Kladioničarski chat, šuplja, kukanje... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

LenBias
Kontakt:

Re: Kladioničarski chat, šuplja, kukanje...

Post Postao/la LenBias » 19 dec 2013, 16:40

hoshafka je napisao/la:
LenBias je napisao/la:
gle cuda, ponovo ne
natjero si me da promijenim mišljenje, jako si ubjedljiv
nisam ja kriv sto pises stvari koje nemaju smisla druze, to sto zastupas bi imalo veze kada bi svaku noc se utakmice odigravale protiv istih protivnika, istim nacinom igre svih, istom minutazom itd itd, ovako je samo jedna totalna besmislica koju si napisao
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 19 dec 2013, 16:44

Crank je napisao/la:
Slazem se za under/over. Sanse su fifti-fifti.

Procenat za 1 dogadjaj : 0,5 = 50%
Procenat za 2 dogadjaja : 0,5 x 0,5 = 0,25 = 25%
Procenat za 3 dogadjaja : 0,5 x 0,5 x 0,5 = 0,125 = 12,5%
4 : 6,25%
5 : 3,125%
6 : 1,5625%
...
10 : 0,009%

itd...
došao sam do zaključka da treba uplatiti oko 75 listića da bi se pogodila kvota oko 21(čista matematika)
Pustiću sunce da topi ljubav!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 dec 2013, 16:46

pokusaj ti ponovo, da bi zakljucio nesto moras mnogo varijabli uzeti u obzir, ceteris paribus ovde ne moze ni pod tackom razno, daleko je to od matematike koja moze nesto da znaci majstore

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 19 dec 2013, 16:50

LenBias je napisao/la:pokusaj ti ponovo, da bi zakljucio nesto moras mnogo varijabli uzeti u obzir, ceteris paribus ovde ne moze ni pod tackom razno, daleko je to od matematike koja moze nesto da znaci majstore
na osnovu matematike i statistike kladionica nam uzima pare, oni se ne kockaju, mi se kockamo

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 dec 2013, 16:53

hoshafka je napisao/la:
LenBias je napisao/la:pokusaj ti ponovo, da bi zakljucio nesto moras mnogo varijabli uzeti u obzir, ceteris paribus ovde ne moze ni pod tackom razno, daleko je to od matematike koja moze nesto da znaci majstore
na osnovu matematike i statistike kladionica nam uzima pare, oni se ne kockaju, mi se kockamo
kada budes spreman, tacnije kada uvidis da si fulao, priznaj gresku, nece ti se zamjeriti a red bi bio da ti uradis jer na kraju krajeva to sto si u pocetku napisao je strasno daleko od istine, cak je u neku ruku tuzno koliko nema smisla

Crank
Kontakt:

Post Postao/la Crank » 19 dec 2013, 16:53

majestic24 je napisao/la:Nebih rekao da je cista sreca sto se tice nba lige i broja koseva

De mi onda objasni kako to da 30 % igraca stane na granici. Sinoc James,Nowitki,Elis,Dragic (to su oni sto sam ja ima na tiketima)
Demantujes sam sebe u jednom postu - nedopustivo.

Upravo u tome i jest glavna kvaka under/over betova. Postavljena margina je igracev prosjek (plus se ta margina moze promijeniti u toku dana u zavisnosti od uplata na taj par). teoretski, da nema uplata, margina bi uvijek bila igracev prosjek. ladionice ce promijeniti marginu ili koeficijent i to u onaj omjer koji ce im donijeti dobit, a u zavisnosti od toga koliko je uplaceno na under i sa druge strane na over.

Igrac prvi susret daje X poena, drugi X+1, treci X, cetvrti X+1, itd...
Neka je X=10
Igracev prosjek je: 10+11+10+11 = 42/4 = 10,5
Margina ce biti: -10,5+

Da si sve cetiri tekme odigrao preko 10,5 prolaznost bi ti bila 2/4 = 50%
Da si sve cetiri tekme odigrao ispod 10,5 prolaznost bi ti bila 2/4 = 50%

Matematika je egzakzna nauka, a sve kalkulacije (kvote, vrsta beta, uplata) vezane za kladionicu su cista matematika pomocu koje kladionice ostvaruju dobit.
Naravno, ta dobit je jos veca obzirom na najznacajniji faktor: mi idioti koji to ne razumijemo do kraja vec kontamo da se kvote postavljaju i mijenjaju same od sebe, ili zbog informacija o neigranju nekog igraca ili da je neki susret nastiman.

Zapamtite slijedece:

1. kladionica je kao bilo koja druga firma na svijetu, i u svijetu kladjenja je takodjer bitan profit i samo profit (nas ili kladionice)
2. nikad na jedan bet nije uplacena samo jedna opcija, uvijek ima suprotno misljenje od Vaseg i od kvote
3. kladionica na kraju dana moze biti u dobiti cak i ako je nesto nastimano, i to tako korekcijom kvota u zavisnosti od uplate
4. kada bet predje granicu tolerancije (trenutak kada je dobit ne moze ostvariti korekcijom kvote zbog prevelike uplate na jednu opciju beta), bet se izbacuje iz ponude, a mrtvi se broje na kraju susreta

Kladionica jest nauka. Barem jest kladionicama, ali obican i prosjecan uplacivac tiketa ne razmislja ili nije na tom nivou inteligencije (ne vrijedjajuci nikoga) da shvati da je ulaskom u kladionicu usao u zamku i potencijalno minsko polje.

Sve navedeno je samo moje subjektivno misljenje ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 dec 2013, 16:59

Matematički -> u pravu si.
Teorijski -> u pravu si
Praksa -> niko nije u pravu. :mrgreen:

Inače, sve moguće i nemoguće glede overa i undera možemo dobiti složenom matematikom. Sad, usuđujem se reći da niko od nas ipak nije toliki mag za matematiku, već će se bazirati na onim osnovnim parametrima (prosjekom, h2h-om, formom, igrama kući/na strani, čuvaru sa suprotne strane...). Naravno, rijetko ko od nas uzima i druge parametre (mogućnost loše šuterske noći, blowouta, rani problemi sa prekršajima, povrede, tehničke greške...).

U biti - ko kaže da se ne vrti oko matematike -> taj ne želi priznati istinu. Matematika je u svemu, posebno u kladionici i posebno od strane kvotadžija koji ti i serviraju margine i kvote.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 dec 2013, 17:02

apsolutno se vrti oko matematike, to niko ne spori, cijeli svijet se vrti oko matematike ali reci da analize nemaju smisla, da protivnik nema veze, da nacin igre istog nema veze, da efikasnost branjenja pozicije nema veze itd itd to moze samo rec neko ko stvarno nema blage veze o kosarci, kladjenju i osoba posvadjana sa logikom u njenom najfinijem obliku da se tako izrazim jer na kraju krajeva to tako i jest :)

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 19 dec 2013, 17:05

LenBias je napisao/la:
kada budes spreman, tacnije kada uvidis da si fulao, priznaj gresku, nece ti se zamjeriti a red bi bio da ti uradis jer na kraju krajeva to sto si u pocetku napisao je strasno daleko od istine, cak je u neku ruku tuzno koliko nema smisla
jel se to odnosi na ovo što sam napisao koliko je listića potrebno da bi se pogodila određena kvota :?:

Crank
Kontakt:

Post Postao/la Crank » 19 dec 2013, 17:08

Monolog je napisao/la:Matematički -> u pravu si.
Teorijski -> u pravu si
Praksa -> niko nije u pravu. :mrgreen:

Inače, sve moguće i nemoguće glede overa i undera možemo dobiti složenom matematikom. Sad, usuđujem se reći da niko od nas ipak nije toliki mag za matematiku, već će se bazirati na onim osnovnim parametrima (prosjekom, h2h-om, formom, igrama kući/na strani, čuvaru sa suprotne strane...). Naravno, rijetko ko od nas uzima i druge parametre (mogućnost loše šuterske noći, blowouta, rani problemi sa prekršajima, povrede, tehničke greške...).

U biti - ko kaže da se ne vrti oko matematike -> taj ne želi priznati istinu. Matematika je u svemu, posebno u kladionici i posebno od strane kvotadžija koji ti i serviraju margine i kvote.
Uz duzno postovanje prema birokraciji, osim matematicki i teorijski, u pravu sam i u praksi.
Dobro znam sta pisem i o cemu govorim.
Toliko na ovu temu.

@hoshafka. U pravu si.
@LenBias. Nisi u pravu.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 dec 2013, 17:09

jesam sigurno

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 dec 2013, 17:09

hoshafka je napisao/la:ljudi su od kladionice napravili nauku, i opet ništa samo se izgube u svemu tome. Najsmješnije mi je kod analiza za NBA igrače, ljudi sve gledaju, samo se džaba zamaraju. Meni je svaki igrač 50/50 hoće li u over ili under, i klađenje na to je čista sreća.
Ne kažem da ne treba tražiti informacije o izostancima, statistiku gledati i omjer timova, al ne pravite nauku od kladionice.
Rekao bih da kod nba igraca znanje ima vecu ulogu nego generalno kod ostalih sportova odnosno, vrste kladjena. Znaci na marginama je po meni nekih 20ak posto presudno znanje, ostalo je svakako sreca. Ne slazem se sa tvojom eci pec tvrdnjom, ali ti moze piti vode zadnjih nekoliko dana jer sam I sam kod nekih clanova primjetio bubanje undera I overa bez nekog osnovanogmrazloga I ti listicu su prolazili
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 dec 2013, 17:13

Radi li kod vas kladjenje preko interneta u sportplusu normalno? Kod mene nisu isplatil dobitni listic od sinoc..
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

barabababa
Kontakt:

Post Postao/la barabababa » 19 dec 2013, 17:14

Ja cu samo rec da je to sve sreca, eto totalni sam duduk sto se tice nba i igraca.

Prije par dana odaberem nasumicno 3 igraca i nasumicno odigram na njih tri under ili over, i pogodim sva 3. Da bi sledeci dan isto to uradio i promasio sva tri, nisam gledaoo nikakve statistike ni nista.

Crank
Kontakt:

Post Postao/la Crank » 19 dec 2013, 17:14

LenBias je napisao/la:jesam sigurno
Vidim da si ti ovdje jedan od jacih forumasa po pitanju argumentacije. Postoji naziv za takve. Prijatno.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 19 dec 2013, 17:18

Crank je napisao/la:
LenBias je napisao/la:jesam sigurno
Vidim da si ti ovdje jedan od jacih forumasa po pitanju argumentacije. Postoji naziv za takve. Prijatno.
objasnio sam u postu iznad, ako ne kontas nakon toga onda je to prilicno neprijatno druze, dovidjenja

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 19 dec 2013, 17:21

barabababa je napisao/la:Ja cu samo rec da je to sve sreca, eto totalni sam duduk sto se tice nba i igraca.

Prije par dana odaberem nasumicno 3 igraca i nasumicno odigram na njih tri under ili over, i pogodim sva 3. Da bi sledeci dan isto to uradio i promasio sva tri, nisam gledaoo nikakve statistike ni nista.
Mislim da si drugim djelom svoje prve recenice djelimicno odgovorio na pitanje je li potrebno imalo znanja na marginama.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 dec 2013, 17:26

kladionica nije npr isto što i loto (baš mrtva sreca), al definitivno sreca ima presudnu ulogu u svemu ovome. pogledajte tim furth, taj tim ove sezone ja mislim na dvije tekme nije dao gol, a jednom sam sa jaranima duplao i uložili mensecini 40KM, a drugi put sam 79 i u te dvije situacije nisu gola dali(a igrali samo daju gol) :roll:

vezano za nba igrace, možeš uz neko znanje kada ti se potrefe stvari dobiti, al ceš naredne tri noci uz isto to znanje promašiti. eto sinoc svak živ forsira hiberta, a on jedva 6 koševa dao :roll: da je prošlo govorili bi znanje, zicer i slicno.

10 dana po 10KM npr neka ulože na 3 igraca onaj ko ulaže na znanje i onaj ko ulaže na srecu (ne gleda statistike, ne prati nba i slicno) i ja garantujem da ce na kraju bolje stajati ovaj koji "veze nema" ;)

Ja licno mislim da je ove igrace najbolje igrati na osjecaj i na prvu, šta ti se svidi igraj i puno ne analiziraj
nema potpisa

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 dec 2013, 17:28

Crank je napisao/la:
Uz duzno postovanje prema birokraciji, osim matematicki i teorijski, u pravu sam i u praksi.
Dobro znam sta pisem i o cemu govorim.
Toliko na ovu temu.

@hoshafka. U pravu si.
@LenBias. Nisi u pravu.
Bojim se da se nismo razumjeli.

Ne govorim ja o ukupnom broju tiketa da bi matematički bio osiguran; moje se odnosilo (pogriješih što to nisam naveo) na prosječnog kladioničara sa prosječnim ulozima.

Dakle, odnosi se na osobu koja će odigrati jedan, eventualno dva tiketa sa overima-underima.

Ista će se uhvatiti "obične" matematike koju već navedoh u prethodnom postu. Dakle, sva pažnja će biti usmjerena ka osnovnim parametrima (prosjek, čuvar, igra kući/na strani, b2b utakmice, historijat mečeva protiv tog protivnika...), a iz jednačine će se izbaciti faktori poput blowouta, namještanja, povrede, ranih problema sa prekršajima i sličnih stvari.

To je ono što sam želio reći, stoga ti i napisah da u praksi nije kao na papiru -> barem nije kada je odigrano 4-5 parova na 2 listića.

Ti si odlično objasnio situaciju sa marginama, dizanjem/obaranjem kvota, izbacivanjem para iz ponude, moj osvrt je bio na nešto drugačije.

Pozdrav.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 19 dec 2013, 17:32

Admir_Sa je napisao/la: 10 dana po 10KM npr neka ulože na 3 igraca onaj ko ulaže na znanje i onaj ko ulaže na srecu (ne gleda statistike, ne prati nba i slicno) i ja garantujem da ce na kraju bolje stajati ovaj koji "veze nema" ;)
Ne slazem se, ustvari ako cemo tako ulaganjem na jednog igraca iz ponude znanje u odnosu na srecu garantujem da ce ovaj koji prati imat bolji rezultat. Ima tu mnogo faktora, sreca je mozda presudan jer nikad ne znas kako ce igrac odigrat ali uveliko pomaze i poznavanje sporta.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.