Olimpik Sarajevo

bacelonafan
Kontakt:

Re: Olimpic Sarajevo

Post Postao/la bacelonafan » 26 dec 2013, 23:19

Mokroguz je napisao/la:slika

Enes Sacevic
Safet Sivsic
Jadranko Bogicevic
Almir Cubara
svako li se danas asom naziva :lol:

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 26 dec 2013, 23:28

Meni bio nepoznat prije.
Igrao znaci za Drinu iz Zvornika, vidim mu na facebooku se slikao na stadionu Mainza, mozda su ga trazili?

Cubara je junior, a za Sivsica i Bogicevica se vec zna.
Bas da vidimo kako im krene. :)
Jos Juka(Jusufovic) se oporavi sad i Hadzikadunic je tu, bice pravo zanimljivo. :D
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 27 dec 2013, 00:44

aleksandar_veliki je napisao/la:

Za ovog sam malog cuo da je dobro dobar, mlad je i kako imam informacije imaoono nesto, e sad kako ce se razvijati, ko zna. Ali mislim da je dovodjenje talentovanih klinaca dobar potez.
a pazi volej na 4:30 :mrgreen:
Ima prostora za napredak.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 dec 2013, 13:32

Mislim da je pametno sto nismo nabavili jos kojeg veterana, jer imamo ih dovoljno. Smajic, Muhremovic, Vidovic, Torlak, Bogicevic, Regoje, Rizvanovic, Hamzic, Kokot znaju odrzavati rezultate, u medjuvremenu mozemo probati sve ove nove igrace i da vidimo imamo li jos kojih Duljevica medju njima. :mrgreen:
A i pametno je sto se kroz mladima manje para trosi jer poznati igraci traze vise, a mi cemo da proizvodimo poznate igrace ovako, tako da mozemo placati veterane i da se ne pretovarimo platama itd. u toku.

http://olimpic.ba/cms/component/content ... i-qvukoviq
[...]Postoji mogućnost da se prije odlaska na pripreme, Olimpicu priključi još jedan ili dva igrača čime bi bio zaključen ovaj prelazni rok. Podsjetimo, prije Bogičevića, Sačevića, Šivšića i Čubare, u Olimpic su ove zime stigli Zajko Zeba, Josip Sesar, Filip Arežina i Dalibor Pandža.
Osim pojačavanja igračkog kadra, Olimpic radi na još nekoliko projekata o čemu će javnost bili blagovremeno obaviještena.
Ako nam jos igraca dodje, mora da ce egzodus uslijediti prijasnjih igraca. :P
Dugo cekamo da vidimo ko to odlazi osim Dulje, i dali smo jos koga prodali.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 dec 2013, 14:23

Adin Husic se nalazi u Austriji, cini mi se da je na probi kod nekih ekipa tamo, u Becu posebno.

Elvir Omerovic:

slika

Je li ovo otisao u Argentini? :P

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 27 dec 2013, 16:27

Zna li se odokativno dug Olimpica ?

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 dec 2013, 17:09

skile je napisao/la:Zna li se odokativno dug Olimpica ?
Porezna uprava Federacija BiH ima listu duznika od 30.06.2013 gdje pise da je dug Olimpica bio 478.184,76 KM. Kamata je bila 128.150,49 KM od ove sume, ostatak je glavni dug. Medjutim od tada smo dobili nadoknadu za treniranje za Kadrica i valjda do sada Ferizovica, sad i za Dulju da dobijemo veliku sumu, ne znam dali uopste imamo vise duga, jesmo li platili to sve.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

halconi
Kontakt:

Post Postao/la halconi » 27 dec 2013, 18:17

Mokroguz je napisao/la:
skile je napisao/la:Zna li se odokativno dug Olimpica ?
Porezna uprava Federacija BiH ima listu duznika od 30.06.2013 gdje pise da je dug Olimpica bio 478.184,76 KM. Kamata je bila 128.150,49 KM od ove sume, ostatak je glavni dug. Medjutim od tada smo dobili nadoknadu za treniranje za Kadrica i valjda do sada Ferizovica, sad i za Dulju da dobijemo veliku sumu, ne znam dali uopste imamo vise duga, jesmo li platili to sve.
Ne znam je li namjerno ili iz neznanja to radiš ali nisi u pravu. Ne pričam ima li tvoj klub dug. To me ne zanima. Samo ti kažem da Kadrić igra u neprofesionalnom klubu u nižoj njemačkoj ligi i ti klubovi ne plaćaju bilo kakve naknade.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 27 dec 2013, 19:41

halconi je napisao/la:
Mokroguz je napisao/la: Porezna uprava Federacija BiH ima listu duznika od 30.06.2013 gdje pise da je dug Olimpica bio 478.184,76 KM. Kamata je bila 128.150,49 KM od ove sume, ostatak je glavni dug. Medjutim od tada smo dobili nadoknadu za treniranje za Kadrica i valjda do sada Ferizovica, sad i za Dulju da dobijemo veliku sumu, ne znam dali uopste imamo vise duga, jesmo li platili to sve.
Ne znam je li namjerno ili iz neznanja to radiš ali nisi u pravu. Ne pričam ima li tvoj klub dug. To me ne zanima. Samo ti kažem da Kadrić igra u neprofesionalnom klubu u nižoj njemačkoj ligi i ti klubovi ne plaćaju bilo kakve naknade.
Pogledaj stranicu Njemackog saveza.
Tu mozes da nadjes na njihovoj stranici dfb.de da je i treca liga profesionalna, ovaj dokument posebno to naglasava:
http://www.dfb.de/fileadmin/Assets/pdf/Antraege06.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Na pocetku treceg lista ispod naslova "Spielerstatus/Spieleberechtigungslisten" gdje ces da nadjes da pise:
"Spielerstatus: In der 3. Liga sollen ausschließlich Vertragsspieler tätig sein (keine Amateure)"

Status Igraca: U trecoj ligi ce iskljucivo igraci sa kontraktima biti aktivni (nikakvih amatera/t.j. ne smije biti amatera).

Kao i sto potvrdjuje Helmut Sandrock(generalni sekretar Njemackog saveza) ovdje:
http://www.dfb.de/index.php?id=511739&tx_dfbnews_pi1" onclick="window.open(this.href);return false;[showUid]=28483

Dakle prva, druga i treca liga Njemacke su profesionalne.

A ovo je rani izvor transfera na forumu gdje sam prvo saznao:
svejedno je napisao/la:Kadric junior Olimpica potpisuje profesionalni ugovor za 3 ligasa njemacke Erfut,sto Olimpicu donosi prihod po osnovu naknade za treniranje veci od 100000€.Izvor ljudi oko Gracica.
Koji se kasnije dokazao da je tacan podatak, i Kadric je upisan u Rot-Weiß.
Mozes to potvrditi na njihovoj stranici: http://www.rot-weiss-erfurt.de/saison/n ... 23-169.htm

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

halconi
Kontakt:

Post Postao/la halconi » 27 dec 2013, 19:47

Sve bi se ja složio s tobom oko te treće lige. Samo Kadrić igra amatersku ligu za mladi tim do 23 godine, baš kako govori link koji si postavio. Rot-Weiß Erfurt II.

I da ne bi jasali satima po ovoj temi i možda nekome smetali ja ću tebi postaviti link da vidiš profesionalni kadar tog kluba. Nema nikakvog Kadrića.

http://www.rot-weiss-erfurt.de/saison/p ... der-89.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 28 dec 2013, 00:18

halconi je napisao/la:Sve bi se ja složio s tobom oko te treće lige. Samo Kadrić igra amatersku ligu za mladi tim do 23 godine, baš kako govori link koji si postavio. Rot-Weiß Erfurt II.

I da ne bi jasali satima po ovoj temi i možda nekome smetali ja ću tebi postaviti link da vidiš profesionalni kadar tog kluba. Nema nikakvog Kadrića.

http://www.rot-weiss-erfurt.de/saison/p ... der-89.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Takodjer ima slucaj Armina Hodzica koji je zaigrao za rezerve Liverpoola(Liverpool II), a Zeljeznicar je primio 150.000 € od tog transfera kako prenose neki izvori. Liverpool, normalno kao i sve druge potpuno profesionalne ekipe, imaju profesionalni kontrakt sa svakim igracem u prvoj kao i u drugoj ekipi.
Kako tvrdi savez Njemacke; treca liga Njemacke ne smije imati amatera. To obuhvata i rezerve(Rot-Weiß Erfurt II).

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

halconi
Kontakt:

Post Postao/la halconi » 28 dec 2013, 01:45

Mokroguz je napisao/la:
halconi je napisao/la:Sve bi se ja složio s tobom oko te treće lige. Samo Kadrić igra amatersku ligu za mladi tim do 23 godine, baš kako govori link koji si postavio. Rot-Weiß Erfurt II.

Takodjer ima slucaj Armina Hodzica koji je zaigrao za rezerve Liverpoola(Liverpool II), a Zeljeznicar je primio 150.000 € od tog transfera kako prenose neki izvori. Liverpool, normalno kao i sve druge potpuno profesionalne ekipe, imaju profesionalni kontrakt sa svakim igracem u prvoj kao i u drugoj ekipi.
Kako tvrdi savez Njemacke; treca liga Njemacke ne smije imati amatera. To obuhvata i rezerve(Rot-Weiß Erfurt II).
Sve si sada pomiješao dragi momče. Sretno ti bilo.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 28 dec 2013, 12:15

Nedim Jusufbegović o dolasku malezijskog milijardera
"Olimpic je pravi primjer da u FK Sarajevo nisu pogriješili"

Sportski direktor Veleža Admir Velagić priznao je da o temi ulaganja vlastitog novca u fudbalske klubove nije razmišljao.
Kao i čelnici ostalih klubova kazao je da je novac najveći problem u Bosni i Hercegovini.

„Novac je problem svih klubova u Bosni i Hercegovini. Mi smo u mnogo čemu sto godina iza Evrope, tako da je svako ulaganje u naše klubove po meni pozitivna stvar. Naravno, sve ima prednosti, ali i mane. Prednost je što strani ulagači donose novac u klub. Nisam baš mnogo razmišljao o toj tematici kada je u pitanju Velež. Jedno je sigurno, mi smo institucija, imamo tradiciju dugu 90 godina i naravno da bismo o svemu dobro razmislili kada bi se pojavio neko poput Tana,“ kazao je Veleagić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović spada u red najambicioznijih stručnjaka u Bosni i Hercegovini koji mnogo gledaju ka Evropi. Jusufbegović ulaganje stranog kapitala smatra jedini pravim rješenjem za naše klubove.

„Prava stvar i jedini spas za naše klubove. Onaj ko ulaže svoj novac, ulaže ga da bi ga oplodio i vratio. A kada je to tako onda reda definitvno ima. A kada ima reda ima i uslova za pravi rad i napredak. Rezultati samim tim moraju doći. Ne znam samo zbog čega ovolika pompa oko Tana, obzirom da jedan čovjek u Bosni i Hercegovini svoj novac ulaže već godinama. Nijaz Gracić sa Olimpicom pravi veliku stvar i ide u odličnom pravcu. On je uložio više nego što će uložiti Vincent Tan,“ stav je Nedima Jusufbegovića, sa kojim mišljenje dijeli i Slaven Musa.

„Super stvar, samo što kod nas ljudi misle da ti ulagači imaju čarobne štapiće. Osim njegovog novca potrebno je još mnogo rada i truda za pravi rezultat,“ smatra Musa.
Nas bivsi i sadasnji Velezov strateg.
Volio bi da je ostao do kraja,ali je ipak ljubav prema Velezu bila presudna.Sto se tice financijskih uvjeta,sigurno da je mogao imati ista ako ne i veca primanja nego u Mostaru ali treba postovati covjekovu odluku,malo je danas takvih.Nebi uopste bila losa opcija da je njegovim odlaskom doveden Ibro Rahimic ali i Faik Kolar radi sjajan posao i nadam se da ce do kraja prvenstva Olimpik obezbjedit put u evropu.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 28 dec 2013, 12:19

arhimed89 je napisao/la:
Nedim Jusufbegović o dolasku malezijskog milijardera
"Olimpic je pravi primjer da u FK Sarajevo nisu pogriješili"

Sportski direktor Veleža Admir Velagić priznao je da o temi ulaganja vlastitog novca u fudbalske klubove nije razmišljao.
Kao i čelnici ostalih klubova kazao je da je novac najveći problem u Bosni i Hercegovini.

„Novac je problem svih klubova u Bosni i Hercegovini. Mi smo u mnogo čemu sto godina iza Evrope, tako da je svako ulaganje u naše klubove po meni pozitivna stvar. Naravno, sve ima prednosti, ali i mane. Prednost je što strani ulagači donose novac u klub. Nisam baš mnogo razmišljao o toj tematici kada je u pitanju Velež. Jedno je sigurno, mi smo institucija, imamo tradiciju dugu 90 godina i naravno da bismo o svemu dobro razmislili kada bi se pojavio neko poput Tana,“ kazao je Veleagić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović spada u red najambicioznijih stručnjaka u Bosni i Hercegovini koji mnogo gledaju ka Evropi. Jusufbegović ulaganje stranog kapitala smatra jedini pravim rješenjem za naše klubove.
FAIK KOLAR je zaslužio klupu OLIMPICA.
„Prava stvar i jedini spas za naše klubove. Onaj ko ulaže svoj novac, ulaže ga da bi ga oplodio i vratio. A kada je to tako onda reda definitvno ima. A kada ima reda ima i uslova za pravi rad i napredak. Rezultati samim tim moraju doći. Ne znam samo zbog čega ovolika pompa oko Tana, obzirom da jedan čovjek u Bosni i Hercegovini svoj novac ulaže već godinama. Nijaz Gracić sa Olimpicom pravi veliku stvar i ide u odličnom pravcu. On je uložio više nego što će uložiti Vincent Tan,“ stav je Nedima Jusufbegovića, sa kojim mišljenje dijeli i Slaven Musa.

„Super stvar, samo što kod nas ljudi misle da ti ulagači imaju čarobne štapiće. Osim njegovog novca potrebno je još mnogo rada i truda za pravi rezultat,“ smatra Musa.
Nas bivsi i sadasnji Velezov strateg.
Volio bi da je ostao do kraja,ali je ipak ljubav prema Velezu bila presudna.Sto se tice financijskih uvjeta,sigurno da je mogao imati ista ako ne i veca primanja nego u Mostaru ali treba postovati covjekovu odluku,malo je danas takvih.Nebi uopste bila losa opcija da je njegovim odlaskom doveden Ibro Rahimic ali i Faik Kolar radi sjajan posao i nadam se da ce do kraja prvenstva Olimpik obezbjedit put u evropu.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 28 dec 2013, 20:59

Zna li iko kako je islo na turniru? Ili igraju sutra?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 dec 2013, 13:06

Olimpic 3-9 MNK Centar
(Regoje, Kokot, Zeba - Marković 2, Kahvedžić, Sesar, Čeligija 3, Harba 2)

Olimpic 3-7 Avazov sport
(Kokot, Zeba, Pridinja - Dudić 4, Pliska 2, Kožul)

Danas se odigrala zadnja utakmica, i to protiv Austrije, u 11 je pocela, znaci mora da je gotovo do sada.

Trenutno stanje na tabeli:
1. MNK Centar 4
2. Austrija 4
3. Avazov sport 3
4. Olimpic 0

Do duse je ova grupa teza izgleda, u drugoj grupi Tango mlati sve redom.

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 dec 2013, 13:35

@svejedno znas li je li se ista suskalo oko Ragipovica?
Mislim da je onaj stariji(Amar) skoro dovoljan za seniore. Sta vi mislite?

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

SuperPippo
Kontakt:

Post Postao/la SuperPippo » 29 dec 2013, 16:45

Pricate o nekoj djeci sto ih kao prate, generacija 93/94 koji su bili jeseni prvaci na polusezoni a vice prvaci drzave na kraju sezone je cist dokaz da ako nemas nekog da te gura neces ni potpisati za prvi tim. Od 20 i nesto igraca samo je jedan igrac ostao u Olimpiku ostale su sve otjerali a vi sad pricate o nekim babinim sinovima koje oni prate u mlađim katergorijama.

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 29 dec 2013, 17:38

SuperPippo je napisao/la:Pricate o nekoj djeci sto ih kao prate, generacija 93/94 koji su bili jeseni prvaci na polusezoni a vice prvaci drzave na kraju sezone je cist dokaz da ako nemas nekog da te gura neces ni potpisati za prvi tim. Od 20 i nesto igraca samo je jedan igrac ostao u Olimpiku ostale su sve otjerali a vi sad pricate o nekim babinim sinovima koje oni prate u mlađim katergorijama.
Uzmi pojedi jedan snickers:

slika

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

barezi
Kontakt:

Post Postao/la barezi » 29 dec 2013, 17:50

pipo potpuno si u pravu

Zaključano

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.