FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 27 dec 2013, 07:15

SARS je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Svakako da treba drugi način (alternativa), ali to sigurno nije onih 7000 KM-ova mjesečno tj. 84000 godišnje u budžetu za 2014. godinu.
Gdje je rješenje? Mislim da je rješenje u permanentnoj kritici opštinskih (gradskih) vlasti jer oni raspolažu novcem građana.
Gledam Opština Bihać sa budžetom od 30 miliona KM-ova odredila 1 milion KM-ova za sportske klubove. Nogometni klub NK "Jedinstvu" minimum pola miliona (izvor web strana Opštine Bihać).
Čitam na ovom forumu o personalnim promjenama, uglavnom uvođenje direktora komunalnih preduzeća u Upravu Kluba te promjenama u Skupštini Kluba. Držim da je to novo zamajavanje navijača "Slobode".
Npr. Vodovod Tuzla vraća, bolje reći, Opština za njega vraća kredit (ostalo je još 5 miliona KM).
Nažalost, to nije sve. Opština Tuzla tužena je a u vezi očito neuspjele privatizacije Vodovoda za više od 25 miliona KM-ova. Tužioci su uglavnom ljudi koji su tokom 2001. godine kupili 49% vlasništva na Vodovodu.
Ovih dana čitamo da je data saglasnost Vijeća za podizanje još jednog kredita CCA 13 miliona KM-ova za rekonstrukciju mreže.
Daj Bože da je nešto bolja situacija i u ostalim Komunalnim preduzećima, možda jedino u parkinzima.
Kako stvari stoje ova tuzlanska vlast će uskoro vaditi pare za Slobodu ako treba i iz "štekova". Čini mi se da su dobrano zaglavili a kad god zaglave onda se zna :"multi Tuzlo spašavaj".
Volio bih da zijane vlast 2014. i na državnom i federalnom i kantonalnom nivou. Tad će njima doći do ušiju ovo što mi govorimo. Ustvari, tada će zavoliti Slobodu pa makar kroz zube.
Mi, čija je ljubav, nacija, bolest i lijek FK Sloboda, ne trebamo im nipošto biti glasnogovornici (nalaziti ispriku za njih), to je pogubno.
Novac u budžetu Tuzle je narodni novac.
Ja mislim jarane da si ti pogrijesio temu, ovo ovdje si otisao predaleko. Ti nama pises o stanjima u javnim preduzecima sto mene zaista zaboli ona stvar, mene interesuje Sloboda i prema tome ovo je tema FK Slobode a ne tamo neke politicke opcije ili javnog preduzeca. Ti si po svemu sudeci neki politicar koji ima problem sa vladajucom garniturom u TZ i koji je poceo koristiti ovaj forum za ubiranje nekih politickih poena i ja mislim da bi ovdje cak i moderatori trebali da se ukljuce jer ovo je sportski portal a ne politicki
Za razliku od tebe mislim da je @sloboda72 dao tacnu dijagnozu odnosa nase vlasti prema FK Slobodi i uopste prema sportu u Tuzli. Opstinari sa Jasminom Imamovicem na celu i dalje mazu oci, cak i onima koji ih jos nisu otvorili. Neka opstina izdvoji 1.000.000 godisnje za FK Slobodu i onda nece biti suplje. Srazmjerom na velicinu grada i omjerom koliko drugi gradovi daju to bi bila proporcionalna cifra. Kako ih nije sramota da mi moramo humanitarnim telefonom spasavati nekoga ko je u vlasnistvu opstine?
Upravo su oni ti koji sada pokusavaju pred izbore dobiti koji glas na racun "pruzanja pomoci Slobodi".
Moj glas na izborima i "mojih" je mnogo skuplji. Ja svoj glas ne dajem za par lazi koje imalo ozbiljnije dijete iznad 8 godina moze skuziti. Sto se mene tice, neka svaka vlast izgubi izbore koja se ovako igra sa nasim novcima.
Trenutno jedina osoba u FK Slobodi kojoj vjerujem je Azmir Husic i u slabasno udruzenje "crveno-crni" koje se koliko toliko trudi da pomogne Slobodi. Vjerovatno ne bi bilo udruzenje tako slabasno da im se da veca podrska u clanstvu od trenutnih 500, 600 clanova.
Za bolje FK Slobode moramo se svi ukljuciti i tjerati vodu na jedan mlin.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 27 dec 2013, 10:09

Probisvjet je napisao/la:
SARS je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Svakako da treba drugi način (alternativa), ali to sigurno nije onih 7000 KM-ova mjesečno tj. 84000 godišnje u budžetu za 2014. godinu.
Gdje je rješenje? Mislim da je rješenje u permanentnoj kritici opštinskih (gradskih) vlasti jer oni raspolažu novcem građana.
Gledam Opština Bihać sa budžetom od 30 miliona KM-ova odredila 1 milion KM-ova za sportske klubove. Nogometni klub NK "Jedinstvu" minimum pola miliona (izvor web strana Opštine Bihać).
Čitam na ovom forumu o personalnim promjenama, uglavnom uvođenje direktora komunalnih preduzeća u Upravu Kluba te promjenama u Skupštini Kluba. Držim da je to novo zamajavanje navijača "Slobode".
Npr. Vodovod Tuzla vraća, bolje reći, Opština za njega vraća kredit (ostalo je još 5 miliona KM).
Nažalost, to nije sve. Opština Tuzla tužena je a u vezi očito neuspjele privatizacije Vodovoda za više od 25 miliona KM-ova. Tužioci su uglavnom ljudi koji su tokom 2001. godine kupili 49% vlasništva na Vodovodu.
Ovih dana čitamo da je data saglasnost Vijeća za podizanje još jednog kredita CCA 13 miliona KM-ova za rekonstrukciju mreže.
Daj Bože da je nešto bolja situacija i u ostalim Komunalnim preduzećima, možda jedino u parkinzima.
Kako stvari stoje ova tuzlanska vlast će uskoro vaditi pare za Slobodu ako treba i iz "štekova". Čini mi se da su dobrano zaglavili a kad god zaglave onda se zna :"multi Tuzlo spašavaj".
Volio bih da zijane vlast 2014. i na državnom i federalnom i kantonalnom nivou. Tad će njima doći do ušiju ovo što mi govorimo. Ustvari, tada će zavoliti Slobodu pa makar kroz zube.
Mi, čija je ljubav, nacija, bolest i lijek FK Sloboda, ne trebamo im nipošto biti glasnogovornici (nalaziti ispriku za njih), to je pogubno.
Novac u budžetu Tuzle je narodni novac.
Ja mislim jarane da si ti pogrijesio temu, ovo ovdje si otisao predaleko. Ti nama pises o stanjima u javnim preduzecima sto mene zaista zaboli ona stvar, mene interesuje Sloboda i prema tome ovo je tema FK Slobode a ne tamo neke politicke opcije ili javnog preduzeca. Ti si po svemu sudeci neki politicar koji ima problem sa vladajucom garniturom u TZ i koji je poceo koristiti ovaj forum za ubiranje nekih politickih poena i ja mislim da bi ovdje cak i moderatori trebali da se ukljuce jer ovo je sportski portal a ne politicki
Za razliku od tebe mislim da je @sloboda72 dao tacnu dijagnozu odnosa nase vlasti prema FK Slobodi i uopste prema sportu u Tuzli. Opstinari sa Jasminom Imamovicem na celu i dalje mazu oci, cak i onima koji ih jos nisu otvorili. Neka opstina izdvoji 1.000.000 godisnje za FK Slobodu i onda nece biti suplje. Srazmjerom na velicinu grada i omjerom koliko drugi gradovi daju to bi bila proporcionalna cifra. Kako ih nije sramota da mi moramo humanitarnim telefonom spasavati nekoga ko je u vlasnistvu opstine?
Upravo su oni ti koji sada pokusavaju pred izbore dobiti koji glas na racun "pruzanja pomoci Slobodi".
Moj glas na izborima i "mojih" je mnogo skuplji. Ja svoj glas ne dajem za par lazi koje imalo ozbiljnije dijete iznad 8 godina moze skuziti. Sto se mene tice, neka svaka vlast izgubi izbore koja se ovako igra sa nasim novcima.
Trenutno jedina osoba u FK Slobodi kojoj vjerujem je Azmir Husic i u slabasno udruzenje "crveno-crni" koje se koliko toliko trudi da pomogne Slobodi. Vjerovatno ne bi bilo udruzenje tako slabasno da im se da veca podrska u clanstvu od trenutnih 500, 600 clanova.
Za bolje FK Slobode moramo se svi ukljuciti i tjerati vodu na jedan mlin.
Slažem se i ja dijagnozom slobode72 i Probisvjetom.
Međutim, mene ne zanima posebno ovaj dio oko javnih ustanova (privatizacija, tužbe itd)...tj.zanima me kao građanina Tuzle, ali ne kao navijača Slobode!

Dijagnoza je dijelom utvrđena, ali još uvijek nema rješenja!
Za mene nije rješenje kritika (iz jednostavnog razloga što mi nismo podneblje sposobno za takvo nešto, mislim na cijeli region) već jedan kontinuiran pristup uz međusobnu suradnju obje strane (sa jedne strane građana, navijača i simpatizera, a sa druge strane gradskih struktura).

Padanje Slobode se dešava unazad 20godina...a za to smo svi krivi. Recimo da pripadam generaciji koja je bila premlada da reaguje kada je prije 7-8 godina došla garnitura koja je napravila vjerovatno i največu štetu. Mislim na Šaboviće i Siću! Ne kažem da su svjesno i namjerno išli u poslovne greške, ali ih to ne oslobađa odgovornosti. Međutim, zasluga nije nimalo manja ni Šečera, Divanefendića, Mesketa pa zašto ne i Denisa Karića jer su to sve ljudi koji su mogli da reaguju, a nisu! O klupskim organima u to vrijeme koji su sve to samo promatrali ne treba ni pričati previše. Navijači nisu bili odlučni! Rijetki su objektivni novinari! Općina se u to vrijeme distancirala zbog političke pozicije tadašnjih članova organa kluba!

Kada podvučemo crtu, osim Smaje ekonoma svi snosimo dio krivice! ;)
tuzlanska Sloboda

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 27 dec 2013, 13:14

@zlajči
Padanje Slobode se dešava unazad 20godina...a za to smo svi krivi. Recimo da pripadam generaciji koja je bila premlada da reaguje kada je prije 7-8 godina došla garnitura koja je napravila vjerovatno i največu štetu. Mislim na Šaboviće i Siću! Ne kažem da su svjesno i namjerno išli u poslovne greške, ali ih to ne oslobađa odgovornosti. Međutim, zasluga nije nimalo manja ni Šečera, Divanefendića, Mesketa pa zašto ne i Denisa Karića jer su to sve ljudi koji su mogli da reaguju, a nisu! O klupskim organima u to vrijeme koji su sve to samo promatrali ne treba ni pričati previše. Navijači nisu bili odlučni! Rijetki su objektivni novinari! Općina se u to vrijeme distancirala zbog političke pozicije tadašnjih članova organa kluba!

Kada podvučemo crtu, osim Smaje ekonoma svi snosimo dio krivice! ;)
-------------------------------------------------------------------------------------

Odavno nisam bolji komentar čitao.Apsolutno se slažem sa svim što si napisao,uz jedan dodatak da bih ja dodao i Nihada Mujezinovića.Oni su naaajveći krivci,što su naše najtrofejnije generacije,a koji bi danas bili stub Slobode jednostavno rastjerali. :oops:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 dec 2013, 13:31

slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 dec 2013, 15:32

Na sluzbenoj stranici opcine Tuzla ne postoji kategorija SPORT. Uzas!
http://www.tuzla.ba/
al' zato postoji ovo u neogranicenim kolicinama!
http://www.tuzla.ba/Pages/Search.aspx?q=cum%20grano
Jasmin Imamovic is the president of the Main Committee of the Social-Democratic Party. :lol:

rukfash
Kontakt:

Post Postao/la rukfash » 27 dec 2013, 17:15

Kada podvučemo crtu, osim Smaje ekonoma svi snosimo dio krivice!
-------------------------------------------------------------------------------------

Odavno nisam bolji komentar čitao.Apsolutno se slažem sa svim što si napisao,uz jedan dodatak da bih ja dodao i Nihada Mujezinovića.Oni su naaajveći krivci,što su naše najtrofejnije generacije,a koji bi danas bili stub Slobode jednostavno rastjerali.

Potpisujem,

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 dec 2013, 22:19

Evo ga oglasio se. Dao Bog da on ima za malog servisa za golfa 2, a kamo li da ucini nesto za Slobodu. :lol:
U isčekivanju Skupštine kluba
Muharemagić: Ojačat ćemo Upravni odbor

slika

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 27 dec 2013, 22:38

Probisvjet je napisao/la:Evo ga oglasio se. Dao Bog da on ima za malog servisa za golfa 2, a kamo li da ucini nesto za Slobodu. :lol:
U isčekivanju Skupštine kluba
Muharemagić: Ojačat ćemo Upravni odbor

slika
nema sta bit nego da ce ova kockasta glava ojacat upravni odbor i pomoc Slobodi..mislim :roll: :roll:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 dec 2013, 02:04

direktor jkp trznice...**** ba jasmine,zar nemamo neke jace kompanije u tuzli bog te vidio.. :roll:
solana,bingo...ja ubleha majko moja bozija,i koliko para majke ti muharemagicu mogu dati buvlje pijace slobodi,1000,2 mjesecno..
samo postavlja svoje ljude da mogu preglasati kod donosenja odluka,nista vise,bruka :oops:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 dec 2013, 02:16

wienultras je napisao/la:direktor jkp trznice...**** ba jasmine,zar nemamo neke jace kompanije u tuzli bog te vidio.. :roll:
solana,bingo...ja ubleha majko moja bozija,i koliko para majke ti muharemagicu mogu dati buvlje pijace slobodi,1000,2 mjesecno..
samo postavlja svoje ljude da mogu preglasati kod donosenja odluka,nista vise,bruka :oops:
koliko je ova stoka nesposobna pokazuje dovoljno primjer BINGA..frajer ima preko 4000 zaposlenih,100 i nesto hiper,giga i mini marketa,obrce mjesecno stotine miliona a g.o.v.n.a.r.i neznaju najavit sastanak i sjest i popricat sa covjekom..HILJADU SAM POSTO UBIJEDZEN DA 3 SKOLOVANA COVJEKA NAPRAVE PROJEKAT I PREDLOZE GA NA OBOSTRANU KORIST I ZADOVOLJSTVO DA SENAD NE BI IMAO NISTA PROTIV TOGA..al de ti stoki polupismenoj objasni neke stvari... :roll: :roll:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 dec 2013, 02:22

vjerovatno bi,senad nije covjek od sporta,boli ga k za sportom,ali kosto kazes,ako ima bilo kakavu korist,dao bi,pa covjek potrosi na desetine,da nehlupam vece cifre na reklame na tv,hebo im tusanj mater,neka se zove bingo arena,neka klupe bingo na dresove,ma nesto se moze,samo da se hoce,pa tom covjeku tridesetak hiljada mjesecno neznaci nista bolan,u kakvim smo ****,to bi zanas bilo ma kakav tan i pizde materine,a on nama da nam tri pijace budu sponzori...pa dokle vise jbt... :roll: :oops:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 dec 2013, 02:30

wienultras je napisao/la:vjerovatno bi,senad nije covjek od sporta,boli ga k za sportom,ali kosto kazes,ako ima bilo kakavu korist,dao bi,pa covjek potrosi na desetine,da nehlupam vece cifre na reklame na tv,hebo im tusanj mater,neka se zove bingo arena,neka klupe bingo na dresove,ma nesto se moze,samo da se hoce,pa tom covjeku tridesetak hiljada mjesecno neznaci nista bolan,u kakvim smo ****,to bi zanas bilo ma kakav tan i pizde materine,a on nama da nam tri pijace budu sponzori...pa dokle vise jbt... :roll: :oops:
covjeka boli tuki za sportom,generalno...al kad je sponzorstvo u pitanju kao i reklamiranje njegove firme u pitanju e tu je vec drugi par karata...a Bingo je za BIH gigantska firma..okrecu vec debelo milionske iznose....vjeruj mi na rijec...frajer je napravio takvu ekspanziju da je to za romana....on tih 30000,40000 hiljada mjesecno na hemijske olovke potrosi...i sta te boli..zakaci reklamu na dres,tusanj preimenuj u Bingo arenu i ima da demoliras ligu za sezonu,dvije...al kako to..bolje stadion deceniju pravit...nema tu ove kockaste glave ovog jazavca muharemagica....fuj,stoko sitnog zuba :twisted: :twisted:

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 dec 2013, 02:38

sve je to tako,ali,ali druze....nema njih tu...da su htjeli mogli su davno...pa vidi solane,digla se iz pepela par zadnjih godina,solidna firma,sigurno bi mogli 7,do 10 hiljada dati...mjesecno...uz par ustupaka,reklame,besplatnih karti za upravu,ovog onog....ali nije INTERES::::NAZALOST

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 28 dec 2013, 05:06

Ma boli vas briga ....Sloboda je slijedece godine u #1 ligi u Bosni....tj u Federaciji

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 dec 2013, 08:00

PlavoZuti je napisao/la:Ma boli vas briga ....Sloboda je slijedece godine u #1 ligi u Bosni....tj u Federaciji
a' ti ponovo asov i motiku u ruke i na njivu. Sace proljece uskoro. ;)

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 28 dec 2013, 09:40

PlavoZuti je napisao/la:Ma boli vas briga ....Sloboda je slijedece godine u #1 ligi u Bosni....tj u Federaciji
bolest nepita,samo te derne,uglavnom po mozgu

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 dec 2013, 10:24

tako je druže #1 još u maju mjesecu, ako Bog da samo zdravlja.2015 ako Bog da i #1 u PL BiH 8-)
Pobjeda je bolja od orgazma!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 dec 2013, 19:19

Mlade nade na turniru u Linzu

slika

Fudbaleri omladinskog pogona FK Sloboda, uzrast U-10 (djeca rođena 2004. godine) i U-12 (djeca rođena 2002. godine) doputovali su u Linz gdje će učestvovati na tradicionalnom međunarodnom turniru u organizaciji ASKO TAKAEF DONAU Linz koji se održava u periodu od 28. do 30. decembra.

slika

Nakon ugodnog puta i smještaja u hotelu, organizovan je svečani prijem i večera za mlade nade FK Sloboda u bosanskohercegovačkom udruženju u Linzu.

Ovom prilikom, a kao znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju, domaćinima i organizatorima su uručeni skromni poklon paketi sačinjeni od proizvoda Tuzlanske pivare i Solane Tuzla.

Inače, saradnja dva kluba traje već nekoliko godina, tako da će već na ljeto omladinske kategorije iz Linza učestvovati na sličnom fudbalskom turniru u Tuzli.

fksloboda.ba
Pobjeda je bolja od orgazma!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 dec 2013, 22:12

Evo pratim vas kako ste ispali,ali nisam se javljao.Sad sa ove distance vidim da prolazite ono što smo i mi prošli,puno tzv. prijatelja kluba kad treba pokupiti kajmak,a kad zagusti nigdje nikoga.Jedino je rješenje da kao i mi krenete sa mrtve tačke,znači rastjerati lopove oko kluba(a ima ih),vratiti one što ga vole u klub(a ima i njih) i polako početi vraćati dugove,i u međuvremenu igrati sa svoji klincima i stvarati uslove za povratak u PL.Ako neko očekuje da će doći neko sa vrećom para i reći evo idemo u PL bogami se grdno vara,sve dok se ne utvrdi gdje nestaju pare iz kluba niko normalan neće ulagati u taj klub.Evo nakon toliko godina mi smo poslovali pozitivno,nisu neke pare al' nema minusa,sponzori se polako vraćaju,plate igračima na vrijeme,dug skoro isplaćen državi,stadion se polako pravi i rezultati polako dolaze.Ništa preko noći neće doći,bar tako kažu,ma ne može me niko ubijediti da najrazvijeniji kanton nije u stanju da sponzoriše klub koji je sinonim za tu regiju,klub koji ima toliku tradiciju i istoriju.Samo treba red uspostaviti, i doći će polako sve na svoje.Sretno vam i evo i od mene jedan poziv za bolju Slobodu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

SamoTZ
Kontakt:

Post Postao/la SamoTZ » 29 dec 2013, 14:15

Očekivao sam da ćemo do sada već imati nekoliko pojačanja. Drugog marta gostujemo Troglavu. Nećemo valjda dovoditi igrače u februaru. Priča li se šta o pojačanjima?

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.