RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Mozda Isak Samokovlija napise i koju knjigu kad bude zuljo klupu

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
kk velez cemo da postanemo, jos kakav dobar centar od 2,20 uz zvonica i ovog samokovliju brate
mamnemi sise uz jankovica zasad jedino kvalitetno (potencijalno)pojacanje
mamnemi sise uz jankovica zasad jedino kvalitetno (potencijalno)pojacanje
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Jbg, nije toliko poznat da imaju podaci, koja mu je jača noga, koja ne, i da li obje služi.Titova-Juga je napisao/la:Igra li ovaj dojmlivog imena s obe noge ili ko nas Zvonic bez ijedne

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- Titova-Juga
- Kontakt:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
od ovih igrača, jedino možda Osmanagić bude pojačanje, a ne prinova, ponavljam možda bude pojačanje, ako dođe.
prvi put kada je bio nije bio toliko loš, to je moje razmišljanje..
Edit: Šaban Pehilj otišao u Švedsku, gdje će nastaviti karijeru, tako da od njega nema ništa.
prvi put kada je bio nije bio toliko loš, to je moje razmišljanje..
Edit: Šaban Pehilj otišao u Švedsku, gdje će nastaviti karijeru, tako da od njega nema ništa.
ODRŽANA SKUPŠTINA „ROĐENIH“
U sali Narodnog pozorišta u Mostaru večeras je održana sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Velež. Delegati su usvojili izvještaj o radu Upravnog odbora za period između dvije sjednice. Osim toga, usvojen je i finansijski izvještaj za period između dva zasjedanja. U navedenom periodu ostvaren je prihod od 446.894 KM, dok su rashodi iznosili 438.031 KM. Redovno se izmiruju obaveze prema igračima i uposlenima, što je u svom izvještaju i potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora „Rođenih“, izrazivši pohvale Upravnom odboru kluba što u složenoj ekonomskoj situaciji uspijeva da osigura sredstva za rad Veleža.
Delegati su usvojili i član 49. Statuta Veleža, kojim se definiše način popune skupštine. Prema tome skupština će brojati 50 članova. Pet članova činit će bivši članovi uprava „Rođenih“, pet članova će kandidovati pred svaku sjednicu Red Army, pet dolazi iz kategorije bivših igrača, dok će pet članova kandidovati Upravni odbor iz reda „najjačih“ sponzora, kojim se i na ovaj način omogućuje upravljanje klubom. Preostalih 30 članova birat će se iz reda članova kluba, s tim da prednost imaju oni članovi koji svake godine obnavljaju svoje članstvo. Delegatima se obratio i Nedim Jusufbegović, šef strručnog štaba Veleža, koji je istakao da nije zadovoljan konačnim rezultatom jer se moglo više.
-U pripremnom periodu, uz sticanje što bolje fizičke spreme, akcenat ćemo staviti na stvaranje pobjedničkog mentaliteta u ekipi i da težimo pružati dobre igre u kontinuitetu. Napravit ćemo selekciju igračkog kadra, pokušat ćemo dovesti igrače, koji mogu ispuniti evropske ambicije kluba. Navijačima ne mogu obećati Evropu, ali mogu obećati da ćemo u svaku utakmicu ući sa željom da pobijedimo i samo takvim pristupom možemo ostvariti uspjeh kome svi težimo, istakao je Jusfbegović.
fkvelez.ba
šta mislite za ovo boldirano, da li je ovo ok, što se dozvoljava glavnim sponzorima da upravljaju klubom?
U sali Narodnog pozorišta u Mostaru večeras je održana sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Velež. Delegati su usvojili izvještaj o radu Upravnog odbora za period između dvije sjednice. Osim toga, usvojen je i finansijski izvještaj za period između dva zasjedanja. U navedenom periodu ostvaren je prihod od 446.894 KM, dok su rashodi iznosili 438.031 KM. Redovno se izmiruju obaveze prema igračima i uposlenima, što je u svom izvještaju i potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora „Rođenih“, izrazivši pohvale Upravnom odboru kluba što u složenoj ekonomskoj situaciji uspijeva da osigura sredstva za rad Veleža.
Delegati su usvojili i član 49. Statuta Veleža, kojim se definiše način popune skupštine. Prema tome skupština će brojati 50 članova. Pet članova činit će bivši članovi uprava „Rođenih“, pet članova će kandidovati pred svaku sjednicu Red Army, pet dolazi iz kategorije bivših igrača, dok će pet članova kandidovati Upravni odbor iz reda „najjačih“ sponzora, kojim se i na ovaj način omogućuje upravljanje klubom. Preostalih 30 članova birat će se iz reda članova kluba, s tim da prednost imaju oni članovi koji svake godine obnavljaju svoje članstvo. Delegatima se obratio i Nedim Jusufbegović, šef strručnog štaba Veleža, koji je istakao da nije zadovoljan konačnim rezultatom jer se moglo više.
-U pripremnom periodu, uz sticanje što bolje fizičke spreme, akcenat ćemo staviti na stvaranje pobjedničkog mentaliteta u ekipi i da težimo pružati dobre igre u kontinuitetu. Napravit ćemo selekciju igračkog kadra, pokušat ćemo dovesti igrače, koji mogu ispuniti evropske ambicije kluba. Navijačima ne mogu obećati Evropu, ali mogu obećati da ćemo u svaku utakmicu ući sa željom da pobijedimo i samo takvim pristupom možemo ostvariti uspjeh kome svi težimo, istakao je Jusfbegović.
fkvelez.ba
šta mislite za ovo boldirano, da li je ovo ok, što se dozvoljava glavnim sponzorima da upravljaju klubom?
Na koji način bi oni mogli da upravljaju klubom ?
Ne razumijem se u to baš najbolje ...
Osim što su sponzori, dobivaju reklamni prostor na stadionu, dresovima i slično, na koji drugi način bi mogli da utiču na upravljanje klubom ...
Ne razumijem se u to baš najbolje ...
Osim što su sponzori, dobivaju reklamni prostor na stadionu, dresovima i slično, na koji drugi način bi mogli da utiču na upravljanje klubom ...
upravljanje klubom ili ti samo pravo glasa?
pravo glasa u svakom slucaju, poslovni faktor je vrlo bitan u modernom dobu fudbala!
pravo glasa u svakom slucaju, poslovni faktor je vrlo bitan u modernom dobu fudbala!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
-
blackmundir
- Kontakt:
nama ronalda da dovedu nasli bi mu manu..ovaj je bolji od pola igraca koji su sada u klubu svidjalo se to nekome ili ne..
Koji @mundire ? Ti kao neko ko se bavio nogometom profesionalno bolje poznaješ materiju, to je sigurno. Na koga misliš ?
i jedno i drugo, piše ti gore u tekstu. ovo je dobro iz razloga što se sponzori preko Veleža, koji je brend, žele dalje probijati i na druga potencijalna tržišta, što u prevodu znači, da Velež više neće imati problema s novcem kao nekada, kada su sponzori bježali od njega kao da je šugav.nem73 je napisao/la:upravljanje klubom ili ti samo pravo glasa?
evo vam eklatantan primjer jednog od veležovog sponozra HEPOK, čije proizvode raja u Sarajevu redovno kupuje, plus njihova vina, džemovi i slično...
jedini problem je OMLADINSKA ŠKOLA...
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 25 dec 2013, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.
-
blackmundir
- Kontakt:
mislio sam na aladina isakovica...zizu1991 je napisao/la:Koji @mundire ? Ti kao neko ko se bavio nogometom profesionalno bolje poznaješ materiju, to je sigurno. Na koga misliš ?
Aha, pa gledaj, ako će da pojača roster, u svakom slučaju je dobrodošao, sada, je li on nastupao u Kupu ? Ako jeste, čemu proklamovanje transfer - politike o potražnji i dogovoru sa igračima koji nisu nastupali u Kupu, tako da s njima zajedno možemo ostvariti svoje ambicije ?
To mi je dosta kontradiktorno.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Ma druze malo se salimo s Isakom. Sto se tice mene ne mora biti neki fudbalski virtuoz ako ga budemo gledali da gine u crvenom dresu,da ide facom na kopacku,da dere ledja koljena itd svakako su u citavoj ligi igraci u 5 deka. Jedino me sto kaze zizu malo zabrinulo sto se dovode igraci koji ne mogu igrati u kupublackmundir je napisao/la:nama ronalda da dovedu nasli bi mu manu..ovaj je bolji od pola igraca koji su sada u klubu svidjalo se to nekome ili ne..
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Sve ovisi o stepenu ozbiljnosti rada, pristupu rada i razvoja kluba. Bitno je da se interesne sfere pogode i nadat nam se najboljem. Likovi (ne)strucni koji su nas do sada vodili, nisu bili pretjerano poslovni. Mozda su imali srce i dusu za posao ali ne i ovaj poslovni dio. Mislim da nama treba jedna kombinacija starih asova(ovde mislim na maru, rahimica i slicne) + poslovna ekipa kao predstavnik sponzora sa kreativnim idejama iznalazenja finansija, ulaganja za buducnost kluba. A tu naravno podpada i bolji rad sa mladjim narastajima, stvaranja talenata i uslova za bolji daljni rad kluba.AlemC85 je napisao/la:i jedno i drugo, piše ti gore u tekstu. ovo je dobro iz razloga što se sponzori preko Veleža, koji je brend, žele dalje probijati i na druga potencijalna tržišta, što u prevodu znači, da Velež više neće imati problema s novcem kao nekada, kada su sponzori bježali od njega kao da je šugav.nem73 je napisao/la:upravljanje klubom ili ti samo pravo glasa?
pravo glasa u svakom slucaju, poslovni faktor je vrlo bitan u modernom dobu fudbala!![]()
evo vam eklatantan primjer jednog od veležovog sponozra HEPOK, čije proizvode raja u Sarajevu redovno kupuje, plus njihova vina, džemovi i slično...
jedini problem je OMLADINSKA ŠKOLA...
Kao sponzor niko ne voli da ulaze i trpa lovu u rupu bez dna al isto tako niko bolje ne moze stvari na samom terenu bolje odraditi od iskusnih i strucnih ljudi, stoga neka vrsta ovakog miksa bi nama abd donijela neke bas mnogo bolje dane
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
-
blackmundir
- Kontakt:
slazem se sa tobom drug,,ali moje je misljenje da moze upasti u zadnju liniju svakako,,znas i sam da smo tu najtanji..zizu1991 je napisao/la:Aha, pa gledaj, ako će da pojača roster, u svakom slučaju je dobrodošao, sada, je li on nastupao u Kupu ? Ako jeste, čemu proklamovanje transfer - politike o potražnji i dogovoru sa igračima koji nisu nastupali u Kupu, tako da s njima zajedno možemo ostvariti svoje ambicije ?
Gdje si ti vidio da glavni sponzori mogu upravljati klubom. Od 50 članova oni imaju 5. Ja koliko vidim ovo je promjenjeno da bi postojeća uprava mogla ostati koliko želi jer oni bi trebali birati 30 članova (natpolovičnu većinu) od svih članova kluba. Koliko znam član kluba se postaje za stotinjak maraka godišnje što znači da neko za 3000 godišnje može upravljati klubom.AlemC85 je napisao/la:ODRŽANA SKUPŠTINA „ROĐENIH“
fkvelez.ba
Na duplomsportu ga predstaviše kao pojačanje u navalnom redu ...
Čitao sam, a i kolega Čelikovac je rekao da može igrati u svakoj liniji, tako da bi vjerovatno dosta pomogao kao polivalentan igrač ...
Iako smatram da nama treba igrač zadatka, koji je jedino i isključivo vezan za jednu poziciju, a ne da se krpimo njim, u slučaju ozlijeda.
Vjerovatno su ga i doveli da igra jednu poziciju, čisto sumnjam da će ga koristiti na sve tri linije.
Jer Đe to ima, da igrač od kola igra čas veznog, čas obranu, čas napad.
Naravno da to ne bi bilo pravilo, samo navodim primjer.
Čitao sam, a i kolega Čelikovac je rekao da može igrati u svakoj liniji, tako da bi vjerovatno dosta pomogao kao polivalentan igrač ...
Iako smatram da nama treba igrač zadatka, koji je jedino i isključivo vezan za jednu poziciju, a ne da se krpimo njim, u slučaju ozlijeda.
Vjerovatno su ga i doveli da igra jednu poziciju, čisto sumnjam da će ga koristiti na sve tri linije.
Jer Đe to ima, da igrač od kola igra čas veznog, čas obranu, čas napad.
Naravno da to ne bi bilo pravilo, samo navodim primjer.
-
RodjeniiBrato
- Kontakt:
Na skupštini je najavljeno da će se potpisati sa 5 igrača, trener je rekao da će od tih 5 biti 3 pojačanja (za našu ligu jako dobri igrači) i 2 osvježenja (tu spadaju kao igrači koji su bolji od trenutnog igrača na toj poziciji, npr: ovaj Isaković ako potpiše bolji je od Zvonića 5 puta, nemoze losiji biti nikako, a gledo sam ga na yt ne čini se loš, kao sto piše ovaj zeničanin)
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
-
dusseldorf
- Kontakt:
Jbg jarane sad.cisto sam iznio svoje misljenje (sto se tice poznavanja i provaljivanja ko je kakav igrac tu rijetko omanem vjeruj mi)..kao prvo frajer neigra zvonicevu poziciju (odigrao je jednom i nikad vise), igra ili zadnjeg ili spica.posto imate merzica na zadnjem nevjerujem da je za to doveden.ko jos gleda i prosudjuje na osnovu yt molim te.znaci da popuni roster ok, ali pojacanje nikako.zivi bili pa vidjeli, da Bog da vas on odveo u evropu svojim golovima.u ostalom sad ce seva propjevati pa ce krenuti ova miki maus liga pa cemo opet prokomentarisati sve ovo.sretnoRodjeniiBrato je napisao/la:Na skupštini je najavljeno da će se potpisati sa 5 igrača, trener je rekao da će od tih 5 biti 3 pojačanja (za našu ligu jako dobri igrači) i 2 osvježenja (tu spadaju kao igrači koji su bolji od trenutnog igrača na toj poziciji, npr: ovaj Isaković ako potpiše bolji je od Zvonića 5 puta, nemoze losiji biti nikako, a gledo sam ga na yt ne čini se loš, kao sto piše ovaj zeničanin)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.