BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

edobvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la edobvb » 25 dec 2013, 04:04

U ovoj polusezoni, odigrali smo, 26 zvanicni utakmica...sto u bundes ligi..kupu I ligi prvaka!!
Od toga imamo 17. pobjeda...7.poraza..I 2 nerjesena rezultata..ucinak nam je tu oko 65%..slazem se bilo je povreda, ali moglo je I trebalo je biti bolje!
Da smo kuci dobili leverkusena.. I hertu..kud I kamo bi bolji ucinak bio!!
Prednost yayerna bi bila prepolovita..imali bi drugu poziciju I 1. bod ispred leverkusena.
Ovako sta je tu je, slijedi zimska pauza..svi osim Subotica ce biti na raspolaganju , a volio bih da potpisemo 2-3..nova igraca u ovom zimskom prelaznom roku..jednostavno da prosirimo roster..da imamo jaku I kvalitetnu klupu!
I onda u nastavku sezone da krenemo sa pobjedama..to je licno moja zelja I da nam 2014-a bude, puno..puno bolja!! :-)

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 25 dec 2013, 07:34

BVB od 250 miliona je osvojio dvije titule u BL, osvojio kup, igrao finale LP i izbacio u 1/4 finalu LP Real od 500 miliona, a zamalo je to uradio i PSG protiv Barce. Manchester City od 450 miliona je lani ispao u grupnoj fazi LP. Kakav crni WBA i MU, nisu mi pali na pamet takvi beznačajni prvenstveni susreti.
Nismo mi potrošili 50 miliona na pojačanja, nego smo za toliko para prodali Gecea, Santanu, Perišića, Lajtnera, Bitenkura i onda zakrpili rupe, jer da nismo ne bi u nekoj fazi prvenstva i LP imali 11 igrača da započnu utakmicu, nego bi umjesto jednog imali u odbrani 4 Fridriha. Pojačanje je kad ti izađe iz igre Mandžukić od 20 miliona i uđe Gece od 40 miliona, a ne kad izađe Miki od 27 i uđe Hofman od 1,5 miliona.
Ja sam naveo primjere plata pojedinh igrača u Bayernu i Man.City, u smislu da ne možemo mi ići sa davanjem plata onoliko koliko pojedinci misle da vrijede. niti onoliko koliko daju oni koji prodaju naftu. Gece je aktivirao izlaznu klauzulu prije finala LP, nije ga bilo briga ko će dobiti finale i hoće li BVB zaraditi od LP puno para od kojih će mu podići platu, čovjek je u mislima bio u Bayernu i nije uopšte ucjenjivao BVB uslovljavajući ostanak većom platom. Ne kažem da se sa Levijem nije pogriješilo, ali nemojte jednostrano gledati na stvari. Ribery je proglašen igračem godine,pa je valjda trebao odmah početi ucjenjivati klub da mu digne platu na nivo plate Messija i Ronalda. Kao što ni Klopp nije tražio da mu BVB da platu koliku ima Pep u Bayernu. Činjenica je da smo mi u tri sezone naglo skočili iz više razloga, pojedinci su to shvatili kao isključivo odraz njihovih individualnih kvaliteta i onda propali u Realu i MU, ali mi od toga nemamo ništa. Treba vremena da svima dođe iz dupeta u glavu, a pri tom biti pametan i ne potonuti kao nakon titule LP iz 1997. godine, naravno da svi idu za parama, ali mi ne prodajemo naftu, mi pare moramo zaraditi na legalan način. I osloboditi se izlaznih klauzula koje smo davali očito nesvjesni da će nam se situacija popraviti i da će biti prestižno igrati u BVB. Vrhunski fudbal je komercijalni posao, rizik je uvijek tu, jednostavnog recepta nema, pogotovo ga ja nemam, ali ponavljam, ne možemo jednostrano gledati na stvari

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 25 dec 2013, 07:51

Da se ispravim u odnosu na prethodni post, BVB je izbacio Real u 1/2 finalu LP, a ne u 1/4 finalu.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 25 dec 2013, 13:26

edo ma pročitao negdje da se može dovesti za max 10 milki pa reko što da ne, ako smo za mikija dali 27 onda što ne bi za ovoga 10 i manje, dečko je avion i sjeo bi nam ko budali šamar ali sumnjam da se naši uopće zanimaju za njega, pisalo je na faceu a to je pouzdano kao sibi pred golom :lol:

http://www.transfermarkt.de/de/sung-yon ... 81796.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dođe li, što se mene tiče gundo može ići, ostane nam para još za jednog i dobro, gundo više nikad isti igrač i sklon je povredama, treba ga utopit čim prije i ne žalit za njim

sretan Božić svima koji slave !

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 25 dec 2013, 15:08

Making of.... ;)

[youtube][/youtube]

Pale_Companion je napisao/la: Mene najviše u svemu zanima kakav je to trenažni proces Kloppa, da li je možda preintezivan i jedan od razloga za mnogobrojne povrede?
- Nije istina kada ljudi kažu da ozljede imaju veze sa stilom naše igre. Morate samo pogledati tko je ozlijeđen i zašto i ubrzo primjetite da jedno nema veze s drugim. Dobra je stvar ipak da igrači poput Erika Durma, Mariana Sarra i Jonasa Hofmanna, kao i drugi, dobiju priliku igrati u prvoj ligi. Kompletna struktura nam se slomila, što mijenja cijelu igru. Dvojica centralnih braniča, dvojica bekova i dvojica defenzivnih veznjaka su ozlijeđeni, što mijenja cijelu strukturu – požalio se njemački strateg.
http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_nje_news" onclick="window.open(this.href);return false;

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 dec 2013, 20:33

Opel

Sasvim nebitno. Igrali su Porto i Monako finale LP. Ima tih primjera koliko hoces, nema potrebe da nabrajam.

Otisli su Gece i Santana. Znaci, mogli su dovesti dva igraca, Obamejanga i nekog jeftinijeg stopera. U prosloj sezoni su zaradili koliko? 60 miliona? Gece blizu 40 i 20 od uspjesne sezone? Mogli su potrositi 20 na neophodna pojacanja i 40 na nove ugovre.

Za Dortmund bi Humels, Piscek, Bender, Gundogan, Rojs i Levandovski trebali biti apsolutni prioritet. Tek kada te igrace vezes dugorocno za klub trebas razmisljati o novim igracima.

Da bi izgradio veliki tim moras dobro platiti najbolje igrace i obezbjediti uslove (dobar tim) da se bore za trofeje.

Dortmund sada ima momentum i priliku da se profilise kao mocan klub. Naravno, to sa sobom nosi rizike... ako ulaganja ne isprate uspjesi, gotov si. To im se vec desilo jednom kada su kupili Amorosa i imali skup tim. Uspjesi nisu nastavljeni i ulaganja su klub gurnula u provaliju.

Al jbg, ne postoji drugi nacin da postanes mocan. Moras rizikovati. Ziceraski ces biti stabilan poput Leverkuzena, ali bez trofeja. Mozda eventualno zaredati dvi ili jednu titulu kada se posloze neke stvari i konkurent prodje kroz tranziciju. I to je to. Bices filijala za Bajern i ostale mocnike.

Svi veliki klubovi su iskoristili momentum i odigrali hrabro i pametnu u trenutku kada im se otvorilo. Niko nije postao veliki prodavajuci najbolje igrace, niko. Tako se ne gradi mocan tim. Fudbalska istorija ne pamti klub koji je postao veliki nakon sto je prethodno prodavao najbolje igrace.

Ako ima, navedite mi samo jedan i povuci cu sve sto sam napisao. Prihvatit cu da Vacke i drustvo mozda vode Dortmund pravim putem, putem koji ce Dortmund profilisati kao ozibljnog rivala Bajernu u narednom periodu.

Sta vi kao navijaci Dortmunda mislite? Ako Dortmund nastavi sa ovakvim radom, da li ima sansu uzeti dvi titule u narednih 5 godina (bez ove)? Fakat me zanima.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 25 dec 2013, 21:06

Valencia
Kad već pominješ Porto i Monako koje nisam ni pomenuo, trebao si pomenuti i Crvenu Zvezdu koja je takođe osvajala LP, to su stvarno bile zlatne godine evropskog fudbala kad je u derbijima između Barcelone i Reala glavni igrač bio Meho Kodro. Možda se ti toga ne sjećaš, jer ja sam vjerovatno stariji od tebe, da sad ne govorim ko sam i šta sam koliko mi je godina i otkud moje znanje ili neznanje o fudbalu. Geceov odlazak sam elaborirao u smislu da je čovjek napustio BVB i da ga plata u istom nije interesovala ni sekunde, koliko god da su mu dali, on bi otišao. Ko kaže da tako ne razmišlja Humels, Rojs, da ne nabrajam dalje. Ako oni ne razmišljaju kao Gece, onda si ti u pravu, samo nisi pomenuo one što prodaju naftu za razliku od nas koji moramo legalno zaraditi pare od sad pa nadalje, pa tek onda trošiti. Nisam rekao da ne treba rizikovati i tu se s tobom slažem, uostalom vidjećemo, po meni je bitno imati fond kvalitetnih igrača da vrijednost tima ne padne ispod 200-250 miliona, toliko uprava mislim da može i da ispod toga ne smije dozvoliti. valjda sam ti i objasnio na šta smo potrošili 50 miliona i šta su to pojačanja, a šta krpljenje rupa. Koliko je uprava ozbiljna i dalekovida, vidjećemo već sad na zimu.

Dede17
Kontakt:

Post Postao/la Dede17 » 25 dec 2013, 21:08

Valencia je napisao/la: Za Dortmund bi Humels, Piscek, Bender, Gundogan, Rojs i Levandovski trebali biti apsolutni prioritet. Tek kada te igrace vezes dugorocno za klub trebas razmisljati o novim igracima.
@Valencia svi igrači osim Gundogana i Lewata imaju dugoročne ugovore. Itekako je uloženo u nove ugovore za igrače koji su htjeli produžiti. ;)

Hummels do 2017., Bender do 2017., Reus do 2017., Subotić do 2016., Piszczek do 2017. dakle svi redom osim ove dvojice, mada Gudno još nije rekao svoje konačnu riječ.

Da ne zaboravimo Klopp do 2018. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 dec 2013, 21:23

O nekim stvarima je sada bezveze špekulisat, jer prvo spominje se odlazak igrača a opšte nije sigurno da će iko još otići(osim Lewandowskog). Na vagi je najviše Gundo, dok sam ja siguran da će Hummels i Reus narednih par sezona ostati u Bvb-u. Možda i do kraja, nikad se ne zna.
Ključni momenat bi bio zadržat Gundogana, tu bi se napravio onda ključni iskorak.
A jasno je da zbog prošlosti uprava Bvb-a ne želi još pretjerano rizikovat i klub će tek za 2-3 sezone doći u bolju situaciju po pitanju produženja ugovora, zadržavanja igrača (onih najjačih). A nije ni sada da BVB sve rasprodaje jer i sad na ljeto je bilo dobrih mogućnosti da se prodaju još 2-3 igrača i da se uzme velika lova.
Radi se tu lavovski posao....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 25 dec 2013, 21:41

O tome ja i govorim, konkurencija je jaka, ogromne pare se pumpaju u evropski fudbal, ko zna iz kojih izvora i ko posluje u uređenoj ligi kao što je BL, u kojoj tajkuni ne mogu kupovati klubove mora voditi računa o svakom euru i raditi na duge staze, pogotovo BVB koji je imao jako loša iskustva i do juče nosio breme ranijih promašaja.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 dec 2013, 22:22

opel je napisao/la:Valencia
Kad već pominješ Porto i Monako koje nisam ni pomenuo, trebao si pomenuti i Crvenu Zvezdu koja je takođe osvajala LP, to su stvarno bile zlatne godine evropskog fudbala kad je u derbijima između Barcelone i Reala glavni igrač bio Meho Kodro. Možda se ti toga ne sjećaš, jer ja sam vjerovatno stariji od tebe, da sad ne govorim ko sam i šta sam koliko mi je godina i otkud moje znanje ili neznanje o fudbalu. Geceov odlazak sam elaborirao u smislu da je čovjek napustio BVB i da ga plata u istom nije interesovala ni sekunde, koliko god da su mu dali, on bi otišao. Ko kaže da tako ne razmišlja Humels, Rojs, da ne nabrajam dalje. Ako oni ne razmišljaju kao Gece, onda si ti u pravu, samo nisi pomenuo one što prodaju naftu za razliku od nas koji moramo legalno zaraditi pare od sad pa nadalje, pa tek onda trošiti. Nisam rekao da ne treba rizikovati i tu se s tobom slažem, uostalom vidjećemo, po meni je bitno imati fond kvalitetnih igrača da vrijednost tima ne padne ispod 200-250 miliona, toliko uprava mislim da može i da ispod toga ne smije dozvoliti. valjda sam ti i objasnio na šta smo potrošili 50 miliona i šta su to pojačanja, a šta krpljenje rupa. Koliko je uprava ozbiljna i dalekovida, vidjećemo već sad na zimu.
Spominjao si Dortmund kao tim koji je sa budzetom od 250 miliona pobijedio Real i Siti ciji su budzeti blizu 500 miliona. Ja ti kazem da to nije neko veliko cudo, da se takvo sto i ranije desavalo. Navodim ti Monako i Porto iz blize buducnosti. Porto je na putu do titule izbacio Junajted, Monako Real. I nema potrebe da spominjes godine, uopste nije relevantno. Gledao sam fudbal kada je Kodro bio poznat jedino u krugu porodice i prijatelja. :mrgreen:

Naravno da Rojs, Humels i Gundogan zele otici u skoroj buducnosti, NARAVNO. Da bi ostali moras im ponuditi dobre plate i uciniti da misle kako u skoroj buducnosti mogu osvajati trofeje (kvalitetan tim). Ako jedno fali pozeljet ce otici. Jedno bez drugog ustvari ne ide. Ako nemas jak tim - nemas trofeje, ako nemas trofeje - nemas pare.

Imas li primjer nekog kluba koji je prodavao najbolje igrace i za par godina izrastao u mocan tim?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 25 dec 2013, 22:24

Dede17 je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Za Dortmund bi Humels, Piscek, Bender, Gundogan, Rojs i Levandovski trebali biti apsolutni prioritet. Tek kada te igrace vezes dugorocno za klub trebas razmisljati o novim igracima.
@Valencia svi igrači osim Gundogana i Lewata imaju dugoročne ugovore. Itekako je uloženo u nove ugovore za igrače koji su htjeli produžiti. ;)

Hummels do 2017., Bender do 2017., Reus do 2017., Subotić do 2016., Piszczek do 2017. dakle svi redom osim ove dvojice, mada Gudno još nije rekao svoje konačnu riječ.

Da ne zaboravimo Klopp do 2018. ;)
Rojs je najvazniji igrac Dortmunda. On sljedece sezone moze ici za 37 miliona eura, ima klauzulu u ugovoru.

Ako produze Gundogana i Rojsa bez klauzule, reci cu da se stvari popravljaju. Za Levandovskog je vjerovatno kasno.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 25 dec 2013, 23:42

Valencia je napisao/la:Imas li primjer nekog kluba koji je prodavao najbolje igrace i za par godina izrastao u mocan tim?

Arsenal :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 26 dec 2013, 00:56

Pale

Arsenal koji u posljednjih 8 godina nema nijednu titulu treba biti uzor Arsenalu? :)

Odlicna komparacija. Ako nastave ovako, bice miljama daleko od od prvog mjesta, bas kao sto je Arsenal posljednjih godina.

Arsenal nije prodavao kada je bio na vrhuncu moci, NAPROTIV. Konstantno su gradili tim. Doveli su recimo Sol Kembela iz ljutog rivala, sto je u to vrijeme bio senzacionalan transfer. Doveli su Piresa za velike pare u to vrijeme, Viltora itd. Gradili su mocan tim i nikog nisu prodavali. Prvi koji otisao je bio Vieira. Ne znam koji su razlozi doprinijeli tome. To nekako i jeste oznacilo pad Arsenala. Anri je otisao vec ga je Arsenal bio u slobodnom padu. Prodaje koje su poslije uslijedile su Arsenal dobrano srozale, unistile reputaciju.

Oni imaju jedno veliko i razumno opravdanje. Pravili su stadion.

Sada mogu kupovati i kupili su Ezila. Vidi koliko jedan igrac znaci i kakvu razliku pravi? Svi su se divili Vengeru kada je od anoniminih i mizerno jeftinih igraca pravio kvalitetne igraci... Ali, bez velikih ulaganja dugorocno NEEEMAAA velikih rezultata.

Arsenalu se osladilo, ganjaju navodno Kostu iz Atletika. Ganjali bi malo sutra da se vec sada zna da Remziju istice ugovor, a da Vilsir zeli u Celzi. Kosta i slicni igraci ne bi htjeli preci u klub koji gubi vazne igrace.

Primjera je x. Arsenal, Atletiko, Verder, Valensia, Lic Junajted... Moze se fina pouka izvuci.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 26 dec 2013, 01:13

Nema tu mnogo filozofiranja.Dok god Dortmund bude imao Kloppa bit ce zaheban protivnik za svaku ekipu na svijetu ;)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 26 dec 2013, 07:53

Valencia
Porto i Monaco su igrali finale LP prije skoro deset godina, a ne znam da li ti nešto znači da su te godine prvaci u tri najjače lige bili Valencija, Werder i Arsenal Kao što je i Wolfsburg bio šampion BL sa 69 bodova što sad izgleda smiješno. I stvarno nemam pojma kolika je tržišna vrijednost klubova bila prije deset godina, ali znam kolika je sad. Tako da to finale od prije deset godina se ni po čemu ne može porediti sa finalom od prošle godine između BVB i Bayerna. Naše finale je bilo odraz naše snage, a ne slabosti ostalih. Ako misliš da će BVB potonuti kao što je potonuo Porto i Monaco, onda skontaj da su potonuli i mnogo veći klubovi od pomenutih, prvenstveno Inter, Milan, Liverpul, a Juventus sa skupljim timom od BVB ispade ove godine u grupnoj fazi u slabijoj grupi od naše. Prije deset godina, Bayern u tri uzastopne sezone u BL nije bio ni među prva tri tima, a najskuplji igrač kojeg je kupio je bio Martinez od 40 miliona. Itekako su i oni štedili i dobijali šamare od nas dvije godine, dok nisu izašli na zelenu granu, istovremeno pravili i širok roster i lagano se pojačavali. Naravno njima nisu odlazili najbolji igrači, ali oni su privilegovana ekipa u BL, njihov imidž je za ostale u BL za sada nedostižan i tu se ne može puno uraditi, zbog toga je Gece tamo i otišao a isto tako razmišlja i Levat. Kako razmišljaju Gundo i Rojs, to ćemo vidjeti. Neće propasti BVB dok je god uprave i Klopa. Oni ne prodaju naftu i moraju ići na duže staze. Mi moramo njima vjerovati, jer drugog izbora NEMA, osim ako ne dozvole da u BL tajkuni kupe BVB i investiraju par stotina miliona.

I nemoj sebi dozvoliti da te drugi forumaši upozoravaju da stalno pričaš istu priču i apsolutno ne zarezuješ ničije mišljenje.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 26 dec 2013, 09:15

I još da dodam da nema osnova da se omalovažava Arsenal, to je tim koji je godinama u vrhu engleske lige i redovan učesnik osmine finala LP. U engleskoj ligi BVB po tržišnoj vrijednosti ne bi bio drugi nego šesti, a Leverkuzen deveti. Onaj isti Leverkuzen koji je za vratom nikad jačem Bayernu, a istovremeno od nikad lošijeg MU u dvije utakmice LP primi devet golova. Ne volim englesku ligu ni plastične klubove, ali statistika je neumoljiva.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 26 dec 2013, 09:57

Pale_Companion je napisao/la:
Valencia je napisao/la:Imas li primjer nekog kluba koji je prodavao najbolje igrace i za par godina izrastao u mocan tim?

Arsenal :mrgreen:

Porto.

Ljudi godinama prodaju svoje najblje igrace ali su konstantno u vrhu portugalske lige,uzimaju naslove te igraju lp svake sezone
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 dec 2013, 10:11

Porto unaprijed kupi zamjene pa se prodaje neosjete...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 dec 2013, 10:37

Valencia je napisao/la:Rojs je najvazniji igrac Dortmunda. On sljedece sezone moze ici za 37 miliona eura, ima klauzulu u ugovoru.
Da, ali na kraju sljedeće sezone. Dakle na ljeto 2015. ;)

Nego evo čitam da je ManUtd spreman ponuditi 48 mil. eura za Reusa sad u januaru. :? Naravno da od toga nema ništa, jer naši nisu zainteresovani za prodaju glavnog igrača. ;)

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... nuary.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... haus_41762" onclick="window.open(this.href);return false;
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []