sve receno, ali opet se nadam da ce se teletovic i varda opet odazvati i da ce preldzic moci zaigrati za nas pa cak mozda bude neke sanseThe Game je napisao/la:Nama kakva god grupa bude bila, ako stvari budu poslozene ko zadnja dva okupljanja, opet nam se baraz smijesi, samo ce ovaj put biti za opstanak u A diviziji
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Uz njih trojicu povoljan zrijeb, ali prije svega uz povoljnu atmosferu u i oko reprezentacije mozemo se nadati nekom rezultatu, ali opet dok je Sirijac tu ja sam pesimistanerminh74 je napisao/la:sve receno, ali opet se nadam da ce se teletovic i varda opet odazvati i da ce preldzic moci zaigrati za nas pa cak mozda bude neke sanseThe Game je napisao/la:Nama kakva god grupa bude bila, ako stvari budu poslozene ko zadnja dva okupljanja, opet nam se baraz smijesi, samo ce ovaj put biti za opstanak u A diviziji
ma moje je misljenje da bi nihad morao napokon presjeci pupcanu vrpsu mensi i pustiti ga da odeThe Game je napisao/la:Uz njih trojicu povoljan zrijeb, ali prije svega uz povoljnu atmosferu u i oko reprezentacije mozemo se nadati nekom rezultatu, ali opet dok je Sirijac tu ja sam pesimistanerminh74 je napisao/la:sve receno, ali opet se nadam da ce se teletovic i varda opet odazvati i da ce preldzic moci zaigrati za nas pa cak mozda bude neke sanseThe Game je napisao/la:Nama kakva god grupa bude bila, ako stvari budu poslozene ko zadnja dva okupljanja, opet nam se baraz smijesi, samo ce ovaj put biti za opstanak u A diviziji
i to sto dalje od BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
sinanovic sve bolje igra u 2 spanskoj ligi
dali neko zna koliko mu traje ugovor sa unicaja-om?
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=55569
dali neko zna koliko mu traje ugovor sa unicaja-om?
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... erID=55569
-
Ramic mirso
- Kontakt:
BiH se moze se kwalificirati imamo super teama 
Žrijebanje kvalifikacionih grupa za Evropsko košarkaško prvenstvo u Litvaniji 2011. godine bit će održano 16. januara. Naša reprezentacija naći će se u trećem jakosnom šeširu zajedno sa Finskom i Belgijom. Iz svake od pet grupa nastup na kontinentalnoj smotri izborit će prvoplasirane i najbolje drugoplasirane reprezentacije. Prve utakmice na programu su u avgustu ove godine.
Rukopis neuspjeha
Kako sada stvari stoje i u ovaj ciklus ponovo će nas povesti Mensur Bajramović, stručnjak koji nije uspio sa državnim timom izboriti plasman na Eurobasket u Poljskoj 2009. godine. I onda nakon neuspjeha, gdje je očit bio njegov rukopis, niti moralnog čina, niti mrvice korektnosti koja bi pokazala poštovanje prema reprezentaciji i navijačima jednostavnom rečenicom - „Dajem ostavku!“. Čak je otišao toliko daleko da je odmah nakon blamaže u ključnoj utakmici sa „evropskom košarkaškom velesilom Belgijom“ od 23 poena razlike najavio kako je spreman odraditi još jedan mandat na selektorskoj klupi.
Lutao je u taktičkim postavkama, a najveću grešku napravio je u trenucima kada je svom prezimenjaku Kenanu dao mnogo više prostora od sjajnog Mirze Teletovića. Nakon toga jedan od najboljih igrača španske lige nije želio igrati dodatne kvalifikacije. Tada je Bajramović navjerovatnom brzinom počeo da skuplja antipatije. No, osim evidentnog neuspjeha javnost mu zamjera što sjedi na dvije stolice.
Potrebna rehabilitacija
Naime, šef državne košarkaše selekcije BiH je trener u Siriji. Djeluje potpuno nezainteresovano za dešavanja u BiH. Sigurno je da su mu finansijski uslovi mnogo prihvatljiviji, ali teško da može pratiti nastupe igrača koji igraju za nacionalnu vrstu. Kako smo uspjeli saznati plata selektora je mizerna i sa te strane treba shvatiti njegov odlazak u Aziju.
S druge strane, čelnici KSBiH nikada nisu održali sjednicu na kojoj bi se očitovali o podršci ili smjeni Bajramovića. No, to ne treba da čudi, jer se u krovnu kuću bh. košarke već odavno uvukao amaterizam. Posrnuloj muškoj košarkaškoj reprezentaciji, koja je preskočila dva uzastopna Evropska prvenstva potrebna je rehabilitacija. Imali li Bajramović štofa za posao bh. selektora, prosudite sami.
Stvaranje ekipe za sljedeći kvalifikacioni ciklus je velika enigma aktuelne reprezentacije. Činjenice pokazuju da Bajramović nije znao uigrati ekipu, nije znao zaustaviti strmoglav pad. Pa zašto na kraju ne reći da nije znao raditi svoj posao onako kako to državna selekcija traži.
Rukopis neuspjeha
Kako sada stvari stoje i u ovaj ciklus ponovo će nas povesti Mensur Bajramović, stručnjak koji nije uspio sa državnim timom izboriti plasman na Eurobasket u Poljskoj 2009. godine. I onda nakon neuspjeha, gdje je očit bio njegov rukopis, niti moralnog čina, niti mrvice korektnosti koja bi pokazala poštovanje prema reprezentaciji i navijačima jednostavnom rečenicom - „Dajem ostavku!“. Čak je otišao toliko daleko da je odmah nakon blamaže u ključnoj utakmici sa „evropskom košarkaškom velesilom Belgijom“ od 23 poena razlike najavio kako je spreman odraditi još jedan mandat na selektorskoj klupi.
Lutao je u taktičkim postavkama, a najveću grešku napravio je u trenucima kada je svom prezimenjaku Kenanu dao mnogo više prostora od sjajnog Mirze Teletovića. Nakon toga jedan od najboljih igrača španske lige nije želio igrati dodatne kvalifikacije. Tada je Bajramović navjerovatnom brzinom počeo da skuplja antipatije. No, osim evidentnog neuspjeha javnost mu zamjera što sjedi na dvije stolice.
Potrebna rehabilitacija
Naime, šef državne košarkaše selekcije BiH je trener u Siriji. Djeluje potpuno nezainteresovano za dešavanja u BiH. Sigurno je da su mu finansijski uslovi mnogo prihvatljiviji, ali teško da može pratiti nastupe igrača koji igraju za nacionalnu vrstu. Kako smo uspjeli saznati plata selektora je mizerna i sa te strane treba shvatiti njegov odlazak u Aziju.
S druge strane, čelnici KSBiH nikada nisu održali sjednicu na kojoj bi se očitovali o podršci ili smjeni Bajramovića. No, to ne treba da čudi, jer se u krovnu kuću bh. košarke već odavno uvukao amaterizam. Posrnuloj muškoj košarkaškoj reprezentaciji, koja je preskočila dva uzastopna Evropska prvenstva potrebna je rehabilitacija. Imali li Bajramović štofa za posao bh. selektora, prosudite sami.
Stvaranje ekipe za sljedeći kvalifikacioni ciklus je velika enigma aktuelne reprezentacije. Činjenice pokazuju da Bajramović nije znao uigrati ekipu, nije znao zaustaviti strmoglav pad. Pa zašto na kraju ne reći da nije znao raditi svoj posao onako kako to državna selekcija traži.
Ma otjerat Bajramovica..........njemu u proslim kvalifikacijama Teletovic na klupi...........da sad ne nebrajam koji su likovi igrali prije ovog momka..........toliko o Bajramovicevoj strucnosti
-
Necromacer
- Kontakt:
Gledam sada na eurosportu ovu bruku...mali Kikanovic najbolji na terenu protiv Benettona u jucerasnjoj tekmi i izlaze jedan po jedan igrac Zvezde uz ovacije 2 min. prije kraja tekme(kamera prikazuje tribine dok svaki pojedinacno igrac izlazi uz ovacije i prikazuje slavlje i cestitke od suigraca)...komentator eurosporta sviju hvali i bajke prica dok ne dodje na red nas Elmedin...izlazi on (a najefikasniji igrac) komnentator jedva napomenu da izlazi,ne prikazuju niti tribine niti klupu
Hoce on da igra kod srbadije... 
Dok je mense nema nama hajra. A Teletovic igro ne igro , samo kod mense moze biti rezerva Kenanu Bajramovicu.
Sa losijom ekipom smo isli na EP,a sad sigurno nikad mladji i perspektivniji tim,a strahujemo od portugala i madjarske,tako da se i ne nadam nicemu osim mozda da necemo doci u situaciju da se borimo za opstanak u A diviziji.
Sa losijom ekipom smo isli na EP,a sad sigurno nikad mladji i perspektivniji tim,a strahujemo od portugala i madjarske,tako da se i ne nadam nicemu osim mozda da necemo doci u situaciju da se borimo za opstanak u A diviziji.
Žalosno da reprezentaciju trenira jedan amater.Kakava Sirija ne znaju oni ni šta je košarka.Tamo može trenirati ko god ima neku vezu i ako hoće uopšte da ide pošto tu možeš dobiti neke pare a za napredovanje zaboraviti.
Predsjednik saveza priča o nekakvim organizacijama prvenstva i gradnji dvorane bacajući tako kost među ljubitelje košarke da se malo prime.U suštini on nema afinitet prema košarci jer da ima nebi mu Mensur sjedio na poziciji selektora.To je najodgovornija funkcija za repreztentaciju a nama sjedi neuspješna osoba.Pare uopšte nisu problem već volja da se dovede trener.Ima dovoljno kvalitetnih trenera koji bi reprezentaciju preuzeli za manje pare upravo zbog toga što imamo potencijal da idemo na prvenstvo.Sa Mensurom smo bliži diviziji B.
Predsjednik saveza priča o nekakvim organizacijama prvenstva i gradnji dvorane bacajući tako kost među ljubitelje košarke da se malo prime.U suštini on nema afinitet prema košarci jer da ima nebi mu Mensur sjedio na poziciji selektora.To je najodgovornija funkcija za repreztentaciju a nama sjedi neuspješna osoba.Pare uopšte nisu problem već volja da se dovede trener.Ima dovoljno kvalitetnih trenera koji bi reprezentaciju preuzeli za manje pare upravo zbog toga što imamo potencijal da idemo na prvenstvo.Sa Mensurom smo bliži diviziji B.
u tome i jeste fazon,Menso je unazadio ovu reprezentaciju,igraci se sprdaju s njim,zato nas i nema nigdje!..Denizmare je napisao/la:Dok je mense nema nama hajra. A Teletovic igro ne igro , samo kod mense moze biti rezerva Kenanu Bajramovicu.
kad otjeramo mensu, onda se imamo necemu nadat...
kad je lukajic trebo bit izabran onda smo poceli izmisljat neka pravila oko programa, samo da mi je vidit sta je pisalo u tom njegovom programu, vjerovatno je pisalo da ce unazadit repku
kad je lukajic trebo bit izabran onda smo poceli izmisljat neka pravila oko programa, samo da mi je vidit sta je pisalo u tom njegovom programu, vjerovatno je pisalo da ce unazadit repku
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk
Nasa najveca mana je sto smo muslimani!
Bayern & Željo & Hajduk
Dovoljno je samo vidjeti karijeru Lukajića i Mensura pa će i laiku biti jasno da je ovaj drugi trebao biti izabran da se imalo gledala struka.Znači Lukajić je trenirao po Grčkoj,Rusiji,Srbiji...tamo gdje se igra ozbiljna košarka a Mensur nije vidio dalje od Sarajeva i sad Sirije.HuX je napisao/la:kad otjeramo mensu, onda se imamo necemu nadat...
Al hadj dali su mu priku i on je opet prokocka.Trebao je biti nogiran po svim normama.
ma kod nas je ionako sve naopako, tako da me ne bi cudilo da mu daju opet povjerenje da vodi u ovim kvalifikacijama repku.al et, zivi bili pa vidjeli sta ce bit.blazz je napisao/la:Dovoljno je samo vidjeti karijeru Lukajića i Mensura pa će i laiku biti jasno da je ovaj drugi trebao biti izabran da se imalo gledala struka.Znači Lukajić je trenirao po Grčkoj,Rusiji,Srbiji...tamo gdje se igra ozbiljna košarka a Mensur nije vidio dalje od Sarajeva i sad Sirije.HuX je napisao/la:kad otjeramo mensu, onda se imamo necemu nadat...
Al hadj dali su mu priku i on je opet prokocka.Trebao je biti nogiran po svim normama.
mada bih sada mozda priliku ponovo dao neni, jer je "ispekao" zanat kolko tolko u jakoj grckoj ligi, bez obzira sto sam onda bio protiv njega ( sa razlogom), al sad mi ne bi smetalo da on bude
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk
Bayern & Željo & Hajduk
neno nikada vise nece biti selektor dok je ova "garnitura" na vlasti.......HuX je napisao/la:ma kod nas je ionako sve naopako, tako da me ne bi cudilo da mu daju opet povjerenje da vodi u ovim kvalifikacijama repku.al et, zivi bili pa vidjeli sta ce bit.blazz je napisao/la:Dovoljno je samo vidjeti karijeru Lukajića i Mensura pa će i laiku biti jasno da je ovaj drugi trebao biti izabran da se imalo gledala struka.Znači Lukajić je trenirao po Grčkoj,Rusiji,Srbiji...tamo gdje se igra ozbiljna košarka a Mensur nije vidio dalje od Sarajeva i sad Sirije.HuX je napisao/la:kad otjeramo mensu, onda se imamo necemu nadat...
mada bih sada mozda priliku ponovo dao neni, jer je "ispekao" zanat kolko tolko u jakoj grckoj ligi, bez obzira sto sam onda bio protiv njega ( sa razlogom), al sad mi ne bi smetalo da on bude
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
heh ocito!..HuX je napisao/la:kad otjeramo mensu, onda se imamo necemu nadat...
grupa je Madjarska, Makedonija, Ukrajina, V. Britanija
sem britanaca veoma dobra grupa, treba dobiti ove slabije sto nemislim da je veoma tesko cak i za mensu, a britaniju kod kuce i tako mozemo biti jedni od 2 najbolje 2 ekipe u grupi koje direktno idu dalje
sem britanaca veoma dobra grupa, treba dobiti ove slabije sto nemislim da je veoma tesko cak i za mensu, a britaniju kod kuce i tako mozemo biti jedni od 2 najbolje 2 ekipe u grupi koje direktno idu dalje
Odlicno, mi, VB, idemo direktno, a nadam se da ce Bosna kao najbolja drugoplasirana ici takoder.
Trebali bi doci i Deng i Gordon, ipak se treba uigravati za OI.
Trebali bi doci i Deng i Gordon, ipak se treba uigravati za OI.
Blue is the color!
Turbofolk je moja furka!
Turbofolk je moja furka!
malo sam se zeznuo sa makedoncimanerminh74 je napisao/la:grupa je Madjarska, Makedonija, Ukrajina, V. Britanija
ali ako nismo u stanju pobjediti madzare i ukrajince kuci i kod njih, a makedonce (sada napokon imamo vardu pa nam njihovi centri nece moci divljati) i VB kod kuce i nije nam mjesto na EP
Jarane nema vise Stefanova, odmah smo u prednostinerminh74 je napisao/la:malo sam se zeznuo sa makedoncimanerminh74 je napisao/la:grupa je Madjarska, Makedonija, Ukrajina, V. Britanija
ali ako nismo u stanju pobjediti madzare i ukrajince kuci i kod njih, a makedonce (sada napokon imamo vardu pa nam njihovi centri nece moci divljati) i VB kod kuce i nije nam mjesto na EP
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.