Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mavi
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la mavi » 02 jan 2014, 13:11

MrMuscle je napisao/la:Vidim smeta vam Salatic i njegovo srpstvo, a ne smeta vam to, da nam pola reprezentativaca nije htjelo igrati za istu dok nisu dobili sut kartu iz tih reprezentacija za koje su htjeli igrati ili dok nisu uvidjeli da nisu kvalitetni za druge... Meni Salatic nista drugaciji nije od recimo Medunjanina ili Misimovica (dobro on je druga prica jer je nasa legenda al' potpuno isti slucaj sto se tice igranja za repku, obilazio je kampove srpskih reprezentativaca, to je valjda dovoljno, a kasnije je pristao igrati za nas), isto sranj.e su pravili i ovi a i Salatic... Salatic je Srbin to trebate znati, a u Ustavu BiH, tj. nase drzave koliko ja znam postoji stavka Srbin i sad na popisu se mogao izjasniti kao Srbin ko god je htio, ja nisam, jer Srbin nisam, Bosnjak sam (al' to nije bitno), al brate dragi postujte i drugo i drugacije jer ne vole svi isto Bosnu i na isti nacin...
I svako ko je iz Bosne ima pravo igrati za nju jednako, bez obzira on bio Bosnjak, Srbin ili Hrvat, sad ako ko nece to je njegova stvar, a ja kako vidim Salatic itekako hoce da igra (znam da prije nije htio, al nije jedini koji nije htio igrati za nas), a upravo nam takakav igrac treba, jer postenog zadnjeg veznog osim Generala (a i on vise ne moze)i nemamo... Zahirovskog i sl. ne racunam jer to su rupe od igraca....
Jedino jos mozda Besic, al na njega ocigledno Mr Elokvencija ne racuna... Iako momak treba dobiti sansu da pokaze sta zna, al' to je ono cega se doticni boji, jer ako se pokaze valja onda slati u pm igrace iz buragerove agencije...
"Džaba ste krečili" :D . Tu svoju utopijsku možeš tušiti onima koji se na tu demagogiju primaju. Salatić kod Papeta uopše nije u razmatranju, najvjerovatnije da će Muha biti pozvan da se isproba ;)

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jan 2014, 13:27

Svi su oni male mace i evlije u odnosu na naše bivše mlade reprezentativce Mileta Pehara i Tonija Markica
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 02 jan 2014, 13:38

NE smeta meni Salatic kao SRbin neka 10 Salatica igra u prvih 11 ako ce nam to donijeti kvalitet ali me nervira kad neko sa 28g dođe da igra gdje si bio sve ove godine u 28g si se sjetio da mozes igrati za Bosnu haj zdravo
Ima Bešić ima Rade Krunić na korak do potpisa sa Gentom pa Prcic iz Sochauxa tim momcima treba dati sansu uostalom Pjanić i Medunjani zajedno mijenjaju poziciju DMF-a obojica dodati im još desno krilo kao HAjrovića umjesto MIsimovića i stvar riješena..

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 02 jan 2014, 13:53

moji ekstremistički stavovi :mrgreen: haj dobro :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jan 2014, 14:33

zgembo89 je napisao/la:NE smeta meni Salatic kao SRbin neka 10 Salatica igra u prvih 11 ako ce nam to donijeti kvalitet ali me nervira kad neko sa 28g dođe da igra gdje si bio sve ove godine u 28g si se sjetio da mozes igrati za Bosnu haj zdravo
Ima Bešić ima Rade Krunić na korak do potpisa sa Gentom pa Prcic iz Sochauxa tim momcima treba dati sansu uostalom Pjanić i Medunjani zajedno mijenjaju poziciju DMF-a obojica dodati im još desno krilo kao HAjrovića umjesto MIsimovića i stvar riješena..
Ono sto mene zanima jeste, da li nas je covjek ikada odbio? Da li smo ga ikada zvali da igra za nas, pa da nas je odbio? Kao recimo sto je to uradio Krupnikovic? ili recimo Hrvate sada "veliki Hrvat" Sertic, koji ih je prvo odpilio, pa kada je skontao da nema sanse kod trikolora odjednom se okrenuo pradomovini i postao veliki patriot. Ukoliko nas nikada nije odbio, onda barem sa te strane ne vidim nikakav problem da igra za nas.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 02 jan 2014, 14:56

TMovac je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:NE smeta meni Salatic kao SRbin neka 10 Salatica igra u prvih 11 ako ce nam to donijeti kvalitet ali me nervira kad neko sa 28g dođe da igra gdje si bio sve ove godine u 28g si se sjetio da mozes igrati za Bosnu haj zdravo
Ono sto mene zanima jeste, da li nas je covjek ikada odbio? Da li smo ga ikada zvali da igra za nas, pa da nas je odbio? Kao recimo sto je to uradio Krupnikovic? ili recimo Hrvate sada "veliki Hrvat" Sertic, koji ih je prvo odpilio, pa kada je skontao da nema sanse kod trikolora odjednom se okrenuo pradomovini i postao veliki patriot. Ukoliko nas nikada nije odbio, onda barem sa te strane ne vidim nikakav problem da igra za nas.
Nikada čovjek nije bio pozvan. Pozivala ga je jedino Srbija, ali ih je odbio.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Elmander
Kontakt:

Post Postao/la Elmander » 02 jan 2014, 15:01

TMovac je napisao/la:
Onda treba izbaciti:
Medunjanina, Begovića, Mujdžu, Misimovića, Hajrovića...

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 02 jan 2014, 15:10

Pauleta je napisao/la:
TMovac je napisao/la:
Nikada čovjek nije bio pozvan. Pozivala ga je jedino Srbija, ali ih je odbio.
:roll:

Ja, istina :roll:
http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 18158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11714" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****/fudbal/moja-je-zelj ... es-srpske/" onclick="window.open(this.href);return false;

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jan 2014, 15:21

mavi je napisao/la:
Ja, istina :roll:
http://www.glassrpske.com/sport/republi ... 18158.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=11714" onclick="window.open(this.href);return false;
http://****/fudbal/moja-je-zelja-da-bar-jednom-obucem-dres-srpske/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jarane jel ti fakat vjerujes ovim ublehaskim portalima koji se ne libe da i izmisle intervju samo da bi dobili hebeni klik? Sjeti se samo malog Lazica, sta su o njemu pisali.Uostalom Salatic je rekao u intervju-u za SS.ba da su oni prvi i jedini mediji iz bivse Yuge koji ga je kontaktirao i za koji je dao intervju.

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 02 jan 2014, 15:21

TOTALNO GLUPA DISKUSIJA!

Pape ce uz dogovor sa ekipom odluciti dali da mu da sansu ili ne. Sam Pape kaze da je se Salatic pojavio ODJEDNOM, i jeste tako. Gdje je bio zadnjih 10 godina, sto se nije prije nije nudio kad je trebalo povuci - znaci tu je samo radi interesa da ode na SP (uostalom isto kao naprimjer Jakupovic). U ovom svemu nema veze dali je on Srbin, Hrvat, Bosnjak, Sejdic-Finci ili cak neki Albanac koji sa nama nema nikakve veze ali eto po tom nekom FIFA pravilu ima pravo nastupati za nas!

Meni licno smeta ovaj komentar ko voli BiH mora voliti i sr.... stvaranje te podjele BiH je nas (Srba, Hrvata, Bosnjaka i ostalih) kostala puno prolivanja krvi na sve strane, i to samo iz razloga pokusaja ostvarenja nekakvih neonacistickih politickih ciljeva. Da nismo imali i nemamo vise tih podjela danas bi imali vise para za sve pa tako i za fudbal u drzavi (mogli smo ziviti ko u maloj Svici).

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 02 jan 2014, 15:35

MaksuzBaksuz je napisao/la:TOTALNO GLUPA DISKUSIJA!

Pape ce uz dogovor sa ekipom odluciti dali da mu da sansu ili ne. Sam Pape kaze da je se Salatic pojavio ODJEDNOM, i jeste tako. Gdje je bio zadnjih 10 godina, sto se nije prije nije nudio kad je trebalo povuci - znaci tu je samo radi interesa da ode na SP (uostalom isto kao naprimjer Jakupovic). U ovom svemu nema veze dali je on Srbin, Hrvat, Bosnjak, Sejdic-Finci ili cak neki Albanac koji sa nama nema nikakve veze ali eto po tom nekom FIFA pravilu ima pravo nastupati za nas!

Meni licno smeta ovaj komentar ko voli BiH mora voliti i sr.... stvaranje te podjele BiH je nas (Srba, Hrvata, Bosnjaka i ostalih) kostala puno prolivanja krvi na sve strane, i to samo iz razloga pokusaja ostvarenja nekakvih neonacistickih politickih ciljeva. Da nismo imali i nemamo vise tih podjela danas bi imali vise para za sve pa tako i za fudbal u drzavi (mogli smo ziviti ko u maloj Svici).
Salatić je bio gdje i sada, u Grasshoppersu, a gdje je bio savez zadnjih 10 godina??? radi li skauting??? treba li nama uopće zadnji vezni ili možda bolje da zahirović igra???
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 02 jan 2014, 15:48

Ne bih se bas slozio da je "odjednom iskocio". Nije njemu nekih 17 godina, pa da se covjek odjednom pojavio na fudbalskom nebu i da je poceo razvaljivati. Moglo ga je se najkasnije primjetiti kada se primjetio i Izet Hajrovic. Ukoliko je neko iz saveza ili sam selektor Susic pratio par utakmica Grashoopers-a skautirajuci Hajrovica sumnjam da nije mogao primjetiti ujedno i Salatica.

A sto se tice jakupovica, jest napravio glupost,ali evo ti njegov intervju za Svicarske medije iz 2009 godine (dakle prije plasmana u Brazil).

Eldin Jakupovic: «Spiele nie mehr für die Schweiz»
http://****/1hXtIO5

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 02 jan 2014, 15:55

Jao koja polemika oko Salatica jer je zelio igrati za Srbiju i sto je obukao njihov dres, kao Srbin. A Miske je nosio taj dres i igrao za Srbiju, pa ga svi volimo (ok ovi iz Gornje Maoce mozda ne, ali oni navijaju sa Arapske Emirate :D). A sad da li ce igrati, to jest dali ce ga selektor uopste pozvati, to sve zavisi...ako se neko nadje u Germaniji Sportagenturi da moze na tu poziciju i ako igra u visoko kvalitetnoj HNL, e onda je Veroljub izvisio kao najbolje placeni igrac Svicarske lige. Hajde nek Zahirovic odigra jos koju, mozda se proda u...sta ja znam.

Sto se tice Jakupovica, sam je kriv sto nije platio Munibu i kompaniji tada da igra za nas.
Pauleta je napisao/la: Salatić je bio gdje i sada, u Grasshoppersu, a gdje je bio savez zadnjih 10 godina??? radi li skauting??? treba li nama uopće zadnji vezni ili možda bolje da zahirović igra???
Ma pojma ti nemas, kakvi ba skauti, to se igraci danas nude, to je najnoviji hit. Igrac se sagradi, odigra do U21 neke jake repke i onda takav gotav doputuje u BiH, izvadi sebi papire i zavrsi karijeru u drugoj reprezentaciji i onda kaze: Tu sam, dali me hocete a nikad za mene culi niste ili da ste me bar kontaktirali? Evo me!

I tako se onda zavrsi srecno bajka za malu djecu i ako su jos danas zivi... :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 02 jan 2014, 15:57

A sa koliko godina je General debitovao?

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 02 jan 2014, 16:32

Veroljub Salatic=Zdravko Kuzmanovic

Isti slucaj jedina razlika sto je Kuzmanovic uspio da zaigra za Srbiju.

Zvjezdan Misimovic je igrao za mladju reprezentaciju Jugoslavije (FRJ).
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 jan 2014, 16:44

Misimovića nisu otpisali u Srbiji. Ne otpisuje se igrač koji ima 22. godine. Da nije zaigrao za nas, sad bi sigurno imao popriličan broj nastupa za Srbiju. I ptice na grani znaju da je Misketa u reprezentaciju doveo Salihamidžić. Tek sad vidim da je to bio poduhvat vrijedan divljenja, jer znamo kako se kod Sliškovića ulazilo u reprezentaciju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 jan 2014, 17:09

levat je napisao/la:
A sa koliko godina je General debitovao?
General je dr.prica...debitovao bi on ranije, ali znas da su mu trazili pare za poziv...tako da.
Ja ne bih volio da Salatic zaigra za nas, to sam i ranije govorio, ako su sve one izjave u vezi s njim tacne (al' hajd znaj, isto kao i za Lazica)...radije bih pozvao Besica, i mislim da ce on biti taj akoBogda...
a ako izjave nisu tacne, onda nemam nista protiv da zaigra, naravno ako ce nam koristiti...a svakako se mi nista ne pitamo :D

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 02 jan 2014, 17:46

Gdje je Susic bio taj period???
Ne zaboravi da je rekao da prije nije htio voditi ekipu, ali da je nakon sto je "vidio da ima kvalitete" preuzeo.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 02 jan 2014, 17:58

velez_mostar je napisao/la:
Gdje je Susic bio taj period???
Ne zaboravi da je rekao da prije nije htio voditi ekipu, ali da je nakon sto je "vidio da ima kvalitete" preuzeo.
Joj mogu zamisliti da je Pape vodio repku u to vrijeme , da nije izborio SP/EP , pa mislim da bi se ti poj'o od muke ...

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 02 jan 2014, 18:09

Salatic je iskusan igrac, igra na poziciji na kojoj smo kriza, bolji je od svih zadnjih veznih u nasoj reprezentaciji, i ima mogucnost igranja za nas...s ovim cemo se svi sloziti bez dvojbe.

E, sad, navodno prepreka je ta sto je on Srbin koji voli Srbiju, ili sta vec i neko ko prije nije igrao za nas, a sada hoce da igra u Brazilu i da se malo proda.

Sjetimo se samo forumasa koji su Kolasinca(sadasnjeg reprezentativca, veoma pouzdanog mladog stopera koji igra u Bundeski) zvali Kokosinjcem, pa se malo vratimo u period Medunjanina kojeg su svakodnevno zvali svakakvim imenima, pisali kako nema mjesta u Holandiji, pa sad dosao, i kao ne treba nam..pa se ispostavilo da je jedan od vaznijih igraca reprezentacije, i odjedanput ga svi vole.

Idemo dalje..Begovic..uh kad se sjetim koliko su mu psovali nakon sto je ispalo da je prihvatio poziv Kanade, a danas ga dizu u nebesa.
Hajrovic..da, to je onaj momak koji je spasio guzicu nesposobnom Susicu, i osigurao mu buducnost barem u nekom francuskom nizeligasu, i tim istim forumasima koji su ga zvali Izmetom priustio satisfakciju pracenja svoje repke u Brazilu.

Ima tu jos primjera, ali okanimo se pravolinijskog posmatranja stvari, otvorimo poglede, i shvatimo da se ovdje ne radi ni o Salaticu, ni o Dzeki, ni o Pjanicu, niti bilo kojem igracu kojeg volimo manje, ili vise, nego o reprezentaciji BiH i njenom uspjehu na takmicenju, i promociji drzave u najboljem smislu.

Samo je vazna reprezentacija, drzava, rezultat, i promocija iste..ko ce igrati, i kako se ko osjeca, to je manje vazno ukoliko ce dati sve od sebe za dobar rezultat, jer na kraju ispadne da su najbolji oni koje smo smatrali manje dobrodoslim.

Salatic ukoliko ima kvalitet, ukoliko je spreman, ukoliko ce pomoci da se plasiramo u drugi krug, i ukoliko ce predstavljati nasu zemlju najbolje sto moze, onda mu svi trebamo reci Bujrum.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: UtdBiH21 i 24 gosta.