aleksandar_veliki je napisao/la:
Da se upisem i to ovdje jer je dosta zanimljiva rasprava i bez djecijeg prepucavanja. Prije svega, nakon Jarnija po meni jos jedan dobar potez, fenomenalan jer danas je i marku tesko pronaci, a kamoli nesto vise. No, mislim da navijace Sarajeva ne bi smjela pucati prevelika euforija, bar do trenutka dok se ne objave detalji ugovora. Svi nagadjamo, ali doista niko ne zna ili pak ne moze sa sigurnoscu reci, e to je to, toliko je za ovo ili ono. Uglavnom, po meni dobar posao, ali bez euforije prevelike dok se tacno ne bude znalo šta i kako stoji u ugovoru.
Dosta se zna toga, jeedino se ne zna koliki će budzet biti
ja koliko sam dobio info (A ako se vratite prije mjesec, dosta su tacni) radi se o tome da ce klub od februara bit na pozitivnoj nuli, dakle svi dugovi ce biti vraceni, osim dijela koji ce drzava svima da "oprrosti# po novom zzakonu o sportu kojeg radi strucni tim
dakle u startu ce biti klubu uplacene pare za klupske upravljacke glasove (preko 4,5 mil KM), od kojih ce dio ici na dugovanja, a dio na kupovinu zemljista za akademiju i pocetak radova
ono sto znam 100% je da ce akadaemija biti perverzna...
a koliki ce budzet biti TO SE NE SMIJE IZNOSITI u javnost, a razlog je sportski aspekt kluba, bar na pocetku... ko malo razmisli skontat ce razlog
ps. razgovor sa momkom koji radi u opstini u kojoj ce se graditi Akademija
Pozz drug imam pitanje...
može
jel ima istine oko onog zemljista ti radis tu

mislis za Sarajevo?
aham
ima, skuplja se dokumentacija i zemljiste ce biti vjerofvatno kupljeno a
nece biti dato na korištenje kako je bio neki dogovor na pocetku
ok hvala ti puno