RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Mokroguz
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Mokroguz » 23 dec 2013, 02:07

rodjak je napisao/la:P.S.Mokrokuz sta je tebi smijesno sto sam reko VFC RELIGION :? ,je li zbog pravopisa(jer nisam namjerno stavio ono THE ili ti smijesno sto svoj klub smatram svojom religijom,i on to zaista i jeste ;) )

VFC RELIGION
A zar se nebi ti nasmijao da neko kaze da se klanja Orasju npr? Niste ni do koljena Bayern Münchenu, samo prdez u svemiru kao i svi ostali. :lol:
Mislio sam da se salis, ali ako si ozbiljan, onda je samo zalosno sto ne znas za bolje.
Pa jbt ako je Velez neki bog, sta smo tek mi iznad vas?? A ja volim Olimpic vise nego vi Veleza, i nema mi smisla prekrsiti takvu granicu nego drzim religiju za sebe a klub i fudbal za sebe. Da mi neko kaze "Hajmo se ubiti da pokazemo koliko volimo Olimpic" - to nebi pokazalo koliko ga volim, vec koliko bih ja bio glup da to uradim. :lol:
Ako si ateista, nije ni cudo da ovako mislis, ako vjerujes u Boga, zar ces ga iznevjeriti zbog icega?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 23 dec 2013, 02:46

slika
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 23 dec 2013, 06:00

:roll:
Zadnja izmjena: rodjak, dana/u 23 dec 2013, 06:05, ukupno mijenjano 1 put.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 23 dec 2013, 06:04

Mokroguz je napisao/la:
rodjak je napisao/la:P.S.Mokrokuz sta je tebi smijesno sto sam reko VFC RELIGION :? ,je li zbog pravopisa(jer nisam namjerno stavio ono THE ili ti smijesno sto svoj klub smatram svojom religijom,i on to zaista i jeste ;) )

VFC RELIGION
A zar se nebi ti nasmijao da neko kaze da se klanja Orasju npr? Niste ni do koljena Bayern Münchenu, samo prdez u svemiru kao i svi ostali. :lol:
Mislio sam da se salis, ali ako si ozbiljan, onda je samo zalosno sto ne znas za bolje.
Pa jbt ako je Velez neki bog, sta smo tek mi iznad vas?? A ja volim Olimpic vise nego vi Veleza, i nema mi smisla prekrsiti takvu granicu nego drzim religiju za sebe a klub i fudbal za sebe. Da mi neko kaze "Hajmo se ubiti da pokazemo koliko volimo Olimpic" - to nebi pokazalo koliko ga volim, vec koliko bih ja bio glup da to uradim. :lol:
Ako si ateista, nije ni cudo da ovako mislis, ako vjerujes u Boga, zar ces ga iznevjeriti zbog icega?

Bola Mokroguz,gdje ces Orasje mjesati sa jednim BH velikanom Ccccc ili recimo taj tvoj Olimpic(smijesan si stare mi).U rang sa Velezom mogu doci samo timovi tipa Zeljo,Sarajevo,C.Zvijezda,Hajduk,Vojvodina i ostali.Na stranu sto u poslijeratnoj istoriji nemamo nikakvih rezultata(svak zna zbog cega )ali recimo da je Velez trenutno i u kantonalnoj lizi to mu ne umanjuje velicinu.Olimpic je osnovan 2000-te i sad to je ko neki tim sa kojim se Velezova velicina treba mjeriti :roll: ,dje si sta mai.Ne mozes pilice mjesati sa starim kokama nosilicama(doduse u zadnje vrijeme slabo nose zbog neadekvatnih uslova ;) )

A sto se tice ovo RELIGION,da ti pojasnim.Nisam neki vjernik niti sam ateista ono izmedju(kao i velika vecina Bosnjaka).Najprimarnija stvar za mene je Velez pa onda ide sve ostalo,i zato mi je Velez-Religija(nekome je praktikovanje vjere prva stvar pa sve ostalo,meni nije) Ja imam svoju "vjeru" i to je Velez,i svaki put pred spavanje ponovim 3 puta FORZA VELEZ ,FORZa VELEZ ,FORZA VELEZ i ja imam fin san :)
Ti ne mozes biti nikako veci navijac Olimpica od mene(kao navijaca Veleza,i ne samo mene),eto ti si sam naveo dokaz da ne bi prekrsio takvu granicu za jedan klub,a ja jesam.E sad dalje kad bi ti prico kakve sam sve stvari i bedastoce :roll: radio radi Veleza ti bi se poceo ibretiti i pitati se jesam li normalan :D .I zato ne trci pred rudu,a ja tebe postujem kao navijaca Olimpica(ako si istinski navijac tog kluba i ako nemas neki rezervni klub)

P.S.Istina je da je Velez svjetlosnu godinu udaljen od Bayerna,Barcelone i ostalih placenickih klubova :twisted: (koga boli qrac za to),ali to dalje ne utice na mene da svoj klub nevolim vise od nekog svog rodjenog ili vise od religije(tebi je to neshvatljivo ali vjerovatno si jedan od mladje generacije,pa nisi imao priliku upoznati takve navijace,a ima ih i u drugim klubovima bivse YU lige,jbga)

Oko mene se nalaze puno bolje stvari(mozda za nekoga),ali te me stvari ne interesuju,mene interesuje samo "sveti klub" 8-) (kakav je takav je jbga,bit ce nekad bolje)

VFC RELIGION ;)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 23 dec 2013, 06:10

mala ispravka kolega ,Olimpic je osnovan 1993. godine, al nebitno.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 dec 2013, 09:32

Mokroguz je napisao/la:

VFC RELIGION
Sta smo tek mi iznad vas :?: ko brate Olimpic :lol: :lol: :lol: ne mogu da vjerujem :!: Bolan Velez je religija ali ne na taj nacin gdje ti nista nisi skontao nego na nacin ljubavi prema njemu i brojnosti nasih navijaca. A posto se ti tada nisi ni rodio ta parola je nastala malo poslje 1981 nakon klanjanja Vahidu Halilhodzicu u sred Beograda kad smo igrali finale kupa MT protiv Zelje
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 dec 2013, 09:57

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:

VFC RELIGION
Sta smo tek mi iznad vas :?: ko brate Olimpic :lol: :lol: :lol: ne mogu da vjerujem :!: Bolan Velez je religija ali ne na taj nacin gdje ti nista nisi skontao nego na nacin ljubavi prema njemu i brojnosti nasih navijaca. A posto se ti tada nisi ni rodio ta parola je nastala malo poslje 1981 nakon klanjanja Vahidu Halilhodzicu u sred Beograda kad smo igrali finale kupa MT protiv Zelje
Fascinantna scena. Vidio sam je svojim očima. Nisam vjerovao da će Vas biti više od nas. Mi smo bili na istoku Vi na zapadu Marakane.

Dosta navijača Veleža je na tu utakmicu došlo iz AP Vojvodina, jer je dosta Hercegovaca nakon II svj. rata naselilo to područje.

Utakmica je bila za 10, a nas je uništio Vaš bivši golman Slavko Njeguš, a njega neposredno nakon tekme Josip Čilić Čipe.

Ko to još može upoređivati Velež sa Olimpicom, Orašjem..... :lol: :lol: :lol: Sretno u nastavku sezone i da Vas oderemo u Vrapčićima i "ponovimo" finale KUPa.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 dec 2013, 10:03

Da nebi bilo zabune na beogradskim terazijama smo klanjali svi. Svi Velezovi navijaci,svih vjera i nacija tako da smo taj dan osjetili tu religiju iz koje je proizisla ta parola prema grbu koji je on nosio na srcu.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 dec 2013, 10:09

@aviami meni 14 godina bilo ;) bilo nas je puno vise nego vas :P popila se neretva loze u vozu :P kad su poceli dolazit autobusi iz doboja dubrovnika bosanskog broda i drugih gradova tek sam tada kao 14-godisnjak skontao koja je Velez sila ;) moze brate finale kupa. Vi kao sampioni u LP a mi ko finalisti u EL ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 23 dec 2013, 11:29

Nije Vas bilo PUNO više, ali Vas je bilo više. Svi Ste klanjali na svojim crvenim zastavama dim 0,5X1 metar. Stariji sam od tebe. U jednom od vozova su bili navijači Želje i Veleža skupa. Jusuf Hamidović, relizator na bivšoj TVSA, je pravio emisiju i u jednom od kadrova te emisije je i kupe u kojem sam ja bio. Nešto nas je intervjuisao i sl. Nikako ne mogu da nađem taj snimak. Moguće da ima negdje na YouTube.

Bilo je i navijača Sarajeva, koji su došli gledati Omladinsko Finale kupa MT Sarajevo-Sutjeska Nikšić. Sutjeska je pobjedila. Navijači Sarajeva su u toj utakmici navijali za Želju.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 dec 2013, 12:17

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la:

VFC RELIGION
Pastrmko, uzalud se trudis, Olimpic je najjaci klub u sevmiru, ostali su nula, nistica. Vukovi hoce da kupe i istoriju :lol: :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 dec 2013, 12:19

Zatjeraj ovo s teme. Kako se usuđuješ doći i pisati o Olimpicu na ovoj temi ...

Naš'o ga porediti s Veležom .... mozgu ...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 dec 2013, 12:34

avlami97 je napisao/la:Nije Vas bilo PUNO više, ali Vas je bilo više. Svi Ste klanjali na svojim crvenim zastavama dim 0,5X1 metar. Stariji sam od tebe. U jednom od vozova su bili navijači Želje i Veleža skupa. Jusuf Hamidović, relizator na bivšoj TVSA, je pravio emisiju i u jednom od kadrova te emisije je i kupe u kojem sam ja bio. Nešto nas je intervjuisao i sl. Nikako ne mogu da nađem taj snimak. Moguće da ima negdje na YouTube.

Bilo je i navijača Sarajeva, koji su došli gledati Omladinsko Finale kupa MT Sarajevo-Sutjeska Nikšić. Sutjeska je pobjedila. Navijači Sarajeva su u toj utakmici navijali za Želju.
Haj nek ima i neko stariji od mene na ovom forumu :P
I ja sam trazio bilo koju reportazu ali nigdje nisam mogao naci ali nije mi ni potrebna jer u ponekoj zdravoj vijugi imam to urezano i tu ce biti dok sam ziv. Jest da nam je protiv Zelje bila prva titula KMT ali meni je draza ona protiv Dinama na JNA. Koje su purgeri dobijali degeneke po Beogradu :lol: :lol: :lol: i Partizanovi navijaci i Zvezdasi su navijali za Rodjene. Cijeli Bg je izasao na balkone i mahao nam kao da je dosao Liverpool. Stara dobra vremena druze. Bili smo dva puta korak do titule i igrali smo 1/4 finale kupa gdje bi igrali polufinale s Juventusom da ne pogodismo 2 stative u Enschede-u
Zadnja izmjena: NeretvanskaPastrmka, dana/u 23 dec 2013, 12:39, ukupno mijenjano 1 put.
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 23 dec 2013, 12:37

Momku se vjerovatno ucinilo da je poredjenje sa religijom malo pretjerano pa je zato komentarisao.Niko ne spori da Velez ima dobre navijace i da su puno veci klub od Olimpika kao sto su veci klub i od 90% klubova ove lige sto se tice historije.Odvadite malo sa pljuvanjem po Olimpiku,covjek je iznijeo svoje misljenje i nije dao saopstenje u ime Olimpika.

Olimpik i Velez imaju dobre odnose i Velezu od Olimpika nikad nije ucinjena ni jedna nepravda da bi ga sad razapinjali.Pastrmka je veliki Velezovac i to je njegov nacin da izrazi svoju ljubav prema klubu,dok je mokroguz mozda malo vjerski orjentisan pa mu se to ucinilo kao malo pretjerano kad se poredi s Bogom i ne vidim razlog zasto bi se prica svela da Olimpik hoce da kupi historiju,da je Olimpik veci klub od Veleza i slicno.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 23 dec 2013, 12:39

pustite prepucavanja, sutra je skupština kluba. to je u ovom trenu bitno. :!:

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 dec 2013, 12:43

Ja nisam nikoga vrijedjao niti sam omalovazavao Olimpic,samo sam momku objasnio znacenje te parole. Naprotiv Olimpic je meni jako drag kao i svaki klub koji nema veze s nacionalizmom. Volio bi onog "malog" Rahmanovica vidit u Velezu nego se hljeba najest ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 dec 2013, 12:52

arhimed89 je napisao/la:Momku se vjerovatno ucinilo da je poredjenje sa religijom malo pretjerano pa je zato komentarisao.Niko ne spori da Velez ima dobre navijace i da su puno veci klub od Olimpika kao sto su veci klub i od 90% klubova ove lige sto se tice historije.Odvadite malo sa pljuvanjem po Olimpiku,covjek je iznijeo svoje misljenje i nije dao saopstenje u ime Olimpika.

Olimpik i Velez imaju dobre odnose i Velezu od Olimpika nikad nije ucinjena ni jedna nepravda da bi ga sad razapinjali.Pastrmka je veliki Velezovac i to je njegov nacin da izrazi svoju ljubav prema klubu,dok je mokroguz mozda malo vjerski orjentisan pa mu se to ucinilo kao malo pretjerano kad se poredi s Bogom i ne vidim razlog zasto bi se prica svela da Olimpik hoce da kupi historiju,da je Olimpik veci klub od Veleza i slicno.
Evo i dezurnog advokata koji je primjetio da je njegov pulen malo prekardasio, pa sada pokusava da smiri situaciju.
I ja imam misljenje o vjeri pa sam zadrzao za sebe a nisam dosao da solim pamet ljudima.
Svako ima pravo da vjeruje u sta hoce, nije forum mjesto za prevaspitavanje, a ako bolje pogledas tvoj pulen je rekao da ej Olimpic iznad Veleza sto je bolesno.
Inace ste se digli, gdje bi vam kraj bio da imate vojsku iza sebe?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 dec 2013, 12:55

arhimed89 je napisao/la:Momku se vjerovatno ucinilo da je poredjenje sa religijom malo pretjerano pa je zato komentarisao.Niko ne spori da Velez ima dobre navijace i da su puno veci klub od Olimpika kao sto su veci klub i od 90% klubova ove lige sto se tice historije.Odvadite malo sa pljuvanjem po Olimpiku,covjek je iznijeo svoje misljenje i nije dao saopstenje u ime Olimpika.

A šta ti vidiš u postu ispod ? Tipična uvreda za mozak koju kako na ovoj temi tako niti nigdje neću trpiti.

Mokroguz je napisao/la:A zar se nebi ti nasmijao da neko kaze da se klanja Orasju npr? Niste ni do koljena Bayern Münchenu, samo prdez u svemiru kao i svi ostali. :lol:
Pa jbt ako je Velez neki bog, sta smo tek mi iznad vas?? A ja volim Olimpic vise nego vi Veleza
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 23 dec 2013, 13:01

Ma ne treba radi jednog ne obrazovanog djecaka uzimat za kontekst klub za koji on navija. Niko mu nije kriv sto prati fudbal par godina pa nezna antologijske situacije vezane za Velez. Ja licno Olimpicu zelim puno srece i 3 komada u mrezi 1 marta 2014 :P
UEFA TEAM RANKING 1989

51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583

dusseldorf
Kontakt:

Post Postao/la dusseldorf » 23 dec 2013, 13:02

Sad cemo se natovariti i pokvariti vam temu.sory, ali moram.znaci olimpik na ovim forumu a vjerovatno i na stadionu ima ujupno 4 navijaca.ta cetiri tipa su toliko arogantna, toliko uvrijedljiva, toliko nerealna i da nekazem neku grublju rijec.idi ba pokri se po glavi ako nemas sta napisati.klub koji je vazda zrtva, vazda ga neko zakida a najvise ima prljavi radnji iza sebe i stimanja.to garantujem.toliko x-va kuci sa slabijim protivnicima.slucajnost

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []