Kladioničarski chat, šuplja, kukanje... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

hoshafka
Kontakt:

Re: Kladioničarski chat, šuplja, kukanje...

Post Postao/la hoshafka » 19 dec 2013, 17:40

10DelPiero je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la: 10 dana po 10KM npr neka ulože na 3 igraca onaj ko ulaže na znanje i onaj ko ulaže na srecu (ne gleda statistike, ne prati nba i slicno) i ja garantujem da ce na kraju bolje stajati ovaj koji "veze nema" ;)
Ne slazem se, ustvari ako cemo tako ulaganjem na jednog igraca iz ponude znanje u odnosu na srecu garantujem da ce ovaj koji prati imat bolji rezultat. Ima tu mnogo faktora, sreca je mozda presudan jer nikad ne znas kako ce igrac odigrat ali uveliko pomaze i poznavanje sporta.
e ovdje se mogu složiti, zato ozbiljni kladioničari igraju singlove i zato naše kladionice traže min 3 para uz igrače, jer znaju da je igranjem singlova najveća šansa da onaj koji se kladi bude u plusu.
Pustiću sunce da topi ljubav!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 19 dec 2013, 18:10

odavno nisam pao na jednom paru jbt, sad padam na vise njih :x :x :x
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 19 dec 2013, 18:24

10DelPiero je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la: 10 dana po 10KM npr neka ulože na 3 igraca onaj ko ulaže na znanje i onaj ko ulaže na srecu (ne gleda statistike, ne prati nba i slicno) i ja garantujem da ce na kraju bolje stajati ovaj koji "veze nema" ;)
Ne slazem se, ustvari ako cemo tako ulaganjem na jednog igraca iz ponude znanje u odnosu na srecu garantujem da ce ovaj koji prati imat bolji rezultat. Ima tu mnogo faktora, sreca je mozda presudan jer nikad ne znas kako ce igrac odigrat ali uveliko pomaze i poznavanje sporta.
Ne na jednog, nego na tri igraca, na 10 to dodje oko 60KM. Bujrum ako si ekspert postavi 10 dana tako po tri igraca pa da vidimo kako ceš proci
nema potpisa

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 dec 2013, 18:25

Pustite matematiku. ona je tu da pomogne boookmakeru da odredi granicu. Matematika je egzaktna nauka, a u kladjenju i predvidjanju ishoda buduceg dogadjaja nema nista egzaktno ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 19 dec 2013, 18:30

Admir_Sa je napisao/la:Ne na jednog, nego na tri igraca, na 10 to dodje oko 60KM. Bujrum ako si ekspert postavi 10 dana tako po tri igraca pa da vidimo kako ceš proci
Ma sa tri igraca (dogadjaja nebitno) na tiketu skoro da nemas sansi za prolaz, pogotovo u sportovima gdje imas 1-x-2 slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 19 dec 2013, 18:41

gledam svi ovaj lens stavljaju zar je toliki favorit :D

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 19 dec 2013, 18:43

Crank je napisao/la:
LenBias je napisao/la:jesam sigurno
Vidim da si ti ovdje jedan od jacih forumasa po pitanju argumentacije. Postoji naziv za takve. Prijatno.
+1...pogledaj mu samo ulazak u komflikt sa ljudima na svim temema.no coment.zivi lik u svom svijetu,samo sto je nedorecen :lol:

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 19 dec 2013, 18:48

zbroj koseva,igraci under,over,oba daju go,vise golova u nekom poluvremenu i sve te specijalne igre su cista tura-jazija,ili ti pola cijelo....i kad je tako zasto nestave recimo 2,0 kvotu nego 1,85.znaci u startu te pravi teletom

barabababa
Kontakt:

Post Postao/la barabababa » 19 dec 2013, 18:50

bob je napisao/la:gledam svi ovaj lens stavljaju zar je toliki favorit :D
Imam ga na svakom listicu, ako padne on padam i ja.

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 19 dec 2013, 18:51

dusseldorf je napisao/la:zbroj koseva,igraci under,over,oba daju go,vise golova u nekom poluvremenu i sve te specijalne igre su cista tura-jazija,ili ti pola cijelo....i kad je tako zasto nestave recimo 2,0 kvotu nego 1,85.znaci u startu te pravi teletom
kad bi stavili kvotu 2,0 to bi bilo pravo kockanje, al opet kažem oni se ne kockaju, mi se kockamo, oni imaju sigurnu zaradu na osnovu matematike

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 19 dec 2013, 18:51

dusseldorf je napisao/la:zbroj koseva,igraci under,over,oba daju go,vise golova u nekom poluvremenu i sve te specijalne igre su cista tura-jazija,ili ti pola cijelo....i kad je tako zasto nestave recimo 2,0 kvotu nego 1,85.znaci u startu te pravi teletom
da stave kvotu 2 kladionice ne bi bile na dobitku,a ovako da ih pola odigra OVER pola UNDER oni su automatski na dobitku bez obzira na ishod

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 19 dec 2013, 19:02

jozinho je napisao/la:
da stave kvotu 2 kladionice ne bi bile na dobitku,a ovako da ih pola odigra OVER pola UNDER oni su automatski na dobitku bez obzira na ishod
ma znam to,pa gdje logika za neki dogadjaj gdje je sansa 50:50 da ti da kvote 1,85...ne zive oni od tog procenta na kvotama,to je mizerija.oni zive od pametnih ljudi koji su osmislili sve ovo i od takozvani tipsera.fora znaju ljudi sta ce biti,ko koga cuva,ko kome ne lezi itd...znaci sve te specijalne igre su ludost.uveli su ih samo iz tog razloga da uzmu vise para,jer im je onako bilo malo.nisu oni time dobili vise igraca i musterija,nego su te time samo zbunili i gdje znas da je recimo borusija dortmund bolja od marseja u svakom smislu i dali ti kvoru od 1,8 na dvicu mi se neckamo nego igramo neke kornere,zute kartone,penale itd

vendeta1921
Kontakt:

Post Postao/la vendeta1921 » 19 dec 2013, 19:05

Joj Spanoulisa jes se raspucao 8 zabio u 1/4, a da ga imam over raspalio bi po asistencijama
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!

Crank
Kontakt:

Post Postao/la Crank » 19 dec 2013, 19:07

dr.van nostrand je napisao/la:
Admir_Sa je napisao/la:Ne na jednog, nego na tri igraca, na 10 to dodje oko 60KM. Bujrum ako si ekspert postavi 10 dana tako po tri igraca pa da vidimo kako ceš proci
Ma sa tri igraca (dogadjaja nebitno) na tiketu skoro da nemas sansi za prolaz, pogotovo u sportovima gdje imas 1-x-2 slika
Ukoliko govorimo o overima/underima igraca i/ili poena, sanse su ti 12,5% i to u svakoj kombinaciji, a imas ih ukupno 8.

Procenat za 3 dogadjaja : 0,5 x 0,5 x 0,5 = 0,125 = 12,5%

Kombinacije za tri igraca na tiketu:

111
112
121
122
211
212
221
222

Tek ukoliko si kucni prijatelj sa nekim igracem, pa ti kaze da ce tu noc ici under (za over ti ne moze potvrditi, jer nema garancije da ce ista pogoditi iz X pokusaja, ili ga cak moze poklopiti veliki ekran u dvorani u drugoj minuti susreta), jos uvijek imas dva iraca na tiketu i opet su ti sanse samo 12,5x4=50%. Zasto?

Neka je tvoj prijatelj/igrac ovaj gore zeleno obojeni. Tebi dakle ostaju 4 od ukupno 8 mogucih kombinacija.

Momci, to je matematika i na kraju su kladionice u plusu, je koliko god ti pogodio, ima makar 1% (ili onoliko koliko kladionice zele da profitiraju) onih koji su izgubili pare na ista ta tri igraca.

Overi/underi iraca i/ili poena rade na istom principu kao i aparati i sve vrste binga: isplata ide na procenat uplate.
Neki su mozda i upoznati, ali evo za kockare koji gube plate i djecije hapice na tim djavoljim igricama: svaki aparat, bingo, kladjenje na cuke ima procenat isplate od ukupne uplate u nekom periodu. Period odredjuje vlasnik aparata.

Aparat se obicnom laiku hardver, ali je to ustvari softver.
Nastima se procenat od 30%. Sta to znaci? Na ubacenih 100KM, izaci ce 30KM, a u aparatu ce ostati 70KM. Da, ti mozes biti sreckovic i sa 1KM izvaditi 30% ukupno ubacene cifre, ali gazdu boli neka stvar, njemu ostaje 70%.
Samo izuzetno posten i religiozan gazda ce staviti procenat 30-40%, i to u vrlo kratkom periodu, jer ce proraditi pohlepa i svaki dan ce smanjivati procenat. Kada maloumnici ohlade i kazu ne valja aparat, gazda stavi tri dana procenat 80-90& i onda kruzi prica dobar aparat. Dolazi nova tura maloumnika ili ti isti koji su dan prije bili dobri, ali gazda je sinoc u 3h otvorio aparat i stavio procenat na 3%.

Sve navedeno je samo moje subjektivno misljenje. Uz razliku sto ja slucaj posmatram ocima bookmakera i gazde, a vas vecina ostalih posmatra isti slucaj ocima onoga koji ne vjeruj sta vidi kada padne sigurica ili kvota 1,01.

Slucaj kvote 1,01. Neka je kontra bet na kvoti 20. Uvijek postoji jedna budala koja ce reci sto da ne i uplatiti 1KM na kvotu 20. U slucaju da pogodi, kladionica gubi 19KM. Ali uvijek postoji i 20 budala koji ce uzeti 1,01 za uslov ili iz zaebancije. Ako oni pogode kladionica gubi 20x1,01-20=0,2KM. Ali nemojte zaboraviti da je zaradila 1KM od budale koja je islana nevidjeno. Dakle, kladionica je ostvarila dobit od 1-0,2 = 0,8KM.

Navedeni primjer vrijedi za sve kvote i sve tipove i vrste betova koji postoje. Kladionica je uvijek u plusu.

Kladionica je minusu samo ako im je bookmaker slab sa matematikom, a ljudi su - greske su uvijek moguce. Iz tog razloga su nastali yebeno opasni kompjuterski programi koji ne grijese i donose, obicnom smrtniku, nezamisliv profit. Svaka uocena greska u postavljenoj kvoti od strane kladionice nije greska, vec zamka. Zamke se postavljaju kada kladionice znaju konacan ishod prije nego je susret i poceo.

Nedovoljno inteligentni i zadrti ce reci da serem. Ostalima pozdrav i budite pametni, znam da znate o cemu ja ovdje serem pola dana ;)

Maradonaaa
Kontakt:

Post Postao/la Maradonaaa » 19 dec 2013, 19:08

da se ukljucim u raspravu :mrgreen:

izgleda da neki misle da je kocka

pa valjda ja koji svaku noc gledam prijenos 4-5 utakmica i ostanem do pola 5 budan mogu vise znati od nekog ko ne prati

neki ovdje misle da ja pratim samo da li padaju kvote pa onda biram parove...vecina ljudi eto za nba naprimjer misle da samo oni igraci sto su u ponudi kladionica da oni moraju povuci i da ce prebaciti

evo primjer mog rodjaka koji koji forsira Parkera a ne zna da San Antonio ima **** klupu i da Parker moze uvijek odigrati na 50% svojih mogucnosti jer ima klupu koja moze sve nadoknaditi

jos primjera...dosta ljudi forsira Westbrooka a nisu pogledali utakmicu pa ne vide da vise ima asistencija u odnosu na proslu godinu,i da pored toga Ibaka uzima vise suteva nego prosle godine,sto znaci manje i za ovog...licno sam rekao da ga ne igram vise na over a ostali slobodno i nek prebacuje svaku al na moj listic nece

J.R. Smith u odnosu na proslu sezonu je blago receno katastrofa,dovoljno je da se pogleda jedna utakmica pa da se vidi,ali ne,bolje je pametovati iako nemas blage veze o igracu,njegovoj formi i ulozi u ekipi

ima jos milion ovakvih primjera ali dosta je zasad :mrgreen:

jos samo jedno...kazu ovi 'pametni' da je to statistika i sl.

a eto sinoc sva statistika je pala u vodu kad je izaslo da Affalo ne igra i logicno je bilo da cu odigrati Nelsona koji ionako se vrti oko 13-14 ali kad je izasla ta informacija logicno je bilo da mora on povuci...

hvala :mrgreen:

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 19 dec 2013, 19:10

dusseldorf je napisao/la: ma znam to,pa gdje logika za neki dogadjaj gdje je sansa 50:50 da ti da kvote 1,85...ne zive oni od tog procenta na kvotama,to je mizerija.oni zive od pametnih ljudi koji su osmislili sve ovo i od takozvani tipsera.fora znaju ljudi sta ce biti,ko koga cuva,ko kome ne lezi itd...znaci sve te specijalne igre su ludost.uveli su ih samo iz tog razloga da uzmu vise para,jer im je onako bilo malo.nisu oni time dobili vise igraca i musterija,nego su te time samo zbunili i gdje znas da je recimo borusija dortmund bolja od marseja u svakom smislu i dali ti kvoru od 1,8 na dvicu mi se neckamo nego igramo neke kornere,zute kartone,penale itd
upravo od toga žive, nama se to čini mizerno, ali zamisli koliko je to kad uzmeš u obzir koliko se ljudi kladi i koliko se novca uplaćuje. Dokaz ovome ti je i promjena kvota, ne mijenjaju kladionice kvotu zbog informacija, povreda igrača itd... nego zbog toga da bi izjednačili uplatu na oba(ili 3) moguća ishoda, i samim time bili u sigurnom plusu.

Crank
Kontakt:

Post Postao/la Crank » 19 dec 2013, 19:19

hoshafka je napisao/la:
dusseldorf je napisao/la: ma znam to,pa gdje logika za neki dogadjaj gdje je sansa 50:50 da ti da kvote 1,85...ne zive oni od tog procenta na kvotama,to je mizerija.oni zive od pametnih ljudi koji su osmislili sve ovo i od takozvani tipsera.fora znaju ljudi sta ce biti,ko koga cuva,ko kome ne lezi itd...znaci sve te specijalne igre su ludost.uveli su ih samo iz tog razloga da uzmu vise para,jer im je onako bilo malo.nisu oni time dobili vise igraca i musterija,nego su te time samo zbunili i gdje znas da je recimo borusija dortmund bolja od marseja u svakom smislu i dali ti kvoru od 1,8 na dvicu mi se neckamo nego igramo neke kornere,zute kartone,penale itd
upravo od toga žive, nama se to čini mizerno, ali zamisli koliko je to kad uzmeš u obzir koliko se ljudi kladi i koliko se novca uplaćuje. Dokaz ovome ti je i promjena kvota, ne mijenjaju kladionice kvotu zbog informacija, povreda igrača itd... nego zbog toga da bi izjednačili uplatu na oba(ili 3) moguća ishoda, i samim time bili u sigurnom plusu.
Upravo si jednom recenicom objasnio princip poslovanja kladionice. I nema potrebe za daljnjom diskusijom.

Ljudi moji, shvatite jednu stvar: informacije uticu na uplaceni iznos, uplaceni iznos utice na isplaceni iznos, svaki postavljeni bet ima opcije koje prema zakonima matematike kao rezultat daju ''uplaceni iznos>isplaceni iznos''.

Curry over :mrgreen:

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 19 dec 2013, 19:24

**** ti under i over

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 19 dec 2013, 19:24

igram vec 2 godine na kladionici ovo "nba -broj koseva". Znaci,sam za sebe radim analizu,pratim statistiku,al je sve to dzaba. Uvjek ima onaj x faktor i to je to. Nije da se hvalim,al stvarno sam u plusu kad je upitanju ovo kladjenje. Od pocetka mjeseca sam dobio 3 puta po 40 eura. Nisam ni jednom ulozio vise od 3 eura.

Ali nebitno,sad da neduljim. Stvarno ima to carobna granica neku "caroliju". Evo prije 2-3 dana sam stavio jedan dobitni listic ovdje. Cekao sam David Leeja,kojem je bila granica 17,5 . Zabio je 16 i otisao na klupu pri kraju 3/4. Wariorsi su vodili i preko 20 poena i trebale su rezerve zavrsiti taj mec . Znaci samo da rezerve protivnike u ovom slucaju nisu uspjeli smanjiti razliku,lee bi ostao na klupi i mene zayebo za 2 poena.

A evo nekih mojih promasenih listica

Ovo su neki od ovog mjeseca

slika

slikaž

A vidi sad ovog listica. Imam pogodjenog igraca,al ode u porduzetke i zabije 8 koseva i predje preko norme i mene zayebe. Za 36 min zabije 15,a za 5 min nastavka zabije 8

slika

A ovo je jedan od prosle sezone. Mislim stvarno,opet ta granica

slika
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

mulumbu1921
Kontakt:

Post Postao/la mulumbu1921 » 19 dec 2013, 19:29

pogrijesi mi treba ovaj olympiakos umjesto zbroj koseva na kraju stavila zbroj koseva na poluvremenu ali sreca prodje, 76 ponuda,a bilo 77 :D
ZIVIO NAM OSIM DRAGI !

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.