FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

19risha88
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la 19risha88 » 25 dec 2013, 18:02

bacelonafan je napisao/la:19risha88 nisi upucen! Znam ja sta treba da se dole igra,covjek je fino rekao tj Kusturica da je to cilj igraci iz nase akademije u repci,npr iz mlade repke se isto moze izganjati radna dozvola,imas mali milion slucajeva igraca iz Afrike itd. koji nisu igrali za A tim a nastupaju dole sto za juniore sto za prve timove! Dalje nemoj da pises cifre kad ni priblizno neznas koliko je ulozio i koliko tek planira da ulozi,ove cifre koje se spominju su smijesne samo cu ti to reci! Uglavnom vidjeces uskoro,a ako ti mislis da je to minimalac,a pojma nemas o kojoj cifri se radi,onda nikad nam vise netrebalo od ovog minimalca :lol:
Ti ne razumijes da nije isto dovesti igrača od 10 ili 12,14 godina da ti igra za Chelsea i da se pri tom školuje u Engleskoj,to je skroz druga tema... Ne postoji igrač koji će zagrati za bilo koji klub u Engleskoj u seniorskoj ekipi a da pri tome nije državljanin EU,a u slučaju Afričkih mladih igrača tj oni koji su dovedeni kao djeca na osnovu boravka u Engleskoj dobiju državljanstvo jer su tu faktički od osnovne škole tu i imaju olakšice... Tanković i ostali igraju u Engleskoj za mlade timove iz prostog razloga što su državljani EU zemalja... Pa pogledaj samo koliko Arsenal ima mladih igrača a koji igraju po Belgiji,Španiji i drugim zemljama EU na posudbama,iz prostog razloga što će odradit dole 3-4 sezone,dobit državljanstvo I MOGU DOĆI KAO građani EU u Englesku i vodit se kao faktički domaći...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 25 dec 2013, 18:03

jednog dana Tan se napije i dovede Neymara. Može i ta :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

champions1921

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la champions1921 » 25 dec 2013, 18:07

junuz23 je napisao/la:Radnicka klasa nam je malo zbunjena novonastalom situacijom :D gledam mapoprije dvojica sjede, pijuckaju pivu i sute po pola sata, dok jedan ne promrmlja sebi u bradu: ma picke pitarske, **** ih. I opet tisina :D A ode Colic, ode Kvesic, ode Tomic...sve za kikiriki i oprost dugova. Umjesto njih dolaze kadeti kojima mama ne brani da potpisu ugovor :D
Radnicka klasa mora znati da jedna **** benziska pumpa kosta vise od 2 mil.
Zemljiste na kojem ce se graditi taj trening kamp, koji je ultra sega mega moderan, sa svom pratecom infrastrukturom, hotelom bazenom, raznoraznim terenima, salama vakim nakim, i ostalim phickama matherinama mora kostati puno vise od spominjanih 4 mil.
A gdje je ostalo :D
I sta je bilo kad si se probudio?
BUDI ŽELJO !!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 dec 2013, 18:07

junuz23 je napisao/la:Radnicka klasa nam je malo zbunjena novonastalom situacijom :D gledam mapoprije dvojica sjede, pijuckaju pivu i sute po pola sata, dok jedan ne promrmlja sebi u bradu: ma picke pitarske, **** ih. I opet tisina :D A ode Colic, ode Kvesic, ode Tomic...sve za kikiriki i oprost dugova. Umjesto njih dolaze kadeti kojima mama ne brani da potpisu ugovor :D
Radnicka klasa mora znati da jedna **** benziska pumpa kosta vise od 2 mil.
Zemljiste na kojem ce se graditi taj trening kamp, koji je ultra sega mega moderan, sa svom pratecom infrastrukturom, hotelom bazenom, raznoraznim terenima, salama vakim nakim, i ostalim phickama matherinama mora kostati puno vise od spominjanih 4 mil.
A gdje je ostalo :D
Trebala bi i nama jedna vitirna 2x3 za ove trofeje fakat nemamo mjesta vise.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 25 dec 2013, 18:11, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 25 dec 2013, 18:21

joj ovi zeljeznicara ne znaju sta ce od sebe, sad fol oni nesto pokusavaju isto izvesti :lol: :lol: :lol:

A Allahami onog jedinog ljudi dolazili tacnije Biscevic i Muharemovic kod nas u klub pitali i molili kako da se pokrene fan shop ne znaju ni poceti nista sami :lol: :lol: :lol: :lol:

Veze oni nemaju :D

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 25 dec 2013, 18:21

slika
:D

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 25 dec 2013, 18:29

aS_Roma je napisao/la:
Tarantino je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:joj ovi zeljeznicara ne znaju sta ce od sebe, sad fol oni nesto pokusavaju isto izvesti :lol: :lol: :lol:

A Allahami onog jedinog ljudi dolazili tacnije Biscevic i Muharemovic kod nas u klub pitali i molili kako da se pokrene fan shop ne znaju ni poceti nista sami :lol: :lol: :lol: :lol:

Veze oni nemaju :D

osim što titule znamo osvajati. 8-)
Osim sto znate bjednim ekipama kao sto su Travnik , Slavija , Radnik i ostale ponuditi novac da vas puste i na taj nacin doci do provg mjesta, al dobro SIPA je malo zaganjala pa ste se usutili
Brate, zar nije Sarajevo igralo protiv tog istog Radnika kojeg spominjes, kada je sudija zivkovic kaznjen sa osam utakmica nesudjenja, valjda zbog fer igre :lol:

ovo ako je penal i za crveni, ja sam zubić vila 8-)

[youtube][/youtube]

hokoš-bokoš

junuz23
Kontakt:

Post Postao/la junuz23 » 25 dec 2013, 18:31

A kad ste apstinirali od domaceg fudbala godinama, po dvije godine niste znali sta je pobjeda u gostima. Nije to tako davno bilo, od tad imate rezultate ali ste u svemu ostalom nazadovali i to zestoko. Sarajevo ce vas ubrzo prestici u trofejima, ali vi nikad necete dostici nivo organizacije koju ima FKS

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 25 dec 2013, 18:32

Nemoj bogati da ja zaredam sa vasim utakmicama i sumnjivim penalima i ofsjadima itd, a takvih situacija minimalno ima 20 , o postenju nemoj svega ti ..

GriFFoNi
Kontakt:

Post Postao/la GriFFoNi » 25 dec 2013, 18:57

Nije ali ako imas sta pametno reci i prodiskutovati, iznijeti misljenje stav o necemu a da je potkrijepljeno nekim argumentom dokazom, cinjenicama itd.Za to sluzi forum, a ne da iznosis svoje pubertetske frustracije, bolje ti je bolan iz*rkaj ga pametnije ti je.A ovo sto ja pricam konstantno je izvuceno iz vase price, evo prelistaj zadnjih 10-15 str pa ces vidjeti jesam li upravu.Pjenite hardcore al neka jos ce vam i gore biti.Kao sto rekoh karma je ravaku.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 25 dec 2013, 19:08

Konačno će mnogi kojima je klub dužan naplatiti svoja potraživanja,i to je najljepši dio priče...ako ćemo pošteno.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 dec 2013, 19:25

@puding poklopi se!!

Vidim ne priča se mnogo o temi pa da se malo vratimo na pravi kolosijek..
Husref Musemić, šef skauta Bordo tima: U FK Sarajevo ćemo dovoditi talente iz cijele BiH
Bivši trener FK Sarajevo Husref Musemić prihvatio je funkciju šefa skauting službe pri Akademiji FK Sarajevo u kojoj će se raditi sa mladim nogometašima.
Tokom posljednjeg mandata na poziciji šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Musemić je imao problema sa srcem, ali je danas, kako nam je kazao, sve kako treba. "Radio sam još neke pretrage i sada je sve u redu, dobro se osjećam", kazao nam je Musemić.

U razgovoru za Klix.ba naveo je da će formiranje Akademije biti završeno u narednih nekoliko dana, nakon čega bi trebala početi sa radom već početkom naredne godine.

"Ja ću sarađivati sa skautima koji će djelovati na prostoru cijele BiH i naš će zadatak biti da angažujemo najtalentovanije igrače, kojih zasigurno ima dosta na ovim našim prostorima, a koji će se dalje razvijati u Akademiji FK Sarajevo. Pri izboru mladih igrača presudan će biti kvalitet. Proces stvaranja igrača nije nimalo lagan i on zahtijeva dosta truda i ulaganja, a sigurno je ta politika dobra, jer klub na taj način može praviti svoj tim, ali i kasnije imati koristi od prodaje igrača. No, vidjet ćemo kako će se sve razvijati", kazao je Musemić.

Na upit o dolasku malezijskog milijardera Vincenta Tana u klub, Musemić je kazao da će vrijeme pokazati kako će sve funkcionisati, ali da je dobro to što će sada oni koji odlučuju u klubu pažljivije i u interesu ulagača donositi odluke.

"Dosad smo imali situaciju da su u Upravnoom odboru kluba sjedili volonteri i odlučivali o sudbini ljudi koji su profesionalno angažovani u klubu. Ti ljudi su bez ikakvih posljedica mogli donositi odluke o mojoj ili bilo čijoj smjeni, a sada će se to promijeniti, jer će tu sjediti ljudi koji će imati i određenu odgovornost, te će morati raditi u interesu investitora. To je jedna od promjena koja može donijeti dosta pozitivnih stvari", zaključio je Musemić.
E ovo sam oduvijek želio u FK Sarajevo, da se više u mlađe kategorije ne guraju tatini sinovi, a ustvari veze nemaju o fudbalu. Nije ni čudo što jednog mladog igrača izbacimo svake prestupne godine. Nego će tu da igraju samo oni koji to svojim talentom i zalaganjem pokažu.
Inače mislim da je ovo jako dobra pozicija za Husrefa. Funkcija bez stresa i napetosti, a ostaje kod svoje najveće ljubavi ;) ;)
Još jedan plus za upravu!!!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 25 dec 2013, 19:27

Svakako, Husref je ziva legenda Sarajeva i da ode iz kluba i bude zaboravljen bilo bi nepojmljivo. Ovako ce ucestovati, raditi, trenirati i svojim radom i dalje donositi napredak svom klubu.

puding
Kontakt:

Post Postao/la puding » 25 dec 2013, 19:29

hilmo je napisao/la:@puding poklopi se!!
To moRes, ali kuci tako ;)

Tebi se nisam ni obracao, a tebi ako se saginje provokatorima, meni ne...

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 25 dec 2013, 19:34

Da se još jednom podsjetimo ko nam je novi vlasnik :D

" onclick="window.open(this.href);return false;
SRETAN BROJ - 1725

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 dec 2013, 19:58

Haad odlazi u "penziju" dolazi neka Italijanska sminka
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 25 dec 2013, 20:18

ULAGANJA U TIM SA KOŠEVA
Vincent Tan pojačao je FK Sarajevo sa dva miliona dolara.

Malezijski milijarder Vincent Tan postao je većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Uvjeren sam da nas čeka bolja budućnost. Tan je već prebacio dio sredstava na naš račun, ne mogu reći koliki je to iznos, ali bitno je da su dugotrajni pregovori završeni i da ćemo se sada usmjeriti prema boljoj budućnosti”, rekao je direktor tima sa Koševa Edin Kusturica.

Ipak, kako se neslužbeno saznaje, malezijski milijarder je prebacio oko dva miliona dolara na raučun FK Sarajevo, a to bi trebala biti samo prva investicija u tim sa Koševa.

Također je planirana i saradanja između dva Tanova kluba, Cardiffa i Sarajeva, te je moguće da u narednom periodu gledamo neke igrača iz ove velške ekipe na pozajmnici u Sarajevu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 25 dec 2013, 20:25

8-)
slika
slika

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 25 dec 2013, 20:26

Gotovo je: Prodan jedan od najslavnih klubova bivše Jugoslavije!
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

puding
Kontakt:

Post Postao/la puding » 25 dec 2013, 20:27

miky_hz je napisao/la:Haad odlazi u "penziju" dolazi neka Italijanska sminka
Znaci Macron ili Legea.

Iako je meni Haad sto se tice dizajna dresova ok, iako ne znam kakav je kvalitet.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, bordobijeli, EastMadness, fks74, JavierBosnia, mnon46, Tarapi i 93 gosta.