NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

7april
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la 7april » 17 dec 2013, 19:19

znam da šuša neće ići,sa njim sam lično pričo od toga nema ništa neće on nikud iz bratstva,daj bože da daso ozbiljno misli za PL.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 17 dec 2013, 20:49

Brko je reko PL i to je znači gotova stvar. Odo sad miran na spavanje :mrgreen: Draga djeco ko da se Daso pita ko će ući u viši rang. On je da to ozbiljno mislio otišo bi ko Azmir pred početak sezone u NSFBiH i sasto se sa čelnicima i pričo na tu temu (lobiro). Znate li da za 14 dana ulazimo u izbornu godinu i da se ponavlja njegova strategija i lažna predizborna obećanja. Vidim još ima ovaca koje imaju dovoljno vune da se striže.
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 17 dec 2013, 21:20

**** je napisao/la:Pa ne treba baš dvije tri godine,,,,otprilike 6 mjeseci to je čist slučaj...inače dug je napravljen u periodu dok je direktor bio Bego Džebo,,,ali sve je Daso aminovo i obećo da će to riješit al eto prođe od tad nekoliko Bajrama a babo Daso se ne javi,,, :lol: :lol: :lol:
Jesi siguran za tih 6 mjeseci?
Dok predas prvo opomenu pred tuzbu pa cekas mjesec dana da prodje pa onda tuzbu predas. Pa dok to dodje do sudije kojem se dodijeli slucaj pa onda dok pisarnica to posalje i tu prodje mjesec dana najmanje. Pa gdje su pripremna rocista koja se mogu u ovom slucaju odugovlacit od strane advokata branioca strane koja je zasrala (u ovom slucaju NK Bratstvo) a napomenuo sam da zavisi i od advokata koji brani ostecenu stranu. Prije glavnih rocista moras nabaviti sve dokaze, sve svjedoke koji ce to potvrditi sta je na stranicama tuzbe.
Kad dodju glavna rocista tu je vec proslo i godinu dana sasvim sigurno jer ovo nije slucaj koji je sudiji MUST TO TAKE i tako da ga on zakazuje kad njemu odgovara ali gleda i to da udovolji objema stranama. Tuzena strana vecinom odugovaci i daje neke datume kao prijedlog a oni su uvijek mjesec, dva il tri izmedju rocista.
Kad se to rijesi sve onda ide mjesec dana cekanja za presudu. Dodje presuda pa onda ide zalba na presudu i obicno zalba isposluje jos jednu etapu a to je ona koja se zove visi kantonalni sud. Tu nemas pojma koliko ces cekat jer odlucuju tri sudca o toj odluci opstinskog suda. Mogu vratiti nazad na prvobitnon stanje pa onda sve Jovo nanovo a mogu odluciti i preimenovati odluku i dosuditi u korist tuzenog a mogu isto tako i potvrditi odluku opstinskog suda i onda tek ide tacka na i. Medjutim slabo ces cuti da se neko ko se smatra ostecenim i nakon ove odluke zaustavi na ovome. Nakon toga slucaj,odnosno zalba na odluku i ovog suda (kantonalnog) se salje apelacionom sudu ukoliko nije popet na federalni sud.

Nema ovdje mjesta za izvesti sve to u 6 mjeseci ni blizu a i kod nas sudovi nisu toliko brzi.

Jedina stvar dobra u tome svemu jest vrijeme koje prolazi (u ovom slucaju nekoliko godina) a koje sluzi u korist onoj strani koja potrazuje svoju imovinu, u ovom slucaju novac. Zatezne kamate na to sve ce biti vece od samog iznosa koji se potrazuje ako bi na kraju odluka bila na strani tuzioca.
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 18 dec 2013, 06:28

Ma to je čist slučaj,pozajmili su od čovjeka novac sad izbjegavaju da vrate,,,,novac pozajmljen na osnovu ugovora o pozajmici, što je samo po sebi dovoljan dokaz za sud...obećo je to zatvorit nekom cesijom ali ne ide,,,još je zanimljivije da on načelnik općine pravi pozajmice iz budžeta općine Bratstvu a ujedno je i predsjednik Bratstva,,,

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 18 dec 2013, 16:39

Bez obzira koliko je cist slucaj, ne ide to tako brzo na sudu koliko ti mislis da ide. Vjeruj mi, znam iz tudjih iskustava ljudi koji su mi bliski. Uzas kako je kod nas pravosudje sporo po pitanju svega.

I eto vidis, bilo koji advokat da se zauzme za ovaj slucaj nece tu biti samo toga oko pozajmice. Htijet ce pokrenut pitanje i ovo koje si pomenuo a onda to ide sve u nedogled. Mada, mogu to biti dva odvojena slucaja.
Sve zavisi od tuzioca sta hoce. Da li hoce samo novac ili hoce i novac i da usput i Dasu povali malo.... a ima argumente. :mrgreen:

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 18 dec 2013, 16:49

Ma ne treba te se brinuti oko toga to nece uopste nastetit Bratstvu, nisu to nikakve pare.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 18 dec 2013, 16:52

DrzavaTuzla je napisao/la:Ma ne treba te se brinuti oko toga to nece uopste nastetit Bratstvu, nisu to nikakve pare.
To ti mislis.

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 18 dec 2013, 17:09

Idimidodjimi je napisao/la:
DrzavaTuzla je napisao/la:Ma ne treba te se brinuti oko toga to nece uopste nastetit Bratstvu, nisu to nikakve pare.
To ti mislis.
Zivi bili pa vidjeli.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 18 dec 2013, 17:18

DrzavaTuzla je napisao/la:
Idimidodjimi je napisao/la:
To ti mislis.
Zivi bili pa vidjeli.
Aufff ko zi ko mrtav do tada .....

Vidis li bolan da su oni posudjivali pare za pripreme eeeeeeeeejjjjj i to je bilo prije neku sezonu a nista bolja situacija nije niti sad samo sto je brkoliki uhljup maher za obmanjivanje javnosti i sto sad situacija kobajagi izgleda bolja a to mu zbog manjka inteligencije okupljenih ovaca oko sebe , kao i onih na tribinama i uspijeva.....
Ali vidjet cemo sta, ko, kako i kome kad i gdje :lol:

Palim ja sa teme, kad bude nesto opet zanimljivo doci cu....

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 18 dec 2013, 17:29

Taj dug je u visini mjesecne transe iz budzeta opcine ali mislim da ce se to rijesit tako da sluzbena vozila opcine toce gorivo na zekinoj pumpi...ali sta onda sa dugom prema Saxu....preko 20 tisuca....km....bice zanimljivo jos ako na vijecu opcine prodje amandman na budzet da sredstva za sport idu sportskom savezu a onda da se na osnovu kriterija podijele klubovima......

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 19 dec 2013, 11:54

**** je napisao/la:Taj dug je u visini mjesecne transe iz budzeta opcine ali mislim da ce se to rijesit tako da sluzbena vozila opcine toce gorivo na zekinoj pumpi...ali sta onda sa dugom prema Saxu....preko 20 tisuca....km....bice zanimljivo jos ako na vijecu opcine prodje amandman na budzet da sredstva za sport idu sportskom savezu a onda da se na osnovu kriterija podijele klubovima......
ovo sigurno neće proći barem za sada...inače neće biti problema sa budžetom jer su SDP i SDA ponovo u pritajenoj, interesnoj ljubavi ;)

dug prema Zeki postoji, to znam 101% a kako će biti riješen, e to nisam siguran

što se tiče obećanja, ja više nikome ne vjerujem, jer Daso je na lokalnim izborima pred 5000 ljudi u centru grada najavio da Bratstvo ulazi u PL...a vidimo gdje smo sada

para nema, tačnije sve ih je manje i bit će sve teže...ako kažem da je rukometašima pripalo za polusezonu 15-ak hiljada :o

sumnjam da je ista cifra otišla i u NK

uglavnom čekamo rasplet situacije...15-og januara je prozivka, sad će to
Undici stelle - ACM 1899

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 19 dec 2013, 14:48

Nemoj prejudicirat da amandman neće proć jer ima vijećnika iz sdp koji se zalažu za ovakav vid raspodjele sredstava,prema kriterijima koje će uradit sportski savez,,,ako budu dosljedni onda neće bit problema...a probaj kao građanin pokušat na osnovu zakona o slobodi pristupa informacijama dobit uvid u raspodjelu sredstava za sport ;) pa recimo sportski susreti prijateljskih gradova nisu održani u 2012 a potrošeno 16000 km .Šta misliš na što su sredstva utrošena ? A što se tiče rukometa sami su se pogodili na cifru od 45000 po sezoni,,,što je po meni smiješna cifra za premijer ligu,,,,više Malešići dobiju ,,što je još smješnije,, :lol: al eto cirkus je to,,,malo žešći...a najbolesnije je to što je Daso zatražio diskretno od svojih podanika da ga izaberu za sportskog radnika godine na općini,,,bio bi voljan primit tu nagradu,,, :lol: :lol: a Osman Bukva je to shvatio kao naredbu centralnog komiteta i kreno u realizaciju iste,,, :lol: :lol: :lol:

ado78
Kontakt:

Post Postao/la ado78 » 25 dec 2013, 09:04

Malo sam sinoc posjetio manifestaciju sportista godine i onako solidno je to se zavrsilo i nagradjeni su ok tu i tamo,pa sam malo stajao sa jednim sadasnjim i jednim bivsim igracem bratstva reko da vidim imal kakvi novosti kad ono nista,niko nista ne zna ali rekose mi jednu zanimljivu informaciju bas u vezi sportiste godine da je trebao biti Šuša iz bratstva i sve ok sve to prodje komisije kad ovaj(šuša) odbije nece da bude sportista godine :lol: :lol: mozda mu je krivo sto ga daso nije pustio u slobodu pa mu ovaj preko ove manifestacije vratio ali sve je to ok ali da neces da budes sportista godine u svom gradu to mi ne ide u glavu i kakvo je to razmisljanje a zasluzeno bi bilo jer stvarno zadnje 2 godine covjek odlicno igra ,kako li je bas to nacelnik podnio,jer on kad naredi to se mora ispostovat ako je sve to istina,volio bi ako jos neko zna nesto o ovome da le je to 100% tacno da nije htio covjek biti sportissta godine???

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 25 dec 2013, 11:24

ado78 je napisao/la:Malo sam sinoc posjetio manifestaciju sportista godine i onako solidno je to se zavrsilo i nagradjeni su ok tu i tamo,pa sam malo stajao sa jednim sadasnjim i jednim bivsim igracem bratstva reko da vidim imal kakvi novosti kad ono nista,niko nista ne zna ali rekose mi jednu zanimljivu informaciju bas u vezi sportiste godine da je trebao biti Šuša iz bratstva i sve ok sve to prodje komisije kad ovaj(šuša) odbije nece da bude sportista godine :lol: :lol: mozda mu je krivo sto ga daso nije pustio u slobodu pa mu ovaj preko ove manifestacije vratio ali sve je to ok ali da neces da budes sportista godine u svom gradu to mi ne ide u glavu i kakvo je to razmisljanje a zasluzeno bi bilo jer stvarno zadnje 2 godine covjek odlicno igra ,kako li je bas to nacelnik podnio,jer on kad naredi to se mora ispostovat ako je sve to istina,volio bi ako jos neko zna nesto o ovome da le je to 100% tacno da nije htio covjek biti sportissta godine???
Upravu si ali samo u tome da je Sule odbio da bude sportista godine a sve ostalo nema veze s vezom.... Prvo evo ti pitanje van sporta bil ti isao iz jedne bolje firme u losiju firmu kad u prvoj firmi imas sve i jos ti je minutu od kuce sa svojom porodicom si itd itd...??? A Sule ti je to sto se sportiste godine tice odbio jer to njemu nista ne predstavlja.... Pozzz za tebe :D
www.nkbratstvogracanica.com

ado78
Kontakt:

Post Postao/la ado78 » 25 dec 2013, 12:07

Ma shvatam ja svako ima svoje misljenje ali neki igraci igraju zato da bi bili nekad nagradjeni poput nagrade sportista godine svog grada ili neka druga nagrada dok kako ti rece Šuleta to ne interesuje :D ma šule je uvjek na svoju ruku ne j..e cojk nikog :D nego imal kakvi novosti kod vas jestel vi sta naculi ja nisam nista,nesto se opasno suti,sta li ce izaci iz ovog niko nezzzz,dobro bi nam na ovu ekipu dosla 2-3 pojacanja a nije neki prosjek ili neki igraci ko halilovic npr da odigraju samo 2-3 utakmice i noga,trebalo bi naci nesto stvarno dobro na ovu ekipu to bi bilo extra.

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 25 dec 2013, 13:48

Ne znam sta te cudi to sto je neko odbio da dobije priznanje najboljeg sportiste godine?

Pa to priznanje ima istu vrijednost ko i priznanje za najboljeg bika na Cevljanskoj koridi.

I jel bjelobrki sta dobio? Neku plaketu za neki doprinos sportu u Gracanici? :D Cudi me kako do sada nije dobila ona njegova akrepovka neku plaketu, za neki doprinos u sportu, ipak je ona direktor jednog jakog nogometnog kluba :lol:

Da je makar dobio plaketu za najvecu laz i obmanu na izborima i pri tom iskoristavanje sportista u te svrhe.
To bi bio pun pogodak. :!:

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 25 dec 2013, 15:05

Sad procitah...... najuspjesniji sportski radnik prema misljenju zirija je Nusret Helic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reko sam ja .... isto Cevljanovici brate.....

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 25 dec 2013, 18:02

Idimidodjimi je napisao/la:Sad procitah...... najuspjesniji sportski radnik prema misljenju zirija je Nusret Helic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DASO je preko svojih glasnika Osmanu Bukvi poručio da bi mu puno značilo da ga izaberu za sportskog radnika godine a ovaj kakav je trupac odmah kreno u akciju,,,i počeo ubjeđivat članove upravnog odbora,,,a mora se priznat da mu nije bilo teško jer upravni odbor čine sami SKOJEVCI njima je Dasina želja zapovijed.. :lol: :lol: :lo

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 25 dec 2013, 19:50

**** je napisao/la:
Idimidodjimi je napisao/la:Sad procitah...... najuspjesniji sportski radnik prema misljenju zirija je Nusret Helic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

DASO je preko svojih glasnika Osmanu Bukvi poručio da bi mu puno značilo da ga izaberu za sportskog radnika godine a ovaj kakav je trupac odmah kreno u akciju,,,i počeo ubjeđivat članove upravnog odbora,,,a mora se priznat da mu nije bilo teško jer upravni odbor čine sami SKOJEVCI njima je Dasina želja zapovijed.. :lol: :lol: :lo
Da me pogresno ne shvatis ne branim nikog al mozel se znat kako ti to sve znas ? To da je Daso porucio nekom preko nekoga nesto, to da je Zeko tuzio Bratstvo itd itd ?? Pozzz
www.nkbratstvogracanica.com

poskok123
Kontakt:

Post Postao/la poskok123 » 25 dec 2013, 20:16

Zeko mi reko.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.