ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Claus
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Claus » 30 dec 2013, 10:49

bodi123 je napisao/la:I oni dadnu nekom Boccacciu titulu najboljeg forumaša, pored ovakvog @formance-a. :roll:
I ja to kažem. :mrgreen: Ali hajde, taj izbor svakako nije mjerodavan otkako se broji kvantitet ispred kvaliteta.

Inače, Roger se ima priliku prošetati do finala u Brisbaneu, a onda u finalu imati prvi ozbiljniji okršaj. Ne bi trebao ispustiti titulu. Da, nadam se da će saradnja s Ebergom biti dugogodišnja i uspješna. 8-)

P.S. Mislio sam da Murray učestvuje u Brisbaneu, kao i do sada, al' vidim da je ovoga puta izabrao Dohu.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 dec 2013, 13:38

Nemojte me, postidit ću se. :mrgreen: Bez zaHebancije, nemojte se oko toga srkletit.

Dimitrov lagano, kulerski, kako i treba. Jedva čekam da vidim Federera sa novim reketom.

Doha će biti užasno zanimljiva, možda je razlog mom uzbuđenju to što je mogu pratiti preko TV-a. :mrgreen: Neće biti puno takvih situacija, pa vrijedi uživati u rijetkim trenucima. :mrgreen:

Kolja će u drugom kolu opet satrati Ferrera ko i prošle godine. Ono je bilo odučavanje od tenisa. 8-)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 dec 2013, 14:17

@formance znaš li ko prenosi Dohu i Brisbane? :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 dec 2013, 14:34

Dohu prenosi ES, Brisbane i Chennai Sportklub.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 30 dec 2013, 17:20

Dr. Ivo 8-) :lol:

Berdych u oba tie breaka imao mini break prednosti, ali Karlo je pogadjao winnere kada je bilo najpotrebnije, na kraju je 23. i 24. asom zatvorio mec.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 dec 2013, 17:33

Sutra pocinje Doha, na ES je prenos.
Nadal kao glavni favorit pocinje protiv svog smrtnika na Wimbledonu 2012 g. sto je u najavi odmah dobar mec, Rafa ce sigurno zeljeti tesku osvetu.
Murray i Ferrer su u drugom dijelu zrijeba te se ocekuje njihovo polufinale.
Andy bi trebao lagano protiv Zayeda dok Ferrer je naletio na Dolgija, kojem znao svi ako bude dobar dan, Španac moze na-je-ba-ti opasno. :mrgreen: Sve u svemu odlican turnir, i odlicna uvertira pred AO.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 dec 2013, 17:45

Počela je druže još danas. :mrgreen:

I nije mogla bolje, budući da je Berdych ispao. 8-)

Profesionalnitenis.com

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 30 dec 2013, 19:25

formance je napisao/la:Počela je druže još danas. :mrgreen:

I nije mogla bolje, budući da je Berdych ispao. 8-)
A da, kontao sam reci za prvu 3 i glavne favorite. :mrgreen:

Ivo strasno odigrao oba tie-breaka. :mrgreen:

Nadal onako naizgled cist put do finala ima. 8-)
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 dec 2013, 22:35

Biće mu zaHebano protiv Rosola, a lično mislim da će mu Gulbis uručiti otpusnicu u trećem kolu. 8-)

Evo par interesantnih stvari, a pošto se ne tiče samo Federera, već i druge teniske legende, postavljam na ovu temu.

Gala večera na kojoj je Rupert McCall recitovao zamišljeni meč Federera i Lavera.
[youtube][/youtube]
slika
I jedna od najboljih slika koju sam vidio.

slika

Dva tehnički najspektakularnija i najkompletnija igrača koji su uzeli reket u ruke.

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 dec 2013, 23:40

formance je napisao/la: I jedna od najboljih slika koju sam vidio.

slika

Dva tehnički najspektakularnija i najkompletnija igrača koji su uzeli reket u ruke.
slika

:arrow:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 dec 2013, 23:49

Vjeruj mi druže da i ja lično Panča smatram najboljim, ali akcenat je na tehnici, eleganciji, gracioznosti i svemu što ide uz to, a što se može vezati samo za dvojicu igrača - Raketu i Federera.

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 dec 2013, 12:13

formance je napisao/la:Vjeruj mi druže da i ja lično Panča smatram najboljim, ali akcenat je na tehnici, eleganciji, gracioznosti i svemu što ide uz to, a što se može vezati samo za dvojicu igrača - Raketu i Federera.

Tesko da je neko bio kompletniji u ono vreme od Panča - najbolji servis (mnogi kazu najbolji ikada), vrhunsko kretanje, jak sa oba krila, voleji standard. Covek je sa 40 godina bio top10 igrac. :roll:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 dec 2013, 13:05

[youtube][/youtube]

8-)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 dec 2013, 13:19

Domaći amater preslušan nepopularnim rezultatom 6-0 6-0.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 dec 2013, 14:09

[youtube][/youtube]

Kokkinakis ce biti dobar igrac :!:

Brisbane dosta brz, Copil je odservirao 32 asa u tri tie breaka protiv Sugite u mecu u kojem nije bilo breaka, a Groth 23 u dva tie breaka protiv Harrisona gdje su isto tako obojica igraca spasili sve break lopte.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 31 dec 2013, 14:15

@MaGiČni, odgovorio sam ti na temu 'Legende bijelog sporta', da ne razvodnjavamo ovdje diskusiju. :)

Žao mi što ne ispratih Kokkinakisa, neka prenese utiske neko ko je gledao meč.

Inače, ovo što priča @retro je potvrdio i Roger Rasheed, rekavši da nekoliko godina nije vidio tako brzu podlogu u Australiji. Ko zna, možda i AO bude brži ove godine, nego ranije.

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 31 dec 2013, 14:19

I ja sam se bio bas nameracio da pogledam Lleytona i Thanasia, ali prenosa nije bilo i tek u petak pocinju prenosi muskaraca, za sada samo zene.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 dec 2013, 14:22

Drugovi, jeli ovi mečevi ulaze u statistiku za 2014. godinu?
formance je napisao/la:Ko zna, možda i AO bude brži ove godine, nego ranije.
Na vaše opšte oduševljenje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 31 dec 2013, 14:24

Ja zaboravio na to.

Znači da nećemo moći gledati ni Rogerov debi u Brisbaneu.

Finale njega i Hewitta bila bi prava teniska poslastica. 8-)

@Virtu4l

Ulaze. Recimo, nekada se Završni Masters za lupam 1981 godinu, znao odigrati u januaru 1982, ali se naravno računao za 1981 godinu. Tako da ovi turniri predstavljaju ulazak u novu tenisku sezonu i statistički se računaju za 2014 godinu.

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 31 dec 2013, 14:31

Virtu4l je napisao/la:Drugovi, jeli ovi mečevi ulaze u statistiku za 2014. godinu?
Naravno. Sezona je pocela.

Virtu4l je napisao/la:Na vaše opšte oduševljenje.
A na tvoju opstu tugu. Tvoju i jednog od tvoja dva pulena, koga da se pita - svi bi se Slamovi igrali na Chatrieru. ;)
formance je napisao/la:@MaGiČni, odgovorio sam ti na temu 'Legende bijelog sporta', da ne razvodnjavamo ovdje diskusiju. :)
[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.