Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la VanBasten » 23 dec 2013, 21:52

delija je napisao/la:Nije bitno ko je. Činjenica je da vjerovatno neće ni zaigrati za nas zbog pasivnosti pojedinih ljudi u savezu. Šta više ovi članci o novim igračima meni izgledaju samo kao mazanje očiju. Jbt toliko talenata u drugim reprezentacijama a oni prave spektakl zato što su za čitavu godinu prebratili 2 mlada igrača. Pola godine muntaju onog iz Ajaxa.

Niko ne komentariše to što se Pirić iznenadio kad su mu rekli da bi Tanković zaigrao za nas. 2 godine igramo protiv Švedske i nikom nije naumpalo da pita momka bil igrao za nas.

Po meni ljudi u savezu koji rade sa mladima ne rade svoj posao dovoljno dobro. Toliki talent kampovi organizovani a ne znam jel ijedan igrac pozvan na okupljne reprezentacije. Ovdje neko opasno muti a novinari i savez šute.
Ma Pirić je klasični onaj tehnokrata iz bivšeg sistema. Nema tu hajra. Na ovu odgovornu poziciju trebao je neko mlađi i pametniji, tipa Bolića.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 dec 2013, 21:55

Nemaju šta ljudi odavde da rade njihov posao. Kad ne znaju da iskoriste te yebene kampove koje su organizovali, pardon, znaju iskoristiti samo u svoje interese, i prezentirati veliku dozu neprofesionalnosti prilikom prezentacije države iz koje dolaze, zašto bi mi pokušavali nešto, kad je prava moć u rukama krivih ljudi.

Dosta trulog je ostalo u strukturama novog Saveza, ništa se ne mijenja preko noći. Umjesto da se ponašaju kako treba, i da poberu plodove tuđeg rada, oni se zayebavaju sa tom djecom. Da sam na mjestu te djece, sve bih to rasp.izdio pa nek' se hvataju za glavu, a sve nauštrb prevrtanja nekih stvari u Savezu, i ispravljanja onoga što nema veze s mozgom.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 23 dec 2013, 21:56

samson je napisao/la:
Ko su te igracine? Ako ti nije tesko, navedi nekog .. Hvala ..
Mrsko mi. Vidim na šta ciljaš. Igračina možda nema, ali talenata ima. Nije ni bitno. Dok Hrvati hvataju sve što bi imalo veze sa kockicama mi ćemo raspravljati jel talenat ili ne.
Kad postane neko igračina onda je kasno moljakati
VanBasten je napisao/la: Ma Pirić je klasični onaj tehnokrata iz bivšeg sistema. Nema tu hajra. Na ovu odgovornu poziciju trebao je neko mlađi i pametniji, tipa Bolića.
Sad pitanje je bil to zanimalo Bolića. Kako je krenuo u menadžerske vode opet bi moglo biti i sukoba interesa. Ali kako god uvijek se može naći neka mlađa poletnija osoba.
I haj ti mijenjaj Pirića kad će odma biti ona Merlinova "Gdje si bio ti kad je bilo najteže" :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 23 dec 2013, 23:25

Ja kad sam pisao da ne rade svoj posao kako bi trebali neki su odmah skocili, kao doveden ovaj, onaj itd..

Sta se ustvari desava. Slucaj Kolasinac je trajao gotovo godinu dana. Na pocetku kvalifikacija je pocela prica o Kolasincu, usput je i selektor, na sebi svojstven nacin, ismijavao momka na pres konferenciji, i nakon toga je sve stalo, vise od pola godine niko nista, da bi otisli tek prije 2 mjeseca u posjetu njemu i onda se sve zavrsilo za mjesec dana. Cak je i selektor rekao da je mogao odigrat 10 utakmica za nas.

Slucaj Hajrovic gdje smo samo pukom srecom, i jednom od rjetkih gresaka Hitzfelda uspjeli dobiti onako talentovanog, extra fudbalera. Naravno, na kraju kad se savez ukljucio sve je bilo gotovo za mjesec dana.

Slucaj Tankovic, o njemu se pisalo kad je tek potpisao za Fulham, naravno u savezu niko nista i kad nam momak zabije tri gola, a i prije toga je briljirao u Svedskim omladinskim selekcijama. Gospodin Piric izjavi da ce stupiti u kontakt sa njim, i vidjeti o kakvom se igracu radi. Znaci opet kasne godinu dana najmanje.

Slucaj Seferovic isto ima dosta gresaka saveza u tom slucaju, iako je i mali djubre nevidjeno.

Evo sad ovaj momak, vjerovatno taj Suljic.

Dalje, ti silni kampovi po Skandinaviji, Njemackoj, Engleskoj, Americi. Nikad niko iz tih kampova nije promoviran ni u jednu od nasih selekcija.

Kazem ponovo, savez je poceo raditi, kolko toliko, al daleko je jos to da im se aplaudira, cestita i da im se pjesme pjevaju. Ima jos korova u ovom savezu i ranijih dana. Najvise ih je ostalo u raznim komisijama za PLBIH i ovih koji se bave omladinskim selekcijama.

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 23 dec 2013, 23:37

Mozambik je napisao/la:Ja kad sam pisao da ne rade svoj posao kako bi trebali neki su odmah skocili, kao doveden ovaj, onaj itd..

Sta se ustvari desava. Slucaj Kolasinac je trajao gotovo godinu dana. Na pocetku kvalifikacija je pocela prica o Kolasincu, usput je i selektor, na sebi svojstven nacin, ismijavao momka na pres konferenciji, i nakon toga je sve stalo, vise od pola godine niko nista, da bi otisli tek prije 2 mjeseca u posjetu njemu i onda se sve zavrsilo za mjesec dana. Cak je i selektor rekao da je mogao odigrat 10 utakmica za nas.

Slucaj Hajrovic gdje smo samo pukom srecom, i jednom od rjetkih gresaka Hitzfelda uspjeli dobiti onako talentovanog, extra fudbalera. Naravno, na kraju kad se savez ukljucio sve je bilo gotovo za mjesec dana.

Slucaj Tankovic, o njemu se pisalo kad je tek potpisao za Fulham, naravno u savezu niko nista i kad nam momak zabije tri gola, a i prije toga je briljirao u Svedskim omladinskim selekcijama. Gospodin Piric izjavi da ce stupiti u kontakt sa njim, i vidjeti o kakvom se igracu radi. Znaci opet kasne godinu dana najmanje.

Slucaj Seferovic isto ima dosta gresaka saveza u tom slucaju, iako je i mali djubre nevidjeno.

Evo sad ovaj momak, vjerovatno taj Suljic.

Dalje, ti silni kampovi po Skandinaviji, Njemackoj, Engleskoj, Americi. Nikad niko iz tih kampova nije promoviran ni u jednu od nasih selekcija.

Kazem ponovo, savez je poceo raditi, kolko toliko, al daleko je jos to da im se aplaudira, cestita i da im se pjesme pjevaju. Ima jos korova u ovom savezu i ranijih dana. Najvise ih je ostalo u raznim komisijama za PLBIH i ovih koji se bave omladinskim selekcijama.
Ma imam osjecaj da nema ovih novinara sto prate ovu djecu po inostranstvu, da ovi u savezu nikada i ne bi culi za neke momke. Pogotovo Susic. Kada se samo sjetim kako je za Lulica saznao, kaze slucajno gledao utakmicu i vidio igraca cije se prezime zavrsava na ić. Pa i to sto kazes za Kolasinca. Pa kaze Dilaver mu nije potreban. Pa kaze otkud sada taj Salatic odjednom. Cuj odjednom, pa znaci treba se godinu dana pisati i pricati o njemu. Ali mu je zato svaki igrac iz Hajduka interesantan. Nije mu Besic interesantan iako moli Boga za igraca na DM poziciji ali mu je zato Zahirovic redovan na spisku.
Nekada bas covjek skonta da on veze nema o nasim igracima sem njih 15 ili 16. Pa kako mu nije dosadno kada sjedi kod kuce da malo procita i potrazi naseg kojeg igraca. Bas nekada iznervira covjeka. Primjera je milion. Pa vrijedne je Prcicevih 10 utakmica u Francuskoj ligi nego Ibricicevih zadnjih 2 godine. Primjera je jos mali milion ali kome sve to pisati.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 dec 2013, 23:41

Nije vam to FM, kliknes na igraca i tvoj je. Ovo su malo komplikovanije stvari gdje se dosta stvari treba poklopiti, prvo da vidis jeli igrac kvalitet da ne gubis vrijeme bezveze, pa onda slijede razgovori, birokratija, Fifa, itd.
Samo znate kritikovati.

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 23 dec 2013, 23:43

Meni je nesvatljivo da Susic uopste nije "zainteresovan" za pracenje potencijalnih reprezentativaca. Imam osjecaj da ga boli racku sto ce ostati poslije njega
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 23 dec 2013, 23:45

xxh2o je napisao/la:Meni je nesvatljivo da Susic uopste nije "zainteresovan" za pracenje potencijalnih reprezentativaca. Imam osjecaj da ga boli racku sto ce ostati poslije njega
Kolasinac, Hajrovic (Izet i Sead), Lulic, Mujdza, Bicackic, Besic, ... igraci koje su debitovali kod Susica. Uopste ga nije briga za buducnost, u pravu si 100%.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 dec 2013, 23:47

pa jedino za Bešića ima zasluge, za ostale ga je bolio **** kao i ove u savezu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 dec 2013, 23:48

Kako ćeš dokučiti jbt jel kvalitet ili nije na osnovu novinskih članaka. :? Da ne bi oni slučajno razvili skauting mrežu pa pratili igrače koji igraju za omladinske akademije jakih klubova ?

Igrača se prati u začetku, a ne kad " proigra " ... onda ga je i meni kao laiku lako primjetiti, a ne njima stručnjacima, koliko god im ta titula odgovarala, ili ne.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 23 dec 2013, 23:50

calcio je napisao/la:
xxh2o je napisao/la:Meni je nesvatljivo da Susic uopste nije "zainteresovan" za pracenje potencijalnih reprezentativaca. Imam osjecaj da ga boli racku sto ce ostati poslije njega
Kolasinac, Hajrovic (Izet i Sead), Lulic, Mujdza, Bicackic, Besic, ... igraci koje su debitovali kod Susica. Uopste ga nije briga za buducnost, u pravu si 100%.
Zahvaljujuci selektorima za Brazil su zaigrali Dunga, Bebeto, Ronaldo, Ronaldinjo, Neimar....I tako to... :roll:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 23 dec 2013, 23:51

calcio je napisao/la:Nije vam to FM, kliknes na igraca i tvoj je. Ovo su malo komplikovanije stvari gdje se dosta stvari treba poklopiti, prvo da vidis jeli igrac kvalitet da ne gubis vrijeme bezveze, pa onda slijede razgovori, birokratija, Fifa, itd.
Samo znate kritikovati.
Zbog takvog stava smo vjerovatno izgubili i Ibrahimovica. U ovakvim situacijama ne mozes nikako biti na gubitku jednostavno ako xx igrac uspije imas reprezentativca a ako ne nikom nista picis dalje nije ni prvi ni zadnji

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 dec 2013, 23:55

slika

Nemojte ga zaboraviti,on se oporavlja. 8-)
1946

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 dec 2013, 23:56

Sajodinix. :)

Šta je s njim, u koja je doba sa oporavkom ? Zna li se išta, ti kao njegov veliki fan to sigurno znaš, je li @Head ?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 24 dec 2013, 00:00

zizu1991 je napisao/la:Sajodinix. :)

Šta je s njim, u koja je doba sa oporavkom ? Zna li se išta, ti kao njegov veliki fan to sigurno znaš, je li @Head ?
Tek poceo sa teretanom.
1946

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 24 dec 2013, 00:00

calcio je napisao/la:

Stoji to da su oni debitovali al Susic za pojedine nije mako prstom npr. Kolasinac sve obavio Spahic i Begic. Pa zar nije bilo logicnije da Susic ide na taj sastanak ili sta vec a ne Spahic, Mujdza koliko znam jos za vrijeme Cire bio pozivan sad sto nije odmah mogao igrati dr. stvar, Besic igrao kada je bio na trebinama u HSV i nije ga bilo na mapi sad kad igra redovno nema ga ni blizu rep. Za Seada nebih rekao da je Susic zasluzan cak sto vise koliko znam da su ga pozvali na onu utakmicu u Sloveniju ovi iz saveza bez znanja Susica. Izet, sta reci preko novina se fakticki dopisivali ovaj izjavljivao igrao bi za rep. ovaj sredi papire pa **** te ako si selektor odi pogledaj utakmicu razgovaraj sa igracom oci u oci obijasni neke stvari a ne davati debilne izjave. Cudi me da si izostavio Avdu i on je za njegovog mandata postao standardni reprezentativac :D

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 dec 2013, 00:02

Gringo, mislim da smo u ovom slucaju na istoj strani :D ne napadaju oni samo Susica nego cijeli savez (Osima i kompaniju), stani na moju stranu ;)

Ali nije mi jasno, upravo smo zahvaljujuci savezu, pa i selektoru iako se neki nece sloziti, dobili nekoliko odlicnih igraca, osigurali se za buducnost na tim pozicijama i sve sto mozes procitati ovdje je kritika i pljuvanje jer neki 15-godisnjak nije pozvan negdje, valjda ocekujete poziv u A repku, sta ja znam... Nama nikad ugoditi...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 dec 2013, 00:06

Susic doveo Hajrovica :lol: ? Da bi se reklo da je neki selektor doveo nekog igraca koji je imao sansu zaigrati za neku drugu repku, konkretno igraca koji igra u svicarskoj ligi i nastupao je za mladje selekcije te zemlje, uzecu za primjer Slavena Bilica i Ivana Rakitica iz hrvatske repke. Naime, Pape je doveo Izeta tako sto se nije ni vidio sa njim nit ista drugo, sve su drugi obavili, dok je Rakitic odabrao Vatrene nakon sto je Slaven Bilic skoknuo do Basela i tamo se nasao sa Mladenom Petricem te su skupa otisli na sastanak sa Rakiticem te ga nagovrili da odabere Hrvatsku. Tad se moze reci da je selektor doveo igraca, a ovo sto je Pape radio je smijesno.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 dec 2013, 00:11

@calcio

Osjećaš li se to usamljenim. :)

Moj stav nije da se ti igrači trebaju gurati u " A " tim sa 15 godina, niko racionalnog razmišljanja to ne bi tražio. Ono što zahtjevam i što smatram da je nužno da ovaj Savez radi jeste proširivanje svog efektivnog rada u otkrivanju i privođenju kako potencijalnih reprezentativaca, tako i mladića koji su tek počeli praviti svoje prve nogometne korake uslovno rečeno, a već se nalaze u akademijama nekih od svjetski poznatih i priznatih klubova.

Njihovim kontaktiranjem i zainteresovanošću za iste se ne obavezujemo po automatizmu da će svi oni zaigrati jednog dana za nas, nego, isključivo i jedino se osiguravamo ako koji od njih napravi pristojnu karijeru, i bude se pravilno razvijao do prvog tima, da možemo poseći za njegovim talentom i kvalitetom, te ga ugraditi u kolektiv koji donosi radost milionima navijača ove reprezentacije širom svijeta.

Profesionalizam u radu, kopiranje uspješnih skauting službi se traži, ne traži se izmišljanje tople vode. Ima mnogo recepta koji su se dokazali i pokazali uspješnim u dosadašnjem radu drugih Saveza, tako da ne bi morali raditi vlastite programe iz temelja, znači samo aktivno i svjesno obavljanje posla za koje si plaćen.

Znam da je to teško tražiti u ovoj zemlji, ali ako ništa, imamo tu neku pozitivnu priču krenuvši od plasmana na SP, zašto ne bismo to iskoristili i na zdravim temeljima nastavili graditi ovu reprezentaciju koja je postala brand regiona, a mogla bi biti prepoznatljiva i u svijetu, kao jedan od zaštitnih znakova Jedne i Jedine.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 24 dec 2013, 00:14

Sabinho je napisao/la:Susic doveo Hajrovica :lol: ? Da bi se reklo da je neki selektor doveo nekog igraca koji je imao sansu zaigrati za neku drugu repku, konkretno igraca koji igra u svicarskoj ligi i nastupao je za mladje selekcije te zemlje, uzecu za primjer Slavena Bilica i Ivana Rakitica iz hrvatske repke. Naime, Pape je doveo Izeta tako sto se nije ni vidio sa njim nit ista drugo, sve su drugi obavili, dok je Rakitic odabrao Vatrene nakon sto je Slaven Bilic skoknuo do Basela i tamo se nasao sa Mladenom Petricem te su skupa otisli na sastanak sa Rakiticem te ga nagovrili da odabere Hrvatsku. Tad se moze reci da je selektor doveo igraca, a ovo sto je Pape radio je smijesno.
Sad cu ja postaviti link na kome pise da je Susic zvao na telefon Hajrovica prije vise od dvije godine, pa je onda poslije toga i skoknuo do Ciriha za razgovor licem u lice. Takodje prije 2 godine, pred utakmicu sa Brazilom koju smo igrali u Svicarskoj.

Ali koja korist, i juce sam ga bio postavio ali ljudi se prave da ga ne vide.
Opet ce sutra ista prica, "Susic nema nikakve sa dovodjenjem Hajrovica" a prepricavace se kako je vrijedni i marljivi Bilic isao u Svicarsku kod Rakitica dok lijeni Susic nista ne radi...

http://www.haber.ba/sport/fudbal/4061-s ... o-bih.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, lol89 i 52 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []