Kao što je i najavljivao, Adis Jahović napustio je Sarajevo. Nezadovoljan minutažom u prvom dijelu sezone, napadač bordo-tima odlučio je otići s Koševa, pa će klub u januarskom prelaznom roku morati razmisliti i o opciji angažmana dodanog napadača za tim.
Kao što je poznato, Sarajevo je u potrazi za jednim veznjakom i jednim stoperom. Na meti kluba s Koševa je Vule Trivunović, a bordo-timu u prilog ide to da je njegov nekadašnji stoper raskinuo ugovor s ruskim Himkijem. Pitanje je samo da li će prihvatiti uslove koje mu ponudi Sarajevo.
Osim njega, Sarajevu je interesantan Vlastimir Jovanović, čiji je transfer iz Slavije i Borac propao, dok se u posljednje vrijeme govori i o povratku Harisa Handžića, koji se nije uspio nametnuti u poljskom Lehu.
Prije Jahovića, iz Sarajeva je otišao i Emir Janjoš.
Jahović: Žao mi je što odlazim, ali...
Adis Jahović je i u razgovoru za naš list potvrdio da želi napustiti Koševo.
- Još nakon jesenje sezone sam rekao da želim otići, kaže Jahović i dodaje da je zatražio ispisnicu.
- To sam uradio davno. Na pitanje zašto, napadač Sarajeva odgovara: - Zbog toga što nisam zadovoljan statusom, odnosno minutažom. Ovom prilikom se želim zahvaliti navijačima Sarajeva koji su uvijek bili uz mene. Žao mi je što odlazim, ali šta je tu je. Tako mora biti. Tražio sam veću minutažu, ali nisam dobio obećanje da ću više igrati. Nadam se da će se moj menadžer dogovoriti sa Upravom Sarajeva.
U BiH samo Sarajevo
- U BiH mogu igrati samo za Sarajevo, kaže mladi Makedonac Jahović, koji je već branio boje Željezničara, Veleža i Sarajeva. - Znači, ne dolazi u obzir da sa Koševa odem u bilo koji drugi bh. klub. Ako budem išao iz Sarajeva, otići ću u inostranstvo. Naprimjer, trenutno sam najbliži Hrvatskoj. Imam ponuda i iz Prve i Druge HNL.
sad nam TREBA napadač, nećemo valjda sa škorom i avdićem ući u proljetnu sezonu