BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: BV Borussia Dortmund
Ne treba vjerovati Daily Mailu to je obično žutilo, uvijek pred sami prelazni rok počnu bacati bombe ne bi li povećali tiraž.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ti se hvatas perifernih detalja a izbjegavas sustinu. Zbog toga se ponavljamo i ja i ti.opel je napisao/la:I još da dodam da nema osnova da se omalovažava Arsenal, to je tim koji je godinama u vrhu engleske lige i redovan učesnik osmine finala LP. U engleskoj ligi BVB po tržišnoj vrijednosti ne bi bio drugi nego šesti, a Leverkuzen deveti. Onaj isti Leverkuzen koji je za vratom nikad jačem Bayernu, a istovremeno od nikad lošijeg MU u dvije utakmice LP primi devet golova. Ne volim englesku ligu ni plastične klubove, ali statistika je neumoljiva.
Jedna sezona ne znaci nista. To sto ti pises je daleko od onog sto ja govorim. Uvecao sam kljucno pitanje i temelj svega sto sam napisao, a ti to elegantno izbjegnes. I sta onda ocekivati od ponavljanja?
Posljednji pokusaj...
Koji je klub svake godine prodavao najbolje igrace i nastavio osvajati trofeje? Je li fudbalska istorija pamti ijedan takav klub?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ja odustajem od rasprave, neka neko drugi nastavi umjesto mene, ako ima kandidata. Koliko vidim izgleda da nema.
Pa naravno da nema. Napisao si x komentara i svaki put izbjegao odgovor na kljucno pitanje.opel je napisao/la:Ja odustajem od rasprave, neka neko drugi nastavi umjesto mene, ako ima kandidata. Koliko vidim izgleda da nema.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Da sam znao kome pišem x komentara, ne bih napisao ni jedan.
Samo je jedan forumas odgovorio dikretno na jasno i precizno postavljeno pitanje.
Odgovor je bio Arsenal.
Ako je Dortmundu cilj da bude kao Arsenal, na pravom su putu. Nije ni to lose, naprotiv. Svakako puno bolje nego biti na sredini tabele.
Odgovor je bio Arsenal.
Ako je Dortmundu cilj da bude kao Arsenal, na pravom su putu. Nije ni to lose, naprotiv. Svakako puno bolje nego biti na sredini tabele.
Uskoro kreću pregovori s Gundom. Nadamo se da će biti uspješni."Ilkay fühlt sich grundsätzlich wohl. Unser Plan ist ganz klar, ihn weiter an den BVB zu binden, weil er ein herausragender Spieler ist und weil er ein Teil unserer Erfolgsgeschichte ist. In den nächsen Wochen werden wir intensiv weitere Schritte besprechen."
• Michael Zorc über Ilkay Gündogan
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Arsenal je uvijek skrtario na pojacanjima...sad su se malo otvorili sa Ozilom i odmah su konkurenti...prije toga nisu davali ni 15 miliona za pojacanje a odlazili su im najjbolji igraci.Valencia je napisao/la:
BvB je vec za 3 igraca dala veliku cifru i definitivno pokazuje da su spremni dati vece novce za pojacanja.Nije to vise toliki rizik kao sa Gundoganom od 5 miliona vec se dovode sve provjerenija imena koja garantuju vecu mogucnost za uspjeh.
@Semir
Vec 2 puta vidjena prica a znamo kako se zavrsila
Pa morali su nekoga i dovesti, kad su već dobre pare dobili od prodaje Gecea, Perišića, Santane, skinuli sa spiska Lajtnera, Bitenkura... Ne kažem da su trebali spiskati do zadnje pare, ali da nisu doveli nikoga, to bi bilo ravno samoubistvu.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako zaista se desi odlazak Gundoghana, Lewandovskog i Reusa onda od BVB se ne može očekivati ništa spektakularno u narednim sezonama. Ulogu razvojnog kluba niko ne želi, a od tog BVB izgleda ne može pobjeći. 
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
A ko je 2010. godine očekivao da će u naredne tri sezone biti dvije titule, kup i finale LP. BVB još nije u fazi da može zadržati najbolje igrače kao što to može samo 3-4 kluba u Evropi, ali da bude u vrhu BL sa Klopom i kompanijom, sa povoljnom financijskom situacijom i objektivno slabijom konkurencijom u odnosu na onu u engleskoj ligi, to mislim da može. Za vrhunske rezultate treba par vrhunskih igrača, ali treba i ostalo da funkcioniše. To ostalo mislim da mi već imamo, što do sada nije bio slučaj. Najlakše je reći kako nešto ne može i kandidovati problem, bez prijedloga rješenja tog problema.
Cijela Bundesliga je jedna razvojna liga osim Buy€rna koji je tu gdje je zahvaljujući političkim vezama te koja stvara igrače za to najveće zlo u njemačkom nogometu [pogledaj potpis] kao i za velike strane klubove, a vidimo da su neki BLigaši počeli prodavat njemačke reprezentativce u prosječne Serie A klubove tipa Fiorentina i to za dvostruko manje para nego što su za istog dali.FRANK RIBERY je napisao/la:Ako zaista se desi odlazak Gundoghana, Lewandovskog i Reusa onda od BVB se ne može očekivati ništa spektakularno u narednim sezonama. Ulogu razvojnog kluba niko ne želi, a od tog BVB izgleda ne može pobjeći.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!
- anelbavarac
- Kontakt:
Ovim postom si se automatski kvalifikovao za dodjelu kante godine.Prle je napisao/la:Cijela Bundesliga je jedna razvojna liga osim Buy€rna koji je tu gdje je zahvaljujući političkim vezama te koja stvara igrače za to najveće zlo u njemačkom nogometu [pogledaj potpis] kao i za velike strane klubove, a vidimo da su neki BLigaši počeli prodavat njemačke reprezentativce u prosječne Serie A klubove tipa Fiorentina i to za dvostruko manje para nego što su za istog dali.
Moram ti priznati da cu se licno zauzeti da budes ako nista u rubrici "Najsmjesniji postovi na forumu".
Ovoliko nebuloza,budalastine,neistine,zavisti, nije dugo napisano...
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Hahahahahahahahahah. Sobzirom da je teže oteti igrača Wolfsburgu nego BVB, istina je još bolnija. A BVB se desilo da su se previše uzidgli i pad je bio logičan. Budi zadovoljan ako izborite LP ove godine. Kad je igraču draže igrati u prosječnom MAN UTD koji ove godine će teško izboriti LP nego u finalisti LP onda je jasno koliko još pure treba da jedete. Ovo je samo revolt usmjeren protiv nesposobnosti BVB uprave koja je pokazala koliko ne zna u zadnjih par godina. Očekivao sam da će BAyernv napokon dobiti konkurenta u ligi, a vi se vraćate u prosjek.Prle je napisao/la:Cijela Bundesliga je jedna razvojna liga osim Buy€rna koji je tu gdje je zahvaljujući političkim vezama te koja stvara igrače za to najveće zlo u njemačkom nogometu [pogledaj potpis] kao i za velike strane klubove, a vidimo da su neki BLigaši počeli prodavat njemačke reprezentativce u prosječne Serie A klubove tipa Fiorentina i to za dvostruko manje para nego što su za istog dali.FRANK RIBERY je napisao/la:Ako zaista se desi odlazak Gundoghana, Lewandovskog i Reusa onda od BVB se ne može očekivati ništa spektakularno u narednim sezonama. Ulogu razvojnog kluba niko ne želi, a od tog BVB izgleda ne može pobjeći.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Kad je igraču draže igrati u prosječnom MAN UTD koji ove godine će teško izboriti LP
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ja ne znam da li su vecina svesna da se sa druge strane nalazi Real, koji kada zeli igraca bas on ga i dobije.Tako je bilo sa Kristijanom Ronaldom, Bejlom, Cabijem Alonsom, Modricem i da ne nabrajam vise.Rekao sam to pre par meseci da su mi najomrazeniji klub u Evropi zbog tog, jer cim im se digne kita na nekog oni ga uzmu.Od jacih finansijskih klubova oni su uzimali igrace pa ako zagrizu za Gundogana otiso je on sigurno.Produzenje ugovora bi moglo da pomogne jer bi u tom slucaju mogli da traze vise za Gundu.Ova ekipa je navikla da igra bez njega sto je plus(medjutim njegovo odsustvo se najvise osetilo protiv Napolija i Arsenala u LS, kao i u par ligaskih utakmica gde su se gubili bodovi i tu mislim na utakmice do derbija sa Bajernom), a ono sto ne valja je to da u veznom redu fali jos kreativnosti(Miki ipak nije taj koji moze da zadovolji epitete i Kagava na njegovoj poziciji je bolje resenje) i zbog toga ne bih imao nista protiv da Gundo ode, a da Kagava dodje.Na pocetku sezone se videlo da ce Klop da gura Gundu na desetku, a Sahin da ce da igra osmicu i ne verujem da bi od toga odstupio kako bi sezona odmicala.Ipak ne zaboravimo da je Gundo u Nirnbergu igrao desetku i da je to njegova prirodna pozicija.Steta samo sto je odigrao samo 2-3 utakmica na pocetku sezone kada igra nije licila ni na sta u odnosu na ono kasnije sto su pruzili.I niko ne obraca na paznju da su zamene za potencijalne odlaske vec tu i da su vec uhodane u Klopov sistem.Ode Leva, tu je Auba da uskoci, ode Gundo tu je Sahin, ode Humels(mada ne verujem da ce ga pustiti na kraju sezone), tu je Sokratis.
Jos jedna stvar, mnogi zaboravljaju da je kadrovski budzet pre dve sezone iznosio 42 miliona evra, a za ovu sezonu je 75 sto i jeste veliki skok.Zaboravio sam koliki je bio prosle sezone.Nema sumnje da ce dogodine da iznosi 85 milki(ako ne i vise) sto bi znacilo da bi Rojs mogao da dobije platu kakvu zasluzuje, a ne da gubi vreme kod skotskog ziherasa.Ali eto svi smo mi(Balkanci) finansijski strucnjaci bez obzira sto nismo zavrsili ekonomiju, mnogo bolje znamo od trenera, bolje od doktora itd.

Jos jedna stvar, mnogi zaboravljaju da je kadrovski budzet pre dve sezone iznosio 42 miliona evra, a za ovu sezonu je 75 sto i jeste veliki skok.Zaboravio sam koliki je bio prosle sezone.Nema sumnje da ce dogodine da iznosi 85 milki(ako ne i vise) sto bi znacilo da bi Rojs mogao da dobije platu kakvu zasluzuje, a ne da gubi vreme kod skotskog ziherasa.Ali eto svi smo mi(Balkanci) finansijski strucnjaci bez obzira sto nismo zavrsili ekonomiju, mnogo bolje znamo od trenera, bolje od doktora itd.
Uuuuuuuuuuuu, bas si ga spustio, strucnjace.anelbavarac je napisao/la:
Ovim postom si se automatski kvalifikovao za dodjelu kante godine.
Moram ti priznati da cu se licno zauzeti da budes ako nista u rubrici "Najsmjesniji postovi na forumu".
Ovoliko nebuloza,budalastine,neistine,zavisti, nije dugo napisano...
Još nije počeo ni drugi dio sezone ni druga faza LP, a nas već otpisaše u svakom pogledu. Sve sami stručnjaci pljuju po upravi, a ne znam koliko škole su uspjeli završiti i koliko para u životu zaraditi prije nego su se našli na ovom forumu. Najbolje da BL postane škotska liga u kojoj će Bayern biti u kontinuitetu prvak do kraja ovog stoljeća, pa da dođu na svoje bolesni umovi kojima je jedini uspjeh u životu što navijaju za Bayern.
Najsmiješnije je kad počnu optuživati Bayern za svoju nesposobnost što im igrači idu u Man Utd,Real itd.
Bayern nije oteo Gotzea nego je Gotze želio otići u Bayern isti slučaj će biti i sa Lewandowskim.
Zamisli mozgova iz uprave da su stavili klauzulu za Reusa 35 mil.
Bayern nije oteo Gotzea nego je Gotze želio otići u Bayern isti slučaj će biti i sa Lewandowskim.
Zamisli mozgova iz uprave da su stavili klauzulu za Reusa 35 mil.
jajarski licimudi, fanovi kriminalno-krmogojiteljske organizacije, prosipaju pamet o postenju i sposobnosti.
Gluvo i daleko bilo. Kompletna uprava s krimo dosjeom, a igracki kadar prepun pedofila, narkomana, ped.era, demona... 
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Ovo je samo iskazivanje nemoći, -15 na polusezoni nisu očekivali pa im sad Bayern kriv za sve probleme u svijetu. 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.