VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

anton 1983
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la anton 1983 » 05 sep 2013, 09:34

Moji ljubimci! :mrgreen:

naime Wolfsburg je za mene imao fenomenalan prelazni rok i smatram da su napravili više nego što su oni oćekivali pa i svi ostali. Naravno naglasak je i ovog prelaznog roka bio na prodaji igrača, a opet samo sa njih dvojicom su se SEXUALNO pojačali i doveli veliko ime na opće iznenađenje svih - LUIS GUSTAVA. Još koji prelazni rok, ako će se ovako pametno raditi, Wolfsburg bu morti složio ekipu koja će biti jača od Kusenove, a uz bok Schalkeu, s tim da MORAJU zadržati Diega što neće biti lako, ako neće biti nikakve Europe te se neće bar mirisati LP. Isto tak Diego bi trebao znati, da Wolfsburg nije najbolji klub u kojem bi mogao igrati, ali je definitivno najbogatiji, koji bi mu mogao dati plaču ili može na istok u "zaborav"...

Naime klub su napustili:

Za 0kn:

Sotirios Kyrgiakos ,Alexander Madlung , Marwin Hitz , Yohandry Orozco, Kevin Pannewitz, Emanuel Pogatetz (morti neka kompenzacija za Klosea, eventualno), Kahlenberg, Helmes.

Posuđeni su:

Vaclav Pilar, Fágner, Sissoko, Rasmus Jönsson , Cigerici.

Plasirani na tržište su:

Michael Schulze Energie Cottbus 150.000 €

Sebastian Polter FSV Mainz 05 750.000 €

Mateusz Klich PEC Zwolle 200.000 €

Marco Russ E. Frankfurt 400.000 €

Simon Kjaer Lille 2.500.000 €

Giovanni Sio FC Basel 2.000.000 €

Makoto Hasebe 1.FC Nürnberg 2.000.000 €

Ferhan Hasani Bröndby IF 350.000 €

Poanta ovog prelaznog roka je bila riješiti se smeća kojeg je Magath nakupio i krenuti od nule, a ne nastaviti negdje i pokušati spasiti što se spasit da, poput HSV-a. Na ovom poslu Allofsu skidam kapu jer je nadmašio moja oćekivanja. Ok neki igrači su otišli za premalo novaca, ali to je sada manje bitno jer se gradi novi i ja se nadam kvalitetan Wolfsburg. Opet i sa odlaskom malog miljona igrača Wolfsburg je jači nego prošle sezone i moremo reči da je na svakoj poziciji dobro pokriven (duplo) te ovaj kadar ima jako dobru podlogu za nadogradnju. Jako su me razveselili što su uzeli Luisa.

Naravno tu još uvijek ima smeća za kojeg se nadam da će uskoro napustiti klub, jer znam da ne mogu biti u planovima Heckinga. Isto tako nadam se da ubuduće neće kupovati šrot igrače poput Felipeai Fagnera nego će umjesto takvih igrača, rađe dati šansu nekom detetu iz njihovog kadra, kao što ju je sada dobio Knoche kojem su produžili ugovor do 2017 i koji je postao više nego konkurecija Kloseu i Naldu.

Pa da opišem kadar. Imaju "gužvu na lijevom beku. Jedan igrač je fenomenalan drugi je kapetan i to nije dobro pa se nadam da će se Rodruigeza da bi više igrao, koristiti na lijevom krilu, pa makar to bilo na uštrb našeg konja skupštinskog, Perišića. Štoperi su OK i sada je samo pitanje da li se u budučnosti množe upecati neka veća riba. Što se tiće desnog beka, siguran sam da je to jedna od primarnih zadaća Aloofsa u budučnosti, no šteta je što će najebati švaba, a nekog boljeg švabe baši nema - eventualno neki Beck ili Diekmeier, ali ja sam rađe za nekog klinca koji će explodirati :mrgreen: uili bojim se, stranca. Veza sa Koom, Luisom i Diegom mi je Sexualna, još kad im se priključi Maximilian. Što se tiće krila tu su kvalitetno pretanki za neke veće uspjehe i tu se nadam jednom kapitalcu. Sa Olićem i Dostom su više nego dobro pokriveni za BUNDESLIGU pa morti ćak i Ligu Uefe, ali za veće domete tu sigurno treba doči neki ŠPEK napadač - šteta kaj Wolfsburg nije mogao uzeti kompletić iz Bayerna sa Luisom i Gomezom! :mrgreen:

Obrana:

Rodruigez

Schafer

Naldo

Knoche

Klose

Felipe

Trasch

Ochs

Fino duplo pokriveni sa 4 švaba, s tim da Rodruigez more i na krilo kao i Ochs, a po nužnosti Trasch na zadnjeg veznog.

Veza:

Diego

Maximilian

Koo

Luis

Polak

Medojević

Po meni za prvih 11 su dobro pokriveni, Medojević je uljez, a Polak zasada kao i Maximilian na kojeg više računa, Ok zamjene. Tu im morti sam fali "bolji igrač" od Kooa i to je to, makar se tog Koreanca puno cijeni.

Krila + napad:

Perišić

Vierinha

Caligiuri

Olić

Dost

Zasad su tu tanki, ali kad znamo da još neki mogu igrati krila, pa imaju ovo **** od napadača Kutschea koji je u 9 minuta igranja u dvije tekme upisao asist i gol to je OK. Tu će se u budučnosti isto trebati pojačati.

Ovaj kadar je više nego dovoljan da bi se Wolfsburg MOGAO kvalificirati za Ligu Uefe, a da li bude, kao što ste vi već rekli, to ćemo vidjeti!

Der kleine Kader macht Hecking froh

ME TO! ME TO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:mrgreen:

http://www.waz-online.de/Wolfsburg/WAZ- ... -Wolfsburg" onclick="window.open(this.href);return false;

Heckings Bilanz nach einer langen Transferperiode: „Das neue Bild des VfL muss es sein, nur Transfers zu machen, die sinnvoll sind. Das haben wir gemacht.“

8-)

Allerdings: Mit Mame Di-ouf spielt bei Hannover 96 ein VfL-Kandidat, dessen Vertrag 2014 ausläuft. Wolfsburg war dran. Gut möglich, dass der Senegalese schon im Winter wieder ein Thema wird. Hecking: „Wir schauen uns weiter um. Wenn ein Qualitätsspieler dabei ist, können wir da handeln.“

Ovo me veseli i nadam se da tu ima istine. Nadam se da Diouf ne bu napustil BUNDESLIGU jer ak ga se već za 0kn il neku siću dobiti na zimu da bu osto u BUNDESLIGI, pa bio to Wolfsburg.
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 14 sep 2013, 17:31

Šta je sa onim Luizom Gustavom odkako ode od nas već dva crvena kartona :?: :?

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 07 okt 2013, 23:11

oliću vjerovatno neće dati novi ugovor. ni diego nije siguran, što mi je i razumljivo kad uzmem u obzir omjer love koju prima i onog što pruža.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 09 nov 2013, 16:20

Bez veze Ochs napravio faul iz kojeg na majstorski način Reus pogađa za 1:0. Wolfsburg dosta dobar, Perišić je imao odličnu priliku ali eto BvB vodi :)

Ivica Olić majstorski za 2:1 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 09 nov 2013, 17:56

Nije mala stvar pobijediti Dortmund i to nakon manjka od jednog gola. Ova ekipa Wolfsburga ima poprilicno puno potencijala kako u igrackom smislu tako i u finansijskom. Ne bi bilo lose da se oni proguraju u neko od Europskih takmicenja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 nov 2013, 18:02

Imaju solidan tim, dosta interesantnih, provjerenih imena. Imaju sad i te mladiće poput Arnolda i Knochea.
Plodovi rada sposobnih stručnjaka poput Allofsa i Heckinga se već vide.

Ova ekipa ima potencijal da igra Ligu prvaka. Oni sada imaju lauf, imaju konstantnost, koja im je prije dosta nedostajala.

Trkački i po pitanju presinga je ekipa isto dobra. Sada tu definitivno ima koncept, ekipa ima duh. To sam mogao zaključiti po onom što sam do sad od njih gledao ove sezone, a danas sam sporadično prebacivao na tu utakmicu i vidjelo se da gore za uspjehom.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 14 nov 2013, 18:24

U Wolfsburgu pravi se tim koji bi mogao uzdrmati vodeci dvojac u narednim godinama. Winterkorn, sef VW zajedno sa Garciom, Allofsom i Heckingom od ove godine mjenja transfer politiku. U intervjuima koje su dali, u buducnosti ce se dovoditi samo provjereni i igrači koji ce dizati kvalitet ekilpe. Pocelo se sa Gustavom, nastavilo sa najvecim, ili bar jednim od najvecih talenata na poziciji zadnjeg veznog Malandom, koji je na listi 20 najvecih svjetskih talenata, da bi ovih dana dogovorili i transfer Lestiennea, prema belgijskim medijima . Ovaj malac je zaista potencijalno najveci belgijski talenat u ovom trenutku uz Praeta i Thorgana Hazarda. No tu nije kraj price sa Belgijancima. Suska se da ce Wolfsburg na zimu ili na ljeto po De Bruynea i Lukakua kojem je dosta posudbi po engleskim prosjecnim klubovima. Uz sve ovo Wolfsburg ima u omladinskim pogonima i neke od najvecih svijetskih talenata koji bi trebali dobiti sansu, prije svega Brandt i Martinez. Tu ce ugovore dobiti sigurno Cigerci, Seguin - oba centralni vezni, Rossmann - branič, te sjajno desno krilo Philipp Muller. Ako me pitate ko bi se mogao prikljuciti BVb-u i Bayernu u vrhu, to je Wolfsburg jer imaju najveci potencijal u mladim igračima. Sta bi Klopp tek radio u Wolfsburgu ako je od Schmela, Grossa, Piszczeka, Kube napravio igrače. :D

--------------------------Lukaku/Martinez----------------------------------

Brandt/Lestienne------------Diego/De Bruyne----------De Buyne/Arnold

--------------------------Gustavo---Malanda--------------------------------

Sastav ne mora ovako izgledati, ali po velika pojačanja idu već na zimu. Olić se pokidao, trebaće im napadač, Vierinha, Diego i Koo su takodjer van stroja. Wolfsburg je sigurno najozbiljniji kandidat za četvrto mjesto jer se mogu dodatno pojačati na zimu, dok drugi klubovi nece u takve avanture. I u meču sa BVB-om i protiv BAyerna su pokazali da je sa njima jako tesko igrati. Dobro trče uz nadogradnju na tehnickom planu , mogu postati taj treći klub u Bundesligi. BAyer je filijala i ništa više.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 09 dec 2013, 19:42

Par crtica o ovom smiješnom i umjetnom klubiću:

- perspektivni mladi igrač Julian Brandt odlučio je napustiti ovaj umjetni klubić i preći u drugi :) - u kako je ovaj lik gore FRANK RIBERY (zanimljivo da čovjek navija za Buy€rn, a ne zna ni kako se piše ime najboljeg igrača tog kluba :mrgreen: ) napisao filijalu Bayer. Wolfsburg neće dobiti ništa od ovog transfera jer Brandtu istječe na ljeto ugovor, evtl. ako se klubovi dogovore da već prijeđe u zimu.

- također drugi mladi perspektivni mladi igrač Palacios-Martinez je na izlasku iz kluba, također mu istječe ugovor.

- mediji nagađaju da Diego sprema kofere te da će najkasnije na ljeto put domovine. Ugovor mu istječe u ljeto.

- prije koji tjedan je izašla informacija da Luiz Gustavo ima u svom ugovoru KLAUZULU od 24m € prema kojoj može napustiti klub. Barcelona i Tottenham su se već bacili na posao. Tako bi VW mogao ostat bez Gustava prije nego što je ovaj raspakirao sve kofere :( pogotovo ako se opet propusti ulazak u Europu.

- u Freiburgu je bilo čak 176 radnika, pardon navijača VW :lol: , dodajmo ovome i sljedeće

- u proteklom tjednu su se susreli s Ingolstadtom u 1/8finala i na stadionu Wolfsburga je bilo nestvarnih ca. 7.000 navijača.

- Lukaku u VWu :lol:

Vereine ohne Fans und Tradition sind scheiße ;)
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 dec 2013, 19:52

Da zanemarimo ove crtice i satiru, pa da malo ozbiljnije razmislimo o ovom klubu.... :D

Ove sezone će 90 % izboriti Evropu, EL im je za sada bliža nego LP.

Hecking i Allofs su ih digli u novu dimenziju, sada i mladi igrači poput Knochea i Arnolda dobivaju pravu šansu i obojica odlično koriste. Arnold posebno paklen.

Tu je dosta provjerenih imena, poput Olića, Gustava, Diega, Naldoa....Postoji jednostavno dobar mišung.
Ozbiljnije se sada radi, određenu konstantu u igrama je ekipa postigla, nema više ni tog kompleksa od gostujućih terena. Tako da stvari u vučjoj jazbini idu nabolje. A novčana podloga je tu uvijek prisutna.... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 09 dec 2013, 20:15

Meni je izuzetno drago da se nakon mjesec dana netko sjetio proviriti u ovaj topic koji je pao na vjerovali ili ne zadnje mjesto ovog podforuma i to unatoč odličnim rezultatima u BL i prolasku u 1/4finale DFB Kupa. Eto kolika je zaluđenost i entuzijazam vezan za ovaj klub.

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 09 dec 2013, 21:41

:D ne mogu a da ne odgovorim na ove postove od ovog dortmundovca :oops: pod br 1 nemoj da podcjenjujes forumase a još više klub jer i mene tvoj dortmund ne dotice idi na temu dortmunda i pisi o njemu a wolfsburg pusti na miru podaci koje si napisao o igracima i tvojoj vjerovatnoći da ce napustiti klub nisi ti ovdje neki expert pa da vodis diskusiju ;) čak i da napuste klub kao npr diego u opciji su 3 dobra igraca iz belgije ;) ako vec tako pratis wolfsburg kako to nisi napisao. :D i nemoj da brines za wolfsburg oni imaju lovu i hvala ti sto ih pratis :lol:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 dec 2013, 21:42

Danasnjom pobjedom su se priblizili Gladbachu iako je to jos uvijek nedostizno s obzirom da Gladbach melje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 dec 2013, 12:50

Mene iskreno ovaj Wolfsburg ne odusevljava toliko koliko pojedine forumase...
Lijepo ovo izgleda dok ih sreca prati, ali sta ce se dogoditi kada ih ista napusti ostaje da vidimo.

Jedini igrac koji je vrijedan pomena je Robin Knoche koji je jucer odigrao maestralnu utakmicu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 dec 2013, 13:10

amerosm je napisao/la:Mene iskreno ovaj Wolfsburg ne odusevljava toliko koliko pojedine forumase...
Lijepo ovo izgleda dok ih sreca prati, ali sta ce se dogoditi kada ih ista napusti ostaje da vidimo.
Igraju klasični Heckingov fudbal, gdje je bitan rezultat, a ne ljepota igre. :D I za njih je bitno da guraju, uzimaju bodove. Izgledaju snažno, a da ponekad škripi to je normalno. Moraju se oni još stabilizovat, ali na dobrom su putu...
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 15 dec 2013, 16:08

amerosm je napisao/la:Mene iskreno ovaj Wolfsburg ne odusevljava toliko koliko pojedine forumase...

Jedini igrac koji je vrijedan pomena je Robin Knoche koji je jucer odigrao maestralnu utakmicu.

+1

Knoche jučer fantastičan ali dobru utakmicu odigrali su Benaglio i Rodriguez...

Mnogo sreće su imali vukovi jučer, poništen čist gol Stuttgartu, onda onaj odbijanac iz slobodnog za drugi gol, a i treći gol je sretno se odbila lopta za Perišića dok s druge strane švabe su imali odličnih prilika koje nisu realizirali...

Također kad su vukovi u pitanju meni je jučer došlo da bljujem kad sam vidio poluprazan stadion i jadno navijanje a ekipa ima seriju dobrih rezultata i bore se za evropu :roll:
Agieren statt reagieren

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 dec 2013, 00:34

Niko ne pise da su doveli U-19 reprezentativca Sebastiana Stolzea iz Erfurta.
Demnach erhielt der 18-Jährige einen Drei-Jahres-Vertrag beim Werks- Klub. VfL-Geschäftsführer Klaus Allofs lobte den U19-Nationalspieler: "Sebastian ist ein talentierter Spieler mit einer interessanten Perspektive. Er zählt zu den besten Stürmern in seiner Altersklasse. Wir freuen uns deshalb sehr, dass wir ihn für den VfL gewinnen konnten und werden ihn ab Sommer stufenweise weiter aufbauen".
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 22 dec 2013, 10:58

samo_lijevo je napisao/la:Niko ne pise da su doveli U-19 reprezentativca Sebastiana Stolzea iz Erfurta.
A zašto da itko piše, kao da nekoga zanima ovo smeće od kluba. Evtl. konzumente kriminalno-kravarskog kluba :kava: i to iz razloga valjda jer bi oni mogli dostojno predstavljat u Europi jer su puni para koji kao klub nikako ne zarađuju. Eto vam onda i RB Leipzig za dvije sezone pa onda i njih podržavajte.

A tradicija i navijači NULA BODOVA.

Radije ću čekat još koju sezonu da se HSV oporavi nego gledat ova umjetna smeća od klubova.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 22 dec 2013, 11:35

A ja mislio fudbal se igra zbog navijaca. :lol:

Nismo te srece da gledamo njihov pad, tek im sledi uspon u sledecih par godina.Plasim se da kada se plasiraju u LS u skorije vreme da ce oboriti negativni rekord koji je postavio Dinamo po pitanju publike.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 dec 2013, 13:04

Prle je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Niko ne pise da su doveli U-19 reprezentativca Sebastiana Stolzea iz Erfurta.
A zašto da itko piše, kao da nekoga zanima ovo smeće od kluba. Evtl. konzumente kriminalno-kravarskog kluba :kava: i to iz razloga valjda jer bi oni mogli dostojno predstavljat u Europi jer su puni para koji kao klub nikako ne zarađuju. Eto vam onda i RB Leipzig za dvije sezone pa onda i njih podržavajte.

A tradicija i navijači NULA BODOVA.

Radije ću čekat još koju sezonu da se HSV oporavi nego gledat ova umjetna smeća od klubova.
izmedju ostalog i zbog ovoga.

U19 bundesliga

1. VfL Wolfsburg 14 12 0 2 57:15 42 36
2. Holstein Kiel 14 8 4 2 29:18 11 28
3. SV Werder Bremen 13 8 3 2 33:19 14 27
...
11. SG Dynamo Dresden 13 3 3 7 26:35 -9 12
12. Hamburger SV 14 3 2 9 16:30 -14 11
13. VfB Lübeck 13 3 0 10 16:38 -22 9
14. VFL Osnabrück 14 2 2 10 17:36 -19 8

A-Junioren Bundesliga - 7. Spieltag
Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:4

Koliko god meni ili tebi smetali oni rade odlican posao.Prosla su ta vremena oko ljubavi prema klubu,znacaju navijaca.Danas je sve komercijala,negdje manja,negdje veca.Kada jedan St.Pauli krene u komercijalu,sta da ocekujemo o drugih?
Nije rijec o navijacima nego o tome da rade dobar posao sa mladim igracima.Vidim ovi ostali "velikani" se satrase od uspjeha.

A ja mislio fudbal se igra zbog navijaca. :lol:
hajde navedi mi klub u Njemackoj koji igra iskljucivo od i zbog navijaca.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 dec 2013, 14:25

Mene sto se tice ja bih volio da oni danas dodju do pobjede protiv Gladbacha, samo iz razloga sto imaju potencijal da u narednoj sezoni potrose silne milione na pojacanje, naravno to samo u slucaju da se plasiraju u LP-a. No, Gladbach je veliki favorit, bez obzira sto Vukovi imaju poprilicno dobru ekipu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []