FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sonik24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sonik24 » 24 dec 2013, 22:15

@ Bosniacum Liluim

naravno, nikad mi nece biti jasni "navijaci" koji navijaju za Kukesi, Plzen, Zetu, Maribor, kada igraju protiv naših, al eto. Sve je ovo jos uvjek na papiru, jedva cekam da vidim djela, jer sve zvuci kao bajka, ne moze covjek da vjerujem da su pocelo i ozbiljnije, tj. masnije ulagat u nase klubove. Ovo ce svakako privuci navijace, neutralce, gledaoce, simpatizere i ljubitelje nogometa uopste na Koševo, odnosno na stadion Asim Ferhatović - Hase. Izlaskom u Evropu pare, parama bolja infrastruktura, boljom infrastrukturom do boljih uvjeta na treningu i tekmama, al polahko, odoh daleko, sve nek ide svojim tokom. Sretno Pitari.

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 24 dec 2013, 22:17

hilmo je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:FK Sarajevo je postalo prvi klub u regiji sa dominantnom vlasničkom strukturom jednog azijskog biznismena. Bravo, svaka čast za ovo. Moram priznat da sam bio pesimista, al ova vijest me je potpuno iznenadila, pozitivno naravno. Nadam se boljim danima za FK Sarajevo i boljem nogometu u BiH, a ako bude teklo sve po planu, ndam se da ce do toga i doci. Odlicno je odradjeno da se u statut stavilo da se grb, boja i ime klub ne moze mjenjat. To cjenim. Respekt!
Nadamo se da na ovom neće stati.

Što se tiče ovog boldiranog, taj statut koji ovo predviđa je usvojila skupština u trenutnom sazivu, ali ulaskom Tana dolazi do promjene saziva skupštine koja će vjerovatno promjeniti neke članove UO, a samim tim može promjeniti i statut....
Ja se nadam da neće.
to je klauzuuka u ugovoru koja NIJE PROMJENJIVA ;) jedan d RIJETKIH uvjeta nasih :)

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 24 dec 2013, 22:17

Što se tiče dugova, Kusturica kaže kako su izvršili gotovo sve reprograme i restrukturiranje dugova o povjeriocima te očekuje da će najkasnije krajem siječnja svi računi biti deblokirani, što će im omogućiti da 'lakše dišu', ali i preuzmu neke druge aktivnosti.

Kusturica je naglasio da pritom naročito misli na osnivanje kompanija koje će biti profitabilne jer je u ovom trenutku FK Sarajevo kao udruženje neprofitabilna kompanija.

Krenut će se, kaže, zajedno s Tanom u osnivanje kompanija za nekretnine, marketing, turizam, koje će ostvarivati profit, a time bi se pokušalo osigurati i samofinanciranje kluba.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 dec 2013, 22:17

sonik24 je napisao/la:@ Bosniacum Liluim

naravno, nikad mi nece biti jasni "navijaci" koji navijaju za Kukesi, Plzen, Zetu, Maribor, kada igraju protiv naših, al eto. Sve je ovo jos uvjek na papiru, jedva cekam da vidim djela, jer sve zvuci kao bajka, ne moze covjek da vjerujem da su pocelo i ozbiljnije, tj. masnije ulagat u nase klubove. Ovo ce svakako privuci navijace, neutralce, gledaoce, simpatizere i ljubitelje nogometa uopste na Koševo, odnosno na stadion Asim Ferhatović - Hase. Izlaskom u Evropu pare, parama bolja infrastruktura, boljom infrastrukturom do boljih uvjeta na treningu i tekmama, al polahko, odoh daleko, sve nek ide svojim tokom. Sretno Pitari.
upravo ti o tome pricam. Fazon je sto danas nema pravih navijaca, sve se svodi na neku furku. Nadam se barem nekoj poslije ratnoj atmosferi. Koliko toliko je bilo normalnije a i na terenu je to sve bolje izgledalo.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 24 dec 2013, 22:19

heh, ne mozes bit navijač kad imas vecu mrznju prema Želji nego ljubav prema Sarajevu i obratno ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 24 dec 2013, 22:22

vincenttan je napisao/la: to je klauzuuka u ugovoru koja NIJE PROMJENJIVA ;) jedan d RIJETKIH uvjeta nasih :)
E mašallah onda!!!
bacelonafan je napisao/la: Kusturica je naglasio da pritom naročito misli na osnivanje kompanija koje će biti profitabilne jer je u ovom trenutku FK Sarajevo kao udruženje neprofitabilna kompanija.

Krenut će se, kaže, zajedno s Tanom u osnivanje kompanija za nekretnine, marketing, turizam, koje će ostvarivati profit, a time bi se pokušalo osigurati i samofinanciranje kluba.
Ma to je ono što Tan hoće, preko nas da se predstavi kao uspješan i istrajan investitor u BiH. Znači spreman je investirati, ne bitno koliko, ako ima s kim raditi, a kod nas je naišao na jedan odličan tim.
E pa nek državni organi predstave svoje projekte, i nek pošteno rade, para ima u svakom dijelu svijeta.

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 24 dec 2013, 22:26

Cestitam na dogovoru koji je postignut i iskreno bih volio da se neke stvari pomjere u bh fudbalu.
Ne uzimajte da sam dosao sa zlom namjerom ali imam nekoliko pitanja na koje bih zelio dobiti odgovor ako neko bude u stanju.Prije svega,Tan je preuzeo kontrolni paket kluba(vecinski)dali to znaci da ce u skladu sa procentima biti popunjen budjet kluba,odnosno da ce i FKS morati iznaci sredstva za manjinski dio.Nisam siguran iz svega ovoga da ce Tan uplacivati i puniti sam budjet a ima mogucnost da preko skupstine sprovede svoju zelju (uveca ili smanji budjet).
Pominju se sredstva oko 3 mio KM koja nisu usmjerena na pokrivanje operativnih rashoda nego namjenski za potrebe omladinske skole,u kojem periodu?Pominje se cak peiod i do pet godina.Za dobar rezultat i uzimanje titule neophodno je izmedju 2-3 mio KM (toliki iznos je imao Zeljo u periodu kada je Djeko presao u M.C.).Po mom misljenju klub je dat za jeftine novce jer ipak je to jedan od nasih najcjenjenijih klubova u BIH.Mnogo je bitnih nejasnoca koje bi trebale dati okvir da bi ocekivali velike rezultate.

PehariSuTu
Kontakt:

Post Postao/la PehariSuTu » 24 dec 2013, 22:36

bacelonafan je napisao/la:
PehariSuTu je napisao/la:Ee levati(jbg izlevaćeni ste pa zato ovakav izraz)niste ni svijesni koja ćete vi slasna podyebavanja morati da trpite u dogledno vrijeme.Dovoljno je samo reći da ćete postati prvi klub iz BiH koji nije uspio da osvoji titulu,iako je "imao" vlasnika :lol:(čuj vlasnik) milijardera
Evo ga covjek zvani"provjerena informacija" :lol: Lik je bio dosao na nasu temu i tvrdio da je provjereno da od akademije nema nista,da je TAN dosao smao da se reklamira kroz nase medije,zamislite taj mozak i to razmisljanje :lol: Jesmo izlevaceni smo tako sto vise necemo imati dugova,a sto se tice "vlasnika" Man Utd.,Man City,Chelsea,PSG i mnogi drugi su budale jer imaju vlasnika :lol: :lol: Idi covjece dozovi se malo,umij se dosta si se provaljivao,sad moras uzet lopatu da bi izbacio sve gluposti i lazi koje si pisao!
Moja kako ti kažeš "provjerena informacija" je bila da vas čeka "sedmica za pamćenje" i da ništa ne brinete jer se sve jednostavno MORA "riješiti" sa tanom da se ne biste izofirali(a navijači upravi zbog toga yebavali šta stignu).Rekao sam i da fks i omalenog TEK ČEKA MEDIJSKO EKSPONIRANJE,takođe sam rekao da je već davno potpisan ugovor sa tanom i da se on trenutno odrađuje(gl spon.) a ova komedija je dio tog ugovora,ono "poslovna tajna"je dovoljan dokaz muljanja,pa ko ne bi iznio odmah vijest da je dobio milione,nego normalno da će biti posl.tajna kad si na početku sezone dobio dio za natpis na dresu i dio sad(sve je to sića,bar u odnosu na ono što vi mislite da ste dobili).Naravno,tek sada će se tražiti ljudi koji će platiti to neko učešće(ona vaša glupost u statutu),a sad kad je "tan tu"lakše će se te budale nafatati,dok je tan tu samo nešto poput maskote.Za mazanje očiju tu je redovno spominjanje tog kampa.DANAS SE POKAZALO KAKO SU BOSANCI ZAISTA GLUP NAROD,jbg šta ćemo,takvi smo
evo kontranapada,evo velike prilike,stopostotna šansa,1-0 vodi Željezničarrr...90. minut susretaaa,Željo vodi 1-0,eksplodiralo je sada Olimpijski stadion Koševooo

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 24 dec 2013, 22:37

svejedno je napisao/la:Cestitam na dogovoru koji je postignut i iskreno bih volio da se neke stvari pomjere u bh fudbalu.
Ne uzimajte da sam dosao sa zlom namjerom ali imam nekoliko pitanja na koje bih zelio dobiti odgovor ako neko bude u stanju.Prije svega,Tan je preuzeo kontrolni paket kluba(vecinski)dali to znaci da ce u skladu sa procentima biti popunjen budjet kluba,odnosno da ce i FKS morati iznaci sredstva za manjinski dio.Nisam siguran iz svega ovoga da ce Tan uplacivati i puniti sam budjet a ima mogucnost da preko skupstine sprovede svoju zelju (uveca ili smanji budjet).
Pominju se sredstva oko 3 mio KM koja nisu usmjerena na pokrivanje operativnih rashoda nego namjenski za potrebe omladinske skole,u kojem periodu?Pominje se cak peiod i do pet godina.Za dobar rezultat i uzimanje titule neophodno je izmedju 2-3 mio KM (toliki iznos je imao Zeljo u periodu kada je Djeko presao u M.C.).Po mom misljenju klub je dat za jeftine novce jer ipak je to jedan od nasih najcjenjenijih klubova u BIH.Mnogo je bitnih nejasnoca koje bi trebale dati okvir da bi ocekivali velike rezultate.
Jesil procitao ti clanke uopste? Covjek ce vratiti dugove,odblokirace nam racune,akademija tj zemlja uskoro ce biti kupljena, jel su to male pare? Koliko sam procitao budzet za 3 godine trebaju sad da odrede,prvi dio novca je vec stigao itd. ti kazes za male pare je prodan klub,on uopste nije prodan jer to zakonom nije moguce,a ovo je i previse,jer danas ce tesko neko i 100 maraka da ulozi a ne milione,to cete vidjeti nekad kad bude mozda zakon o sportu i kad ce neko imati priliku da ulozi!

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 24 dec 2013, 22:38

svejedno je napisao/la:Cestitam na dogovoru koji je postignut i iskreno bih volio da se neke stvari pomjere u bh fudbalu.
zanemarit cu ovo za Dzeku jer nisi u pravu za te pare... ;)

-on u potpunosti finansira klub, gdje je mislim preko 90 mozda i 95% vlasnik "dionica", tj upravljacke strukture
-svake godine ON ce svoj novac dati kao budzet kluba, iznos je dogovoren u naprijed (cnacuo sam oko 5 ili vise miliona godsinje)
-trasnakcija je provedena jucer i uskoro ce svi dugovi biti vraceni i racun odblokiran, to su pare koje su dobili od kupovine uloga
-Tan ce u okviru FKS napraviti nekoliko kompanija, kako je rekao Kusturica koje ce se baviti raznim psolovima, marketing-turizam...
-posebna ulaganja ce biti za Akademiju gdje ce FKS KUPITI zemljiste, izgraditi akademiju po evropskim standardima, dio novca koji smo sad dobili ici ce u Akademiju
-Tan ce svake godine dati dio novca za infrastrukturu kluba, napraviti kompanije, Akademiju i sl. stvari,vraceni ce biti svi dugovri (preko 5 mil) tako da to nisu ni malo "male pare"

pozz

puding
Kontakt:

Post Postao/la puding » 24 dec 2013, 22:38

PehariSuTu je napisao/la:
PehariSuTu je napisao/la:Ee levati(jbg izlevaćeni ste pa zato ovakav izraz)niste ni svijesni koja ćete vi slasna podyebavanja morati da trpite u dogledno vrijeme.Dovoljno je samo reći da ćete postati prvi klub iz BiH koji nije uspio da osvoji titulu,iako je "imao" vlasnika :lol:(čuj vlasnik) milijardera
Evo ga covjek zvani"provjerena informacija" :lol: Lik je bio dosao na nasu temu i tvrdio da je provjereno da od akademije nema nista,da je TAN dosao smao da se reklamira kroz nase medije,zamislite taj mozak i to razmisljanje :lol: Jesmo izlevaceni smo tako sto vise necemo imati dugova,a sto se tice "vlasnika" Man Utd.,Man City,Chelsea,PSG i mnogi drugi su budale jer imaju vlasnika :lol: :lol: Idi covjece dozovi se malo,umij se dosta si se provaljivao,sad moras uzet lopatu da bi izbacio sve gluposti i lazi koje si pisao!
Moja kako ti kažeš "provjerena informacija" je bila da vas čeka "sedmica za pamćenje" i da ništa ne brinete jer se sve jednostavno MORA "riješiti" sa tanom da se ne biste izofirali(a navijači upravi zbog toga yebavali šta stignu).Rekao sam i da fks i omalenog TEK ČEKA MEDIJSKO EKSPONIRANJE,takođe sam rekao da je već davno potpisan ugovor sa tanom i da se on trenutno odrađuje(gl spon.) a ova komedija je dio tog ugovora,ono "poslovna tajna"je dovoljan dokaz muljanja,pa ko ne bi iznio odmah vijest da je dobio milione,nego normalno da će biti posl.tajna kad si na početku sezone dobio dio za natpis na dresu i dio sad(sve je to sića,bar u odnosu na ono što vi mislite da ste dobili).Naravno,tek sada će se tražiti ljudi koji će platiti to neko učešće(ona vaša glupost u statutu),a sad kad je "tan tu"lakše će se te budale nafatati,dok je tan tu samo nešto poput maskote.Za mazanje očiju tu je redovno spominjanje tog kampa.DANAS SE POKAZALO KAKO SU BOSANCI ZAISTA GLUP NAROD,jbg šta ćemo,takvi smo
Ti si jednostavno bolestan co'ek...

svejedno
Kontakt:

Post Postao/la svejedno » 24 dec 2013, 22:43

vincenttan je napisao/la:

-on u potpunosti finansira klub, gdje je mislim preko 90 mozda i 95% vlasnik "dionica", tj upravljacke strukture
-svake godine ON ce svoj novac dati kao budzet kluba, iznos je dogovoren u naprijed (cnacuo sam oko 5 ili vise miliona godsinje)
-trasnakcija je provedena jucer i uskoro ce svi dugovi biti vraceni i racun odblokiran, to su pare koje su dobili od kupovine uloga
-Tan ce u okviru FKS napraviti nekoliko kompanija, kako je rekao Kusturica koje ce se baviti raznim psolovima, marketing-turizam...
-posebna ulaganja ce biti za Akademiju gdje ce FKS KUPITI zemljiste, izgraditi akademiju po evropskim standardima, dio novca koji smo sad dobili ici ce u Akademiju
-Tan ce svake godine dati dio novca za infrastrukturu kluba, napraviti kompanije, Akademiju i sl. stvari,vraceni ce biti svi dugovri (preko 5 mil) tako da to nisu ni malo "male pare"

pozz
Ako je takav dil napravljen da u pet godina ce ostaviti oko 30 mio KM mogu samo reci naklon do poda.
Jeli istina to cu drzati za sebe da vam ne kvarim atmosferu,sve najbolje.

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 24 dec 2013, 22:44

PehariSuTu je napisao/la:
Kakav lik :lol: Pa jesu li objavili da sad pocinje gradnja akademije,da ce racuni biti odblokirani(vjerovatno Dino fening ima magiju kojom odblokira racuna i rjesi se dugova od 4 mil maraka :lol: ),vidjeces kad bude licenca za evropu ko ce je prvi dobiti,vjerovatno je i to ubleha,znaci covjek je dao sicu kojom su odblokirani racuni i rjeseni dugovi :lol: al upravu si za njega je sica tih 4 miliona,znam da ti je tesko al sta ces obruko si se ovdje,al nastavljas i dalje da se brukas :lol: Tebi treba dodijeliti neku nagradu kad ti je covjek milijarder vlasnik mnogih uspjesnih kompanija MASKOTA :lol: cuj MASKOTA :lol: Covjek nam platio da bude maskota e svasta ce ovaj lik napisati

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 24 dec 2013, 22:44

hilmo je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:FK Sarajevo je postalo prvi klub u regiji sa dominantnom vlasničkom strukturom jednog azijskog biznismena. Bravo, svaka čast za ovo. Moram priznat da sam bio pesimista, al ova vijest me je potpuno iznenadila, pozitivno naravno. Nadam se boljim danima za FK Sarajevo i boljem nogometu u BiH, a ako bude teklo sve po planu, ndam se da ce do toga i doci. Odlicno je odradjeno da se u statut stavilo da se grb, boja i ime klub ne moze mjenjat. To cjenim. Respekt!
Nadamo se da na ovom neće stati.

Što se tiče ovog boldiranog, taj statut koji ovo predviđa je usvojila skupština u trenutnom sazivu, ali ulaskom Tana dolazi do promjene saziva skupštine koja će vjerovatno promjeniti neke članove UO, a samim tim može promjeniti i statut....
Ja se nadam da neće.
Statut ce se mijenjati samo u dijelu koji kaze,,,kako ce se organizovati upravni odbor,,jedina ce promjena biti u tom dijelu,,,,jer je to logicno

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 24 dec 2013, 22:46

svejedno je napisao/la:
vincenttan je napisao/la:

pozz
Ako je takav dil napravljen da u pet godina ce ostaviti oko 30 mio KM mogu samo reci naklon do poda.
Nemas sta kvariti i ako napises bice dezinformacija,jer nista nije do danas procurilo iz kluba,bilo kakav info svi su nagadjali,i danas isto to rade,al uprava radi svoj posao u tajnosti,i objavi kad sve bude gotovo i na vrijeme,profesionalno,uglavnom to koliko je on dao da ti ne kvarim raspolozenje je vise nego sto mozes da zamislis

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 24 dec 2013, 22:48

Ja mislim dosta vise o Tanu , znaci dolazi sve spremno ulozit ce lovu , dajte malo o pojacanjima da se prica. Pogotovo na ljeto sta ocekujete , ja mislim da ce neko strasno ime doci ako ne i 2 3 iskusna igraca i par mladjih talenata.

Muslimovic - u godinama uzeo lovu zasto ne 2 3 sezone odradit u BIH
Medunjanin- Dobra lova , dobri uslovi vala sa Gaziantepom nece docekati evropu , a ovdje biti vodja ekipe koja ce igrati evropu.
Vranjes- Za nase uslove odlican mlad stoper , zasto da ne?
Bevab- Htio ga Dinamo , trazili oko 500.000 eura Zagreb , ima ugovor do 2018 , znamo kakav je igrac.
Lamine Diarra- vidim i proslu a i ovu sezonu trpa po Turskoj , jest da je skoro produzio ugovor al et.
I sad par imena koji mi onako prolaze kroz glavu:
Ante Rukavina , Senijad Ibricic , Jerko Leko , Fatos Beciraj , Damir Sovsic , Mehmed Alispahic , Ermin Zec , Ivan Krstanovic , Filip Kasalica , Damir Vrancic , Bance (augsburg), Mato Jajalo , Marin Tomasov , Ante Vukusic , Adnan Mravac, Gerald Asamoah , Petar Sliskovic ,

Ovo mi je onako doslo iz glave , nezz koliko je sarajevo dobilo para i koliko ovi igraci kostaju. I naravno da nisam mislio na sve vec neki od njih , sad bez nekog napadanja ... Gledajuci , godine , cijenu , ucinak to su igraci koji bi nesto mogli napravit...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 dec 2013, 22:49

Buba00 je napisao/la:Ja mislim dosta vise o Tanu , znaci dolazi sve spremno ulozit ce lovu , dajte malo o pojacanjima da se prica. Pogotovo na ljeto sta ocekujete , ja mislim da ce neko strasno ime doci ako ne i 2 3 iskusna igraca i par mladjih talenata.

Muslimovic - u godinama uzeo lovu zasto ne 2 3 sezone odradit u BIH
Medunjanin- Dobra lova , dobri uslovi vala sa Gaziantepom nece docekati evropu , a ovdje biti vodja ekipe koja ce igrati evropu.
Vranjes- Za nase uslove odlican mlad stoper , zasto da ne?
Bevab- Htio ga Dinamo , trazili oko 500.000 eura Zagreb , ima ugovor do 2018 , znamo kakav je igrac.
Lamine Diarra- vidim i proslu a i ovu sezonu trpa po Turskoj , jest da je skoro produzio ugovor al et.
I sad par imena koji mi onako prolaze kroz glavu:
Ante Rukavina , Senijad Ibricic , Jerko Leko , Fatos Beciraj , Damir Sovsic , Mehmed Alispahic , Ermin Zec , Ivan Krstanovic , Filip Kasalica , Damir Vrancic , Bance (augsburg), Mato Jajalo , Marin Tomasov , Ante Vukusic , Adnan Mravac, Gerald Asamoah , Petar Sliskovic ,

Ovo mi je onako doslo iz glave , nezz koliko je sarajevo dobilo para i koliko ovi igraci kostaju. I naravno da nisam mislio na sve vec neki od njih , sad bez nekog napadanja ... Gledajuci , godine , cijenu , ucinak to su igraci koji bi nesto mogli napravit...
Izgubio si dodir sa stvarnoscu :(
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 24 dec 2013, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

vincenttan
Kontakt:

Post Postao/la vincenttan » 24 dec 2013, 22:51

svejedno je napisao/la:
to nije nikakv dil nego je to potpisani ugovor :)
dakle, sarajevo ce se izgdanjom tih kompanija i akademije SAMO FINANSIRATI :) to je ciljj tana , dugorocni...
a cifra koju smo dobili je ona koliko su kostali upravljacki glasovi, a uz to i prije toga oko 700 000 KM
bit ce jos nesto "na kafu :D " za pripreme :D

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 dec 2013, 22:52

jaoo ja glupe price fol kaoo prodali klub :lol: .pa dionice se prodavale godinu niko nije htio da kupi i sad kad je covjek došao s parama sad kao nevalja ,trebao neko nas kupiti ,ma bjezi ba .samo lagano i pametno .volio sam te i kad si kokuz bio :D

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 24 dec 2013, 22:56

Ako zeli investirati u FCS, evo mu od mene maketa novog stadiona sa 25.000 do 30.000 stolica :)

slika

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], johntravolta123, Pitar6785, Proximic, ristagrad, Rodman, skoJaa, Vanja8 i 71 gost.