Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 23 dec 2013, 12:14

zaboljisportuBiH je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Zao mi je Sinana, tek sto je dosao vec ide. Mogao se on dobro iskoristiti ali eto.

Znaci od EP smo zijanili 2 visoka igraca Sinana i Bavketa i sada ih treba nadomjestiti.

Imamo trenutno:

4: Teletovic, ?
5: Kikan, Stipe, Nurkic

Moze li Halilovic igrati 4?
halilovic je iskljucivo 4, ali nema taj kvalitet tj. barem za sada, zato se i pominje suton za kojega je avdic sinoc rekao da ipak na kraju pristao igrati za BiH
četvorka sto posto. Kad bi popravio šut mogao bi i tricu igrati, a to da li je dovoljan kvalitet ćemo vidjeti kad odigra barem jednu sezonu u ABA ligi. Ja mislim da i sada može igrati u repci. Inače podcjenjuju se igrači iz naše lige i sličnih. Evo Peršića npr do poziva Ace nije niko vidio kao igrača za repku a frajer nam je bio od itekakve koristi. Dobar je momak prije svega koji je svjestan gdje mu mjesto i šta mu je zadatak. Kažem vam da i u našoj ligi ima potencijala za repku samo im treba dati priliku. Pa onakav Avdibegović ubaci sedam ključnih poena protiv GRuzije, a on je prosjek naše lige tad bio. NE znači ako neko zabija 50 da je dobar. Ima igrača koji u lošoj ligi zabijaju 100 poena pa kad odu stepenicu više ne mogu primiti lopte dok sa druge strane imaš igrače koji ovdje zabijaju po 10-tak poena a isto bi toliko zabijali i u ABA ligi npr. Evo gledam neki dan onog MIljana Markovića igra isto u Vardi kao što je igrao u ABA ligi samo što mu je sada veća minutaža, dok npr onaj Hadžifejzović ne bi mogao primiti lopte u ABA ligi a ovdje je bio najbolji strijelac.
miralemu nije dovoljno da popravi sut jer on nema sut, dovoljno je da mu pogledas procenat slobodnih bacanja, njegov sut je tu uvijek na 2-3 metra od kosa gdje se dobro snalazi i sada je sa jusupom naucio dobro igrati ledzima prema tome tesko da ce ikada vise moci igrati 3

kada kazem da nema kvalitet, ne mislim da nije uopce kvalitetan nego da se bas radi tog suta ne uklapa u koncepciju, npr. halilovic ne moze igrati sa stipanovicem u tandemu jer oba igraju ili pick and roll ili blizu reketa tako da bi samo punili reket, a dok kada bi igrao sa kikanovicem onda sa njim koji je fizicki slabiji od mirze imali bi problema sa skokom

jednostavno trenutno je suton klasa vise od njega, mada ako opet suton izradi nemam nista protiv (vec naprotiv) da ga opet vidim u dresu reprezentacije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 dec 2013, 12:31

@Nermine, daj Boze da nas opet ne izradi, ali o tom po tom. Ja ga ne mogu jer je prelivoda, prvo mi pa Srbi, pa Hrvati pa opet hoce BiH, gori je od Savovica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 dec 2013, 13:35

@nermine naravno da je trenutno USton bolji. VOlio bi i ja Sutona jer bi ga imali i na 5 i na 4. Mada je ne bi odustao ni od Bunića, Savovića, Baltića i svih oni što sam nabrojao jučer u postu gdje sam govorio koje igrače imamo trenutno. Moramo proširiti bazu na nekih 18-20 igrača koji su približnih kvaliteta uz par ovih vanserijskih koji su nosioci, a mi sad imamo deset. Šta koa s neki centar ili neki plej povrijedi? Koga ubaciti? Ja sam spominjao i Bulića iz Sparsa. Što malom ne dati šansu 206 šut iz vana dobar još igra i licem. Prava zamjena za Mirzu ako već gledaš takvog igrača. MOže i tri igrati. Haliloviću je loš šut ali sve se može popraviti pa i to. Imao je kao mali poprilično dobar šut tj precizan. Slažem se što se tiče uparivanja sa Stipanom i Kikanom, ali isto tako on može biti i trojka koja igra kao Ramljak koji isto ima loš šut. MOže igrati odbranu dobru pogotovo na visokim igračima koji dobro kontrolišu loptu i igraju iz vana. Spominjao sam prije EP da bi nam on valjao kod odbrane od npr Bertansa jer ga nema ko čuvati ali sreća po nas pa se frajer povrijedi pogotovo kad on igra trojku. Također, Miki ima dobar ulaz koji je često završavao iz polukoraka i jako dobro trči kontre. Završava leđima i dobro skače iz drugog plana pogotovo u napadu. Moraš priznati da takav tip igrača nemamo i da bi nam sigurno dobro došao. Da ne govorim o tome da ako je Mirza tu on će na 4 provesti ne više od desetak min i može nam donijeti agresivnost u odbrani i sl. Ili evo ako uzmemo Sutona možeš ga upariti sa SUtonom. Goran opasan iz vana a ovaj skače i igra leđima. Nisam rekao da će igrati 30 min, ali sigurno ima mjesta zavisno od protivnika da igra i 20 min pa i sa Mirzom u paru, a i da ne uđe u igru. KAd sam pominjao Bulića. Što ne bi bili i on i Miki i Mirza u petorci, pa takvu je košarku igrala Igokea prošle godine gdje su svi preuzimali. Milion opcija ima, ali kad već vodiš negdje igrače kao na EP moraš imati različite tipove a Miki je definitivno takav tj drugačiji.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 dec 2013, 14:09

bhsport je napisao/la:@Nermine, daj Boze da nas opet ne izradi, ali o tom po tom. Ja ga ne mogu jer je prelivoda, prvo mi pa Srbi, pa Hrvati pa opet hoce BiH, gori je od Savovica.
Ne vjerujem da je ikad u opticaju bila Srbija, jedino Hrvatska, zbog oca.
Kako god, te ''vise-patriotske'' price tipa ''sta ce nam'' su meni smijesne i deplasirane. To sebi mogu velesile priustiti, ne reprezentacije koje se bore za svakog igraca. I treba se boriti za svakog kvalitetnog igraca, to su sve profesionalci, sta god da odaberu, mozes biti siguran da ce pruzati svoj maksimum na terenu.
...Život za Široki...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 23 dec 2013, 14:12

Mikija nisam gledao mozda 8-9 mjeseci i ako nije napredovao bas pravo u tom periodu onda on nije igrac za reprezentacije iako je nas tuzlak...za njega sam govorio zali boze fizikalija u onom momentu kad je stagnirao. Ima odlicnu gradju ali to je sve sto je imao..eh sad trebao bih pogledati da vidim koliko je napredovao u ofanzivnim i defanzivnim rjesenjima, da li sta pametnije igra..citam suta i dalje nema, eh sad da li ima mu.da da potegne 5-6 prodora po mecu ...fizikalije ima da probija ko Djedovic , skolovan je igrac ali treba on u glavi po meni najvise da prelomi..na momente se izgubi..naravno sve ovo govorim za proslu sezonu.

tacno bih ga volio sad pogledati, brojke su mu vise nego dobre, ali da vidim ima li tu kakvog stvarnog napretka.

Suton bi bio dobar. Sto je najvaznije imali bi i u drugoj postavi igraca koji smije pogledati prema kosu. Cesto smo mi imali solidne zamjene na papiru, ali se desi na terenu 4-5 igraca od kojih niko ne smije ni uputiti pogled prema kosu a kamo li sut ili iskreirati nesto...

moje zelje su ipak Boris Barac na 4, POSEBNO Omic na 5, i Ramljaci na 3...sa ta 3-4 igraca bi bili vec nesto ali tesko da ce i jedan od njih zaigrati.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 23 dec 2013, 14:33

ŠB_Fidelis je napisao/la:
bhsport je napisao/la:@Nermine, daj Boze da nas opet ne izradi, ali o tom po tom. Ja ga ne mogu jer je prelivoda, prvo mi pa Srbi, pa Hrvati pa opet hoce BiH, gori je od Savovica.
Ne vjerujem da je ikad u opticaju bila Srbija, jedino Hrvatska, zbog oca.
Kako god, te ''vise-patriotske'' price tipa ''sta ce nam'' su meni smijesne i deplasirane. To sebi mogu velesile priustiti, ne reprezentacije koje se bore za svakog igraca. I treba se boriti za svakog kvalitetnog igraca, to su sve profesionalci, sta god da odaberu, mozes biti siguran da ce pruzati svoj maksimum na terenu.
Ma ni velesile ba.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 24 dec 2013, 08:01

23.12.2013.

Široki 78 - 50 Igokea / Nemanja Gordić - 11 poena, 5 asistencija i 3 skoka
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 dec 2013, 11:53

ovo mi je najjace, dva "nasa" tima igraju mi jednog igraca na terenu imamo :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 24 dec 2013, 19:37

Jaao kad bi se sve ostvarilo,kakvu bi tek unutarnju liniju imali Kikanovic-Nurkic-Suton-Savovic-Teletovic....pa gdje bi nam kraj bio :D

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 24 dec 2013, 20:06

Kakav Suton ti sto su naknadno dosli pameti tj ne moze u Hrvatsku ali kad god hocu mogu u BIH e malo sutra kad bi sutra bio LBJ razligu :evil:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 24 dec 2013, 22:26

Suton je kita od igraca, tome svjedoci i index u aba ligi. Obicno drvo koje prangija trice. (s uspjesnoscu od 27%)

Moliti drvo je vrh samoponizenja.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 dec 2013, 23:15

Suton je krajnje limitiran igrač. Nema on kvalitet da igra za reprezentaciju BiH.

Kad se samo sjetim novina i portala šta su pisali i najavljivali prije par godina :roll:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 dec 2013, 09:21

24.12.2013.

Brooklyn Nets 86 - 103 Indiana Pacers / Mirza Teletović - 8 poena, 4 skoka, 3 asistencije

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 25 dec 2013, 10:01

Ovdje izgleda pojednici zele, da Mirzina zamjena bude na nivou Mirze..Suton je tu da uleti 10,12 min,a mislim da to moze dobro odraditi.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 dec 2013, 10:06

Neutral je napisao/la:Suton je krajnje limitiran igrač. Nema on kvalitet da igra za reprezentaciju BiH.

Kad se samo sjetim novina i portala šta su pisali i najavljivali prije par godina :roll:
Prenapuhan i odvratan jeste, ali trenutno nemamo boljeg. Bavke je taj kojeg bih ja jos zelio vidjeti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 25 dec 2013, 10:18

bhsport je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Suton je krajnje limitiran igrač. Nema on kvalitet da igra za reprezentaciju BiH.

Prenapuhan i odvratan jeste, ali trenutno nemamo boljeg. Bavke je taj kojeg bih ja jos zelio vidjeti.
Ja bi prije da se Kenan Bajramović vrati nego Bavke, igra u dobrom klubu, ima odlične statistike, od toga Bavčić ima samo neke stare zasluge..

abraham
Kontakt:

Post Postao/la abraham » 25 dec 2013, 13:04

Ethel je napisao/la:
bhsport je napisao/la:

Ja bi prije da se Kenan Bajramović vrati nego Bavke, igra u dobrom klubu, ima odlične statistike, od toga Bavčić ima samo neke stare zasluge..
Za mene je Kenan još uvijek upotrebljiv igrač i od ponuđenih najbolja opcija - šteta, mogo je napraviti bolju karijeru i biti bolji igrač da nije imo taj balvanski mentalitet

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 25 dec 2013, 13:59

Pricalo se za jos brojne kako su limitirani, pa izgurase kvalifikacije za jedno veliko natjecanje, odnosno bili su integralni dio iste.
To sto vec netko ocekuje da ima pet igraca na razini Teletovica, to je neka potpuno druga prica.
BiH realno ima dva odlicna igraca, Teletovica, Djedovica, dok cu Nurkica racunati kao u najavi, a ovo ostalo je vrcenje imena, nista tu slabiji Suton nije od postojeceg kadra, dapace, u pravom sustavu moze odigrati jako dobro, sto bi brojni ovdje i vidjeli da su ga ikad gledali makar tri, cetiri utakmice bez da dozvoljavaju da ih vlastite zamisli i pretpostavke ometaju u logicnosti da se za svakog igraca bori, a ne glumi nekakav visi patriotizam, kao sto rekoh, to sebi samo velesile mogu dopustiti, a kao sto netko vec ispravi, ne mogu vise ni velesile, to je bar evidentno.
...Život za Široki...

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 25 dec 2013, 14:08

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pricalo se za jos brojne kako su limitirani, pa izgurase kvalifikacije za jedno veliko natjecanje, odnosno bili su integralni dio iste.
To sto vec netko ocekuje da ima pet igraca na razini Teletovica, to je neka potpuno druga prica.
BiH realno ima dva odlicna igraca, Teletovica, Djedovica, dok cu Nurkica racunati kao u najavi, a ovo ostalo je vrcenje imena, nista tu slabiji Suton nije od postojeceg kadra, dapace, u pravom sustavu moze odigrati jako dobro, sto bi brojni ovdje i vidjeli da su ga ikad gledali makar tri, cetiri utakmice bez da dozvoljavaju da ih vlastite zamisli i pretpostavke ometaju u logicnosti da se za svakog igraca bori, a ne glumi nekakav visi patriotizam, kao sto rekoh, to sebi samo velesile mogu dopustiti, a kao sto netko vec ispravi, ne mogu vise ni velesile, to je bar evidentno.
Eh druže ne možeš ti to nekima objasniti makar na svakoj stranici pisao isto.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos i 3 gosta.