja ide milion posto u playoff postade nedovoljno dobra da bi se uhvatilo barem to osmo mjesto na nikad jadnijem istoku.Raul_64 je napisao/la:Irving ne moze to biti , dok ne odvede Cle. u playoff
Treca je sezona , respektabilna ekipa , uzasan istok
nema izgovora.
A i dalje ga se smatra legitimnom prvom opcijom, fransiznim igracem ili sta vec. Ako cemo realno, minimum svih minimuma za takvo nesto je da izboris osmo mjesto u losijoj konferenciji, i to sa losijim saigracima nego ih trenutno ima Irving.
Ispred njim su Toronto i Charlotte covjece. Toronto eeee.
Jedva cekam da vidim gdje ce mo biti u Februaru. Ujiri je genije i mislim da ce mo sa njime postati respektabilna ekipa! Kao sto je uspio sa Denverom. Od VC ere (od 2005) samo smo jedanput usli u PO (1 u Atlantic diviziji). I Brian Colangelo je totalno usrao ekipu sa idiotskim pickovima (Ross>Drummond, Bargniani>LMA), glupim free agentsima (Hedo Turkoglu), trejdovima (VC za Alonzo Mourninga, Erica Williamsa i Aarona Williamsa; Gay, itd).
Sada kad vise nemamo Gaya, igramo bolje. Ipak ce mo ici na rebuilding, ali mi se istovremeno svidja kako Ujiri nece da mjenja igrace za nista.
Interesantno je sta se desava u Torontu ove godine.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Lillard nikada nije bio problematican momak. I da je sebican, ne bih imao skoro isto asistencija kao Irving....Kobe Bryant je napisao/la:Lillard = Arenas (i to kopija sa recikliranim tonerom)
Smijem staviti kuću da će vrijeme to i pokazati , nabijanje statistike , neigranje odbrane , vazniji mu je njegov ego nego pobjeda , koristi dobrotu Aldidga i Batuma. kazem vidjet ce mo u playoff-u kada naleti na Westbrook-a , Parker-a, CP3 i sl.
btw. Arenas je imao xxx cluch suteva i game-winnera
Player..........MP...FG...FGA FG% 3P 3PA 3P% FT FTA FT% TRB AST STL TOV PTS
Kyrie Irving....793..8.0..19.6 .411 1.7 5.2 .325 4.1 5.1 .804 3.2 6.1 1.1 3.2 21.8
Damian Lillard.894..6.2..15.6 .394 2.7 6.8 .405 5.2 5.6 .921 3.5 5.7 0.8 2.2 20.2
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 18 dec 2013, 20:10, ukupno mijenjano 2 puta.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
porede prime i najbolje sezone nekih igraca sa trenutnim (ili najgorim) drugihKK_Bosna je napisao/la:zanimljivo, dvojica igraca koji su na stakama su bolji trenutno od lillardaKobe Bryant je napisao/la:Lista PG koji su za klasu bolji od Lillarda:
1. CP3
2. Rose
3. Rondo
4. Curry
5. Lawson
6.Westbrook
7. Parker
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Al' ga ti pretjera, jbt.Kobe Bryant je napisao/la:Lista PG koji su za klasu bolji od Lillarda:
1. CP3
2. Rose
3. Rondo
4. Curry
5. Lawson
6.Westbrook
7. Parker
Lista PG koji su talentom bolji od Lillarda i sa kojim bi Portland bio jos bolji :
8. Irving
9. Wall
10. Conley
11. MCW
Lista PG koji su talentom = ili +- blizu gdje Portland nebi imao puno gni gore i bolje rezultate:
11. Holiday
12. Lowry
13. Walker
14. Jennings
15. Rubio
Lista PG koji su malo slabiji od Lillarda
16. Teague
17. Chalmers
18. Vasquez
19. Hill
20. Thomas
Zaboravio si Bledosea, Dragića, De Coloa, Blakea...
K'o da je problem priznati kako je Lillard pokazao znanje i kako je u ovom trenutku sigurno top5 jedinica lige. Portland sigurno ne bi imao ovakav učinak da se umjesto Lillarda u njihovom rosteru nalaze:
Jennings, Rubio, Lowry, Walker, Holiday, Conley, MCW, Rose (
Što se tiče Paula, Parkera, Westbrooka, Irvinga, Curryja i Walla - tu bi se dalo pričati, posebno glede Irvinga i Walla. Ispade da je Lillard jedan prosječan igrač koji ima 20+ poena samo zahvaljujući nekoj ludoj sreći.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Kobe Bryant
- Kontakt:
@kk_Bosnalumani je napisao/la:KK_Bosna je napisao/la:zanimljivo, dvojica igraca koji su na stakama su bolji trenutno od lillardaKobe Bryant je napisao/la:Lista PG koji su za klasu bolji od Lillarda:
1. CP3
2. Rose
3. Rondo
4. Curry
5. Lawson
6.Westbrook
7. Parker
za klasua Lawson
Ok jest Rose na štakama , Rondo je gdje je tu je
@lumani : Neznam šta je čudno ?
Pa i Jennings je jedno vrijeme bio napuhan pa je ispuhao , pa i Holiday , sve će se to posloziti , tako i Lillard će doci na svoje mjesto od 11-16 PG lige , ko bi rekao da će jedan indijanac tipa Kemba Walker tako popraviti svoju igru u odbrani
U svakom trenutku bi izabrao 10 PG prije Lillarda da mi bude startni PG
Ovo ce ostati dokumentovano , vidjet ce mo i ove i iduce god u playoffu tog Lillarda i ko je bio upravu.
Nevolim pogotovo mlade igrace koji su jednodimenzionalni , tj. igraju NIKAKVU odbranu , nemaju nasta ni asistencija a ispod 40% . Nesta spominjete Lawsona , pa s kojim krampama igra on pa ima 8 ass per game
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Njega ćemo vidjeti u PO-u, a mnoge od tih što si nabrojao nećemo. Šta ćemo s njima?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ja nebuloza,momak je glavni igrac u najboljem timu NBA trenutno i neki ovde ga porede sa MCW kojem je ovo prva sezona u NBA i ne moze prismrditi Damianu 
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma samo citaj i uzivajemir18 je napisao/la:Ja nebuloza,momak je glavni igrac u najboljem timu NBA trenutno i neki ovde ga porede sa MCW kojem je ovo prva sezona u NBA i ne moze prismrditi Damianu
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Povucen danasnjom raspravom na formu , BR sastavio svoju listu..

Bleacher Report je sastavio listu trenutno 10 najboljih playmakera:
10B Goran Dragic
10A Eric Bledsoe
9 Ty Lawson
8 Tony Parker
7 Mike Conley
6 Kyrie Irving
5 Damian Lillard
4 John Wall
3 Russell Westbrook
2 Stephen Curry
1 Chris Paul
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
korektna lista kada se trenutna forma uzme u obzir
Ma pusti ih. Primjetio sam da ovdje sa racionalnim argumentima ne mozes nista postici.emir18 je napisao/la:Ja nebuloza,momak je glavni igrac u najboljem timu NBA trenutno i neki ovde ga porede sa MCW kojem je ovo prva sezona u NBA i ne moze prismrditi Damianu
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.