Safet Sušić - Pape

Romanista10
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Romanista10 » 20 dec 2013, 13:39

Marley je napisao/la:4-4-2 formacija je odavno prevaziđena i procitana. Bila je idealna u ona vremena kad se igralo za gol vise ali u ovom savremenom fudbalu, gdje se mnogo vise taktizira, za dva napadaca nema mjesta pa cak i protiv slabijih ekipa/reprezentacija. To sebi mogu priustiti samo oni koji imaju super jaku ofanzivu a najbolji su primjer Argentinci. Dobro postavljena 4-5-1 ce uvjek bez problema pojesti 4-4-2 ne samo zbog vise igraca u sredini nego i zbog svoje fleksibilnosti koja joj omogucava da se u fazi napada ili odbrane transformise po potrebi u druge formacije, svi igraci imaju mogucnost da nesto urade i iz drugog plana.

Mislim da bi i Safet, ukoliko mislimo postici vise od samog pojavljivanja na sceni svjetskog prvenstva, trebao primjeniti ovu formaciju. Mi sebi u drustvu takvih reprezentacija ne smijemo dopustiti nikakve propuste jer tako iskusne reprezentacije, a jedna od njih je i nigerija ma koliko mi smatrali da je slabija od nas, ce ukazanu priliku iskoristiti. Iako sam veliki skeptik prema Safetu i njegovom trenutnom pristupu igri, ipak vjerujem da nije toliko tvrdoglav da ne vidi mane ove trenutne formacije koja nije cak ni 442, jer prakticno igramo bez desnog krila pa jadni Ibisevic mora da se umara zatvarajuci tu stranu kolko stigne, a desni bek najvise placa cijenu toga. Nadu mi uljeva njegova nevjerovatna takticka organizacija onomad kada smo igrali u barazu protiv Francuske, Sajo budi tako namazan i na SP, vjerujem da u tom slucaju mozemo i dalje od osmine.
Svaka ti je na mijestu. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati reprezentacije koje igraju 4/4/2. Ja mislim da je kod Susica to stvar navike. Jugoslavija je igrala 4/4/2 ( djelomicno uspjesno ). Samo ocigledno on ne "konta" da su tada SVI igrali na taj nacin kao sto danas skoro SVI igraju 4/5/1. Jeste PSG isto igra 4/4/2. Ali zato oni imaju 2 od 5 najboljih napadaca na svijetu. Ibrahimovica i Cavania. I uz sve to Ibra se povlaci ponekad na 10-tku i razigrava Cavanija. I uz sve to PSG ima jako brzu cetvoricu u sredini koja moze da nadoknadi ta dva napadaca. Sto mi ni blizu nemamo ( brzu cetvoricu u sredini koja moze da trci 90 min u istom tempu ). Stvar je jednostavna. 4/5/1 protiv Argentine i Nigerije ( nazalost jedan od dvojca Dzeko/Ibisevic ) ce uci u drugom poluvremenu. A protiv Irana moze proci 4/4/2. Ako bude igrao 4/4/2 protiv Argentine i Nigerije ( nazalost jako vjerovatno ) sanse za prolaz u drugi krug ce nam biti realno minimalne.
A sto se tici Salatica " koji se tek sad pojavio ". http://www.transfermarkt.de/en/basics/s ... _9934.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Covjek kako god okrente je "kapiten" Grasshoppersa i igra u jacem klubu koji je ispao ove godine od Fiorentine. A Zahirovic (NE)igra u losijem klubu i ima puno manje iskustva od Salatica. Salatic se mora isprobat ili pronaci neko njemu slican. Sudeci po pojedinim izjavama nebi me zacudilo da tada 38 godisnji Rahimic koji nije 2.5 godine odigrao utakmicu za svoj klub zaigra u prvih 11 :) u Brazilu.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 dec 2013, 13:55

Susic je spomenuo:

- Cocalica koji je davno prekrizen,
- Saletica koji je doslovno "iskocio" (ovi sto ga lafo prate da ne pametuju, jer nisu culi da postoji do prije mjesec dana),
- Dilavera, koji je od ova tri jedini potencijal, ali nece ni on do Brazila.

I sve to je rekao za njih je tacno i na mjestu.

A gdje je masa osalih igraca koji se pominju Arslanagic, Hrgota, Prcic, ...itd. Sta cemo sa njima, i kad bi se oni svi probali i procjenili ? Ovdje kakav mentalitet vlada, taman da pozve svih cirka "10" potencijalnih vi bi nasli 11 i 12 i napravili frku sto njih nema.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 dec 2013, 13:58

samoposteno je napisao/la:
Batko je napisao/la:
samoposteno je napisao/la: sto se mene tice moze i 11 igraca pozvat toliko ih i imamo da valja ostalo sve truba ni za klupe nisu
Jesu li trube Hajrovic, Visca, Vranjes, Zukanovic, Salihovic/Kolasinac itd? oni recimo nisu u prvih 11..
kolasinac i zukanovic za prvih 11 ostalo naravno da su truba
Jedina truba ovdje si ti.
Sto se tice trening centra to nema veze sa Papetom i ne treba pisati o tome na njegovoj temi.

Od njega me nista ne moze iznenaditi pa tako da i pozove samo 23 igraca.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 dec 2013, 14:00

Amar Dzeko je napisao/la: Znaci logika je, imam Mujdzu, on mi je odlican desni bek, a ako se povrijedi **** ga, nesreća. K.urac moj nesreca, pa moras imati adekvatnu zamjenu pobogu!
Nije nesreca, to se zove onda elegantno vadjenje na: "Mi smo mala drzava, nemamo dovoljno igraca. Ja kao selektor nisam kriv zato sto nemam dovoljno igraca na raspolaganju."
Amar Dzeko je napisao/la:Sto se tice Salatica, tu se slazem sa Papetom, znaci nikad u zivotu nisam cuo za njega, isto ko ni Pape, isto ko i 90% forumasa, i odjednom se za njega cuje nakon plasamana na SP, znaci to je igracina, Pirlo mala maca za njega.Jest aha.
Nope. Prvi put cuo za njega. Da. Ali brate ima internet, ima transfermarkt, Svicarci koji ga prate. Moze se informisati i stvoriti jedna slika o tom igracu. A ona je dovoljno dobra, da se pozove i isproba, a da Zahirovic, Susic i Vrsajevic ostanu kod kuce.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 dec 2013, 14:07

Elegant je napisao/la:Susic je spomenuo:

- Cocalica koji je davno prekrizen,
- Saletica koji je doslovno "iskocio" (ovi sto ga lafo prate da ne pametuju, jer nisu culi da postoji do prije mjesec dana),
- Dilavera, koji je od ova tri jedini potencijal, ali nece ni on do Brazila.

I sve to je rekao za njih je tacno i na mjestu.

A gdje je masa osalih igraca koji se pominju Arslanagic, Hrgota, Prcic, ...itd. Sta cemo sa njima, i kad bi se oni svi probali i procjenili ? Ovdje kakav mentalitet vlada, taman da pozve svih cirka "10" potencijalnih vi bi nasli 11 i 12 i napravili frku sto njih nema.
Ja imam osjećaj da ti imaš negdje sačuvaj ovakav post po defaultu i samo ga kopiraš ovdje i po potrebi dodaš neko ime ili oduzmeš. Promjeni broto nešto, nemoj samo kopirati svoje prijašnje postove.
"Mislim da je rano za neki plan priprema još uvijek. Mada sam ja već ranije istakao kako će prvi dio priprema biti obavljen u Sarajevu. Mislim da nema razloga da nešto mijenjamo. Zadovoljan sam uslovima, u Sarajevu imamo sve što nam je potrebno za rad."
A trening centar u Zenici pravili onako da se ima :roll:
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 20 dec 2013, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 20 dec 2013, 14:07

Amar Dzeko je napisao/la:Sto se tice Salatica, tu se slazem sa Papetom, znaci nikad u zivotu nisam cuo za njega, isto ko ni Pape, isto ko i 90% forumasa, i odjednom se za njega cuje nakon plasamana na SP, znaci to je igracina, Pirlo mala maca za njega.Jest aha.
Principatus je napisao/la:Nope. Prvi put cuo za njega. Da. Ali brate ima internet, ima transfermarkt, Svicarci koji ga prate. Moze se informisati i stvoriti jedna slika o tom igracu. A ona je dovoljno dobra, da se pozove i isproba, a da Zahirovic, Susic i Vrsajevic ostanu kod kuce.
Kod nas je taj sistem "trazenja" novih igraca zakazao, treba za to da se u savezu odrede ljudi, ali ljudi sa znanjme ne ti, ja, ili raja sa forumua, obicni građani jer mi imamo "navijacno" glediste. Treba to da bude neko ko se razumije i ko zaista prati.

A sad za ocekivat da Susic u svojim godinama sjedi pred monitorm i trazi sam ne pije vode. Trebaju mu saradnici za to ali posto smo mi jos jadan savez i ne organizovan to tesko ide.

Nijedan selektor to ne radi sam, nego ima podrsku saveza i tima oko sebe - sto mi nemamo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 dec 2013, 14:10

I isto tako sam malo alergican na komentare o forumasima koji se igraju selektora. Pa nekoliko tipova ovdje, mene ukljuceno smo igrace kao Kolasinca, Zukanovica, Bicakcica i druge nekih 100 godina prije Susica vidjeli i cudili se zasto se ti momci ne pozivaju. Bar da im se da do znanja da se na njihracuna iako mozda nemaju nase drzavljanstvo (kao sto se Tini Susicu stavlja do znanja).

Pa su se ovdje Susicevi idolopoklanici ismijavali, ne trazi mi se sada po forumu, a sigurno je bilo dobro brisanja komentara tipa:

- Kolasinac? Haha pa kad ce taj zaigrati za Schalke? (mozda 2-3 mjeseca prije nego sto lik zaigra)
Tada sam govorio da ga valja vec sad kaparisati i pokrenuti mjenjanje drzavljanstva. To je bilo predmet sprdnje. Pa se kasnije govorilo kako trener Schalke i nece racunati na njega, da je krampa, kratko pred utakmicu u Champions League gdje je igrao protiv Drogbe. :lol: Pa se pljuvalo po njemu da je izdajnik, jer je isao igrati U21 utakmicu za Njemacku, a nije isao u Sloveniju na zabavu. :mrgreen:

- Izet Hajrovic, da onaj takozvani Izmet, izdajnik sto je Susicu spasio dupe, kada ga je slovacki selektor bukvalno pregazio u dvije utakmice. Sta se o njemu pisalo i na koji sam nacin bio napadnut hohoo.... :mrgreen:

- Zukanovic. Kazem tip proglasen najboljim stoperom Belgijske lige, pricao sam sa Belgijancima koji dugo prate ligu, hvale ga, treba ga sto brze zvati. A nama Mravac igra, krpimo se pozadi, zovu se S. Vranjes a ka Rivaldo koji ostaje poslije toga bez kluba. Susicevi navijaci: Zukanovic? Odakle je taj iskocio? :lol: Otprilike godinu kasnije Zukanovic bude pozvan. Bravo Susicu!

I tako dalje. To je jedan od razloga zasto veoma rijetko pisem jos na ovom forumu. Nije zabavno imati samo nekoliko forumasa koji malo razmisljaju svojom glavom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 20 dec 2013, 14:15

ama ljudi moji njemu hvala za SP i slično ali on nikad nije bio ni dobar trener niti je sad dobar selektor, na ovo SP smo otisli vise srecom i sirovim kvalitetom igrača,euforijom navijača,nestvarnim padom Slovačke i Grčke forme nego nekim njegovim taktiziranjem

Odreći se Cocalića pod izgovorom da ima i previše stopera je nonsens i glupost!Koji su to stoperi izuzev Spahica koji lagano ulazi u 34 godinu zivota a i sam zna kiksati!? Bičakčić koji samo sto nije ispao iz Bundeslige,Pandza koji po godine ne igra i drugih po godine je povrjedjen,tanki Vranješ,Zukanović....koji su to vrhunski stoperi Safete??!!

Reci da mu Salatic ne treba bez ikakve probe a da mu istovremeno amiđino zlato treba je jad,nepotizam i fuj

sve je nesto pogubljeno,na dugom štapu.sto se mene lično tiče da osvoji SP moje misljnje bi ostalo isto!!!

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 dec 2013, 14:22

:lol:

Šta je sad, muka vam što je pozvao malog Sušića, je l' ? :lol: I treba da ga pozove !
F.K.SARAJEVO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2013, 14:29

molotovljev je napisao/la: I treba da ga pozove !
gdje treba da ga pozov :?: da mu dođe u goste u Pariz to svakako ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 20 dec 2013, 14:30

molotovljev je napisao/la::lol:

Šta je sad, muka vam što je pozvao malog Sušića, je l' ? :lol: I treba da ga pozove !
Da, treba da ga pozove. Za Bajram, na strininu baklavu.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 20 dec 2013, 14:30

Amar Dzeko je napisao/la:
molotovljev je napisao/la::lol:

Da, treba da ga pozove. Za Bajram, na strininu baklavu.
kod amidze Safeta :)

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 dec 2013, 14:31

legenda reala je napisao/la:
molotovljev je napisao/la: I treba da ga pozove !
gdje treba da ga pozov :?: da mu dođe u goste u Pariz to svakako ;)
Nemoj, mora avionom mozda, da ga ne propusti slucajno kao amidza mu. Suvise kompleksna materija to oko letenja. :mrgreen:

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 20 dec 2013, 14:56

Da je meni samo znati kolko ovdje ljudi je gledalo Salatica prije nego sto se pojavio u medijma. Možda postoje ljudi koji su gledali tekme Grasofersa ali da su to najvjerovatnije bile radi Hajrovica. Mogu se kladiti da nije bilo više od 5 ljudi koji su sjeli i da odgledaju utakmicu samo radi Salatica, ali samo radi njega.
Imam osjecaj da nasim sportsskim novinarima je dovoljno dati 50 maraka i da se napise hvalospijev o nekom igracu i da onda se kreira javno mijenje. Susic ima svoje zamisli i mozda mu se neki igraci ne uklapaju u taj sistem.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 20 dec 2013, 14:58

Vaši komentari govore o vama, odnosno vašim osobinama. Samo nastavite, uživam...
F.K.SARAJEVO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2013, 15:00

Ma kakve njegove zamisli, on do prvenstva mora roditi destruktivca, ali on izgleda nema namjeru, nego na silu od Medunjanina i malog Sušića pravi zadnjeg veznog :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Romanista10
Kontakt:

Post Postao/la Romanista10 » 20 dec 2013, 15:06

Durden je napisao/la:Da je meni samo znati kolko ovdje ljudi je gledalo Salatica prije nego sto se pojavio u medijma. Možda postoje ljudi koji su gledali tekme Grasofersa ali da su to najvjerovatnije bile radi Hajrovica. Mogu se kladiti da nije bilo više od 5 ljudi koji su sjeli i da odgledaju utakmicu samo radi Salatica, ali samo radi njega.
Imam osjecaj da nasim sportsskim novinarima je dovoljno dati 50 maraka i da se napise hvalospijev o nekom igracu i da onda se kreira javno mijenje. Susic ima svoje zamisli i mozda mu se neki igraci ne uklapaju u taj sistem.
**** ga kako god okrenes ako cemo realno. Zamjeniti Zahirovica za Salatica ne mijenja Susicev "sistem" ni za 1 %. Jedino sto je Salatic duplo bolji zadnji vezni. Evo uporedi sa Zahirovicem koji NE igra. Cak i da je bolji zato jer covjek NE igra nebi trebao da bude ispred. A ovaj je kapiten ( jos uz to u boljem klubu ) vjerovatno bez razloga. Upravo to trebamo vec duze vremena. Prgavog neprelaznog zadnjeg veznog.

[youtube][/youtube]

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 20 dec 2013, 15:12

Durden je napisao/la:Da je meni samo znati kolko ovdje ljudi je gledalo Salatica prije nego sto se pojavio u medijma. Možda postoje ljudi koji su gledali tekme Grasofersa ali da su to najvjerovatnije bile radi Hajrovica. Mogu se kladiti da nije bilo više od 5 ljudi koji su sjeli i da odgledaju utakmicu samo radi Salatica, ali samo radi njega.
Ooo dobar dan selektore, a vi kako te? Kako higijena u gradu?

Pa gospodine, da igrac iskoci danas, sutra, prekosutra, juce, odjednom, ne igra uopste nikakvu ulogu. Da li je Vero Srbin, lokalpatriJota ili ne, ne igra ulogu nikakvu.
Ulogu igra da momak zeli da igra za nas i da mi nemamo kvalitet izuzev zahrdjanog Zahirovica, koji uskoro seli na tribine a kojeg Safet forsira neuspjesno pune dvije godine. Znaci jedino logicno rjesenje je pozivanje kvalitetnih igraca, koji se cak sami nude da igraju za nas. A na to dobiju odgovor tipa - dje su bili do sada? Daleko cemo mi dogurati sa takvim razmisljanjem u 21. vjeku.

A ovo za ovog Tinu je farsa nevidjenih razmjera i on bi trebao da razmisli glavom da li njemu trebaju ovakvi ispadi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 20 dec 2013, 15:24

Ja mislim da ce Tino biti pozvan iako nema kvalitet jer Safet mora paziti na zdravlje svog brata Seada :roll:
Sead Sušić u bolnici
Piše: M. Šljivak
27.01.2012., 16:52
Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Crvene zvezde, te belgisjkih klubova Standarda i Molebenka Sead Sušić primljen je u splitsku bolnicu na odjel neurologije.
Bratu našeg selektora Safeta Sušića pozlilo je nakon što mu je trener Hajduka Krasimir Balakov rekao da njegov sin Tino Sušić nije zadovoljio na probi, te da neće potpisati ugovor sa Hajdukom, prenosi srbijanski Kurir.

Seadu je skenerom snimljena glava, a snimak je pokazao da ima začepljenje krvnih sudova i upalu srednjeg uha.

Sušić će u splitskoj bolnici ostati do daljnjeg.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 dec 2013, 15:46

Još vam selektor skače po živcima? :mrgreen: današnja medicina ima lijek za to :P
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.