16:00 Raith Rovers- Dundee 2 @ 2.10
Raith je na 4. mjestu i ima 29 bodova, ali sve više padaju u formi, a kao činjenica je i ro da su na zadnjih 7 utakmica osvojili svega 6 bodova, a u prošlom kolu nisu ni gola dali(0:3). Imaju dosta povrijeđenih igrača: prvi golman i dva napadača ne igraju večeras za njih. Jedino što im ide u prilog je da kući igraju sasvim solidno i imaju svega jedan poraz. S druge strane potpuna suprotnost imamo Dandi koji je 1. na tabeli sa 36 bodova i igra u fenomenalnoj formi jer u zadnjih 7 tekmi ima 5 pobjeda i 1 remi, i mislim da su glavni kandidati za titulu. Dandi ima i motiv više ovdje a to je osveta za ispadanje u FA kupu kad ih je Raith pobjedio sa 1:0 30 novembra 2013.
17:30 -3,5/G.Monfils-Brands D 2 @ 1.60
Njemac Brands bi ako se po jutru poznaje dan mogao ove sezone bit hit.Radi se o visokom njemcu koji ima jaku servu,mocne bekende i forhende,i koji igra agresivno.Jucer je protiv Ferera demostrirao svoju snagu .Odusevila me njegova igra.dosta precizne i jake udarce ima.Danas ide na svoju redovnu musteriju iz 2013 godine Monflisa kojeg je tad tri puta tukao,dva puta na sljaci i jednom na hardu i to bas Dohi kad je bilo 61 75 za svabu.I danas ga klade podcjenjuju a ja mislim da moze ovo opet dobit,jer Monflis je imao lakse protivnike u prva dva kola,Giralda i poluozljedjenog Gasqueta.Istina i francuz je dobro servirao al on ne posjeduje tako mocne udarce kao Brands koji je dobar i na reternu.Prosle sezone na hardu je imao 19/9 ,ta mu je sezona bila najbolja u dosadasnjoj karijeri a ova nova mu moze bit jos bolja jer ima potencijala da dosta napreduje,naravno ako nastavi u ovakvom dobrom ritmu.posto ima dobru servu koju je tesko brejkirat odlucio sam da uzmem ovaj kontrahendi jer nevjerujem da ga francuz moze dva puta brejknut ,dok ce Brands bit opasniji po Monflisev servis,jer svabo napada protivnicku servu.Kad ga je vec mogao dobit prosle sezone tri puta,onda vala ga moze dobit i 4 put ,a pogotovo na ovom turniru gdje ga je svabo glat dobio.Malo hrabriji mogu i cistu dvicu uplatit,kvota je value bet.On će biti jedan od igrača koje ću pratiti ove sezone.
Sretno Svima.
Semper Fidelis