Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 dec 2013, 23:56

Mirza najbolji odbrambeni igrac netsa !!

Aferim momciluko, fakat je nevjerovatno kako je popravio odbranu za kratko vrijeme..sad ako kidd-a sutnu, ako mirza opet ne imao neku minutazu, nek trazi trejd..za sad to fino izgleda sto se teletubija tice..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 26 dec 2013, 00:01

inacefindecko je napisao/la:nekako imam osjećaj da je ovaj Brooklyn nekako vrlo sličan City-u u fudbalu, sve su to igrači, ali nigdje igre, svi sebične zvijezde.. Samo što se Mirza trenutno snalazi dosta bolje nego Edin tamo..
Imam osjećaj, isto kao i za Edina, da bi Mirza bio 40 % bolji u nekoj normalnijoj ekipi, gdje ne mora moliti za loptu..
INAČE, SUPER PARTIJA, da ne bi ličnih bilo bi ovo oko 24-25 sigurno!
Pogledaj ponekad utakmicu Citya ;)
Ljudi su nedavno okrenuli 2:0 Bayerna u sred Minhena, to bi bilo isto kad bi Netsi okrenuli +40 Heata na poluvremenu, sto se ne moze desiti ;)
Netsi su ti vise kao QPR iz prosle sezone: puno preplacenih igraca (Johnson) i veterana (Pierce) a jedino sto ih spaja- bogati gazda
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 dec 2013, 00:03

Consigliere je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la:nekako imam osjećaj da je ovaj Brooklyn nekako vrlo sličan City-u u fudbalu, sve su to igrači, ali nigdje igre, svi sebične zvijezde.. Samo što se Mirza trenutno snalazi dosta bolje nego Edin tamo..
Imam osjećaj, isto kao i za Edina, da bi Mirza bio 40 % bolji u nekoj normalnijoj ekipi, gdje ne mora moliti za loptu..
Ljudi su nedavno okrenuli 2:0 Bayerna u sred Minhena, to bi bilo isto kad bi Netsi okrenuli +40 Heata na poluvremenu, sto se ne moze desiti ;)
Netsi su ti vise kao QPR iz prosle sezone: puno preplacenih igraca (Johnson) i veterana (Pierce) a jedino sto ih spaja- bogati gazda
E ovakvi Netsi hladno uzese MIA na pocetku sezone! :D

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 26 dec 2013, 00:07

Consigliere je napisao/la:
ma City bljesne malo, realno kakvu ekipu imaju po imenima trebali bi silovati sve redom..

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 26 dec 2013, 00:27

inacefindecko je napisao/la: ma City bljesne malo, realno kakvu ekipu imaju po imenima trebali bi silovati sve redom..
Idemo u OT, ali bas i nemaju... Evo pogledaj smo odbranu, samo je Kompany svjetska klasa. ;)
NEZALAGANJE je napisao/la: E ovakvi Netsi hladno uzese MIA na pocetku sezone! :D
Iz ove perspektive izgleda nemoguce :mrgreen:
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 dec 2013, 00:36

Ako ne uzmu Milvoki u petak nek se ubiju kolektivno

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 dec 2013, 00:39

VGS je napisao/la:Ako ne uzmu Milvoki u petak nek se ubiju kolektivno
Kao da gledam, Knight i Hanson ce ih demolirat'. Radujem se Mirzinom susretu sa Zazom :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 26 dec 2013, 00:41

Raja puno prica a malo gleda. Teleteke je igracina i moze igrati u 90% klubova NBA-a sa vrhunskom minutazom. Ono sto mene jede je (ili je to moje opazanje jer nisam strucnjak ko i svi mi) njegovo forsiranje suta za 3 poena. Svi znamo da mu je to najjace oruzje ali je veceras pokazao da je mnogo vise od toga. Mirza je igrac sadasnjosti i BUDUCNOSTI NBA lige. Zivi bili i vidjeli.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 dec 2013, 00:51

Mirza u posljednje dvije utakmice pokazuje odlicnu igru u odbrani. Zaustaviti igrace poput Westa i Boozera (dobro ne bas u potpunosti) nije polazilo za rukom ni puno boljim defanzivcima od Mirze. KG ima jako veliki uticaj na njega i kada su zajedno na parketu to izgleda jos bolje, ali samo je steta sto KG ne moze izdrzati mnogo minuta u igri. I veceras se vidjelo koliko Mirzi znaci KG, kad Mirza ispane u odbrani Garnet zatvara ili pravi faul.

Sto se napada tice Mirza i veceras pokazao da trice nisu sve sto zna raditi. Odlicno je odigrao utakmicu i imao dobar broj ulaza i svi su bili uspjesni. Kod onog spina je pogrijesio, ali sudci u NBA su toliko ocajni da to nmgu skontat ni za godinu.

Ovako kako se stvari sada razvijaju je dobro za Mirzu, ali nije dobro za Netse. Oni moraju poceti pobjedjivati, jer je ovdje ulozen ogroman novac. Sumnjam da ce Kidd dobiti nogu, jer ga je GM doveo i ima njegovu podrsku. Neko od zvijezda mora proraditi. Pierce mora poceti igrati ozbiljno i pogadjati 25-30 poena po utakmici, naravno uz pretpostavku da se vrati u petorku, Johnson takodjer mora popraviti procenat suta, te uz standardno dobrog Derona i Mirzu koji uvijek moze ubaciti 15-20 poena, treba predvoditi ovu ekipu. Uz takvu situaciju i naravno samo malo vise komunikacije i zelje u odbrani mogu se izvuci iz gov.ana i izboriti PO.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 26 dec 2013, 01:34

Sabinho je napisao/la:
Kao da gledam, Knight i Hanson ce ih demolirat'. Radujem se Mirzinom susretu sa Zazom :D
Ma vise sa Ersanom....taman su slicni,bice zanimljivo gledati to guranje :)
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

mancity
Kontakt:

Post Postao/la mancity » 26 dec 2013, 01:39

[youtube][/youtube]
Jose Mourinho``I don't know if it is this season or next season with Roberto, or with another person in the future, but normally in the direction the club is going, sooner or later they will win the big cup.''

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 dec 2013, 02:52

Da mi je samo da se netsi probude kao slag na kraju torte nsita vise... Realno fino igra sa KG , i mislim da je jedan od problema to sto kg rano izlazi iz igre tj kidd ga rotira kao da tankira za PO a ustvari treba da se cupa iz teskih govana. Previse ljudi konkurise za rotaciju previse ljudi ulazi u rotaciju i to je to. Ni on sam ne zna da li da startuje andersona ili PP-a , da li da u rotaciji bude evans ili plumlee. Da li da koristi terija ili ne a ima jos jedno pitanje to je kirilenko. Zaista previse igraca po meni su terry evans i anderson totalno bespotrebni , iako anderson igra bolje od PP-a... Sad za sad ovo je odlicno volio bi da dodju pobjede tad ce njegovi poeni dobiti na vaznosti. Sut veceras citave ekipe je bio kriminalan , a jos kriminalnije je to sto se nisu znali zaustavit sa tim 1/11 blatch , PP je uzeo sigurno 7-8 suteva itd. Najveci im je problem 2 postava , generalno pozicija PG. Ne znaju da organiziju napad kada nema derona , livingston se probudi jednu od 3 tekme pa postavlja napade inace jako slabo.Problem je i blatcheaovo ispucavanje covjek umjesto da udje da unese energiju pogodi 2 3 suta on ce redovno uzet 7-8 suteva u prvom poluvremenu bez obzira da li ga ide ili ne. Po meni je jos jedna glupost kada izvadi sve igrace iz prve postave to rijetko ko radi obicno im rasporedi minute da ima makar jedan odlican igrac u petorci pa bio to JJ ili deron ili neko drugi. Po meni je najgadniji potez ono smijanje pirsa na kraju zaista nidje veze. KG izgleda razocarano a kako i ne bi , nezadovoljstvo je uzelo maha i na JJ-u.Da njih ide ne bi ga sigurno pljuvali lik je stvarno igracina kolko je samo hawkse dugo guro. Veceras jedini deron i mirza su vrijedni pomena akcenat na mirzu koji je sigurno bio i najbolji igrac u odbrani... Eto samo da pocnu sa pobjedama nista drugo , realno i nema neku konkurenciju od strane evanasa i plumleaa ( ja ne bi za sad trazio trade). Treba samo da nastavi sa ovakvom igrom i da redovno reseta sa svih strana ne samo trojke jer svi znamo kako je ubitacan igrom ledjima. Drzim fige netsima i mirzi jer zamislite samo sezonu u kojoj bi on mogo nagurat prosjek od 12-15 poena sa ekipom u PO uf kako bi to lijepo bilo.

Liverpool. YNWA
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool. YNWA » 26 dec 2013, 09:58

izgleda Kidd jučer poludio nakon poraza
on i KG zajedno, a možda je i vrijeme bilo, ovi već navikli na poraze, postalo im svejedno..
zadnji pokušaji Kidda da nešto učini, nadajmo se da je uspio.
#Ynwa

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 26 dec 2013, 10:01

nebitno sta da se desi, dok je kidd trener, mirza ima osiguranu dobru rotaciju u najmanju ruku, cak evo trenutno i prvu petorku tako da neka njega u netsima, ako kojim slucajem dodje do promjene trenera to je druga stvar ali nadam se da nece, ne zbog netsa jer definitivno im je potreban bolji trener nego zbog mirze jer je kod ovog siguran izbor :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 26 dec 2013, 16:42

http://thebrooklyngame.com/christmas-ni ... lls-95-78/" onclick="window.open(this.href);return false; ima dole komentar na svakog igraca , po njima jedino deron dobar :)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Mkey4nba
Kontakt:

Post Postao/la Mkey4nba » 26 dec 2013, 18:30

Ne znam, Mirza mi je djelovao nekako ukoceno i orjentisao se samo na vanjski sut. Tek u ovoj zadnjoj tekmi je pokazao da kad ima potpunu slobodu, moze ici na prodor i sut za dva poena. Teska je to tranzicija kad od igraca koji je bio bog i batina u Europi da odjednom bude neki timski igrac. On je bolji od toga i njemu trebaju minute a isto tako povjerenje od igraca koje vec stice. Bice on zvijerka...

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 26 dec 2013, 20:50

slika

Upao u ESPN-ovu ocekivanu petorku. I to na mjestu centra :mrgreen:

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 26 dec 2013, 23:48

Consigliere je napisao/la:slika

Upao u ESPN-ovu ocekivanu petorku. I to na mjestu centra :mrgreen:
Ma to samo zamijene uloge on i KG,KG za centra a on PF :mrgreen:

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 27 dec 2013, 01:02

elninho_resTO je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:
Ma vise sa Ersanom....taman su slicni,bice zanimljivo gledati to guranje :)
Obojica su povrijeđeni i neće sigurno igrati protiv Netsa.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 27 dec 2013, 11:45

Izgleda da se AK vraca u tim. Interesantno ce sada biti kako ce Kidd rasporediti minute buduci da AK moze igrati i cetvorku. Nadamo se da ce Mirza ostati starter.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []