VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Pale_Companion
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la Pale_Companion » 22 dec 2013, 15:07

Omere crna gujo :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 dec 2013, 15:10

Pale_Companion je napisao/la:Omere crna gujo :mrgreen:
Samo zelim malo vise uzbudjenja, kad je titula za prvaka vec skoro pa rijesena.

Da barem gledamo tu krvavu borbu 5 ili 6 timova za najelitnije takmicenje. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 27 dec 2013, 16:23

A ja mislio fudbal se igra zbog navijaca. :lol:
hajde navedi mi klub u Njemackoj koji igra iskljucivo od i zbog navijaca.[/quote]

Skontaj samo smajli koji sam stavio na kraju i videces koliko sam bio ozbiljan.Realno treba im se podsmevati zbog toga sto cak i kada im ide dobro ne mogu da popune stadion koji je medju najmanjim po kapacitetu.Jos u ovakvoj ligi gde su vecina stadiona popunjeni skoro do poslednjeg mesta, zna se ko je tu crna ovca.Nadam se da nece izboriti LS, pa nek im tribine zvrje prazne cetvrtkom uvece.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2013, 21:11

Ja se samo nadam da sklope što jaču ekipu i da kucaju na sam vrh.

A navijači ko navijači, njih ima svugdje. Derbi između Fortune i Jarčeva je bio brizantan kad se pogleda sve to (tribina i ambijent i rivalstvo), ali ne vrijedi to ništa kada sama ekipa nema kvalitet.

Pa ko bi meni prije desetak ili više godina mogao reći da će jedan K'lautern tavoriti u cvajti (većinom) i da neće biti konkurentan za Bundesligi. :shock:
[youtube][/youtube]
Vom Jäger zum Gejagten

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 28 dec 2013, 21:31

upravo tako slazem se sa zadnjim postom. Ako ćemo gledati jedan klautern dizeldorf.....itd to su sve veliki gradovi i mnogi gradovi u 1 ligi se ne mogu porediti sa wolfsburgom kao i sa populacijom sveukupno pa samim tim i navijačima jer je wolfsburg mali grad sa malim brojem stanovništva pa samim tim i brojem navijača.Ali to mene ne brine-vazni su rezultati sa ovakvom ekipom 5 mjesto je fantastično jer wolfsburg i nema nekog da kazem briljatnog napadača.To su sve solidni igrači i za više rezultate trebali bi dovesti 2-3 kvalitetna napadača ,kao i otarasiti se nekih igrača poput medojevica golmana diega benaglia i očekivati u budučnosti razvitak arnolda i knochea kao i ostale mladje talente iz 2 sastava koji tek dolaze :)

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 dec 2013, 21:45

Pa dobro, nije ti svaka na mjestu. Kaiserslautern je dugo važio za klasnog prvoligaša i ujedno sa gradom sa najmanjim brojem stanovnika.
Baš ono klub iz provincije.

Benaglio i nije tako loš koliko si ti zapeo. :D
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 29 dec 2013, 00:49

Nije uvijek kod njih toliko očajno stanje s navijačima (a naravno da je daleko od nekih drugih klubova i daleko od najboljeg). Međutim, to će se poboljšavati. Eto primjer Hoffenheima, gdje je sasvim solidna situacija na stadionu.
Fudbal bez navijača ne može nikako (osim u malom postotku), a naravno da i drugi faktori igraju ulogu.

Ja samo ponavljam što sam i prije rekao, sviđa mi se što oni sada racionalnije djeluju, rade i što imaju dvojicu racionalnih sposobnih ljudi na ključnim pozicijama: Heckinga i Allofsa. A sada se pored dovođenja većih zvijezda, vodi računa i o mladim talentima. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 29 dec 2013, 11:32

znas kako kazu kad se govori za nekoga dobar ovaj dobar onaj :D kad ti je dobar povedi ga sebi kući :lol: šala :D jesam zapeo jjer ga od početka pratim i nije nekog kvaliteta,jeste da nekad odbrani nemoguće ali ima dosta kikseva :roll:

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 02 jan 2014, 11:21

Navodno VW nudi 20m za KDB-a, a Chelsky traži 30. :lol:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 04 jan 2014, 14:30

Eto kao što sam i napisao par postova prije, nakon Brandta koji je već otišao u Luzerkusen i drugi veliki talent napušta Wolfsburg - Palacios Martinez odlazi u RassenBall Leipzig i to - DŽABE!!! :lol:

Ein Dreck :lol:

FRANK RIBERY je napisao/la:U Wolfsburgu pravi se tim koji bi mogao uzdrmati vodeci dvojac u narednim godinama. Wolfsburg ima u omladinskim pogonima i neke od najvecih svijetskih talenata koji bi trebali dobiti sansu, prije svega Brandt i Martinez.

--------------------------Lukaku/Martinez----------------------------------

Brandt/Lestienne------------Diego/De Bruyne----------De Buyne/Arnold

--------------------------Gustavo---Malanda--------------------------------
Ovaj sastav se raspada kao kula od karata :D
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jan 2014, 14:50

U yebote koji šamar za vukove :lol: , poslije Brandta ode još jedan dragulj...

Stigo im je onaj Malanda prije koji dan.
Agieren statt reagieren

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 04 jan 2014, 21:49

Ovaj malanda izgleda da je neki strasan talenat jos kad I'm se oporavi trasch bice fakat prejaki

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 jan 2014, 01:12

Prle je napisao/la:Eto kao što sam i napisao par postova prije, nakon Brandta koji je već otišao u Luzerkusen i drugi veliki talent napušta Wolfsburg - Palacios Martinez odlazi u RassenBall Leipzig i to - DŽABE!!! :lol:

Ein Dreck :lol:

FRANK RIBERY je napisao/la:U Wolfsburgu pravi se tim koji bi mogao uzdrmati vodeci dvojac u narednim godinama. Wolfsburg ima u omladinskim pogonima i neke od najvecih svijetskih talenata koji bi trebali dobiti sansu, prije svega Brandt i Martinez.

--------------------------Lukaku/Martinez----------------------------------

Brandt/Lestienne------------Diego/De Bruyne----------De Buyne/Arnold

--------------------------Gustavo---Malanda--------------------------------
Ovaj sastav se raspada kao kula od karata :D
Ovom se sigurno nisam nadao. Lestienne je kaparisan za ljeto, De Bruyne će vjerovatno doći jer jedini nude 20tak mil eura, ali da im ispred nosa pokupe dva mega talenta koji su možda najveći njemački talenti do 18 godina je sigurno šok u vukojebini. Wolfsburg je klub sa većom perspektivom i od RB Leipziga kojem će trebati vremena da dođe do prve lige i od BAyera koji nije ozbiljna ekipa uopste, poznat je moj stav o ovom razvojnom klubu. No ni ovi odlasci neće spriječiti Wolfsburg da postane taj treći klub koji Bundesliga dugo traži. VEć sad imaju veliku perspektivu u ekipi, Rodrigueza koji je među najvećim talentima na lijevom beku, sjajnog Knochea sa reprezentativnom perspektivom, Malandu koji važi za buduće najbolje 6-ice, Arnold čiji limiti nisu poznati, De Bruyne i LEstienne ako dođu mogu izrasti u zvijezde Bundeslige, Cigerci koji se vraća na ljeto, a o Gustavo ne treba trošiti riječi. Ova ekipa može biti samo bolja i snažnija.

Šteta zaista za momka koji je u 14 susreta juniorske lige postigao 29 golova i 8 puta asistirao.

[youtube][/youtube]
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 05 jan 2014, 10:58

RIBERY malo precjenjuješ sve te klince. put od talentiranog juniora do kvalitetnog seniora je dug i težak. što se tiče rodrigueza, navodno je zanimljiv chelskyju, a to i njegovu budućnost u wukojebini čini upitnom. gustavo pak zasad nije baš opravdao uloženo.

može link za info da je lestienne od ljeta njihov?
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 jan 2014, 14:41

Blaszczykowski je napisao/la:RIBERY malo precjenjuješ sve te klince. put od talentiranog juniora do kvalitetnog seniora je dug i težak. što se tiče rodrigueza, navodno je zanimljiv chelskyju, a to i njegovu budućnost u wukojebini čini upitnom. gustavo pak zasad nije baš opravdao uloženo.

može link za info da je lestienne od ljeta njihov?
Igrače koje sam spomenuo su već ustaljeni seniori , a o LEstienne mi se ne da tražiti. NA forumu WOlfsburga pišu da dolazi ili sad ili na ljeto, a da bi obeštećenje trebalo biti oko 10 mil eura. Treba ima vrhunski napadača, to im nedostaje. Gustavo je dao sigurnost u sredini, nije u top formi, ali ekipi daje samopouzdanje. Wolfsburg je prebolovao dječije bolesti i oni sad idu prema vrhu, za to imaju sve predispozicije.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 jan 2014, 14:11

Diego:Ostajem u Wolfsburgu najmanje do ljeta.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 06 jan 2014, 14:14

gerdmuller je napisao/la:Diego:Ostajem u Wolfsburgu najmanje do ljeta.

Pa nije lud da mijenja sad sredinu s obzirom da mu niko neće dati 8 mil plaće koliko sad prima u vučjoj jazbini. Al mislim da će na ljeto da promijeni klub, jer nikad tu nije bilo neke velike ljubavi između Diega i Wolfsburga.
Agieren statt reagieren

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 06 jan 2014, 16:56

Pale_Companion je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Diego:Ostajem u Wolfsburgu najmanje do ljeta.

Pa nije lud da mijenja sad sredinu s obzirom da mu niko neće dati 8 mil plaće koliko sad prima u vučjoj jazbini. Al mislim da će na ljeto da promijeni klub, jer nikad tu nije bilo neke velike ljubavi između Diega i Wolfsburga.
Slazem se iako bih volio da produzi ugovor i ostane jer ovaj Wolfsburg je sve jaci i jaci i definitivno je buducnost Bundeslige za razliku od nesposobnjakovica iz Gelsenkirchena koji imaju potencijal da postanu novi Dortmund ali su daleko od toga.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 08 jan 2014, 14:52

Aloffs otputovao na završne pregovore u London. Wolfsburg nudi 20 mil eura i ugovor do 2018. KDB želi samo u Wolfsburg jer je to idealna sredina za njegov dalji napredak. Chelsi traži nerealnih 30 mil eura, dugovi ih pritisli pa sad da se čupaju, koja sirotinja :oops:

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 08 jan 2014, 21:13

Čovječe ovi ne igraju u Europi već 4 sezone, a uvjerljivo uz kriminalce najveći potrošači. Prvo u ljeto spičkaju 16 m € na Gustava, 6 za Klosea i sada 20 milja za de Bruynea...čovječe.
Dok drugi klubovi dobro razmišljaju i okreću svaki eura 3 puta, ovi se samo razbacuju parama. Al lako tako kad ih kao klub nisu nikad ni zaradili.
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []