FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sonik24
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 14:49

deyo je napisao/la:Tebi svaka cast na trudu ali mislim da grad ima vec jedan lavor sa tartan stazom i ruskim stilom gradnje ;) lijepo i realno su dvije razlicite stvari

ispravka,ne Ruskim jer rusi sad imaju stadione da se zemlja trese nego Sovjetskim stilom gradnje ako se i sjecas da je postojala SSSR jer vidim 24
ma da razumijem, ko Marakana, JNA, stadion Zenita, Lokomotive, itd... pa dobro realno, bez atletske staze, ovakav stadin bi bio prelijep, a ne treba ogromno ulaganje samo dici istok na nivo sjevera, donekle se uklopiti u jug, a zapad iz temelja novi, nista vise, kakve arene, kakvi bakrači.

Elegant
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 01 jan 2014, 14:54

champions1921 je napisao/la:
sonik24 je napisao/la:jao, kakav plan, prelijepo

slika

naravno, ostaje jos uvjek da mastamo :)
Nešto slično samo da je četvrtast, da nema atletsku stazu i da je potpuno natkriven... Eto moja NG zelja :mrgreen:
Jos da se sam od sebe kosi i navodnjava. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 01 jan 2014, 15:33

Sretna nova godina plava nacijo
NO PYRO NO PARTY

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 01 jan 2014, 15:52

Elegant je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:

slika

naravno, ostaje jos uvjek da mastamo :)
Nešto slično samo da je četvrtast, da nema atletsku stazu i da je potpuno natkriven... Eto moja NG zelja :mrgreen:
Jos da se sam od sebe kosi i navodnjava. :lol:
Teren je druga priča:mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 01 jan 2014, 16:35

slika
Isto JNA bas gadan,jos i atletska
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 01 jan 2014, 16:39

odvratna skica stadiona,katastrofa...blago rečeno,taj što je crtao skicu očito nikad grbavice očima vidioo nije....
ali nema para,sve se rastalilo....

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 jan 2014, 16:42

Nista od stadiona to su ljepe price za mastanje, da mi ako Bog da odbranimo titulu i napadamo na kup. To su nasi ciljevi, a onda ako bude nekih ludi para malo ekipu pojacat.

Sve ostalo je u ovom trenutnku ne izvodivo, izmeđuostalog i neka prica o europi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 19:21

Ma bez atletske bi bio odlican, nego sad cu ja probat naci ovog havera sto umije po tim programcicima, 3d max itd, da probamo kakv primjer naci :)
sto se tice tribina, one svakako da idu u krug ko stadioni po istocnoj Evropi, sam kad dignes istok, spojis sa sjeverom i jugom, dobices vrlo slicne tribine kao sto su na ovom crtežu. trenutno, Grbavica je jedan od rijetkih stadiona na svijetu koji ima sve cetiri tribine nejednake :) ja bi najradije volio nesto kao sto ima Istra iz Pule, jedan od najljepsih stadiona u Evropi, a vrlo jednostavan.

Zakletva
Kontakt:

Post Postao/la Zakletva » 01 jan 2014, 19:49

I meni je jako lijep stadion u Puli, a i smatram da nije toliko skup za izgraditi.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas !

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 01 jan 2014, 19:58

Treba dici istok, makar za gostujuće navijače, i renovirati zapad. Uz to popraviti wc-ove na svakoj tribini i dosta bi to bilo npr. za ovu godinu.
Ali, nas investitori nikako da potrefe :cry: Dal' je to do uprave ili nečeg drugog ne znam.

I da,podhitno se mora uloziti u teren, da se uradi nova drenaza i šta sve ne
Ja te volim, volim Željo..

Zakletva
Kontakt:

Post Postao/la Zakletva » 01 jan 2014, 20:09

Ali i ako se uradi novi teren igraci trebaju da treniraju negdje drugo ne na grbavici.Misljenja sam da treba koliko toliko osposobiti pomocni teren na Grbavici kako bi se tu mogli odrzavati svakodnevni treninzi, a da se to vise ne radi na glavnom terenu Grbavice.Provjereno znam da Partizan ima svoje terene u okolici Beograda gdje treniraju spremaju se za utakmice a da samo igraju utakmice na JNA.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 21:07

ma brate Grbavici treba podhitno obnova počevši od istoka i zapada, do terena, drenaža i ti folovi. Ja bi bio zadovoljan kad bi ove godine osposobili istok, pa brate vrijeme je više. Znaš kad je pregled pa najviše se snima ta tribina, a prazna, osim policije koja je smjestena ispod lokomotive. ne mora ni dizat, ni spustat, samo da se obnovi, postave stolice, nista vise u 2014, ja bi bio zadovoljan. Znas koja bi razlika bila recimo sa punim istokom da gledas tekmu, koji ambijent, atmosfera, i raja koja recimo je na sjeveru, presao bi dio sigurno na istok, jer je sa istoka i zapada najljepsi pogled na teren, pogotovu sa istoka, koji je odmah do terena. Koliko ima raje ne svidja mu se na sjeveru, ono, dobacivanja, skuplja ulaznica, itd, koliko raje ne voli na jug, hoce ono kospice, sok da gleda tekmu laganini, porodicno okupljanje. Kad bi osposobili istok, vjerujem da bi karta za sjever bila i jeftinija, a sa novom tribinom stadion puniji. PRAVITE ISTOK, sad ću pisat Amaru mail!?

Zakletva
Kontakt:

Post Postao/la Zakletva » 01 jan 2014, 21:24

Uredu je to za istok jer najbitnije da se osposobi i da sa tim zaokruzimo stadion sa sve 4 upotrebljive tribine.A interesu je me sta je nama potrebno da bi mogli igrati Evropu na Grbavici?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 jan 2014, 21:27

Zakletva je napisao/la:Uredu je to za istok jer najbitnije da se osposobi i da sa tim zaokruzimo stadion sa sve 4 upotrebljive tribine.A interesu je me sta je nama potrebno da bi mogli igrati Evropu na Grbavici?
Sve :D ., mozda nam samo rasvjeta ispunjava uvjete hehe.

Zakletva
Kontakt:

Post Postao/la Zakletva » 01 jan 2014, 21:30

terabajt je napisao/la:
Zakletva je napisao/la:Uredu je to za istok jer najbitnije da se osposobi i da sa tim zaokruzimo stadion sa sve 4 upotrebljive tribine.A interesu je me sta je nama potrebno da bi mogli igrati Evropu na Grbavici?
Sve :D ., mozda nam samo rasvjeta ispunjava uvjete hehe.
Ali kolko znam neki slabiji stadioni tipa Pecare dobijaju licence za Evropu

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 21:31

au tesko, ali dobro pitanje, a sto jest jest, nase tekme u Evropi bi izgledale drugacije na Grbavici, pun stadion, trazila bi se karta vise, mada Manijacima nije belaj ni Wembley napuniti kada treba.

Zakletva
Kontakt:

Post Postao/la Zakletva » 01 jan 2014, 21:43

sonik24 je napisao/la:au tesko, ali dobro pitanje, a sto jest jest, nase tekme u Evropi bi izgledale drugacije na Grbavici, pun stadion, trazila bi se karta vise, mada Manijacima nije belaj ni Wembley napuniti kada treba.
Ma najmanji su problem Manijaci jer bi mi dosli u velikom broju gdje god Zeljo igra ali ipak ono ako se igra na domacem terenu svoj si na svome a i sto se tice zarade i atmosfere blizine publike kada zamisljam Grbavicu sa Evropskom utakmicom imam osjecaj tj znam da bi sve okolo gorilo tipa Zenice kada repka igra.A sto se tice uvjeta za licencu znam da je bilo govora da izmedju ostalog Grbavici fali parking za posjetioce....

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 01 jan 2014, 21:47

ma dosta toga fali, od parkinga, uvjeta u svlacionicama, toaleti, tribine, press prostorije, tv kabine za snimatelje, itd, itd...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 01 jan 2014, 21:51

sonik24 je napisao/la:
slika
Ovo je samo obrada skice Fiorentininog stadiona Artemio Franchi, inace jedne od najruznijih fudbalskih gradjevina na svijetu. Nego,sto neko rece, popravit malo zapad sa svlacionicama i sl i opremit malo istok i da se udaramo nogom u gujcu.
Sretna nova Zeljovci!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 01 jan 2014, 21:53

U fiorentine nema staze i tribine su spojene skroz okolo travnjaka i fali onaj veliki toranj iza istocne tribine :D .

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Cwirek, Google Adsense [Bot], Hrammm1921, Lynx, Majestic-12 [Bot], mamonelafo, nedimmmm1337 i 37 gostiju.