Eto zavrsi i najbolja kalendarska godina u historiji ovako velikog kluba.
Daleko najbolja
MOJ REZIME 2013 (
plus= pozitivne stvari, minus=negativne 
):
Jupp +: izdominirao svijet fudbala i otisao na najbolji moguci nacin u penziju.
Ukomponovao jedan od najboljih kolektiva koji su ikad igrali fudbal i doveo im igru i fizicku spremu do savršenstva.
Sokirao nas sve rotacijom igraca, sto se na kraju ispostavilo kao najpametniji potez.
Kako bolje se oprostiti od fudbala nego promijeniti Svjetski poredak, zavrsiti dominaciju Barce, (na blago receno razoran nacin), Borussiji unisti nade u svakom takmicenju u kojem su sudjelovali, i vrati ih iza Bayerna, gdje i pripadaju.
- : Jedino sto mu zamjerim je neiskoristavanje Gomeza u nekim situacijama.
Pep + nadmasio ocekivanja i jedan od najkomplikovanijih stilova igre djelimicno inplementirao na vec postojeci Atomski fudbal.
Najimpresivnije je to, sto je ovako zamršene takticke zamisli, u samo jednoj polusezoni mozes vidjeti na djelu u svakoj utakmici. Posebno mi se istice gostovanje u Manchesteru i Domuzu, kao zenit polusezone.
Iako su igraci fragilniji no ikad, i nikad da pun roster na raspolaganju ima, on opet zavrsava ispred sviju gdje god da se takmici. Od Najboljeg beka na svijetu napravio najboljeg box to box veznjaka. Od ispocetka cudne odluke, koja nikom nije sjela, na kraju napravio najbolji potez za sredinu terena punu kreativaca kojoj je trebao osigurac.
- SuperCup naivno izgubio. Mislim, oprostili smo mu, ali bode oci ona 4 komada.
Nekad se previse komplikuje i okolisa u napadu, cesto otvoren sut se šalje na stranu.
Napravit cu za novu godinu slikovnicu gifova koji su bili najljepsi momenti ove godine.
Jel to ode šecko rodbinu posjetit' ?
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.