Za razliku od tebe mislim da je @sloboda72 dao tacnu dijagnozu odnosa nase vlasti prema FK Slobodi i uopste prema sportu u Tuzli. Opstinari sa Jasminom Imamovicem na celu i dalje mazu oci, cak i onima koji ih jos nisu otvorili. Neka opstina izdvoji 1.000.000 godisnje za FK Slobodu i onda nece biti suplje. Srazmjerom na velicinu grada i omjerom koliko drugi gradovi daju to bi bila proporcionalna cifra. Kako ih nije sramota da mi moramo humanitarnim telefonom spasavati nekoga ko je u vlasnistvu opstine?SARS je napisao/la:Ja mislim jarane da si ti pogrijesio temu, ovo ovdje si otisao predaleko. Ti nama pises o stanjima u javnim preduzecima sto mene zaista zaboli ona stvar, mene interesuje Sloboda i prema tome ovo je tema FK Slobode a ne tamo neke politicke opcije ili javnog preduzeca. Ti si po svemu sudeci neki politicar koji ima problem sa vladajucom garniturom u TZ i koji je poceo koristiti ovaj forum za ubiranje nekih politickih poena i ja mislim da bi ovdje cak i moderatori trebali da se ukljuce jer ovo je sportski portal a ne politickisloboda72 je napisao/la:Svakako da treba drugi način (alternativa), ali to sigurno nije onih 7000 KM-ova mjesečno tj. 84000 godišnje u budžetu za 2014. godinu.
Gdje je rješenje? Mislim da je rješenje u permanentnoj kritici opštinskih (gradskih) vlasti jer oni raspolažu novcem građana.
Gledam Opština Bihać sa budžetom od 30 miliona KM-ova odredila 1 milion KM-ova za sportske klubove. Nogometni klub NK "Jedinstvu" minimum pola miliona (izvor web strana Opštine Bihać).
Čitam na ovom forumu o personalnim promjenama, uglavnom uvođenje direktora komunalnih preduzeća u Upravu Kluba te promjenama u Skupštini Kluba. Držim da je to novo zamajavanje navijača "Slobode".
Npr. Vodovod Tuzla vraća, bolje reći, Opština za njega vraća kredit (ostalo je još 5 miliona KM).
Nažalost, to nije sve. Opština Tuzla tužena je a u vezi očito neuspjele privatizacije Vodovoda za više od 25 miliona KM-ova. Tužioci su uglavnom ljudi koji su tokom 2001. godine kupili 49% vlasništva na Vodovodu.
Ovih dana čitamo da je data saglasnost Vijeća za podizanje još jednog kredita CCA 13 miliona KM-ova za rekonstrukciju mreže.
Daj Bože da je nešto bolja situacija i u ostalim Komunalnim preduzećima, možda jedino u parkinzima.
Kako stvari stoje ova tuzlanska vlast će uskoro vaditi pare za Slobodu ako treba i iz "štekova". Čini mi se da su dobrano zaglavili a kad god zaglave onda se zna :"multi Tuzlo spašavaj".
Volio bih da zijane vlast 2014. i na državnom i federalnom i kantonalnom nivou. Tad će njima doći do ušiju ovo što mi govorimo. Ustvari, tada će zavoliti Slobodu pa makar kroz zube.
Mi, čija je ljubav, nacija, bolest i lijek FK Sloboda, ne trebamo im nipošto biti glasnogovornici (nalaziti ispriku za njih), to je pogubno.
Novac u budžetu Tuzle je narodni novac.
Upravo su oni ti koji sada pokusavaju pred izbore dobiti koji glas na racun "pruzanja pomoci Slobodi".
Moj glas na izborima i "mojih" je mnogo skuplji. Ja svoj glas ne dajem za par lazi koje imalo ozbiljnije dijete iznad 8 godina moze skuziti. Sto se mene tice, neka svaka vlast izgubi izbore koja se ovako igra sa nasim novcima.
Trenutno jedina osoba u FK Slobodi kojoj vjerujem je Azmir Husic i u slabasno udruzenje "crveno-crni" koje se koliko toliko trudi da pomogne Slobodi. Vjerovatno ne bi bilo udruzenje tako slabasno da im se da veca podrska u clanstvu od trenutnih 500, 600 clanova.
Za bolje FK Slobode moramo se svi ukljuciti i tjerati vodu na jedan mlin.